joi, 23 iunie 2011

Puterea vindecatoare a inimii - stiintific demonstrata dupa 20 de ani de cercetare

"Institutul american HearthMath a descoperit ca inima emite un cimp electromagnetic de cinci mii de ori mai puternic decit cimpul pe care-l emite creierul". Este important sa notam aceasta diferenta de putere intre cimpul electromagnetic al inimii si acela al capului pentru a intelege importanta sentimentelor noastre, a iubirii, a recunostintei, a aprecierii si a oricarei trairi pozitive! Tot ce simtim si traim ca sentiment frumos, pozitiv, inaltator (compasiunea, dragostea, blindetea, bunatatea, bucuria) creeaza ceea ce specialistii au numit "coerenta inimii", pe cind trairile negative, ca si gindirea corespunzatoare acestora creeaza "incoerenta inimii", generind emisii vibrationale in cimpul electromagnetic al inimii si al creierului nostru. Aceste cimpuri electromagnetice influenteaza deopotriva corpurile noastre, ca si realitatile pe care le intilnim in viata de zi cu zi.


Acelasi institut a constatat ca, daca sintem furiosi timp de cinci minute, sistemul imunitar are nevoie de sase ore pentru a recupera puterea pierduta. De asemenea, daca traim cinci minute de compasiune si apreciere, imunitatea se imbunatateste cu 41 la suta. Am notat toate acestea pentru ca fiecare dintre noi sa inteleaga puterea de vindecare a inimii blinde si iubitoare, precum si puterea trairilor negative de a ne imbolnavi. In mod practic, putem intelege in fiecare moment al existentei daca ne aflam in inima sau am iesit din ea. De cite ori simtim si gindim negativ, ne infuriem, ne suparam, urim, dezapreciem sau judecam in mod agresiv (noi putem observa realitatea imediata, fara a o judeca) este semn ca ne indepartam de inima. Orice am gindi, am simti, am trai ca stare negativa ne semnaleaza ca am intrat in domeniul Egoului sau al "judecatii lumii".

Mintea omeneasca este conditionata de realitatea prezenta sau trecuta, de frica de viitor, de frica de pierdere sau de durere, asa incit ea va genera intotdeauna emotii negative cind va fi in fata unui eveniment de viata neplacut. Simplul fapt de a ne autoobserva aceasta negativitate si a alege spontan sa ne intoarcem la adevarul inimii noastre, o rugaciune repetata, o amintire frumoasa, apelul la ginduri bune, de speranta, de bucurie, de bine pentru tot ce ne inconjoara ne ridica vibrational incetul cu incetul pina acolo unde vom simti ca sintem din nou in armonie cu inima noastra. Daca vom gindi binele cel mai inalt al tuturor vom crea starea de "coerenta intre inima si minte", de armonie intre inima si minte, ceea ce ne va aduce o surpriza coplesitoare. Mai intai, se vor vindeca multe dintre afectiunile pe care le avem in corpul fizic. Dar, mai presus de orice, ne vom simti vindecati in suflete. Nu vom mai face eforturi pentru a gindi pozitiv, pentru a aprecia, pentru a darui, pentru a ne simti iubitori sau generosi.

Aceste trairi se vor ivi spontan in noi si ne vor mangaia, orice ni s-ar intampla.


http://www.heartmath.org/research/science-of-the-heart/head-heart-interactions.html
http://www.heartmath.org/research/science-of-the-heart/music-research.html
http://www.heartmath.com/articles/

8 comentarii:

Unknown spunea...

aceasta tematica nu este noua. cartile ortodoxe de filocalie explica acest "fenomen". pe acelasi "principiu" functioneaza si rugaciunea inimii iar isihaismul de pe muntele athos cu asta se "ocupa"
intr-un fel sau in altul aceasta intelegere se regaseste in toate culturile. incetul cu incetul "cultura stiintifica" face si ea primii pasi si ne aduce la cunostinta aceste "mari" realizari :).

silviusamueldanut@gmail.com spunea...

wow super interesant! multumim pentru informatii. :)

anne spunea...

Foarte interesante descoperiri!Ne igenizeaza ,parca, in plus, sufletele cuprinse de diversele mahniri...inerente fiintei umane. Multumiri !A

Anonim spunea...

despre preocupari romanesti in domeniu gasiti detalii la:
http://www.vitalitate.com/Tehnicaradianta/Fizica_Umanitatii_si_Tehnica_Radianta/tabid/185/Default.aspx

Anonim spunea...

Gregg Braden - Vindecând cancerul prin tehnologia emoțiilor : http://www.youtube.com/watch?v=zS54C5G0LJo&feature=player_embedded

Anonim spunea...

Institutul de matematică a inimii:
http://www.humanitysteam.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=258:2-institutul-de-matematica-a-inimii&catid=70:planeta-noastra&Itemid=567

Liniștea inimii:
http://vindecari.blogspot.com/2011/05/linistea-inimii.html

Anonim spunea...

Inteligența inimii:
http://www.youtube.com/watch?v=dQU2aql40l8&feature=player_embedded

Anonim spunea...

biserica are altceva de spus, tot ce vindeca vine de la satana daca nu este Isus.