vineri, 9 septembrie 2011

Halucinanta incompetenţă şi trădare a clasei politice româneşti. Dezvăluiri (video)


Conform estimărilor specialiştilor, Imperiul Roman a jefuit teritoriul acestei ţări de 500 de tone de aur, Imperiul Austro-Ungar  a jefuit România de alte 800 de tone de aur iar în ultimii 20 de ani, o clasă politică incompetentă şi ticăloasă, o clasă politică subordonată intereselor ocultei mondiale, pune la dispoziţia firmelor străine, spre exploatare, zăcăminte de aur estimate la o valoare cuprinsă între 50 şi 100 de MILIARDE de dolari, cu mult peste datoria externă a României!!!

Cum e posibil ca Statul Român să nu găsească resurse pentru a exploata în propriul nostru interes această imensă bogăţie?! Cum e posibil ca Statul Român să declare această industrie neprofitabilă şi să o închidă, să spună că resursele de aur sunt epuizate în condiţiile în care astăzi, specialiştii declară că în România există cel puţin 8 zăcăminte de aur de talie mare? Nu mai vorbim despre zăcămintele de argint sau alte minereuri extrem de valoroase.

Vi se pare că este o întâmplare că un număr important de firme străine au licenţă de prospectare chiar în zonele miniere declarate neprofitabile şi EPUIZATE DE AUR?! Că aceste firme deţin drepturi de exploatare şi că astăzi, în România, Statul Român nu mai are nicio exploatare proprie?!

Vă întrebaţi cum s-a ajuns aici? Iată un exemplu halucinant: mina auriferă Certej a fost închisă din cauza... UNEI SUPRAPRODUCŢII DE AUR!!! Da, aţi citit bine. Mina s-a închis pentru că producea prea mult aur iar Banca Naţională a României a refuzat în anul 2000 să mai cumpere aur din producţia internă LA RECOMANDAREA Băncii Central Europene, după cum a explicat consilierul BNR Horia Ozarchevici... Această decizie a BNR a făcut ca mina să intre în faliment deoarece nu putea vinde aurul în afara ţării!!!

Oameni buni, se vede de la o poştă că situaţia actuală este o combinaţie incalificabilă de incompetenţă şi trădare, că a existat şi există în continuare un plan extern de distrugere şi falimentare a României prin complicitatea unor politicienil români, mulţi dintre ei urmaşi ai nomenclaturiştilor bolşevici care şi-au schimbat numele ca să îi credem de naţionalitate română!

Mai multe dezvăluiri despre blestemul aurului românesc puteţi vedea în filmuleţul de mai jos.

Ce putem face pentru a avea o Românie a noastră, a celor care ne pasă?
 
În opinia mea, soluţia nu este de a ieşi în stradă şi de a le da în cap celor care ne conduc. În locul lor vor veni alţii la fel de lipsiţi de demnitate şi suflet. Soluţia este ca fiecare să îşi facă o misiune de suflet şi de patriotism şi să îi trezească la realitate pe cei din jurul lor – rude, prieteni, colegi de serviciu; şi nu numai în această problemă ci în toate celelalte. Soluţia este să determinăm o revoluţie la nivelul conştiinţei. Fără aceasta, orice revoluţie pe care ar iniţia-o cineva în stradă va aduce alţi nemernici şi profitori acolo sus. Trebuie să ne unim în acţiuni comune care să aibă ca scop repunerea în matrice a adevăratelor valori morale şi etice; este necesar să aducem frumosul, binele şi armonia în locul manelelor şi a „ştirilor de la ora 5”...

Pentru a nu deveni sclavi ai Noii Ordini Mondiale, nu mai putem rămâne nepăsători şi neutri, nu mai putem aştepta ca alţii să scoată pentru noi castanele din foc. Vremurile pe care le trăim nu ne mai permit să lăsăm pe mâine ceea ce trebuia să facem de ieri.

Gândeşte-te, cititorule, că eşti responsabil pentru familia ta, pentru prietenii tăi şi pentru această ţară minunată şi asumă-ţi rolul unui român adevărat. Aminteşte-ţi de Burebista şi Decebal, de Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul şi fi-le un demn urmaş!

Nu uita că nu vei duce cu tine în viaţa de dincolo maşini, case, diplome, carieră, prestigiu şi alte lucruri de acest fel. Dacă după pragul morţii mai este ceva (şi eu sunt sigur de asta), ceea ce va conta în această trecere va fi căt de mult ai iubit, cât de mult ai dăruit, cât de mult ai fost capabil să te sacrifici pentru alţii, câtă lumină ai răspândit în jurul tău.

Vezi si articolul: "Romania versus talharii moralisti ai planetei"

Daniel Roxin

Articolul poate fi preluat cu citarea sursei şi link.

Citeste si: 1. Romania si revolutia constiintei
2. Cum ni se fura aurul de sub picioare: se urmareste expropierea cu forta a locuitorilor din Rosia Montana

200 de comentarii:

Tia spunea...

ma bucur pentru articol,ma asteptam sa scrii:)) succes

Anonim spunea...

Iti vine sa plangi cand vezi asa ceva, cum niste tampiti refuza un trai decent pentru milioane de romani daca pot castiga a suta mia parte pentru ei.

Cristi spunea...

Bravo tie Daniel,pt curajul tau.Pacat ca suntem prea putini ca schimbam destinul acestei tari .E tragic si e clar ca se trag sforile din alta parte si se profita de somnolenta si de o f mare masa de oameni foarte usor de manipulat.Altfel cum crezi ca si-au permis sa ne distruga armata,industria,prin biserica vedem si noi cine sa strecurat.Precum mi-a spus Parintele Iustin P ,vin vremuri grele.Sa te bucuri ca inca mai poti sa scri ceea ce gandesti.

Daniel Roxin spunea...

Cristi, suntem din ce in ce mai multi! Si depinde de noi ca intr-o zi, cat mai curand, cred eu, sa contam in ecuatia viitorului acestei tari. Multumesc!

Elena spunea...

Părintele Justin Pârvu despre cazul Rosia Montana:

http://www.youtube.com/watch?v=hgVNaDFzvKY&feature=player_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=HLmRKWfihr0&feature=player_embedded

Anonim spunea...

”Iniţiat şi transformat, ulterior, în subiect electoral de către PDL, proiectul „Roşia Montană“ a stat în ultimii ani în mâinile miniştrilor UDMR, dar şi ale unor afacerişti controversaţi. De la momentul în care Radu Berceanu semna actul constitutiv al proiectului minier „Roşia Montană“, aceasta a fost plimbat între interese politice la nivel înalt şi strategii comerciale de amploare” :

http://www.adevarul.ro/actualitate/rosia_montana/Rosia_Montana-o_afacere_toxica_PDL_-_UDMR_0_518948473.html

”În spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care deţine peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation, se regăsesc miliardari din business-ul mondial, printre care John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari în proiectul minier din Apuseni” :

http://www.adevarul.ro/actualitate/rosia_montana/actionari-aur-Rosia_Montana_0_545945529.html

cerceihandmade spunea...

Bun articol Daniel! Si eu cred ca trebuie sa luptam pentru salvarea Romaniei. Nu putem fi spectatori, trebuie sa ne implicam si sa-i trezim la realitate si pe cei din jurul nostru.

Anonim spunea...

Eu personal cred ca cine a spus ca nu mai avem aur pentru exploatare a facut-o cu buna intentie,pentru a extrage aurul atunci cind avem nevoie.In ziua de astazi cu tehnologia existenta poate afla "orice persoana" ce exista pe anumite teritotii,pentru ca ei sa se imbogateasca si altii sa saraceasca.Eu cred ca multi "TURISTI " ce ne-au vizitat tara nu au venit doar pentru frumusetile patrei noastre care sunt "inegalabile",ci au venit cu directie precisa,si la intoarcerea acasa au dat raportul.Astfel ei au stiut din totdeauna ce si unde exista,au avut timp suficient sa ne saraceasca in toate domeniile astfel incit sa nu intimpine greutati de nici un fel ,si iata ca soseste si momentul in care au nevoie de aur pentru redresarea economiei lor,si se gindesca ca au de unde exploata aur.Aici intervin alte capete luminate si spun ca vrem nu vrem ei tot ne vor exploata rezerva aurifera ,si daca suntem cuminti ne da si noua putin praf in ochi,ceva cianuri ca sa bem apa tocmai buna ca sa scape de noi de aici ca ii incomodam,si pentru cei ascultatori si care s-au lasat coruptii le dau si lor niste procente "consistente"de 3-4% pentru a avea bani de buzunar atunci cind situatia aici va fi dramatica. Parerea mea este ca cei ce ne conduc au fost in asa masura corupti ca nu pot face decit loby pentru cei ce vor cite ceva de la noi ,nicidecum sa le puna piedici(pai oare cum a ajuns eba in parlamentul european?)Nu stiu cit de hotariti,de echilibrati trebuie sa fim ,pentru a avea capacitatea de a decide corect pe cine trebuie sa votam data viitoare.Trebuie educati batrinii,sa stie ca oricit ai fi de sarac nu trebuie sa semnezi adeziuni pentru UNPR in schimbul a 3 piini,sau sa te inscri in viitorul partid UNPR in schimbul unei excursii,si nici sa votezi la alegeri pe cine vor ei pentru ca-ti dau ulei,faina,zahar,orez.In cazul asta ce spuneti MAI AVEM VREO SANSA? EU AM CEVA RETINERI.

Anonim spunea...

Un articol care spune totul despre ROSIA MONTANA !!! De vazut Galeriile Romane unice in lume !

”Pentru pamantul asta au murit Dacii, au murit marii Domnitori Romani, milioane de Romani de-a lungul secolelor ca sa il apere de asupritori si ca sa il dam noi degeaba astazi.
Pasivitatea o sa ne coste scump.”
http://www.cotidianul.ro/reactie-la-rosia-montana-118856/

Gabi Vicu spunea...

Ce conteaza cine ce spune,cand glasul sangelui imi impune curaj de actiune.Nu pot sa ma resemnez cand vad cum multe decizii duc spre o centralizare a puterii in mainile sionistilor,in mainile noii ordini mondiale.Decat o inchisoare cu gratii de aur prefer un bordei in care zvacneste viata.Avem nevoie de o atitudine barbateasca,trebuie sa trezim curajul in constiinta romaneasca.Romania si-a pastrat identitatea in fata a patru imperii,roman,otoman,austro-ungar si sovietic iar presedintele tarii vrea acum sa cedeze suveranitatea Uniunii Europene.Ce uita structurile care domina de la varf e ca la baza sta toata REZISTENTA.Noi nu am uitat!

Daniel Roxin spunea...

Frumos spus!

Anonim spunea...

Daniel, tu ai scris articolul, dar cati dintre cei ce trimit comentariile , si care zic ca ar lua atitudine merg pana la capat ? Momentan toata lumea pare adormita, cu frica zilei de maine, cu frica pierderii locului de munca ,si alte "frici" care paralizeaza. Intrebarea care se pune este : daca mai suntem ca inaintasii nostri, care aveau barbati adevarati la conducere ? Kasandra

costel spunea...

Suntem deja o forta si o inima comuna.Nu uitati ca pe cei indrazneti si cu intentii bune ptr.semenii lor, Dumnezeu ii ajuta,chiar daca unii ce vor citi aceasta afirmatie nu cred in ea. Nimic nu e intimplator cu ce se petrece -n fiecare fractiune de secunda pe pamint.Chiar si faptul ca azi,de comemorarea Nastererii Sf.Marii avem acesta informatie mobilizatoare a lui Daniel.Sa nu uitam ca tot ce se-ntimpla in aceste vremuri poarta MANIFESTAREA SUBTILA SI CLARA A GRATIEI DIVINE ptr.omenire SI-N SPECIAL ptr.POPORUL ROMAN.Da,faceti legaturile care trebuie si veti vedea daca e asa sau nu.Si v-as ruga sa intelegeti, ca oricum schimbarea modului de viata de pe planeta pamint vine, indiferent ce vor cei ce detin puterea de manipulare, va triumfa armonia si binele cit de curind,dar,sa nu stam, ci sa luam atitudini fiecare acolo unde suntem.SI NU UITATI,nici o clipa macar ca : UN GRAM DE PRACTICA VALOREAZA CIT TONE DE TEORIE!!!!!!!!!Daniel,fii un releu divin al comunicarii optimismului si binelui,suntem TOT MAI MULTI SI TOT MAI HOTARITI. Sa ne ajute Dumnezeu sa trezim acest minunat popor!!!!!!!!

Silvia Rîșnoveanu spunea...

