luni, 29 august 2011

Genial! Monument în cinstea elevilor căzuţi la BAC. :)))

Construcția e amplasată în fața unui liceu din Pitești unde nu a promovat Bac-ul niciun elev. La dezvelirea monumentului a participat și ministrul Educației, care a ținut o scurtă cuvântare:

“Acești copii au căzut la Bac ca să aibă o viață mai bună în lunile premergătoare examenului. Din păcate, aripile lor au fost frânte și acum ei nu se mai află printre noi. Stau toată ziua în casă și învață, ca să ia Bac-ul măcar în toamnă.”

Funeriu a anunțat că, pe lângă monumentul celor căzuți la Bac, va construi și un mausoleu în amintirea elevului necunoscut, care a uitat să se semneze pe foaia de examen.

“Nu vom ști niciodată numele lui, însă gestul trebuie să ni-l amintim. Atunci când profesorul supraveghetor le-a explicat elevilor cum să se semneze în colțul din dreapta sus, toți au scris Ion Popescu, la fel ca în fișa-tip. Acești viteji au căzut la Bac fără ca nimeni să știe cum îi cheamă.”

Funeriu a amintit că mulți elevi erau în stare să-și dea și viața, însă comisia a preferat să nu ia șpagă.

Elevii români vor să dea Bacul la bulgari, pentru că e mai uşor

Rezultatele dezastruoase de la Bac i-au făcut pe mulţi să se orienteze spre Bulgaria. Astfel, în sesiunea de toamnă foarte mulţi elevi români vor lua cu asalt liceele bulgăreşti, unde rata de promovabilitate este mult mai mare decât în România.

„Profesorii se poartă mult mai frumos cu tine, te simţi respectat în calitate de elev. Nu te iei cu mâinile de cap când vezi nota, cum se întâmplă la noi”, a povestit un elev care şi-a petrecut examenul de bacalaureat la bulgari.

Se pare că oferta bulgarilor este mult mai bună inclusiv pentru cei care vor să-şi cumpere diploma de Bac, preţurile vecinilor noştri fiind incomparabil mai mici. Iar taxa de înmatriculare a diplomei pe România este, cel puţin deocamdată, derizorie.

Viitoarea migrare a elevilor spre Bulgaria a intrat în atenţia mai multor agenţii de turism, care au lansat deja oferte pentru la toamnă: „Dă Bacul la bulgari”, „Examen de vis în Bulgaria” sau „Cu noi Bacul este mai aproape”. Transportul va fi asigurat cu avioane ROMBAC.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Și Funeriu merită să stea alături de ei, pentru rezultatele obținute la cârma ministerului, dar și pentru lupta grea pe care o duce ca să învingă limba română!

Daniel Roxin spunea...

Ai mare dreptate! :)

Anonim spunea...

mie mi se pare de prost gust. eu i-as fi dat in judecata daca mi-ar fi aparut numele pe monument.

Tamy spunea...

nu am cuvinte...si cand te gandesti cate sunt de spus...

Rocsalana spunea...

:)))))))

Anonim spunea...

timesnewroman e un site pamflet, ca si trombon.ro(fostul times.ro, ala de i-a trimis la gogosi pe francezi cu articolul despre haiti-tahiti)
foarte amuzant articolul:)

Anonim spunea...

M-am apucat de comentarii in septembrie...:))Deh.Traiesc in tara mea, nu ?Pe romani mereu i-a tinut pe linia de plutire hazul, umorul.Teama imi este ca de aici inainte o sa se transforme in ceva cam vulgar insa.Nu se poate sa radem de noi la infinit! Acesti tineri vor ajunge masa de manevra servind drept carne la piata .Cine da mai multi bani ala face regula! Mi-e groaza ca degeaba se tot trag semnale de alarma, intre doua nunti si 3 clanuri de mafioti si un video-chat! Nu se face nimic in directia gasirii unei solutii.De data asta cred ca pana si umorul ne e de rau augur.

Alex spunea...

Tine-ti minte numele celor scrisi. Maine poimane o sa formeze noul guvern cu voturi p galeti si pixuri cu logoul partidului. Traiasca romania......

Anonim spunea...

Pățania unui măgar bătrân:
http://www.youtube.com/watch?v=g5nI3mHEmc0

Anonim spunea...

http://www.demotivational.ro/newest/%C8%99coal%C4%83/e-ok-499.html