miercuri, 23 martie 2011

România merge la război!

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri seara, dupa sedinta CSAT, ca Romania va participa cu 207 militari la operatiunile din Libia, cu fregata Regele Ferdinand.

„CSAT a decis implicarea Romaniei in impunerea conditiilor de respectare a embargoului cu fregata Regele Ferdinand. Romania va participa cu 205 militari la bordul fregatei si cu doi ofiteri de stat major”, a declarat presedintele Traian Basescu.

Fondurile necesare acestei operatiuni sunt, potrivit lui Traian Basescu, de 4,5 milioane euro, pentru o perioada de trei luni in Marea Mediterana.

“Dupa cum stiti, pe 20 martie a fost aprobat planul operatiunii pentru impunerea embargoului cu privire la vanzarile de armament catre Libia. Astazi a fost aprobat planul de embargo privind zona aeriana. Tot astazi, la ora 16.00, Consiliul NATO a aprobat directiva de executie pentru embargoul impotriva Libiei, pe baza rezolutiei 1970. Este o decizie politica luata de NATO”, a mai spus presedintele.

Romanii au o atitudine pacifista, in general, nu au fost suficient de informati in legatura cu situatia din Libia si nu au incredere in guvernanti atunci cand vine vorba de implicarea intr-un razboi.


5 comentarii:

Anonim spunea...

pe plan mondial deja se pune problema ca acest conflict sa se stinga in maxim o saptamana. fregata trimisa de basescu ajunge acolo in vreo 30 de zile...

am intrat in razboi?!

Daniel Roxin spunea...

Convingerea mea este ca "pe plan mondial", dincolo de declaratiile de fatada, se doreste un razboi care sa ingenuncheze lumea araba, in totalitate, lucru care nu are cum sa dureze o saptamana... Indiferent peste cat timp va ajunge fregata romana acolo, faptul ca s-a hotarat trimiterea ei inseamna intrarea in razboi. Aceasta este realitatea! Sa nu ne ascundem dupa deget!

Fanitza spunea...

Nu Romania merge la razboi, Basescu merge la razboi. Trebuie sa faca asa cum il manevreaza papusarii. Mi-e sila de toata sarada asta care ne cocoseaza din ce in ce mai mult!

Anonim spunea...

E meseriaș ...

Anonim spunea...

uite de ce sunt eu asa rezervat

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Constanta-_Fregata_Regele_Ferdinand_-_buna_doar_de_blocada-nu_si_de_lupta_0_448755744.html