Este trist ce se intampla cu tara asta, cu noi...chiar sub ochii nostri. Stiu ca multa lume s-a trezit, dar tot neputincioasa priveste la tot ce se intampla. Iesitul in strada poate nu e o solutie, cum zice Daniel. Dar atunci care e solutia? Cum vor sti ei ca lumea s-a trezit si ca nu mai suporta sa vada toate aceste nemernicii? O atitudine vizibila si de rasunet tot trebuie luata.
Dar cum ??? E vreo minte luminata care sa adune, pe toti cei care vor binele acestei tari si poporului ei, la o actiune de amploare care sa-i puna pe guvernanti pe ganduri macar?
Daca exista, atunci eu ma alatur din toata inima. Nu am de pierdut decat viata, iar de asta nu ma tem !

Elena spunea...

Aceste idei, rostite de un mare înțelept al neamului nostru, sunt mai actuale ca niciodată:
"Strigați în toate părtile că răul, mizeria, ruina, ne vin de la suflet. Sufletul este punctul cardinal asupra căruia trebuie să se lucreze in momentul de fată. Sufletul individului si sufletul multimii…Țara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsă de programe … Că deci, nu programe trebuie sa creăm, ci oameni, oameni noi …”

Cristina spunea...

Daniel,
Dincolo de toate adevarurile pe care le-ai expus si pe care mai mult sau mai putin le stim multi dintre noi, cel mai mult admir forma de "protest" pe care o propui. Recunosc ca de multe ori am fost tentata sa ii urasc pe cei care distrug minunata Romanie, insa astazi traiesc cu credinta ca iubirea si gandurile pozitive pot face mult mai mult decat un protest fizic pe care nimeni din conducere nu il ia in seama. Revolutia la nivel de constiinta este solutia!
Asteptam de mult timp sa scrii acest articol.
Toti suntem UNUL!

Daniel Roxin spunea...

Ma bucur sa vad ca reactiile voastre la acest articol sunt cele care sunt... Intotdeauna exista posibilitatea de a ne modifica destinul si cu cat vom fi mai multi cei care credem in asta cu atat va fi mai usor sa o facem. Tot ce se petrece este o necesitate: este sansa noastra de a ne transforma pe noi insine si de a contribui la un proces mai amplu si mai complex care presupune transformarea unei intregi cominitati. Cu siguranta Dumnezeu ne va inspira sa facem ceea ce trebuie atunci cand va sosi momentul!

ermaxer spunea...

Felicitari pentru articol!Intr-o Romanie a coruptiei,vanzarii si tradarii de tara,de lacomie si avaritie a politicienilor fara precedent,care mint si fura cu fiecare respiratie,este imbucurator faptul ca multi oameni de rand incep sa isi dea seama de interesele celor care conduc aceasta tara.Randurile tale scrise pe acest blog(si ale altora,asemanatoare!!)ma fac sa gandesc ca va veni o vreme in care se va separa graul de neghina.O zi buna in continuare si mult succes!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc, la fel iti doresc!

Anonim spunea...

Știți de ce trăim astfel de triste aspecte ? Pentruc că VOI, majoritatea, 99 % dintre cetățenii României votați antiromânii, neocomuniștii alogeni care ne conduc, umilesc și distrug de 63 ani ! Nu-i așa că nu vă vine a crede ? Da, VOI, cei mulți, sunteți VINA a tot ce se-ntâmplă în Țara noastră ! TREZIȚI-VĂ ! Nu mai mergeți la urne ! orice vot introdus în urnă înseamnă perpetuarea ANTIROMÂNISMULUI ! Veți vota în mod INCONȘTIENT și IRESPONSABIL un comunist, un antiromân ! Jos comuniștii !

viky spunea...

Doamne Daniel,se simte atata patos si adevar in articolu tau,vreau sa-ti spun ca am plans pe tot parcursu cat am citit articolu cu comentari cu tot,probabil ca sant aici singura cu copilasu meu departe de tara si mai rau e ca cu sotu meu nu pot vorbi nimic din toate astea ce se petrece si ce o sa vina sau pe baza spirituala ceva nu crede nimic din toate astea.Nici nu ma lasa sa deschid gura si as avea asa de multe sa-i spun.Ii asa de inbucurator sa vezi ca cat mai multa lume se trezeste la realitate si chiar de ar veni vremuri si mai grele o sa poata sa treaca cu intelepciune si cu mai multa usurinta prin ele decat ceilanti singuru avantaj este ca va puteti aduna in comunitati toti care ganditi la fel si sa va ajutati uni pe alti atunci sufletu se bucura chiar o sa simtiti ca santem cu toti una.Toata lumea care intreaba ce ar trebui sa facem este sa inceapa sa acctioneze chiar acum,sa inceapa sa inparta dragoste si prietenie la toata lumea cunoscuti sau necunoscuti pe strada acasa sau la serviciu asta e primu pas care trebuie facut pentru schimbarea coonstiintei.Trebuie lasata deoparte indiferenta si nepasarea asa incepe scimbarea.Mi-as fi dorit din tot sufletu mai mult ca orice sa fiu acasa sa pot sa ma intalnesc cu fete si baieti care inpartasim aceleasi cunostinte si adevaruri in sufleyu nostru care ne unesc si ne fac pe toti una sa intram in acciune sa facem ceva sa ajutam batrani,copi din gara orice.Exact asa cun ne jucam cand eram copi prin ani 80 mai tineti minte ince stare de A Fi eram atunci.Va aduceti aminte ce bine ne distram pe timpu lu Ceausescu chiar daca nu aveam bani in buzunar. Va dduceti aminte ce gasti si prieteni aveam si ne distram in discoteci si mergeam la chefuri si ne distram de minune si ne simteam bine fara bani in buzunar,era destul sa aibe unu sau faceam colete si se gasea pentru toata lumea.Starea acea trebuie sa o aducem inapoi sa ne bucuram iar de viata.Asta ar fi cea mai mare bucurie a sufletului meu Am ajuns sa traim ca si niste roboti nu mai avem bucuria vieti.

Daniel Roxin spunea...

Sper ca intr-o zi, cat mai curand, sa te intorci acasa. Oricum ar fi, cei care simt la fel nu pot fi despartiti de spatiu si timp. :)

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=CgkTzQLWGqE

Anonim spunea...

Bravo! Felicitari!............. Dar pentru acel salt trebuie sa ne unim suficient de multi ca sa depasim un anume prag critic. Deci cineva trebuie sa organizeze si sa coordoneze. Altfel spus, cineva trebuie sa ridice (cat mai repede!) steagul. Si multi vor veni sub acest steag!
Cu bine si mereu la fel!

Daniel Roxin spunea...

Asa e.

Natural spunea...

Felicitari! Nu esti singur!

Am scris si eu un articol joi pe tema Rosia Montana, dar acum te anunt despre un Blog and roll aniversar din care faci parte :) Dar numai de sambata, incepand de la ora 10:09 :) Multumesc si ... spor!

costel spunea...

Va rog toti cei ce sunteti optimisti si cu incredere-n viitorul ce va apartine definitiv ARMONIEI DIVINE,sa nu incetati sa actionati fiecare asa cum sunteti inspirati.
Are cine sa rezolve ceea ce acum inca nu puteti intelege,si este ptr.voi doar imposibil si miracol.
Trebuie doar sa credeti cu toata convingerea ca numai este mult pina la finalul luptei.Si nu uitati : UN GRAM DE PRACTICA VALOREAZA CIT TONE DE TEORIE!!!!!
DUMNEZEULE,SUPREM AJUTA-NE ACUM SI MEREU !!!!!!

Buzea Radu Florin spunea...

Da, REVOLUTIA CONSTIINTEI este solutia !!! E timpul ca fiecare dintre noi, cei care avem in inima si suflet credinta cea adevarata, sa manifestam cu putere, clipa de clipa, in gandurile, vorbele si faptele noastre, VOINTA DIVINA !!!
Este timpul ACUM sa ne ascultam cu maxima ATENTIE vocea inimii, inima ce spune ca suntem toti frati si surori, copiii aceluiasi CREATOR DIVIN.
Este timpul ACUM, ca fiecare dintre noi sa lupte cu toata fiinta sa NU impotriva raului exterior, ci pentru stapanirea raului INTERIOR, pentru curatarea inimii si a sufletului fiecaruia dintre noi, fiecare individual, prin indreptarea daca se poate, PERMANENTA, a gandurilor noastre spre ACELA care merita cu ADEVARAT aceasta si care nu poate fi altul decat DUMNEZEU.

Anonim spunea...

” Intre CRIZA SI TERORISM, ROMANIA si AFGANISTAN sunt singurele puteri ale lumii in domeniul materialelor strategice !
AMERICA nu are zacaminte de URANIU.
Tot asa cum RUSIA nu detine zacaminte de WOLFRAM”.

http://caleacunoasterii.blogspot.com/2011/01/de-la-khandahar-la-rosia-montana-intre.html#

Anonim spunea...

Sanse avem schimbind nivelul de vibratie in asa fel incit ei sa doispara si locul lor sa-l ia cei cu adevarat interesati in privinta viitorului acestei tari care nu este de ici de colo, istoria sa scris cum au vrut fiecare terchea berchea doi lei perechea, dupa interese si dorinta de a schimba traseul si adevarul despre leaganul civilizatiei.
Sa credem cu tarie in Divinitate pentru schimbarea majora care are loc pentru un Pamint liber si Luminos.

st_maria spunea...

Am citit articolul tau, am vazut filmul si apoi am trimis link catre toti cei din lista... As fi vrut sa pot face mai mult, caci in timp ca urmaream filmul simteam atata revolta si neputinta... Si desi ne revoltam si imprastiem vestea, parca inca suntem doar niste martori... Am speranta ca "fierberea" noastra sub presiune va atinge punctul critic cat de curand si se va intampla atunci ceva si vom putea sa ne manifestam mai...activ decat acum. Admir felul in care te implici in aceasta laborioasa munca de constientizare. Sper ca pe zi ce trece sa ne trezim tot mai multi si sa na revendicam puterea...

Alert spunea...

Bravo Daniel, ai facut ceea ce simte marea majoritate a romanilor adevarati !. Si pentru ca suntem atat de multi, ar trebui sa putem schimba clasa politica incompetenta, lacoma si lipsita de patriotism !. Dar cum ? Revolutia constiintei cere timp..si pana atunci dupa petrol, ramanem si fara aur ! Ce putem face repede...atunci cand ca sa poti fi ales chiar si consilier municipal trebuie sa cotizezi cu mii de euro la un partid sau altul ?. Oamenii corecti si competenti ....au cam pierdut trenul, este vremea oportunistilor, hraparetilor si incompetentilor !. Apropos, am citit ca Gaddafi dadea redeventa la firmele straine care exploatau titeiul si gazele maxim 20 %, respectiv Libia lua cca 80 %,. Stii cat le da statul roman ?. Intre 86 si 95 %, iar noi ne alegem cu nici 10 %. Lumea zice ca asta este cauza atacarii Libiei si inlaturarii lui Gaddafi. Si sa nu crezi ca e asa ???!!!

Anonim spunea...

Tipic pentru un abonat Antena 3 ... Incompetenta jurnalistilor combinata cu incultura si acest sistem educational de pana acum de 3 lei creeaza monstri ...

Dar de ce oare BNR s-a oprit sa mai cumpere aur? Asta se mai intreaba cineva? Sau a pus Voiculescu lacatul pentru orice idee in mai mult de doi pasi? A interzis cineva sa ganditi, stimate autor?

E posibil ca achizitionand aur la nesfarsit sa scada pretul aurului pe piata interna? Si de aici alte consecinte in avalansa?

De ce nu va vedeti de treaba oare?

Anonim spunea...

este un reportaj foarte bun. preoblema este de ce s-a ajuns aici. toata lumea da vina pe PDL. insa romania a fost vanduta in anii 90. nici macar oamenii nu realizeaza acest lucru. precum acest reportaj si acest mesaj sau acest articol ramane fara finalitate . . .

Anonim spunea...

Marius

Eu cred ca trebuie facut ceva nou, ceva intdrazent si nou in acelasi timp. Nu mai sunt suficiente metodele deja stiute. Nu am foarte clar in minte ce, dar ceva surprinzator. Cei care sunt mai inteligenti (SI CU PICIOARELE PE PAMANT) poate se gandesc mai mult la asta.
Informatia TREBUIE sa circule. Dar ... nu numai atat, mai trebuie ceva.

Sa ne ajute Dumnezeu!

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=_Fz_wY3xivk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=T9-vD3crlWs&feature=related

Anonim spunea...

Nu e Incompetenta, e Rea-vointa !

