duminică, 17 aprilie 2011

Revolutia Islandeza. Presa europeana si cea romaneasca nu ne-au spus nimic!!!

Am primit pe mail un rezumat al unui articol apărut în Spania, despre veritabila revoluție din Islanda. La știri bineințeles că nu a ”transpirat” nimic, căci nu se dorește ca modelul islandez să se propage.

În Islanda, tara in care guvernul a fost demis in totalitate , marile bănci au fost naţionalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creata în Marea Britanie şi Olanda, din cauza politicii lor financiare rău intentionate şi s-a creat un grup popular pentru a rescrie constituţia. Şi toate acestea paşnic!

O revoluţie împotriva puterii care ne-a adus la criza actuală. De ce aceste fapte nu au devenit cunoscute de doi ani? Ce se întâmplă dacă alţi cetăţeni UE vor lua exemplul lor? Iata pe scurt istoria evenimentelor:

 
- 2008. Se nationalizeaza cea mai mare banca din tara. Se prăbuşeşte moneda, bursa isi suspenda activitatea. Ţara este în stare de faliment.

- 2009. Protestele populare din fata parlamentului fac sa fie convocate alegeri anticipate si provoaca demisia primului-ministru şi a membrilor guvernului in bloc.

- Continuă situaţia economica nefavorabila. Printr-o lege se propune rambursarea datoriei catre GB şi Olanda avand de plată suma de 3.500 de milioane de euro, o sumă pe care toate familiile islandeze ar fi urmar sa o plateasca lunar, pentru următorii 15 ani la, 5,5% interese.

- 2010. Oamenii ajung să iasa în stradă şi cer ca aceasta lege sa fie supusa referendumului. În ianuarie 2010, preşedintele refuză să o ratifice şi anunţa că se va consulta poporul. La referendumul organizat în luna martie 93% din voturi au fost impotriva acestei legi.

- Pentru toate acestea, guvernul incepe o anchetă pentru a rezolva responsabilităţile legale ale crizei. Începe arestarea mai multor bancheri seniori şi directori. Interpolul emite un ordin şi toti bancherii implicati pleaca din ţară.
- În acest context de criză, se alege o adunare pentru a elabora o nouă constituţie care să includă lecţiile învăţate în urma crizei şi pentru a o înlocui pe cea curenta, o copie a constituţiei daneze.

- Pentru a face acest lucru, se merge direct la poporul suveran. Se aleg 25 cetăţeni fără afiliere politică, din 522 care si-au depus candidaturile, care era necesar sa fie majori şi sa aiba sprijinul a 30 de persoane. Adunarea constituţională isi începe activitatea în februarie 2011 si prezinta un proiect de constituţie bazată pe recomandările poporului facute in urma a numeroase reuniuni din întreaga ţară.

Noua constitutie trebuie să fie aprobata de către actualul Parlament şi de cel care se va forma după alegerile legislative. 

Aceasta este o scurtă istorie a Revoluţiei Islanda:

- demisia guvernului în bloc;
- naţionalizarea băncilor;
- un referendum pentru a permite oamenilor să decidă cu privire la deciziile economice;
- închisoare pentru cei responsabili pentru criza şi rescrierea constituţiei de către cetăţeni.

S-a menţionat acest lucru în mass-media europeană? S-a comentat cu privire la acest lucru in talksourile politice? S-au văzut imaginile de la evenimente la televizor? Bineînţeles că nu...

Islandezii au fost în măsură să dea o lecţie intregii Europe, să se impotriveasca intregului sistem şi sa ofere o lecţie de democraţie intregii lumi.

Sursa: rapcea.ro

25 de comentarii:

Anonim spunea...

SALUT DANIEL. AM COPIAT ARTICOLUL SI-L TRIMIT MAI DEPARTE. ASA TREBUIE SA PROCEDAM - NU NUMAI NOI ROMANII , CI TOATA POPULATIA LUMII! O ZI BUNA!

Daniel Roxin spunea...

O zi buna si tie! :)

Elena spunea...

