joi, 26 mai 2011

Cercetătorii mexicani: Nu există profeţii mayase despre sfârşitul lumii în 2012

Sfârşitul lumii în 2012 profeţit de calendarul mayas e doar un mit, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională din Mexic. Potrivit experţilor care se ocupă de studierea culturii străvechi, nu există profeţii ale civilizaţiei mayase privind un colaps mondial iminent în decembrie 2012.

În cadrul unui interviu acordat ziarul rus Trud, citate de Agerpres, coordonatoarea Centrului de studii maya din cadrul universităţii, Carmen Valdez, a subliniat că “în scrierile civilizaţiei străvechi Maya nu există niciun fel de profeţie cu privire la o eventuală Apocalipsă în 2012“, iar calendarul civilizaţiei Maya se încheie ca orice alte calendare.


Potrivit acesteia, civilizaţia maya avea o noţiune circulară a timpului, iar pentru ei “istoria se repetă la un moment dat, după care începe o nouă numărătoarea inversă“. Expertul a mai explicat că înţelepţii acestei civilizaţii antice şi-au calculat calendarul lor, care expiră la 21 decembrie 2012, pe o perioadă de 5125 de ani, dar niciodată nu au arătat că după această perioadă va veni sfârşitul lumii.

O părere similară are şi savantul german Nikolai Grube de la Universitatea din Bonn. Într-un articol despre civilizaţia Maya, el afirmă că “nu există predicţii despre sfârşitul lumii în scrierile mayase“.

“Oricine va analiza hieroglifele acestei vechi civilizaţii se va convinge de absenţa vreunui avertisment scris privitor la iminenţa unui cataclism global care ar putea lovi planeta“, a spus Nikolai Grube.

Oamenii de ştiinţă nu au reuşit încă să afle întreaga istorie a apariţiei calendarului mayas. Acesta reprezintă unul dintre cele mai irezistibile mistere care au preocupat omenirea, de aici şi apariţia a nenumărate teorii.

Sursa : adevarul.ro

6 comentarii:

Unknown spunea...

şi într-un fel au dreptate, pentru că orice sfârşit e doar un nou început, oricum ai privi problema.
pe banda moebius a fiinţărilor umane, e greu să spui unde începe şi unde se termină neavând reperul clar al începutului.

Anonim spunea...

E adevărat că mayasii nu au spus niciodată că 2012 ar fi un sfârşit, ci este doar data până la care au calculat acel calendar. Mai logic ar fi să presupunem că este doar sfârşitul unui ciclu, a unei etape, şi apoi va începe o alta. La fel spune, dealtfel, şi calculul vârstelor omenirii după ştiinţa vedică, şi cel conform anului platonic. Conform ultimului, noi ne aflăm exact la începutul epocii Vărsătorului, ieşind din cea a Peştilor (calendarul platonic parcurge zodiile în sens invers acelor de ceasornic, fiecare dintre ele având cam 2000 ani).
Deci, e posibil să fie unele schimbări şi frământări, aşa cum a fost şi la începutul epocii Peştilor, marcată de venirea lui Iisus.

Celestine Mihaela spunea...

mare caraghiosi suntem noi, oamenii...
Ca niste gaze biete.
Logic canu va fi nici un sfarsit, ne casapim noi singuri intre noi.
Pup

Viki spunea...

buna Daniel de sfirsitu lumi vorbesc doar cei intunecati care vor sa ne sperie se hranesc cu frica noastra de aia fac atita rau in lume.Oameni trebuie sa inteleaga ca o sa ia sfirsit doar o lume asa cum o stim noi o lume a dualitati si plina de greutati,in noul pamint car o sa fieo sa traiasca oameni asa cum ia creat Dumnezeu plini de dragoste si intelepciune fara greutati si vise desarte.Si pentru asta nu mai avem mult timp sa ne pregatim trebuie sa ne unim si sa ne curatam sufletele ca sa putem face fata la toata energia care o sa vina din univers problema e ca nu avem unde sa ne ascundem nici in pesteri nici in pamint de de explozile solare cind o sa intre in centura fotonica daca intra prima data soarele o sa fie 3-5 zile de intuneric si toate retelele electrice o sa cada.Daca intra pamintu primu nu va fi intuneric ca rezultat major nu va mai exista noapte timp de 2000 de ani.Conform profetiilor Maya in 22 decembrie 2012 planeta va intra definitiv in cimpul radiant al centuri.Oricum energia fotinica ca rezultat a coliziunii dintre electroni si pozitroni va deveni o majora sursa de energie libera si nepoluata.Nu se pune la indoiala faptu ca,pentru Omenireintilnirea cu centura fotonica va fi,in esenta o experienta spirituala.Dar acest lucru depinde totusi de fiecaee.Daca la acea vreme vom fi destul de evoluati vom face pasi mari prin ridicarea nivelului constintei,prin absorbirea razelor de lumina de inalta frecventa.Daca conportamentu nostru ramine negativ si avem vibrati scazute nu ne putem astepta sa facem fata la radiati de inalta frecventa.Cu alte cuvinte va avea loc o selectie naturala pe baza spirituala.Nimic nu este intimplator in univers totul este pesfect coordonat de Dumnezeu Mintea Cosmica si se face in scopul evolutiei.Isus spunea cine are ochi sa vada,si urechi sa auda.Si alceva voi separa bobul de neghina si oile de capre.la asta se referea.Denoi depinde ce drum alegem.Va doresc la toti pace sufleteasca intelepciune si lumina.

Ilie spunea...

Draga Daniel, te felicit ca publici si asa ceva. Dupa parerea mea trebuie sa existe o mare rigurozitate in prezentarea unor informatii iar specialistii sunt primii care trebuie luati in seama. Isteria publicului, ca si industria senzationalului genereaza de cele mai multe ori valuri de opinie care te pot indeparta de adevar si te pot conduce pe cai ratacitoare.Cred ca si asta se paote chema o forma de manipulare a opiniei publice - oamenii reactioneaza de multe ori in turma si nu-si folosesc discernamantul. Oricum, numai bunul Dumnezeu stie ce va fi... O transformare in bine insa este absolut necesara la nivel planetar. Succes in munca ta de descoperire a Adevarului si sper sa te lasi mereu ghidat de ingerii cei buni in a ajuta si tu la aducerea Cunoasterii, Bunatatii si Intelepciunii dumnezeiesti printre oameni. In primul rand prin exemplu propriu. Asa sa ne-ajute Dumnezeu!

Cu drag,
Ilie

Anonim spunea...

Agenda ascunsă:

http://video.google.com/videoplay?docid=6898983724739063805&hl=ro#