Anonim spunea...

Nu trebuie facut nimic nou...trebuie facut numai ceea ce au facut si stabunii nostri de atatea veacuri,si-au aparat pamantul...atat trebuie facut!
Dar cum noi toti am fost nivelati,adusi la acelasi mod de gandire,la gandire de turma, vom sta ca niste mielusei fricosi si vom privi retrasi cum gașca de trădători ne storc tara de toate resursele...cu zambetul larg pe toata fata...Suntem niste lasi...ne ascundem in spatele forumurilor si comentariilor si asteptam sa ne faca Dumnezeu treaba...Halal români...Pamantul asta nu-i blestemat,este binecuvantat..noi suntem cei care il batjocorim...
Este foarte bine stiut faptul ca suntem tradati,furati,pacaliti de toate clanurile politice si nu misca un deget...ne este frica sa reactionam,nu stim sa fim uniti pentru ca nu avem notiunea de patrie,neam,glie...nu le-am respectat si iata consecintele...
Pacat de cei care au murit acum 20 de ani in lovitura de stat organizata de cei care acum sau pana acum ne-au vandut cu bucațica...Pacat de tineretea noastra pentru ca nu stim sa ne cerem drepturile si sa ne aparam țara...
Sa fim uniti ...restul vine de la sine!
Cu mult respect pentru dumneavoastra domnule Daniel si pentru munca depusa si imi cer scuze daca am ofensat pe oricare dintre cititori!

Gh. Nosca spunea...

Dar am avut un presedinte geolog? Ce se poate crede? Incompetenta sau tradare?

Anonim spunea...

Mihai
Stiti ce e straniu? Toata lumea se lamenteaza. Toata lumea vede ca "lucrurile merg intr-o directie gresita" dar nimeni nu face nimic. Adica nimeni nu ia atitudine (sau mai bine-zis taurul de coarne). Ne-am obisnuit sa fim spectatori si nu jucatori. Ce-ar fi ca de acum inainte sa nu mai toleram nici cele mai mici fapte nelalocul lor. Poate asa ne obisnuim sa nu mai admitem impostura, incompetenta, frauda, hotia, lenea, aroganta, nepotismul, servilismul, chiciul si nu in ultimul rand noua mafie care-si imparte feliile de tort cele mai mari si mai gustoase (limuzine de lux pentru serviciu, vile de lux ca locuinte, zacaminte de marmura de petrol de aur si mai nou acum, SNCFR-ul ca Posta Romana si Sarea trebuie sa mai astepte). In doua randuri nu ai cum sa spui ceea ce ar trebui spus intr-un roman; dar poti urla: TRZITI-VAAAAAAA !!

Anonim spunea...

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu.

Armagheddonus spunea...

Nu îi iertaţi!

o haită de borfaşi, mecanic colorată,
supusă ritualic aceluiaşi consemn,
îndepărtată crud de mamă şi de tată,
ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn...

în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
descreieratul care a semănat în Ţară
doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri...

nu ne-aţi iertat niciunul, ne-aţi pângărit pe toţi,
pe medici şi pe dascăli i-aţi răstignit borând,
adunătură oarbă de venetici şi hoţi
fugiţi spre-a nu vă prinde răbdarea explodând...

aţi umilit Ostaşul, tăcut, dar suveran,
artistului i-aţi pus bir până şi pe scenă,
justiţia aţi frânt-o în râvne de maidan,
pe nimeni n-aţi cruţat de jeg şi anatemă...

ne mor copiii arşi, în leagăne de îngeri,
bătrânii tac şi plâng, în rezumate seci,
guvernul ne dictează fatalele constrângeri,
e semn că este vremea cu haita ta să pleci...

pe poliţişti i-aţi dus mai jos de disperare,
pe mame le-aţi distrus în fondul lor suprem,
ai pus guvernul ţării elenei la picioare
şi balele oranj în cale i se-aştern...

din lege aţi făcut cheremul poftei chioare,
iar din legislativ, un jaf şi-o mascaradă,
simţind pe os cuţitul, nimic nu ne mai doare
borfaşi înveşmântaţi în straie de paradă...

ne-aţi asmuţit pe toţi în contra tuturora
spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns,
azi au sosit, istoric, secundele şi ora
să vă-aruncăm din jilţuri, să ne oprim din plâns...

nu bogăţia haitei, nici luxul sau huzurul,
nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare,
ci aroganţa lor, cinismul şi sperjurul
jucat naţional făr` nicio remuşcare...

nu contrarelativa (!) noastră sărăcie
ne judecă speranţa şi viaţa ne-o apasă,
ci starea ei impusă, de gravă umilire,
pe care-au strecurat-o în fiecare casă...

pe-această-adunătură de hoţi şi de lichele
doar disperarea noastră o va putea opri,
să le-aruncăm cinismul în lanţuri şi zăbrele,
stârpiţi-i fără milă, oriunde-i veţi găsi...

nu îi iertaţi nicicum, revolta socială,
e tot ce ne-a rămas ca şansă de a fi,
lăsaţi blândeţii voastre dreptul la răscoală
şi răsplătiţi borfaşii cu dreptul de-a pieri...

Costinel Petrache

ADRIAN spunea...

Pedeapsa pentru conducerea proasta este uitarea.Nimeni nu va sti,peste putina vreme, ca acesti oameni alesi pentru binele poporului inca mai decid in folos propriu .Pe de alta parte ,in spatele sondajelor reale,se modifica incet ,dar sigur,subconstientul colectiv.Este evident ca in spatele lehamitei ,indiferentei comune ,se acumuleaza forte de neoprit,care la atingerea masei critice, se vor manifesta pe un drum nou pentru toti.Este bine sa ne amintim ca suntem oameni ,nu sclavi serviti cu circ si paine.Este bine ,pentru copii nostri,daca noi am renuntat la viata ,sa exprimam tot binele de care avem nevoie, mai ales daca pare inutil.ESTE BINE SA URMARIM SEMNELE SCHIMBARII ,SUNT LA TOT PASUL DACA SUNTEM PREGATITI PENTRU ELE.

TRADUCERI AUTORIZATE / LEGALIZATE / APOSTILLE / INTERPRETARIAT / CUGIR si ALBA IULIA , 004 / 0748389212 spunea...

Eu ma intreb,.. de ce in toti acesti ani scursi de la revolutia din 1989 , timp in care la guvernare s-au perindat toate partidele politice nu s-a facut niciodata nimic in afara de a se jefui aceasta tara minunata ?.. oare nu este cumva si vina noastra a poporului roman care permitem aceste lucruri ???
Sunt apolitic , dar patriot , mi-e scarba de toata clasa politica !!!
Desteapta-te romane !!!!

ailenrock spunea...

Sant intru totul de acord si doresc sa ma alatur celor care vor lupta pentru aceasta cauza , VITALA PENTRU NOI ROMANII!
Am fost si voi ramane o luptatoare !Sa nu stam indiferenti! > MUNTII NOSTRI AUR POARTA , NOI CERSIM DIN POARTA-N POARTA !
RUSINE CLASEI POLITICE ROMANESTI DE ORICE CULOARE POLITICA!
-NU AU FOST SI NU SANT DEMNI DE FOTOLIILE PE CARE LE OCUPA!

Anonim spunea...

Dupa Revolutie, Mugur Isarescu ne tot "salveaza" tara de la inflatie, sascrificand-o ptr euro- are si inflatia rolul ei in economie. Pana una alta, e mai ieftin sa investesti in moneda euro in afara tarii, invrestitorii nu vin in Romania din cauza asta. De la o vreme, BNR refuza sa mai cumpere aur, asa ca minele de aur au dat faliment. Oare ptr cine lucreaza Dl. MI? In 1990 Legea bancara prevedea schimbarea Presedintelui BNR la 4 ani. Dupa ce s-a instalat Mugur Isarescu, aceasta prevedere a disparut.

Dan spunea...

Frumos articol, felicitari autorului!Demne luarile de pozitie, dar care este solutia? Cine ridica acel steag?Cine e dispus sa imbrace "camasa mortii", asemeni unor inaintasi, despre care nu prea avem voie sa vorbim?Oare nu avea dreptate Avram Iancu cand spunea ca, nu cu argumente filozoficesti poti invinge, ci cu lancea, ca Horia.
Cat priveste Rosia Montana, glasurile din media sunt tot mai slabe. Acum, la Antene se fac reclame de cat de benefic este acest Proiect.Din pacate ne-o facem cu mana noastra.

Anonim spunea...

Livioara pentru Marius

Oare nu ar trebui sa facem si noi, cat mai repede, o actiune de genul celei facute de Masaru Emoto pentru Fukushima? Adica sa stabilim o ora din zi sau din noapte la care toti sa ne rugam pentru Romania si pentru poporul roman?

Daniel Roxin spunea...

IMI CER SCUZE pentru intarzierea cu care am publicat ultimele comentarii dar nu am avut acces la internet de luni. Multumesc tuturor pentru comentarii. Doamnea-ajuta!

Anonim spunea...

Dacă le vom permite acestor tâlhari să ne prade aurul ne merităm din plin soarta ce ne așteaptă iar străbunii, care și-au dat viața pentru a-l păstra pentru noi și pentru generațiile viitoare nu ne vor ierta nici din mormât!
Ați pus pus degetul pe rană, dl. anonim din 12 sept.ora 21,32 - acesta este adevărul și ar trebui să ne trezim urgent, până nu-i prea târziu,dacă mai avem minimă demnitate!

Elena spunea...

Poporul nostru a avut multe încercări și în ultima perioadă istorică, dar Roșia - Montana este un examen extrem de greu, depinde de FIECARE DINTRE NOI dacă îl trecem sau nu.
Câți dintre noi am semnat petitia pentru salvarea Rosiei Montane ?
Până acum sunt doar 23795 de români cărora le pasă, cam puțin la o populație de aproximativ 21 milioane de locuitori, conform recensământului efectuat în anul 2002. (Următorul recensământ se va efectua în perioada 22 - 31 octombrie 2011 - dacă nu va fi amânat din nou )
http://www.rosiamontana.net

Anonim spunea...

http://www.facebook.com/rosia.montana.in.unesco?sk=app_4949752878

Anonim spunea...

Pana la urma de ce trebuie sa platim datoria externa a tarii? Mai ales cu resursele acestor meleaguri? Nu poporul a facut aceste datorii, ci o clasa imputita de parveniti care isi spun politicieni. Nimic nu ne apartine, nici macar trupul nu este al nostru. D-zeu nu a lasat nimanui nimic cu titlul de proprietate. Incetati sa va mai ganditi la resurse, nu sunt ale noastre. Sunt ale Planetei Pamant. Ar trebui sa invatam sa traim in armonie si smeriti, sa multumim pentru darurile de le primim de la Ea. Nu sa fim un popor de lacuste. Devoratori, distrugatori.

Anonim spunea...

”AFACEREA ROSIA MONTANA: profitul cu aroma prezidentiala al unei companii dubioase care va jefui aurul tarii in schimbul unei catastrofe sociale si de mediu”:

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/09/08/afacerea-rosia-montana-profitul-cu-aroma-prezidentiala-al-unei-companii-dubioase-care-va-jefui-aurul-tarii-in-schimbul-unei-catastrofe-sociale-si-de-mediu/

Cristian spunea...

Din pacate nu o sa avem pace niciodata. Degeaba, eu, tu, ala de acolo, ce-l de aici, punem mana si miscam ceva. Sunt o gramada de oameni in tara asta, care de si se plang ca nu au ce manca, pe unde lucra si ca RO este o tara "gripata" totusi nu fac nimic si nu o sa faca niciodata nimic pentru ca sunt prea comozi. Mai bine prefera ca aia x lei sa ii bea.
Aici degeaba vreau oamenii trai mai bun, ca nu ai cu cine, numa gura ii de ei...

maria spunea...

Am sufletul plin de amaraciune.Toata consideratia mea ptr d-nul Daniel. Sant convinsa ca in aceasta tara sant multi romani adevarati care au nevoie de o scanteie ptr a schimba CEVA. NOROC BUN!

L.Silviu spunea...

