duminică, 13 februarie 2011

Experiment uimitor: indiferenţa ucide!

Urmaream zilele trecute un experiment al Dr. Emoto Masaru cu orez. El a luat 3 borcane cu orez peste care a pus apa. In fiecare zi, timp de 30 de zile, a spus “Multumesc” primului borcan cu orez, “Esti un idiot!” celui de al doilea borcan, pe cand pe cel de al treilea l-a igonat complet. Te las sa urmaresti video-ul de mai jos pentru a afla rezultatul experimentului.





Concluzia e simpla: indiferenta ucide. Cuvintele sunt puternice.

Ofera atentie celor din jur. Intreba-i cum sunt, ce mai e nou cu ei, spune-le o vorba buna, felicita-i pentru reusite, imbarbateaza-i pentru nereusite.

Oamenii din jurul nostru prind viata atata timp cat simt caldura noastra fata de ei, atata timp cat ii iubim si le-o aratam intr-un fel. Ingnorandu-i ei devin gri, ca umbrele pe asfalt in amurg…

In cautarile noastre nebune de zi cu zi uitam deseori ca lucrurile simple sunt cele care fac viata mai frumoasa. Si tot ele fac o diferenta in viata oamenilor de langa noi.

Adu viata in lumea din jurul tau. Si culoare!

Pentru a intelege mai bine acest experiment, citeste cartea Miracolul apei de Masaru Emoto

Sursa: sheblogs.121.ro

10 comentarii:

Pacatoasa spunea...

Foarte tare:))

MARIA spunea...

Da , cea mai periculoasa este indiferenta ,pentru ca nu esti vazut de nimeni si esti inutil

Anonim spunea...

Conform cercetătorului japonez,toate undele sonore sunt vibrații.
Ideea,Cuvântul au creat viața(Vechiul Testament).
Existența este vibrație.
Întreg Universul este stare vibratorie,lucru dovedit științific datorită fizicii cuantice.
Gândurile,însoțite de emoții și sentimente pozitive sau negative pot da naștere la un limbaj pozitiv sau negativ care să aibă consecințe asupra vieții oamenilor,a celorlalte ființe sau lucruri din jur.Savantul japonez a descoperit că apa este vie,are memorie,inteligență.A constatat că și cuvintele scrise emit vibrații pe care apa le poate percepe.
Medicul neurolog D.C.Dulcan dezbate această ideie de inteligență a materiei în cartea Inteligența Materiei,însă are alte baze de pornire,fiind un subtil observator al naturii.Cuvintele scrise pe hârtie comunică cu Universul prin intermediul mediului înconjurător - aerul, de exemplu.

Anonim spunea...

Un subiect fundamental ...
Lumea a fost creată prin iubire,Iubirea este esența vieții ...
Nu numai gândurile și cuvintele,însoțite de sentimente pozitive sau negative au consecințe asupra lumii înconjurătoare dar și lipsa iubirii(indiferența),care poate ucide, așa cum s-a dovedit prin experimentul de mai sus.
Putem fi constructivi sau distructivi,în mod conștient sau nu ...

http://www.youtube.com/watch?v=1g6qxx38Ir0

Anonim spunea...

Ignorarea brutală,ca și indiferența,poate produce multă durere ...
De aceea,cred că trebuie să privim lucrurile cu detașare,să nu avem așteptări și nici atașamente ...

uriel-anael.blogspot.com spunea...

Inainte de orice, e necesar sa acordam atentie, grija si iubire propriei persoane pentru ca doar atunci cand tu esti o lumina poti lumina si in jur.
Daca nu ai inteles,acceptat si integrat iubirea pentru sine nu ai ce darui!Nu-i asa?
uriel

Daniel Roxin spunea...

Perfect adevarat! :)

Anonim spunea...

Orice efect are implicit si o cauza. Suntem ceea ce transmitem, atragem ceea ce gandim. Cand oare vom invata ca, a darui neconditionat energie pozitiva, e o binecuvantare?

Anonim spunea...

Da, sa ii ignori pe ceilalti este opusul la a le darui iubire. Oarecum si ura, pentru ca ura este absenta iubirii. Dar cum ne comportam cu altii este intotdeauna justificat de cum ne comportam cu noi insine. Daca il faci pe un om mincinos, inseamna ca tu esti mincinos. La fel, daca il ignori, inseamna ca te ignori pe tine. Si, o, Doamne, cati nu se ignora pe ei insisi? Cati nu traiesc in ignoranta, nestiind cine si ce sunt de fapt, de unde vin, ce au de zis, care le e misiunea? Multi oameni traiesc in iluzia ca sunt corpuri fizice si ca au o minte, si asta e tot! Dar asta nu e tot, asta e doar invelisul. Si atunci, isi ignora Sinele, deci se ignora pe ei insisi...Si cati oameni morti spiritual nu am observat in jurul nostru din pacate? Cati oameni cu priviri pline de furie si cu emotii gri nu am intalnit zi de zi? Oamenii se sinucid treptat si inconstient zi de zi, pentru ca se ignora, si traiesc fara sa stie cine sunt, fara sa stie ca sunt o parte din Dumnezeu si ca sunt minunati... Mai era un documentar despre apa, in care se demonstra ca cele mai frumoase cristale de apa se formeaza atunci cand ii spui apei "Iarta-ma". "Iarta-ma" e mai puternic decat "Te iubesc". Multi credem ca putem iubi, dar cati reusim cu adevarat sa iertam ca sa incepem sa iubim neconditionat?

Daniel Roxin spunea...

Un comentariu faoarte frumos si inspirat! :)