miercuri, 4 mai 2011

"Facebook este cea mai perversă maşină de spionaj din lume"

Desi pagina oficiala a WikiLeaks are 1,72 milioane de 'like'-uri pe Facebook, Assange critica dur reteaua de socializare. Fondatorul WikiLeaks sustine ca Facebook este unul dintre instrumentele prin care guvernul SUA isi spioneaza cetatenii.

Intr-un interviu pentru postul TV Russia Today, "maestrul deconspirarii spionajului" arunca anateme asupra celei mai mari retele de socializare din lume.

Julian Assange spune ca “avem de a face, practic, cu cea mai complexa baza de date cu oameni, relatiile lor, numele lor, adresele, locurile in care sunt, discutiile dintre ei si dintre rudele ori prietenii lor, iar datele sunt accesibile serviciilor secrete”.

“Facebook, Google, Yahoo, toate aceste organizatii americane au construit de fapt interfete pentru serviciile secrete. Cu totii ar trebui sa intelegem ca atunci cand adaugam prieteni pe Facebook muncim gratuit pentru serviciile secrete, pentru agentiile SUA”, a mai declarat seful WikiLeaks.

Sursa: stirileprotv

8 comentarii:

Anonim spunea...

"facebook" profita de grandomania multora.Multi au comturi facebook doar de dragul noului si pentru a parea mai interesant."Vai draga mi-am facut cont pe facrbook.Si la ce iti foloseste?Asa sa fiu si eu in trend."??????????? Personal mi se pare o mare capcana.Datorita unor indivizi care si-au facut conturi pe aceasta retea de socializare ,vom avea cu totii probleme, pentru ca cei ce au astfel de conturi ,constient sau nu isi implica in aceasta masinarie prieteni,rude,cunostinte,din dorinta de a demonstra ,nu stiu cui ca au multi prieteni. SE spune ca este o retea sigura.Cit de sigura poate fii daca un angajator,iti poate afla datele de pe aceasta retea.Sa nu mai vorbim de politie. Aceasta retea a fost creata special pentru un control mai bun asupra populatiei.Este un PERICOL REAL,pentru ca (am citit si eu pe ici pe colo) in curind daca nu ai cont intr-o retea de socializare nu vei mai avea acces la internet,si stim ca de obicei atunci cind se arunca o stire pe piata ,nu dureaza mult si se adevereste.

Anonim spunea...

Poate sa aiba cine ce o vrea acces la conturile noastre si alte de genul.Eu nu cred ca se mai poate atinge cineva de noi.Este un pericol doar in mintea noastra.Eu zic sa lasam paranoia de o parte.

Daniel Roxin spunea...

Eu zic sa te trezesti din somn! ;)

Anonim spunea...

sarmane anonim,stii cite ti se pot intimpla, fara ca nimeni sa faca ceva pentru tine? Cind vei supara pe cineva destul de mult ,sau cineva iti va face o gluma proasta , si te vei trezi ca viata ti se complica inutil ,fara ca tu sa ai vreo implicare,cum crezi ca te vei simti sau cum te vei descurca?

Anonim spunea...

SI in fond la ce ma ajuta sa am cont pe facenook?

Anonim spunea...

ai dreptate ...stiam deja asta dar eu de a naibii ce sunt am postat videouri cu informatii alternative...pacat ca aproape nimeni nu se uita la ele...

gratzielaDesign spunea...

Nu cred ca doar pentru facebook trebuie sa ne facem griji. Din moment ce ai deschis si te-ai conectat la net, esti scanat cu totul fara sa poti ascunde nimic.
Deci, fara nici o urma de paranoia, lasati totul deoparte si va ascundeti in paduri, dar nici acolo sa nu fiti siguri ca aveti intimitate!O zi foarte buna, urmate de multe altele vs doresc.

DUMNEZEU spunea...

Spionandu-l pe Dumnezeu.... :))))
Asta-i tare....!

Serviciile de spionaj isi trimit mesaje si videoclipuri codate pe facebook... :)