Tot ce s-a scris în acest Blog este frumos, poetic, patriotic...dar fără acţiune rămînem în tărîm mioritic!
Nu am citit toate „postările”, îmi cer scuze, dar ca răspuns la „ceea ce am citit” vin cu următoarele propuneri:
1.Mergeţi la vot! Absenteismul la vot va promova la putere tagma profitoare, întotdeauna! „Cei care trebuie să voteze, o vor face!” Şi astfel cinstea, competenţa nu are nici o şansă!!!
2.Roşia Montană.
Anul trecut vizitînd această localitate, am stat de vorbă cu ambele tabere.
Directorul-ghid de la muzeul minei de aur, răspunzîndu-mi la întrebări, a spus următoarele: modul de organizare a exploatării aurului din perioada socialistă a generat un preţ al gramului necompetitiv. Diferenţa dintre competitiv şi necompetitiv era suportată de întregul popor român.
După 1990 nu s-au găsit fonduri pentru rentabilizarea extracţiei de aur şi exploatarea s-a închis.
Redeschiderea afacerii Roşia Montană necesită 600 milioane $ (E?). Venitul net după aducerea unui munte la nivelul mării ar fi de 120 miliarde dolari sau euro (nu mai ţin minte!!).
Acum! Înloc să ne tînguim, suntem în stare să conştientizăm fiecare român şi să-l implicăm cu 200$ într-o afacere naţională ?
Ce ziceţi...Suntem în stare? Ne implicăm???
3. Dacă nu ar fi fost efortul poporului român, cel puţin jumătate din Europa s-ar fi închinat la Alah! Vest europenii s-au dezvoltat pentru că noi, românii, cu biruri, cu cîte-o bătaie, i-am ţinut pe turci dincolo de Dunăre. Ne-au primit în UE pentru că aveau nevoie de noi pieţe de desfacere şi de forţă de muncă supercalificată. Încă o dată plătim pentru fericirea vest-europenilor, de astă dată nu cu aur ci cu investiţia poporului român în educaţia celor care le muncesc în spitale, instituţii de cercetare, cîmpuri din Spania-Italia, etc.
E timpul ca vest-europenii să-şi plătească datoriile. Ce ziceţi?
4.Legea trebuie schimbată! Nimeni nu este mai presus de lege! Prin urmare „imunitatea” trebuie să dispară din jargonul judiciar!
Orice a adus prejudicii ţării, poporului român, unui grup de oameni, nu trebuie să se prescrie. Vinovaţii vor fi pedepsiţi atunci cînd sunt descoperiţi iar dacă au murit, vor răspunde cei care au beneficiat de pe urma acţiunii „vinovatului”.
Ar fi mai multe de spus dar diluăm atenţia asupra subiectului Roşia Monană!

Ildiko Badescu spunea...

Imi place foarte mult aceasta idee:"Ce putem face pentru a avea o Românie a noastră, a celor care ne pasă?

În opinia mea, soluţia nu este de a ieşi în stradă şi de a le da în cap celor care ne conduc. În locul lor vor veni alţii la fel de lipsiţi de demnitate şi suflet. Soluţia este ca fiecare să îşi facă o misiune de suflet şi de patriotism şi să îi trezească la realitate pe cei din jurul lor – rude, prieteni, colegi de serviciu; şi nu numai în această problemă ci în toate celelalte. Soluţia este să determinăm o revoluţie la nivelul conştiinţei. Fără aceasta, orice revoluţie pe care ar iniţia-o cineva în stradă va aduce alţi nemernici şi profitori acolo sus." La nivel teoretic este foarte bine exprimata ideea, dar ce ne facem cu practica; Am si eu cateva idei pe care le voi trimite pe adresa de email.

Daniel Roxin spunea...

Le astept... :)

Rossenberg Alfred spunea...

Incredibil dar Adevarat!...

Razvan spunea...

e dezgustator, revoltator ce au facut, dar logica e simpla: tii productia jos ca sa ramina pretul sus ...

CLAUDIU spunea...

Pai cum sa nu fie dezastru? Crezi ca cei care conduc tara in acest moment nu au copii? Vor veni ei in locul parintilor...ca na se lasa mostenire in familia ''CONDUCEREA TARII''...ROMANIA in acest moment este condusa de haiata de ''1000 de HOTI'' care au complotat moartea lui Ceausescu...Pai ce sa fure numai ala din virful piramidei? MAI CREDE CINEVA CA DACA SE DUCE SA VOTEZE VA REZOLVA CEVA? AAAAA AVEM DREPTUL LA VOT !!! SI CE...PDL-UL PROSTESTE LUMEA DIN ZONA RURALA CA O SA.. CA O SA... LE DA MOACA CIZME,SEPCI MAI NOU... SI AR MAI FI UNA... TOTI ROMANII PENSIONARI CARE LOCUIESC IN ORASE SI AUD DE CEVA GRATIS SE DUC SI SE BAT CA CHIORII...AM AJUNS O TARA DE CERSETORI POMANAGII !!! TOATA LUMEA ''LATRA'' PE LA COLTURI DAR NU SE MISCA NUMIC... NU ESTE BINE SA DORESTI MOARTEA CUIVA, DAR IN SITUATIA DE FATA CEI CARE TRAG TARA LA VALE AR TREBUI OMORITI PRIN MUNCA SILNICA. SA VADA SI EI CEI DE LA PUTERE CUM TRAIESC ROMANII... ''SI BAI PROSTILOR DE ROMANI'' LASATI AURUL ACOLO CA VENIM NOI CANADIENII SA EXPLOATAM ZACAMINTELE VOASTRE... DECI CONCLUZIA AR FI: AVEM DREPT DE VOT.TRAIM IN DEMOCATIE.FIECARE ZICE CE VREA....MERGEM SI VOTAM SI CU CE NE ALAGEM ????? NISTE CALAI. PAI CINE L-A MAI VOTAT IAR PE BASE' IN 2008??? ACUM ARE BANI DE LA AMERICANI PENTRU CAMPANIA ELECTORALA VREO 150 MIL DE DOLARI... IMAGINATI-VA CE VA FACE CU TARA DACA IESE IAR PRESEDINTE OAMENI BUNI... ''SINUCIDERI IN GRUP'' (DOAMNE FERESTE). SI CE TAXE O SA MAI IVENTEZE ??? CE IMPOZITE ??? PAI PIB-UL TARII SE FACE NUMAI DIN TAXE SI IMPOZITE ??? NUMAI CU INDUSTRIA AURIFERA SCAPA TARA DE DATORII.

Anonim spunea...

România a ajuns, într-adevăr, ”un sat fără câini” ! Se vinde totul pe nimic în țara asta.
Străinii caută aur în România pe baza hărţilor geologice ale lui Ceauşescu.
Preţul vânzării documentaţiei secrete ar fi fost, potrivit unei persoane care a lucrat în Institutul de Proiectări Miniere, de 10.000 de dolari !
http://www.cotidianul.ro/strainii-cauta-aur-in-romania-pe-baza-hartilor-geologice-ale-lui-ceausescu-143276/
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dezvaluiri-libertatea-secretele-zacamintelor-de-aur-vandute-pe-10-000-de-dolari-332016.html

Anonim spunea...

Dar cui îi pasă, în concret, înafara celor 26908 de români care au semnat Petiția pentru Roșia montană ?

gianina g spunea...

Salve Daniel, e o placere sa te avem printre noi...abia acum descopar blogul tau si ma bucur ca am facut-o!
Iti doresc sa continui in aceeasi maniera..ba nu, iti doresc mult mai mult decat ceea ce na-ai oferit pana acum!
La buna "reauzire"!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc Gianina! :)

Anonim spunea...

Daca ar invia VLAD TEPES cred ca s-ar imputina populatia Romaniei cu 10% (2.000.000 pers). Toti politicienii din '90 incoace ar sta relaxati si cuminti acolo unde le e locul : IN TEAPA.
Dar cine sa le faca ceva daca ei nu fac inchisoare nici pentru omor din culpa ? TRADATORILOR !

Anonim spunea...

”Proiectul este un dezastru pentru Romania din mai multe motive. Renuntam la tot aurul, care este o avutie nationala, nu respectam principiile Uniunii Europene privind dezvoltarea durabila a unei zone. Se vor face cateva sute de locuri de munca timp de 15 ani, dupa care va ramane un peisaj selenar. Canadienii pleaca cu aurul si noi ramanem cu paguba si pe deasupra cu patrimoniul si cu natura distruse. Stiti cu ce vom ramane, de unde vor putea turistii sa admire natura? De pe malurile unui lac de 600 de hectare de cianuri sprijinit de un baraj de 185 de metri, la patru kilometri in amonte de Abrud. In ultimii 15 ani, 10 asemenea baraje s-au prabusit undeva in lume. Daca acest proiect mai este discutat si sprijinit singurul motiv este coruptia", a mai spus Ioan Piso.”
http://www.inventatori.ro/view_article.php?id=1449

Anonim spunea...

O Roşie Montană din Turcia: otravă, un mediu păgubit şi monumente distruse
Documentarul „Alethea - Amintiri din viitorul Roşiei Montane", realizat în 2007 de Petra Holzer şi Ethem Ozguven, prezintă situaţia localităţii miniere Bergama (Turcia) începând din 1989 şi până în prezent.
Documentarul vorbește despre riscurile mineritului cu cianuri, respectiv despre distrugerea mediului, a unor monumente culturale unice şi a unor comunităţi care nu vor să îşi părăsească pământurile.
Consecinţele proiectului companiei miniere canadiano-australiană Eurogold trebuie cunoscute: compania începe exploatarea aurului cu cianură în Bergama acum mai bine de 20 de ani, oamenii sunt daţi afară din propriile case, solul este otrăvit, autorităţile capitulează. Este o realitate care seamănă izbitor cu cea de la Roşia Montană :
http://www.youtube.com/watch?v=hFLsOevd4yI&feature=results_main&playnext=1&list=PL26806DE8C3D5C7A9

Anonim spunea...

Roșia Montană- Noul Eldorado:
http://www.youtube.com/watch?v=nJPtB9J_k-c
http://www.youtube.com/watch?v=sYNAzA2VBiE&NR=1

Anonim spunea...

Folosirea cianurii - riscuri implicite :
http://www.inventatori.ro/view_article.php?id=1447

Anonim spunea...

LUCA DINU
CAND UN PRESEDINTE AFIRMA CA NUMAI POPULATIA DIN ZONA ROSIA MONTANA TREBUIE CONSULTATA PRINTR-UN REFERENDUM, INSEAMNA CA VORBESTE UN "NEICA NIMENI DE PE MARGINEA SANTULUI".
ROSIA MONTANA ESTE O CHESTIUNE DE MAXIMA IMPORTANTA NATIONALA, EA ESTE A ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI.
NU ESTE IN NICI UN CAZ A LUI BASESCU, BERCEANU SI A PDL-ULUI.
ESTE IMPERIOS NECESAR SA SE ORGANIZEZE UN REFERENDUM NATIONAL.
AU APARUT DESTUI MILIARDARI ROMANI DUPA 89 CARE POT CONSTITUI UN CONSORTIU FINANCIAR PENTRU A INVESTI CAPITAL ROMANESC IN EXPLOATAREA AURULUI.
ROMÄNII SUNT SARACI, DAR CEI CE S-AU IMBOGATIT POT INVESTI IN ROSIA MONTANA. BENEFICIILE LE-AR RAMANE LOR SI ROMANILOR. NU AR IESI DIN TARA.
REFERENDUMUL NATIONAL ESTE SINGURA SANSA PENTRU A SALVA ACEASTA BOGATIE A TUTUROR ROMANILOR.
SA-L IMPUNEM PRIN PROCEDURILE PE CARE NI LE OFERA CONSTITUTIA, LEGEA FUNDAMENTALA A ROMANIEI.

Anonim spunea...

E clar un interes antiromanesc! Basescu este asa de indarjit "pentru" incat mi se pare extrem de dubios.Numai cine a luat bani de la firmele straine lupta atat de aprig sa ii ajute.Altfel, la un moment dat acestia vor incepe sa "cante" daca u dat spaga degeaba.Presedintele nostru face trafic de influenta si ar trebui sa se autosesizeze Parchetul.Din pacate ii este aservit.La vot trebuie mers tocmai pentru a scapa de aceste jigodii.

Anonim spunea...

Proiectul Roşia Montană, nefavorabil statului român
Aurul trebuie şi poate să rămână în România
http://www.cotidianul.ro//aurul-trebuie-si-poate-sa-ramana-in-romania-157648/

Marian spunea...

N-as vrea sa zic ca, comentariul tau nu este bun dar nu este ceva extraordinar. Ce ai facut tu, ai comentat un video luat de pe YouTube.
Indemni oamenii sa se trezeasca, sa ia atitudine si sa faca ceva pentru tara asta.
Este foarte frumos ceea ce spui, dar te intreb eu pe tine ce ai facut tu si cum dovedesti ca tu incerci sa trezesti vecinii, prietenii. Ai adunat macar o punga de hartii de prin spatiile verzi? Ai plantat niste copaci?
Este foarte usor sa vorbesti dar daca vrei sa faci ceva fa tu primul si arata si la ceilalti ca se poate si pana sa ajungem sa vorbim de minele de aur suntem departe, sa vorbesti de resursele aurifere pe un blog este inutil. Este prea mult ca sa te astepti ca cineva sa faca ceva.

