duminică, 27 februarie 2011

Dumnezeul de mâine

"Ideea cea Mare este ca exista doar Un Dumnezeu - si ca acestui Dumnezeu nu-i pasa daca esti catolic sau protestant, evreu sau musulman, indian sau mormon, sau daca nu ai nici un fel de religie.

Ideea cea Mare este ca tot ce avem de facut este sa ne iubim unii pe altii - si, in lumea noastra, toate celelalte vor avea grija de ele insele, din vointa noastra de a actiona cu afectiune unii cu ceilalti.

Ideea cea Mare este ca nici unul dintre noi nu este mai bun decat altul.

Ideea cea Mare este ca toate resursele naturale ale Pamantului apartin tuturor oamenilor lumii - si asta nu are nimic de-a face cu terenul pe care, in care sau sub care se afla localizate resursele.

Ideea cea Mare este ca nimeni nu "detine" cu adevarat nimic, cu atat mai putin pe altul - sau chiar bucati din planeta care este casa speciei noastre.

Ideea cea Mare este ca libertatea este esenta Vietii, nu ceva ce dobandesti sau ce-ti poate fi dat, ci Ceea Ce Esti - si orice efort de a-i limita exprimarea este un efort de a limita Viata Insasi, pe care sufletul o va re-crea la fiecare nivel, pana ce sufletul, care ESTE libertate, este exprimat pe deplin, in fiecare clipa.

Ideea cea Mare este ca bucuria este starea naturala a fiintei noastre si ca bucuria este intotdeauna exprimata cel mai deplin si cel mai rapid, prin daruirea ei."

Neale Donald Walsch - "Dumnezeul de maine"

4 comentarii:

nespecificat spunea...

e un intreg razboi Daniel...desfasurat pe toate planurile...si oricat de optimist sunt, si crede-ma ca sunt...ma tot intreb cum am putea produce aceasta schimbare intr-un timp sa zicem rezonabil (50-100ani)...fara o interventie "exterioara", mi-e tare greu sa vad aceasta schimbare...daca in 2000 de ani am ajuns pana aici, avand cel mai pretios sprijin posibil...oare cam cat ne-ar trebui sa "ne nastem din nou"?:)...uneori imi doresc sa fiu elefant:)))

Daniel Roxin spunea...

Intr-adevar e un razboi dus pe toate planurile impotriva noastra; si este cu atat mai dur cu cat umanitatea este mai aprope de un salt spiritual. Sunt tot mai multi oameni care se trezesc! Nu trebuie ca toti sa se trezeasca si numai dupa aceea sa se produca saltul. Este suficient sa se ajunga la o masa critica. Vezi mai multe despre asta in articolele despre Teoria morfogenetica - categoria "Stiinta". In viitorul apropiat voi dezvolta si eu acest subiect.

Anonim spunea...

In maximum 2-3 ani programul mental poate fi schimbat,depinde numai de vointa si puterea de a renunta la dorinte a fiecaruia.Corpul uman printr-o cultivare intensa si cu ajutor divin nu are nevoie decat de dorinta de a se adapta principiilor ce guverneaza acest univers,inclusiv universul corpului uman:adevar,bunatate,toleranta,iubire,armonie.Doar prin simpla dorinta de a te adapta acestui principiu,vei fi luminat si calea iti va fi dezvaluita treptat,cred ca prin deblocarea informatiei pe care o contine codul genetic al ADN-ului uman.Totul sta in puterea fiecaruia de a rezista tentatiilor demonice de a ne concura unul cu celalalt in detrimentul iubirii si intrajutorarii neconditionate.

nespecificat spunea...

sa te auda Dumnezeu!