sâmbătă, 27 august 2011

Cutremurele din Peru, Brazilia, SUA... şi cometa Elenin

Ar putea avea legătură aceste cutremure cu cometa Elenin? 

Americanii, si nu numai ei, construiesc din greu buncare. Norvegienii au buncare pentru doua milioane de oameni. China a declarat ca are peste 160.000 de buncare...


Cutremur violent în Peru urmat de o replică puternică

Un seism puternic a zguduit Peru la ora locală 12.46 (20.46, ora României). Cutremurul a avut loc în nordul ţării şi a avut magnitudinea de 7 pe Richter. La jumătate de oră distanţă a urmat o replică puternică şi ea, de 5.3 pe Richter.

Un cutremur cu magnitudinea de 7 pe Richter a lovit miercuri după-amiază la ora locală 12. 46 nordul Perului. Seismul a avut loc într-o zonă situată la peste 500 de kilometri de capitala Lima, informează USGS

Cutremurul ar fi avut loc la o adâncime de 146 de kilometri, într-o zonă aflată la graniţa cu Brazilia. La jumătate de oră distanţă, a urmat o replică de 5.3 pe Richter. http://www.realitatea.net

Cutremur în Statele Unite. Clădiri şi şosele, avariate

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs luni în statul american Colorado, potrivit USGS. Din primele informaţii rezultă că au fost avariate unele şosele şi clădiri.

Seismul s-a produs la o adâncime de patru kilometri, într-o zonă destul de puţin populată. Epicentrul cutremurului a avut loc la 290 de kilometri sud de Denver.

Nu s-au înregistrat răniţi, dar, potrivit primelor informaţii, unele şosele şi clădiri au fost avariate.

Acesta este cel mai mare cutremur înregstrat în statul Colorado din 1967 încoace. 


În Virginia s-a produs cel mai puternic cutremur din ultimii o sută de ani.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi, în Statul Virginia de pe coasta estică a Statelor Unite. Cutremurul s-a resimţit şi în capitala Washington şi la New York. Acesta este cel mai puternic cutremur din Virginia din 1897 încoace.

Potrivit noilor date publicate pe site-ul departamentului de prospecţiune geologică din SUA, seismul s-a produs, marţi, la ora 13 şi 51 de minute, ora locală, cu epicentrul în oraşul Mineral din Virginia, la 135 kilometri de Washington, la o adâncime de şase kilometri . Până în momentul de faţă nu au fost înregistrate pierderi materiale şi de vieţi omeneşti.

Comisia de Administraţie Nucleară din SUA a anunţat, după producerea seismului, că acesta a provocat oprirea celor două reactoare nucleare din apropiere. Departamentul meteorologic american a afirmat că seismul nu va pricinui ţsunami.

Angajaţii din Pentagon şi din unele clădiri ale Congresului au fost evacuaţi. Telecomunicaţiile au fost suspendate temporar. Aeroporturile din New York şi New Jersey au fost închise parţial.
Cutremurul nu a afectat, însă, piaţa bursieră. http://romanian.cri.cn

Despre cometa Elenin. Poziţia oficială:

3 comentarii:

Elena spunea...

Ceea ce vine pe Pamant o sa fie atat de bizar, incat ”si cei alesi vor fi inselati, daca asta ar fi posibil” (Matei 24:24)
http://georgevalah.wordpress.com/2011/05/16/7562/

Anonim spunea...

http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-south-east-wales-14721059

Anonim spunea...

http://www.antena2.ro/video/codul-lui-oreste_5122