Anonim spunea...

În 14 iulie a.c., ministrul culturii, Hunor Kelemen, a aprobat descărcarea de sarcina arheologică pentru Masivul Carnic, situat în zona Roşia Montană, iar această decizie este echivalentă cu aprobarea întregului proiect de exploatare minieră de către compania canadiană Gabriel Resources. Elocvent pentru a releva caracterul criminal al acestei decizii este faptul că Ministerul Culturii a ascuns ordinea de zi a şedinţei Comisiei Naţionale de Arheologie – în urma căreia s-a aprobat descărcarea de sarcină – nepublicând-o pe site-ul ministerului.

Art.136 din Constitutie prevede că bogăţiile de interes public ale subsolului fac obiectul exclusiv al proprietății publice, care este garantată și ocrotită prin lege.
Conform art. 135 pct.2 lit. d , e și f din Constituție Statul trebuie SĂ ASIGURE exploatarea resurselor naturale în concordanţă cu INTERESUL NAȚIONAL, refacerea şi ocrotirea mediului înconjurător şi menţinerea echilibrului ecologic, crearea condiţiilor necesare pentru creşterea calităţii vieţii.
Mai prevede Constituția, la art. 1 (5) că În România, RESPECTAREA CONSTITUȚIEI, A SUPREMAȚIEI SALE ȘI A LEGILOR ESTE OBLIGATORIE!

Așa fiind, Statul român trebuie să publice toate documentele în cauză, pentru a se putea face o analiză ştiinţifică a proiectului respectiv. Secretul care-l acoperă nu face decât să submineze siguranţa naţională.

Daniel Roxin spunea...

Dragul meu Marian, daca inainte de a face acest comentariu ai fi avut putina rabdare si ai fi aruncat o privire pe acest blog, poate ai fi observat ca am facut chiar mai mult decat sa vorbesc cu prietenii si vecinii. Dincolo de asta, daca vei sta sa te gandesti putin, chiar si faptul ca am scris acest articol si mi l-am asumat cat se poate de direct, arata ca eu fac ceva. Simplul fapt ca, pana acum, acest articol a fost citit de peste 10.000 (zece mii) de persoane si ca a fost preluat de alte bloguri si siteuri, eu zic ca inseamna ceva...
Asa ca, Marian, "este foarte usor sa vorbesti", asa cum tu insuti o spui, si de aceea te intreb: ce anume te indreptateste sa ridici aceste suspiciuni si sa fii asa de carcotas si negativist? "...ce ai facut si cum dovedesti ca tu incerci sa trezesti vecinii, prietenii. Ai adunat macar o punga de hartii de prin spatiile verzi? Ai plantat niste copaci?"

Marian spunea...

Am preluat acest link cu acest articol de la cineva care l-a trimis pe messanger. O sa incerc sa-mi fac o imagine despre tine, din articolele si videoclipurile publicate. Despre mine daca am facut ceva pentru tara!? da, am facut cand am fost in tara. Au venit oameni in varsta si i-mi multumeau pentru ceea ce am facut pentru ei. Acum sunt intr-un colt de lume unde oamenii ma intreaba cu zambetul pe buze de unde sunt. Le raspund ca sunt din Romania, undeva din estul europei.
Nu te astepta numai comentarii care sa te laude. Sunt satul sa citesc doar comentarii despre rautatile din Romania, vreau sa vad ca cineva face ceva practic si ca de la acel ceva incepe sa se vada o raza de lumina.

Daniel Roxin spunea...

Evident ca nu ma astept doar la comentarii laudative... Dar una e o critica constructiva, facuta in cunostinta de cauza, si alta e o critica facuta din mers sau pur si simplu rautacioasa.

Maria din Tulcea spunea...

Copii, ma alatur voua desi am trecut de 50 de ani. Sunt ing. intr-un capat de tara si ma simt neputincioasa, desi i-as strange de gat pe toti vanzatorii de tara si neam. Trebuie procedat cu calm. Cei care sunteti studenti, geologi tineri, orice, mai aproape de capitala, contactati oameni, profesori, doctori,cei care sunt in Academia Romana, organizatii neguvernamentale. Trebuiie instituit un juramant de credinta, pt. a nu se strecura impostori, stati linistiti, sunt pe forum, ii simti de la distanta. Trebuie sa ne invete cineva cum sa insistam pt. referendum national. Trebuie sa organizam strangere de semnaturi, coptati org. deja existente de buna credinta, pt. ca sa nu mai cheltuim bani pt. inregistrare. trebuie sa trimitem proteste inclusiv la Cons. Europei. Trebuie sa propunem (propunerea parca e facuta deja), pt. patrimoniu universal. Pana la urma vom face ce au facut strabunii nostri: iesim cu bata in mana. Daca am ajunge la discutii cu incultii de la putere, trebuie sa avem si solutii documentate pt. oamenii din zona (cati au mai ramas), altfel mor de foame. Cu turismul obstructionat (aud ca reprez. corporatiei ii spioneaza pe localnici, ii streseaza, dar pe turisti), nu fac mare lucru. Ar trebui sa mergem cat de des putem in zona sa protestam si la presedintie, sa nu mai manance presedintele cacao pe sticla, cum ca tre` deschisa mina. Sa o deschida o intrep. romaneasca, care nu are patroni straini si sa se consfinteasca o lege prin care niciodata nu are acces picior de strain.
Ba chiar va propun luare de atitudine si impotriva noii ordini mondiale, asta pt. ca tot se spune ca Romania va fi buricul pamantului. De ce sa nu pornesca protestele, de la noi? Ne indoapa cu tot felul de medicamente, ba fara sare, ba codex alimentariu... Da ce inseamna asta, au ajuns niste javre sa se fecaleze in capul omenirii? Sa-si bage banii lor murdari in fund, ca noi nu avem nevoie de ei si nici nu vom sta sub papucul lor. Activati celule si in alte tari pe unde aveti prieteni, oameni adevarati. Sa se alature toti cei de buna credinta, indiferent de religie, nationalitate. Suntem constienti caci ca noi, sunt exploatati si arabii si oricare alt popor. Au ajuns saracii cei din Africa sau de oriunde ca mor de foame. Sa ne ridicam toti cu incredere, fiecare in Dumnezeul nostru si vom avea izbanda. Doamne ajuta-ne. Exista in munti preoti sihastri care se roaga pt. soarta lumii. Cereti parerea tuturor.

Anonim spunea...

Foarte bun articol,nu am cuvinte...suntem bataia de joc a celor de la putere.Trebuie sa ne unim si sa facem ceva.

Daniel Roxin spunea...

Draga Virgil, nu ti-am publicat cele doua mesaje deoarece, desi este evident ca esti un patriot, nu pot sustine solutiile extreme pe care le propui prin versurile tale. Toate cele bune!

Adrian Botocan din Ploiesti spunea...

Stimati (co)respondenti, aveti dreptate in toate cele spuse si va felicit pentru simtirea de tara si pentru tara !!! Fiecare are dreptate in esenta gandirii expuse in scris, dar ramane intrebarea esentiala : ce si cum trebuie facut ? Poporul roman, de fiecare data cand a ajuns la capatul indurarii si al obidirii, s-a scuturat de jugul ce apasa pe gatul sau, pentru a trai liber si conform vointei lui. Sper sa nu fiu inoportun, dar voi face apel si indemn la scrierile inaintasilor nostri : DESTEAPTA-TE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE ... SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFANT SA VREM NOI SANGE, NU PAMANT ... DAR MAI BINE PIARA DACA I-A FOST DAT, DECAT CU RUSINE, MIC SI ATARNAT !!! Si de ce nu, gasesc mobilizator si motivant chiar primul vers din imnul de stat al Frantei : Allons, enfants de la patrie ! Nu stiu insa cat de aproape sau departe este "le jour de gloire"

Anonim spunea...

Draga Daniel, ma bucur ca mai sunt romani care au curajul sa-si spuna raspicat opinia. Caci, din pacate, cei mai multi si l-au pierdut (sau vandut)...
Sunt cu totul de acord cu tine: singura actiune cu adevarat puternica si cu efecte de durata este schimbarea interioara a fiecaruia dintre noi.
S-auzim de bine!

Daniel Roxin spunea...

Doamne-ajuta!

Anonim spunea...

anonim,vorbe ,discutii,fapte?eu sunt dispus sa-mi apar tara tara chiar cu pretul vietii?JURAMANT DEPUS DE FIECARE ROMAN!!! sau lasam sa-si faca de cap cine vrea cu noi! va salut pe toti.

marlena mardare spunea...

ma bucur ca mai exista oameni ca tine! toate cele bune si Dumnezeu sa ne lumineze mintea sa facem lucrurile in folosul acestei tari! succes si putere de munca in proiectele tale!

Daniel Roxin spunea...

Toate cele bune!

Anonim spunea...

Trezeste-te, Romania! Daca nu facem nimic, suntem complicii vanzatorilor de Tara!!!!!!

Anonim spunea...

Asta-i comoara Dacilor acolo e ascunsa!De mutat capitala la Tg. Mures!Asata=i scutul American!Iar gazul metan ne arde in candela de sus fiind numai agata-ti de munti cu picioarele!?

Anonim spunea...

nu mai fiti copii,dati-va seama ca traim intr-un context extrem de diversificat,unde se confrunta maimulte forte!La nivel international,se percep asnumite cutume si se impune respectarea lor,chiar daca populatiei tarii nu-i este agreabil! Pe de alta parte,va reamintesc faptul ca nu conteaza cu cine votezi si nici cine voteaza,ci doar cine numara voturile! Sunt prea multe impuneri din afara si,desigur,recompense pentru cine asculta sau,"accidente" pentru cei ce vor sa faca ce vor ei! Pe de alta parte suntem la limita ,la in tersectia zonelor de influenta est-vest,ceea ce nu e tocmai usor pentru un poipor ca al nostru!Nici revolutia n-a fost revolutie,ci tot o miscare comandata si condusa de afara si primul guvern tot cei de afara l-au avizat,adica ce va sun eu,ca va dati seama singuri! Ce ne asteapta,ce putem face? Greu de spus,sunt conjuncturi inca defavorabile unui curent romanesc pur,dar,sa nu uitam ca exista si o dinamica a echilibrului de forte,ce se modifica in mod constant! Trebuie sa asteptam,sa comentam ca sa se vada ca vedem si stim,trebuie,intr-un final,sa luam pozitie doar atunci cin conditiile ne vor fi prielnice! Altfel,e inutil sa ne amagim cu
"puterea populara",cu instigarea la "trezire" cu aprecieri "depreciative!" Sa huiduie si sa dea cu bita,poate oricine,dar sa gindeasca si sa conduca asa cum trebuie,nu prea vad sa fie multi! Sa speram ca,totusi,intr-un final,vom fi si noi favorizati de soarta! Sa ne ajute Dumnezeu!

Laura spunea...

Saraca tara bogata! Am ramas fara cuvine! Un articol interesant si impresionant, felicitari domnule Daniel.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc!

Anonim spunea...

DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE PENTRU CURAJ ,
DOAMNE AJUTA !

Daniel Roxin spunea...

Si tu sa fii binecuvantat!

doina spunea...

Suntem , noi, romanii, niste GASTROPODE. Aflam de toate ororile pe care le fac guvernantii, vedem in fiecare zi mauzoleurile pe care si le construiesc, inghitim cele mai neinchipuite umilinte si nu facem nimic. Poate comentam cu grupul de apropiati vreo 2-3 zile...
Vai de capul nostru!

Daniel Roxin spunea...

Unii fac. Eu zic ca multi ar avea de castigat daca fiecare ar da un exemplu personal acolo unde sunt in loc sa spuna "Vai de capul nostru!". Tu faci ceva concret sau consideri ca nu are rost ca oricum nu se intampla nimic? Multi invoca scuza asta si isi trec viata carcotind nemultumuiti dar, in acelasi timp, nefacand nimic. E vremea ca lumea sa isi modifice perspectiva asupra realitatii. Toti cei care cred ca nu se poate face nimic sunt niste invinsi, sunt masa de manevra a elitelor. Exact acest tip de om il vor majoritar...

Anonim spunea...