BUNĂ IDEE! O SĂ-L DAU ȘI EU MAI DEPARTE!
O ZI FRUMOASĂ, DANIEL!
ELENA

Matt spunea...

Nu vor publica niciodata astfel de stiri. Ma bucur pentru ei... un popor care inca mai are coloana vertebrala.

Anonim spunea...

Într-adevăr, e un model prea periculos pentru corupţii şi îmbuibaţii de la FMI! Şi de la noi, deasemenea...

Şi, tare mă tem că, fie şi de l-ar şti România, tot nu ar face nimic. Noi avem mentalitatea ciobanului mioritic...

Anonim spunea...

Multumesc mult pentru informatie! L-am postat si eu cu link catre tine si il dau si pe mail.

Daniel Roxin spunea...

Eu sunt un optimist si cred ca si poporul roman se va trezi si se va elibera de jugul "sistemului". Sa speram ca acest lucru se va petrece cat mai curand!

jullius spunea...

conform mentalitatii poporului roman, lucrurile vor evolua mai degraba in felul asta (luand punctual ce ai scris tu) :
- pastrarea actualului guvern (si a sistemului politico-social) multi ani de aici incolo, prin furtul la alegeri, deja pregatit.
- atacul fara precedent al bancilor asupra populatiei creditate si trimise in saracie pentru recuperarea datoriilor (confiscarea proprietetilor cu ajutorul justitiei corupte), idem pentru firme. scoaterea tuturor banilor din tara sub protectia organelor de stat (ca in Argentina).
- desavarsirea transformarii Romaniei intr-un stat politienesc pentru evitarea si inabusirea oricaror forme de protest impotriva ordinii politico-financiare impuse de marile cooperatii finantiste.
- inchisoare grea pentru toti cei ce incearca orice forma de protest impotriva a ceea ce spuneam mai sus. cooptarea in structurile de conducere ale statului a tuturor celor ce pot suge si ultima farama de vlaga a tarii.
NU imi doresc sa ajungem asa, dar toate semnele duc in directia asta. mi-e teama ca, daca ajungem in situatia Argentinei de acum cativa ani, nu vom fi in stare sa facem ce au facut ei dupa aceea. e interesant de prezentat si cazul aceste tari. nu vom fi in stare pentru ca populatia este deja curatata mental de orice reactie ce ar putea sa o aiba. cred ca in proportie de peste 70% romanii nu sunt capabili de o viziune corecta asupra a ceea ce se intampla si ce pot face sa scape. pe toate caile suntem bombardati cu tot felul de aciuni psihologice ce ne transforma in legume.
Toata cinstea poporului islandez si argentinian. a, am uitat. exista si doua filme cu ce s-a intamplat in Islanda si Argentina. bune de vazut si de invatat. toate cele bune !

Anonim spunea...

Am gasit si eu un articol aparut intr-un ziar din Franta. Il gasiti aici:
http://www.rue89.com/2011/01/09/la-revolution-democratique-en-islande-tient-du-fantasme-184214

Anonim spunea...

ISLANDEZII nu au stat prea mult pe ginduri,si nu s-au lasat pacaliti de guvern ca vor intra in faliment, si asta este rau.Cind au realizat ca merg pe un drum gresit au actionat fara sa ia in seama ce se va intimpla mai departe.Tarile nordice au oameni curajosi si care isi cer drepturile actionind in consecinta.La un moment dat isi vor revenii pentru ca nu s-au lasat pacaliti prea mult,in schimb noi ?Nu vedeti ca populatia romaniei este paralizata de ignoranta si lasitate?Noi vom reactiona atunci cind va fi prea tirziu si chiar nu se va mai putea face mare lucru.Suntem ca niste oi bezmetice.ORICUM CE S-A INTIMPLAT ACOLO NU VA RAMINE FARA CONSECINTE.TREBUIE URMARIT CE SE VA INTIMPLA MAI DEPARTE SI DACA VOR FI LASATI IN PACE.CU TRABA ASTA, SUNT SIGURA CA AU DERANJAT PE CINEVA.ORICUM ARTICOLUL IL DAU MAI DEPARTE.TREBUIE CITIT DE CIT MAI MULTI.CINE STIE,POATE SE DESCHID MAI MULTE MINTI.