„Trebuie să precizez că Roşia Montană nu este o problemă locală sau regională, ci una de interes naţional şi mondial. Această zonă trebuie să devină sit UNESCO, pentru a se dezvolta armonios cu toate bogăţiile pe care le are această zonă. Avem nişte frumuseţi şi nişte vestigii şi vrem să le păstrăm. În momentul în care se va termina lacul de 600 de hectare şi adânc de 186 de metri cu apă, cu cianură, ce va fi ea, este sfârşitul mineritului. În momentul în care va dispărea, totul va fi un pustiu. Cert este că mineritul va dispărea“ a declarat Silvia Oostveen, arhitect şi vicepreşedinte al Asociaţiei Heritaje în cadrul dezbaterilor cu tema „Miza din Roşia Montană: aurul sau eco-turismul?" care au avut loc la „Adevărul TV".
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Dezbatere-Miza-Rosia-Montana-Adevarul_0_433157180.html

Anonim spunea...

Marșul Aurului sau Aur prntru președinte :
http://www.rosiamontana.org/

Dac Liber spunea...

NU stiu ce mai asteptam sa ne organizam pentru a opri acest dezmat al politicienilor TRADATORI.

Anonim spunea...

http://www.rosiamontana.net/la-corturi/

gabriel spunea...

Salut. Tocmai am descoperit acest blog si trebuie sa spun ca, citind aceste randuri, ma simt mahnit. Ma regasesc intr-o pozitie foarte delicata ca si alte milioane de romani, aceea de a pleca din tara peste hotare pentru a munci si a-mi asigura traiul zilnic. Eu sunt inginer de profesie, pana in 30 de ani si imi vine sa urlu cand vad ca trebuie sa ma zbat atat de mult pt a-mi asigura un trai decent, mie si familiei mele ce urmeaza sa mi-o intemeiez cat de curand. Ma tot intreb de ce nu e deajuns sa lucrez in tara mea si de ce nu sunt rasplatit pe masura muncii tocmai aici unde m-am nascut. Multi dintre noi ne intrebam de ce suntem tratati asa cu indiferenta si cu dezinteres si realizam ca totul se duce de rapa in jurul nostru. Oare ce trebuie sa facem sa remediem aceste lucruri gresite care se intampla si pe care suntem obligati sa le inghitim zi de zi. Eu as propune sa nu ne mai limitam la a sta pe scaun si a posta cateva rabduri pe site-uri si sa organizam intalniri unde putem dezbate aceste multe subiecte. Sigur ne vir duca la anumite raspunsuri si poate la actiuni benefice pentru noi cei multi, plebea, de care nu vrea nimeni sa mai auda. Vreti sa aflati cine e acela care sa se ridice si sa faca cu adevarat ceva ? Nu il veti intalni doar postand pe bloguri ! Daniel, vad ca ai o viziune buna asupra lucrurilor si indemni oameni spre bine. Poate putem face ceva cu totii si sa trecem la fapte.

Numai bine,
Gabriel.

Anonim spunea...

Hai sa spunem lucrurilor pe nume....prin definitia noastra la nivel de tara nu sintem un popor capabil sa se organizeze.Evident pot exista exceptii dar numai cazual si puternic motivate. Priviti cum incearcA sa ne poalrizeze acum prin reclame cu mineri care someaza, cu zone defavorizate, cu bunastarea pe care o vor aduce ele, firmele gen "GOLD C" .In alte state exista forme radicale de lupta contra intereselor nationale, de cele mai multe ori in afara legii..dar totusi exista..noi nu avem nimik..doar cuvinte..Tutea spunea pe drept..ca comunismul a imbracat romanul intr-o piele de iepure. Daca un politruc din astia gen Basescu sau Nastase aserviti intereselor puterilor din umbra ar fi primit o corectie la vremea ei alta era acum situatia.Poate va intrebati daca era posibil sa fie alta situatia noastra ca oameni de rind daca Petrom nu era privatizat asa cum a fost,daca Rosia Montana nu va fi dat in exploatare pe nimik strainilor...si va pot spune ca nu conteaza..am fi trait la fel dar cel putin am fi avut demnitatea de a nu ne fi lasat prostiti atitia oameni. Ce masura de corectie ? Pai va las pe voi sa ginditi..dar inainte de toate amintiti-va ca sacalii care ne conduc sau care au facut-o nu au rusine, nu au scrupule, au doar puncte sensibile ce ce nu tin de moralitate.Sa speri ca votind sau nu schimbi ceva este infantilism...pe asta se bazeaza si ei..lasati suzeta si deschideti-va mintile.

Dan Tanasescu spunea...

Planul de jefuire a aurului românesc este vechi şi foarte bine pus la punct. Azi chiar dacă am reuşi să exploatăm singuri aurul, nu am putea să-l vindem. După cum se ştie piaţa mondială a aurului este reglementată de Anglia. Pe vremea comunismului Ceauşescu a obţinut, cu greu, certificatul de "good delivery" care permite unei ţări să comercializeze aur şi alte metale preţioase. Acum câţiva ani însă a izbucnit un scandal la Baia Mare din cauza unor ilegalităţi comise de o firmă anglo-indiană din domeniul exploatării aurului, care acţiona acolo ca "investitor străin". În urma acestui scandal ni s-a retras certificatul de "good delivery", fapt care pune România în imposibilitatea de a mai putea vinde aurul extras. Deci singura soluţie este să îl dăm străinilor

Adriana Ionescu spunea...

Pai foarte bine, atunci sa nu exploatam aurul si sa nu-l vindem, sa gasim alte metode de a face bani - turism, de exemplu - e inepuizabil, daca chiar VREM sa facem bani.
Ca s anu mai vorbim de evaziunea fiscala a sutelor de firme ilicite sau capusa, ce fac afaceri cu statul sau finanteaza campaniile electorale... Ce sursa buna de bani!

Elena spunea...

ÎMPREUNĂ Salvăm Roşia Montană de la pericolul exploatării minereurilor :

http://www.youtube.com/watch?v=JwKUO7qmWiU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=JYEVp7xY6Cg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Lr0P70aFkzA&feature=related

Anonim spunea...

Roşia Poieni, imagine din viitorul goldist al Roşiei Montane

http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/2011/09/20/rosia-poieni-imagine-din-viitorul-rosiei-montane/

Anonim spunea...

Mă doare sufletul când văd ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă cu aurul din ţara noastră.Ar fi bine să vadă şi cei care ne conduc acest filmuleţ "Blestemul aurului",că poate le va trezi conştiinţa de bun român şi sentimentul de dragoste de ţară.E timpul să ne trezim la realitate ,în special cei sus puşi,pentru a schimba destinele poporului nostru.
Victoria

Anonim spunea...

Prof. Mircea Babes: La Rosia Montana, in locul a patru munti vor ramane patru gropi
http://www.ziare.com/rosia-montana/gold-corporation/prof-mircea-babes-la-rosia-montana-in-locul-a-patru-munti-vor-ramane-patru-gropi-1119837

Anonim spunea...

Pietre preţioase de la Roşia Montană în expoziţie
http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/2011/09/14/pietre-pretioase-de-la-rosia-montana-in-expozitie/

Elena spunea...

Rapsodia Romana - versiunea Rosia Montana
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MyWIag4hypY

Volumul prognozat al lacului cu cianuri de la Roşia Montană este de 450.000.000 m3
http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/2011/09/01/stiati-ca/

Anonim spunea...

Isi bat joc de noi:(
dintr -o tara bogata si un popor bogat ne-am transformat in neica nimeni :(
Oare ce putem face......

Anonim spunea...

CLS. POLITICA TICALOSITA E VINOVATA DE CE A FACUT CU ROMANIA SI CU ROMANII ,PACTIZEAZA CU DUSMANII SI ESTE VINOVATA ,TREBUIE TRASA LA RASPUNDERE CIT MAI REPEDE .PREA NE-AM LASTA "CIURUITI,TAIATI ,MINTITI ... AJUNGE BATAIA DE JOC . ZONA CU AUR SI ROSIA MONTANA ,TREBUIE TRANSFORATA IN ZONA TURISTICA DE EXCEPTIE PUSA LA DISPOZITIA DORITORILOR DE TURISM SI PAZITA STRASNIC DE O POLITIE SPECIALA ,aurulexploatindu-se traditional,fara cianuri .IAR CEI VINOVATI SA FIE JUDECATI DE TRIBUNALA CU JURATI .... CA SA FIE SI POPORULUI ROMAN BINE !!

Anonim spunea...

Apelul unui mare patriot și inginer geolog
http://www.cotidianul.ro/apelul-unui-mare-patriot-si-inginer-geolog-158991/

MaS spunea...

Vizualizand documentarul "razboiul parapsihologic" de pe acest blog ma intrebam daca este posibil ca tehnicile mentionate asa ca radionica, atacurile PSI , ultrasunetele sa fie folosite in scopul nobil de a stopa aceasta hotie nationala si acest dezastru ecologic care se pregateste la Rosia Montana.

Bariz Cristian spunea...

Bravo,Curaj etc.
Nu asta,adunati semnaturi,iesiti in strada ca Grecii faceti ceva,luati exemplul Islandei daca trebuie,jos cu hotia,NU MAI ACORDATI CREDIT NICI UNUI POLITICIAN ,astia nu sunt in politica decat ca sa fure !!!
Chemati-ma in strada si voi veni de la 2500 de Km
CRISTIAN BARIZ 56 ani

Bariz Cristian spunea...

Bariz Cristian
Revin cu observatia ca foarte putini dintre cei care au facut comentarii aici,au curajul sa-si dea numele,oare de ce oameni buni ???
Credeti ca asa ve-ti putea vreodata sa schimbati ceva in tara aia ,ce va mai pot face ?, ce vamai pot lua ? OARE DUPA ATATIA ANI NU A_TI INTELES CA TREBUIE SA NE ASUMAM RASPUNDEREA CU TOTII ?
SI CA ANONIMII NU POT LUA ATITUDINE !!!!

b2cristian@yahoo.fr

Elena spunea...

Cel mai frumos film străin despre România: ”Wild Carpathia”. Cum văd alții ceea ce noi vrem să distrugem – ”Yellowstone al Europei”

http://www.gandul.info/interviurile-gandul/probabil-cel-mai-frumos-film-despre-romania-wild-carpathia-sau-cum-a-facut-printul-charles-din-tara-noastra-bijuteria-coroanei-8890126#top-likes

mela spunea...

COSTEL comentariul tau e superb;simt aceste adevaruri despre datoria fiecaruia si prezenta divina in scurgerea fiecarei secunde pana la mult apropiatul moment al...schimbarii totale al planetei;
si eu m-am implicat efectiv aici unde sunt si am iesit rau insa nu se poate altfel; chiar Dumnezeu m-a scos din abis cand nimeni nu ma ajuta,insa cauta tot sa profite;nu mai avem alta alternativa:strutul, lasul se ascunde sub nisip, insa cel care se preocupa de conditia de fiinta superioara lupta in orice situatie cotidiana;
Cu Dumnezeu inaite!

Anonim spunea...

DISTRUGEREA RAURILOR, PARAURILOR SI PADURILOR VIRGINE – LA RAND PE AGENDA DISTRUGERII NATIONALE. Inca un jaf in Muntii Fagaras!
Romania ramane fara ape de munte si fara paduri, in numele “luptei cu… incalzirea globala”!
Catastrofa de pe Raurile Capra si Buda se poate repeta in absolut toata tara!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=z5_GoCO0x60

Anonim spunea...

Roşia Montană: Cum s-a sucit presa românească în an de criză
”Pentru a câştiga publicul de partea sa, în primăvara anului 2009, RMGC începea o campanie publicitară puternică. Campania era programată să dureze cel puţin trei ani şi să se desfăşoare prin presa scrisă, canalele TV şi mediul online. RMGC punea astfel mulţi bani la bătaie într-o perioadă în care mass-media începeau să fie afectate de criză (tiraje în scădere, concedieri, resurse tot mai limitate) şi să ducă lipsă de publicitate deoarece multe companii îşi reduseseră bugetele de marketing.
Contractele de publicitate, dar şi călătoriile oferite unor jurnalişti cu funţii-cheie au fost modalităţile prin care corporaţia a reuşit să controleze fluxul de ştiri al multor ziare şi televiziuni. Astfel, dacă înainte unele publicaţii s-au opus clar exploatării cu cianuri, din 2010 vocile lor s-au îndulcit sau au susţinut indirect, prin publicarea constantă a informaţiilor pro-exploatare, proiectul companiei RMGC.”
http://verticalnews.ro/rosia-montana-cum-s-a-sucit-presa-romaneasca-in-an-de-criza/

Anonim spunea...

Va salut pe toti iar pe tine Daniel te iubesc de-a dreptul.
In primul rand intotdeauna trebuie pornit cu absolut orice de la propria persoana.Comportament, gandire, alimentatie, obiceiuri.Ce exemplu pot sa dau eu altora daca nu prin ceea ce sunt, prin ceea ce se vede?
Nu vorbim de altii, vorbim de EU.Ce lucruri fac si ce lucruri nu fac eu:
-nu ascult stirile, pentru ca oricum toate sunt pe negativ (dar oricum aflu si daca nu vreau, in autobuz, de la vecini etc)
-cultiv stari pozitive continuu
-nu imi place sa vorbesc urat
-ma straduiesc cu toata puterea sa mananc armonios
-lupt cu toata puterea cu defectele proprii de caracter (in general ma abtin greu sa nu ma enervez cand vad oameni rai /prost intentionati) iar atunci cand nu am reusit recunosc si ma straduiesc sa repar
-stimulez cat pot calitatile din toti cei din jur
-folosesc in fiecare clipa bunul simt (bun simt=simt bun=simtul inimii)adica ma straduiesc sa gandesc cu inima
-constientizez faptul ca in lumea asta nimeni din cei care ne conduc nu ne vrea binele si atunci trebuie sa ni-l facem singuri
-vad, observ tot ce se vrea ascuns si il fac public (vorbit/scris)
-recunosc ca vreau mult si foarte mult si de la mine si de la cei din jur dar nu imi plang de mila, nu ma lamentez
-am semnat petitia
-constientizez ce si cu cine vorbesc pentru ca unii ne cred nebuni pentru felul in care gandim si simtim (ma refer la cei mai multi dintre cei care am scris aici)
-nu accept limitarile impuse de cei care ne vor legati (de exemplu ne-au tinut zile intregi fara caldura si stiam ca ei, aceia sunt capabili sa si rada de noi si atunci in toate conditiile care erau eu cantam si imi era foarte bine, sufleteste
-sufletul nostru de romani este esentialul aici, de aici se va porni
Sa nu va imaginati cumva ca tot ce am scris aici este floare la ureche, si eu am fost in strainatate, si eu am urlat in gandul meu de singuratate si de dor pentru cei de acasa, si eu am "facut foamea" cum se spune dar se mai spune si ca " ce nu te doboara te inalta" sau ca "fiecare sut in spate este un pas inainte" asa ca tot ce am scris mai sus m-a costat mult si foarte mult.Mai mult decat atat se stie ca atunci cand vrei sa te transformi intr-un om din ce in ce mai bun obstacolele vin cu si mai mare putere si in numar din ce in ce mai mare.
Asa ca, pornirea e din interior cu a arata prin propria persoana ce suntem si restul vin de la Sine prin faptul ca simtind la fel multi dintre noi realizam ca ne place tovarasia reciproca iar aceasta tovarasie ne invata pas cu pas ce avem de facut.Asa-i?

Daniel Roxin spunea...

Asa-i! :)

Elena spunea...

Comisia pentru Petitii a Parlamentului European a anuntat ca se va deplasa in Romania la inceputul lunii noiembrie pentru o ancheta asupra proiectului de la Rosia Montana !
Sa strangem 100.000 de semnaturi din toata tara!

http://www.desteptati-va.ro/index.php/2011/10/13/apel-pentru-rosia-montana/ :
Apel pentru Rosia Montana
// 13 Octombrie 2011 // O tara furata, Romania azi
”Constatam ca rusinea de a fi roman si lipsa de reactie a romanilor in fata nedreptatilor a fost indusa de aceleasi televiziuni care astazi sunt complice la cel mai mare jaf din istoria poporului roman.
Va aflati printre putinii care au rezistat campaniei de dezinformare in care au fost angajate televiziunile, de aceea va solicitam implicarea nu doar ca simplu semnatar, ci ca militant, sa faceti cunoscut adevarul despre proiectul minier de la Rosia Montana. Promovati petitia online, dati acest mesaj mai departe!
Petitia noastra de pe www.rosiamontana.net a strans peste 30.000 de semnaturi, la care se adauga alte 27.000 de semnaturi pe hartie stranse in Bucuresti prin actiunea “la corturi” din ultimele 3 saptamani.
Eforturile noastre au fost remarcate si amintite intr-o recenta dezbatere din Parlamentul European. In urma dezbaterii, Comisia pentru Petitii a Parlamentului European a anuntat ca se va deplasa in Romania la inceputul lunii noiembrie pentru o ancheta asupra proiectului de la Rosia Montana. Va propunem ca pana atunci, doar cu ajutorul dvs. sa strangem 100.000 de semnaturi din toata tara, iar in preajma vizitei CE sa organizam de la Casa Poporului spre sediul Comisiei Europene in Bucuresti cel mai mare mars de protest pentru Rosia Montana, la care vom putea invita toti semnatarii petitiei.”

Anonim spunea...

Bravo, Daniel, bravo celor ce si-au exprimat prin comentariile lor,parerile, gandurile, sentimentele referitor la subiectul pus in discutie. Ma alatur si eu acestora. Acum, mai mult ca niciodata, se vede clar cine a pus stapanire pe ROMANIA. Toate institutiile statului, toate structurile lui, toate domeniile vietii, sociale, politice,economice, etc. au fost invadate de acesti nemernici ce isi spun ca sunt guvernanti, oameni politici parlamentari, europarlamentari, prefecti, primari, consilieri judeteni, etc. , cu rare exceptii, toate guvernele care s-au perindat la putere dupa 1989,au fost si sunt tradatori de tara, hoti de cea mai joasa si mai inalta speta, ne-au vandut tara pentru sacii de dolari sau euro pe care i-au luat fara nici cea mai mica remuscare. Dar sa stie ca acest lucru ii va apasa toata viata cata o mai au de trait, ii vor sufoca in fiecare clipa atat pe ei cat si pe familiile lor, cat si pe acolitii lor chiar si dincolo de mormant. Uniti-va, oameni buni, romani de inalta omenie si patriotism , asa cum am fost educati in asa zisul regim "de trista amintire". Unde este ELITA Romaniei????? De ce nu vad unindu-se romani de inalta valoare morala, scriitori, actori, ingineri, profesori, medici, economisti, agricultori, ziaristi, etc. atatia cati au mai ramas cu un suflet curat de adevarat PATRIOT, chiar nationalisti, asa cum nu le place unora acest termen. Ce este rau sa fii nationalist? Inseamna ca-ti iubesti tara si neamul din care te-ai nascut cu cea mai mare ardoare. Mi-a placut la inceput de un Dan Puric, de un A. Paunescu(pacat ca s-a dus), de C. Vadim Tudor, de .....nu stiu mai care, n-as vrea sa gresesc, dar nici unul n-au stiut sa gaseasca acel element de apropiere, de coalizare cu oameni de mare valoare morala. tebuie sa va uniti, oameni buni,sa lasati la o parte, cel putin deocamdata,interese personale, ambitii, ranchiune, etc. pana ne vedem scapati de astia care sunt acum la putere. Ar fi multe de spus, dar sper ca poporul nostru se va trezi macar in ultima clipa pentru a face tot ce este posibil sa scapam de hoardele acestea de venetici cu nume schimbate, ce-si spun romani..... Inca o data, ROMANI TREZITI-VA, UNITI-VA!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Ne unim noi aici.Asta e un inceput.

Anonim spunea...

Deșteptati-vă ... că am dormit destul!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UGTsXwvfV0M

Anonim spunea...

”Afacerea Roşia Montana este pur şi simplu o escrocherie, făcută de unii dintre cei mai mari escroci din lume, cu concursul de netăgăduit al guvernanţilor români; mai precis al tuturor guvernanţilor români. Nu suntem doar jefuiţi – zăcământul aurifer de la Roşia Montana este, în mod oficial, cel mai mare din Europa – ci suntem şi batjocoriţi. Suntem consideraţi idioţi, tot în mod oficial, şi ni se dau explicaţii ca atare.” (revista AXA nr.51)

Anonim spunea...

Lista anului 2005 a Locasurilor Sacre ce sunt in mare pericol de distrugere
Fundatia Internationala pentru Locasuri Sacre (SSIF), o organizatie non-profit cu sediul in Berkeley, California, care are ca si scop conservarea locasurilor sacre, si-a anuntat Lista anului 2005 a Locasurilor Sacre ce sunt in mare pericol de distrugere. Lista include atat locasuri sacre naturale cat si construite care sunt tot mai mult amenintate de proiecte de dezvoltare urbana si industriala, de presiuni din partea turismului precum si de daunele aduse structurii lor de razboaie, dezastre naturale si vechime. SSIF spera ca atentia publica indreptata catre aceste locasuri va duce la conservarea lor prin sprijin crescut la nivelul comunitatilor precum si prin asistenta tehnica si financiara.
(...)”5. Masivul Carnic si Rosia Montana, Romania
Masivul Carnic se afla in Rosia Montana, asezare ce contine vestigiile unei asezari romane miniere, impreuna cu un amplu mausoleum circular roman, cimitire precum si vestigii ale unor temple romane. Este de atunci continuu locuita si asezarea actuala are sapte biserici ce dateaza din secolele XVIII-XIX. Este amenintat de compania canadiana Gabriel Resources care planifica o operatiune de extragere a aurului la suprafata. Locasul are inca nevoie de protectia guvernului Romaniei. Nominalizarea a fost depusa de catre Alburnus Maior, un ONG din Romania. (...)”
http://www.rosiamontana.ro/doc_ro.shtml?x=1865

Anonim spunea...

Expertii Institutului de Drept European din cadrul Universitatii din Viena au analizat proiectul minier propus la Rosia Montana prin prisma normelor europene in domeniul participarii publice si evaluarii impactului asupra mediului, cat si prin prisma Conventiei Europene a Drepturilor Omului. Citeste-le concluziile:
1. Metoda aplicată în cursul planificării proiectului minier Roşia Montană încalcă atât Directiva EIM, cât şi Directive ESM.
2. Metoda de extracţie a aurului cu cianură încalcă Directiva referitoare la protecţia pânzei freatice.
3. După ce România va deveni membră a Uniunii Europene, indivizii afectaţi de Proiect vor avea dreptul să citeze aceste directive şi să ceară compensaţii de la statul român.
4. Măsurile pe care autorităţilor române intenţionează să le ia împotriva locuitorilor din zona minieră (strămutare şi relocare obligatorii) contrazic Art. 8 al CEDO, care este deja obligatoriu în România. Indivizii ale căror libertăţi fundamentale au fost încălcate au deja dreptul să îşi ceară drepturile în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg.
Scris în 27 octombrie 2002.
Prof. univ. dr. Peter Fischer și As. univ. dr. Alina-Maria Lengauer LL.M , Institutul de Drept European, Universitatea din Viena, Austria
http://www.rosiamontana.ro/img_upload/c77c3453789af5de5049783baaa35f31/rosia_montana_expert.pdf

Mihai FLOAREA spunea...

Vedeţi şi argumentele din articolul

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/proiectul-de-la-rosia-montana-trebuie-oprit-rezolutie-comuna-ubb-academia-romana-icomos-romania-si-imbratisari-pentru-rosia-montana-foto-69982.html

Anonim spunea...

DESPRE MANIPULAREA FĂCUTĂ DE RMG PE TOATE POSTURILE TV DIN ROMÂNIA:
Fragment din Ora de business din 2.11.2011 cu Moise Guran, în care vorbește despre situația locurilor de muncă ce ar urma să fie create la Roșia Montană și despre manipularea pe care o fac cei de la RMG prin reclamele date cu insistență pe toate televiziunile din România.
El atrage atenția că aceste reclame nu sunt altceva decât un exercițiu perfect de marketing pentru atingerea scopului manipulării.
În momentul de față există un mare semn de întrebare legat de miile de locuri de muncă avansate, deoarece folosirea tehnologiilor moderne în exploatare va reduce semnificativ numărul acestor locuri.
Autoritățile au decis să nu se mai elibereze nici o autorizație pentru a nu se mai deschide nimic acolo. Potențialul turistic al zonei a fost omorât deoarece s-a decis să nu se mai facă drumuri în zonă. Toate după principiul ”omorâți zona ca să deschidem mina”.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e3q6X6pNruY

Anonim spunea...

In Norvegia, petrolul este al poporului. De aici, o mare bunastare
Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/Norvegia:
În 1973, guvernul a fondat compania de petrol controlată de stat, Statoil. Producţia de petrol nu a constituit un venit net înainte de 1980, din cauza investiţiilor majore care au fost necesare în industria de petrol.
Spre sfârşitul anilor 1990, Norvegia îşi plătise datoria externă, şi începuse să acumuleze un fond bugetar suveran. De atunci, una dintre problemele importante dezbătute în politică a fost modul în care se cheltuiesc veniturile provenite din petrol.