Ioana spunea...

L-am dat si eu mai departe prietenilor...nu le vine multora sa creada...O zi plina de lumina!

Anonim spunea...

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=ro&item=6648 dar de asta ce zici?

Anonim spunea...

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/803540/Un-elev-din-Constanta-a-impresionat-specialistii-de-la-NASA/
Noi romanii de ce nu-i apreciem pe copii nostrii? De ce nu-i vedem la stirile tv? De ce nu se discuta despre ei? De ce nu sunt promovati? De ce nu-i apreciem?

Anonim spunea...

Oare asa sa fii stat lucrurile ?Pentru linistea noastra sufleteasca sa speram ca este adevarat!

cornel schiau spunea...

Resursele de inovare a capitalismului par sa fie epuizate.Ce a ce sa petrecut in islanda poate fi un pct. de reper ptr. urmatoarele etape de evolutie/involutie. Unul din scenarii priveste izolarea economico/financiara/politica. De retinut este si populatia, numeric redusa cat si specificul de coeziune a acesteia. Mai am in vedere ca una din cele mai importante baze aeriene din lume, exclusiv militar, apartine sua, si se afla pe teritoriul islandei. De urmarit desfasuararea, cu cortegiul de imixtiunii.... Sugerez unor f. buni cunoscatori de l. engleza, ca prin retelele de socializare sa avem informati si evaluarii, chiar de la cetateni islandezi, de dorit mai multe, in scopul creionarii cat mai impartiale a datelor problemelor acestui stat insula. Potentiala insula de deschidere in degringolanda mondiala. Toate cele de bine, cornel.

Unknown spunea...

Buna! Am preluat si eu articolul pe blog.
Sper ca e ok!
Salutari!

Daniel Roxin spunea...

Excelent. Cu cat va ajunge la mai multi cu atat mai bine!

dinu gahas spunea...

Doamnelor si domnilor
Uitati de deosebirile fundamentale dintre Islanda si Romania !
Incepand ca suprafata teritoriala, apoi populatie ( ca numar, conceptie de viata si ocupatie),situarea geografica, istorie si multe altele ...!
Ei au putut sa traiasca fara produse din import, pe cand noi, mai ales azi, nu mai avem surse interne pentru a supravietui. Ce am avut le-am distrus sau instrainat. Asa ca mai va !! o revolutie , fie ea si pasnica , in tara noastra!
Atentie ce scria , mai sus, Julius !

jai spunea...

http://www.ziare.com/articole/islanda+criza+alegeri

tastati si gasiti
nu dezinformati

Cornel spunea...

Pai e si normal sa nu ne zica nimic... totul se tine ascuns sa nu cumva sa izbucneasca vreo revolutie mondiala!!

Anonim spunea...

De unde stii tu despre mentalitatea poporului? Te-au invatat cumva cei care au interese sa credem ca suntem asa?

Anonim spunea...

Sa comentat pe OTV la emisiunea lui Tudor Barbu ...eu am vazut-o !!!

Maria spunea...

Ce sa facem, astia suntem. In loc sa luam exemplu islandezilor noi stam si asteptam salvare din cer

pavel spunea...

Domnule Daniel daca dumneavoastră ați deține un post tv balanța s-ar înclina in favoarea românilor. Nasu nu a acoperit acest subiect? a tăcut la fel ca restu presei? hmmmm cred ca este pe mana cu dușmanu..... Urât!
Ce ma mai pune pe gânduri este faptu ca susține la tv ca merge pana la capătul lumii pt rosia montană dar despre genocidul prin vaccinare exercitat asupra copilașilor nu îl interesează. mercurul pe venele copilașilor din tara asta se pare ca e de mai puțină importanta decat cianura intro vale muntoasă.

Daniel Roxin spunea...

Nasul a acoperit si acest subiect. Asa ca, inainte de a crede ca e pe mana cu dusmanul, e bine sa va informati mai bine. ;)