In 2009, in Raportul de Dezvoltare Umana pentru Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite (UNDP), care evalueaza bunastarea si sansa la viata la nivel global, Norvegia ocupa locul intai, ca tara unde este cel mai bine sa traiesti din intreaga lume.
“Daca vreodata ajungi sa castigi usor bani multi, fii atent cum ii cheltui! Si incearca sa-i imparti cu generatiile viitoare. Foloseste-te de resursele tale cat mai bine cu putinta, pentru binele oamenilor si pe termen lung!”, spune Arve Johnsen, fostul director de la Statoil.

Anonim spunea...

ROSIA MONTANA GOLD CORPORATION - sponsor al conferintei tinute de vicontele Davignon, SEFUL BILDERBERG!
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/10/17/rosia-montana-gold-corporation-sponsor-al-conferintei-tinute-de-vicontele-davignon-seful-bilderberg/

ion spunea...

solutia vazuta de mine este sa mergem toti la vot si sa le demascam toate incercarile de a cumpara voturi cu fel de fel de produse .DAR IMPERIOS NECESAR SA IASA TOATA LUMEA LA VOT PENTRU CA LA 80%PREZENTA LA VOT NUMAI POT SA FURE CA DE EX.LA 50%.Acesta este un mod legal de aprotesta .Mai este ceva de pe buletinele de vot sa fie stersi toti cei care in 20 de ani au fost in diferite functii,de la consilieri locali pana la parlamentari,succes

Anonim spunea...

Filmul realizat de Moise Guran despre publicitatea perfidă pentru Roșia Montană a dispărut de la adresa indicată mai sus, dar poate fi vizionat (încă ...) aici :
http://www.youtube.com/watch?v=GBMXnXrPNBY&feature=player_embedded

Anonim spunea...

Stau si ma intreb,la modul foarte serios, cat ai mai suportam!?
Pe cand o revolutie ADEVATATA!

Anonim spunea...

Sa nu se uite ca AURUL a fost atractia mondiala cat timp acest element a constituit modalitatea de schimb in cadrul schimbulului de marfuri.Actual, deoarece aurul nu mai este la fel de important ca si dolarul pe primul loc intra alte minerale( uraniu, wolfram, titan, etc) OARE CE SE VREA A SE LUA DIN ROMANIA ?
Frati ROMANI aveti in vedere ca se incearca pe plan mondial la revenirea la acoperirea monedei nationale in aur si nu la convertibilitatea in moneda forte ( dolar si mai nou in euro )AI AUR ESTI BOBAT!

Anonim spunea...

”Depunem 100.000 de semnături pt salvarea Roşiei Montane!”
”Am reusit, incepand din august 2011, sa strangem pe www.rosiamontana.net , cu cortul in strada, cu standul la metrou, cu listele la serviciu printre colegi, cu ajutorul tau, nu mai putin de 100.000 de semnaturi pentru oprirea proiectului minier de la Rosia Montana si a proiectului de lege prin care companiilor miniere li se permite exproprierea, in numele statului, a proprietatilor localnicilor care se opun.”
http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/

Anonim spunea...

Suntem vanduti americanilor... Nu conteaza cine e la putere suntem vanduti bucata cu bucata. Din rau nu putem merge decat in mai rau. Ar trebui sa iesim in strada sa devastam tot pentru a ne impune punctul de vedere. Daca stam asa...stam degeaba. Si desi ne vand, ai nostri politicieni nu se pot impotrivi curentului occidental care ne dicteaza. Americanii sunt de vina si singura scapare e REVOLUTIA!

Anonim spunea...

super articol si sunt intru totul de acord cu tot ce-i scris! sunt unul dintre cei carora le pasa! si nu suntem putini, doar ca, pentru moment, natia asta are pe langa o droaie de tradatori si de oportunisti, nesimtiti si hoti, o mare masa de plavani (e prea mult pentru bietele animale - macar muncesc din greu - sa fie asemanate cu indolenta, prostia si lenea concetatenilor)! sa speram ca daca vorbim si in public "samanta va prinde rod"!!!!

Anonim spunea...

intai sa luam atitudine - fata de cel care fura, fata de cel nesimtit care incalca drepturile celorlalti - muzica tare, viteza mult prea mare in trafic, aruncatul gunoiului aiurea, afaceri ilegale, castiguri oneroase, etc. vine ea si vremea revolutiei! mai este si curajul asumarii raspunderii hotararilor pentru mase mari de oameni!

Ivana Cristescu(ivanacristescu@yahoo.com spunea...

Oameni buni
Cuvintele-s frumoase, venite din inimile noastre de romani.Ma framinta fenomenul Rosia-Montana,si totodata ma doare sa vad cum se abuzeaza de saracia(imi vine sa zic :a mintii) unora dintre semenii nostri,care-au subscris(de ce,de ne ce!!!...)prezentei in clipurile publicitare,care nu fac decit sa-mi otraveasca sufletul ori de cite ori se difuzeaza,si...se difuzeaza...avind asupra mea efectul picaturii chinezesti.
"Banul nu ne scapa de saracia mintii",spune proverbul.Ar putea fi luat drept MOTTO pt guvernantii si politicienii nostri,dar si pt oamenii de afaceri romani.Pai,cun ,Doamne iarta-ma!,sa lasi tu sa ti se fure cel mai de pret lucru pe care-l ai: AURUL TARII!E ca si cum cineva ti-ar smulge sufletul din tine,fara ca tu sa opui rezistenta.Asta fac BORFASII astia de la guvernare,care si-au vindut sufletul pentru mai putin de 30 de arginti,si se pare ca acum nu prea mai au incotro...si se prevaleaza de reclame publicitare cu amaritii aia,in speranta ca ne vor stirni mila(fata de acestia) si nu vom mai fi atit de inversunati pe asa-zisul preiect R-Montana,nici macar in opninii contra dara-mi-te in actiuni concrete,la fata locului si/sau oriunde in tara.Habar n-am ce se mai poate face,imi vine sa turb de furie.Nimic pina acum ,dintre actiunile- mii de actiuni nefaste- celor care guverneaza,nu a reusit sa ma indigneze pina la sentimentul de furie.Este cea mai josnica actiune pe care au pus-o la cale asupra propriului popor!
Repet,nu stiu ce s-ar mai putea face.Propunerea cu rugaciunea este corecta,si sint de acord :SA NE RUGAM!,insa ma tem ca Dumnezeu ne va raspunde la rugaciune cam asa:"nu asteptati sa fac Eu in locul vostru ceea ce voi insiva TREBUIE sa faceti!"...Neispravitii astia,Gold C,cu "proiectul" lor cu tot ,dimpreuna cu cei care-si murdaresc miinile si sufletul,guvernantii, care iscalesc aceasta SENTINTA IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN,TREBUIE!convinsi cumva.Si ,se pare ca nu vor sa inteleaga de cuvint.De frica de Dumnezeu ,la ei ,nici nu poate fi vorba.De rusinea parintilor lor,a batrinilor,au uitat inca de cind au "incalecat tronurile" comfortabile din birourile somptuoase,uitind ca ,noi sintem cei care i-am inscaunat,si ca e f posibil sa-i si "descalecam"...
Haideti asadar:PE CAI(cind va fi vremea-zice Domnul!-!Si sa le aratam ca sintem daci.Ca avem singe si inima de roman,si ca nu ne lasam jefuiti de niste netrebnici nerusinati.
Sint mindra de voi,toti cei care a-ti pus un cuvint pe aici si pe alocuri!,dar si mai mindra as fi sa va cunosc fata catre fata(sa facem un scut-viu la R-Montana-cind va fi vremea-),dar ...tare ma tem ca veti fi cam "ocupati" cind va fi vremea.Cu drag,Ivana Cristescu

puscasu dumitru spunea...

Trebuie la alegeri sa ne utam pe buletine.Iar cei care acum fac ceace fac dupa parerea mea trebuie sa fie dusi la JILAVA si sa nu iasa de acolo pana nu termina poporul roman sa exploteze aurul ,pana nu revine poporul roman la un trai decent cum il merita.Acesti excroci s-au cocotat si ne sug sangele ca si cum ar fi dracula.Daca nu se poate altfel sa iesim in strada iar la nevoie sa punem mana pe arme ca sa-i dam jos.

Anonim spunea...

Solutia este sa veniti alaturi de Campania Salvati Rosia Montana! Urmati-ne pe facebook, la manifestatii, actiuni etc. Veti vedea ca Romania poate fi salvata.
Mai trebuie sa stiti ca toate actiunile se fac pe baza de VOLUNTARIAT, asadar, nimeni din cei implicati in aceasta Campanie, nu primeste bani, ci lupta pentru un ideal: revenirea la normalitate. https://www.facebook.com/rosia.montana.in.unesco?ref=ts

Elena spunea...

Ceea se întâmplă la Roșia Montană este pumnalul înfipt în inima noastră, pe care însă foarte mulți, cei cu inima împietrită, nu îl simt! Suntem pierduți dacă vom permite acest lucru, iar strămoșii nu ne vor ierta niciodată! Suntem oare demni urmași ai lor, merităm țara aceasta? Roșia Montană reprezintă o parte din casa noastră părintească - România, ea nu se vinde! ” Vom pleca si noi candva din viata/Si parintii sus ne-or intreba/ Ce mai face casa lor cea draga/ Cine are grija azi de ea.”
Cât de frumos și de emoționant este exprimat acest mesaj în poezia ”CASA PARINTEASCA” a marelui poet Grigore Vieru
Ascultati-ma, surori, pe mine,
Si voi, fratii mei, ce va sfaditi:
E pacat, nu-i drept si nu e bine
Sa vinzi casa care te-a-ncalzit.
Bani ne-ar trebui la fiecare,
Toti avem copii si vremea-i grea.
Insa cum sa vinzi fereastra oare,
Cea la care maica te-astepta?!
Casa parinteasca nu se vinde,
Nu se vinde tot ce este sfant.
Din atatea lucruri dragi si sfinte
Ochii mamei inca ne privesc.
O vom da si vor schimba lacata
Si vor pune si ferestre noi.
Si trecand pe langa ea vreodata,
Va privi ca la straini la noi.
Casa parinteasca nu se vinde,
Nu se vinde tot ce este sfant.
Din atatea lucruri dragi si sfinte
Ochii mamei inca ne privesc.
Vom pleca si noi canva din viata
Si parintii sus ne-or intreba
Ce mai face casa lor cea draga,
Cine are grija azi de ea.
http://www.youtube.com/watch?v=frbCnLtSseQ

ssg spunea...

Intr-adevar suntem vanduti occidentului. Nu politicenii sunt de vina. Ei sunt doar un pion in mana marilor puteri. Oricine va veni la putere va face la fel.
Intr-adevar tara a fost data catre pierire inca din 90. Nu stiu ce am putea face impotriva unor natiuni care si-au impartit deja felia din marele tort care este Romania.
Alta solutie nu vad decat desfiintarea capitalismului actual. Dar sa nu uitam ca unde nu si-au putut lua partea, americanii au venit cu razboi.

Anonim spunea...

LOVITURA DE GRATIE DATA ROMANIEI: Vanzarea pe nimic a ultimelor resurse strategice ale tarii !!! Efectul va fi tragic pentru romani...
http://secretele--sistemului.blogspot.com/2011/11/functiond-s-id-var-js-fjs-d.html

Elena spunea...

ROSIA MONTANA – PRETUL AURULUI
În Roșia Montană sunt specii de păsări – lupul vrăbiilor, ciocănitori, bufniță- care trebuie protejate. Ele sunt listate în directivele convenției europene de habitat. În special lupul (canis lupus) care trăiește în zonă este o prioritate a directivelor europene. TOATE SPECIILE VOR DISPĂREA DIN ZONĂ DIN CAUZA MINERITULUI.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ej7t5FzQZoE#!

Anonim spunea...

Publicitate de şantaj şi presiune asupra românilor
”De când a început campania disperată şi deşănţată a celor de la Roşia Montană Gold Corporation am fost invitat la câteva întâlniri. (…)În fapt, scopul celor de la Roşia Montană Gold Corporation era să tac, iarcotidianul.ro să nu mai scormonească în legalitatea şi utilitatea proiectului. Mai mult, după a doua întâlnire am fost invitat să accept şi eu publicitate din partea acestui proiect plin de aranjamente. (…)
Toată această campanie agresivă de publicitate vizează autorităţile statului român. Să cedeze odată. Ce dracu' mai vor? Cu milioane de euro aruncate în media, RMGC vrea să îndoaie autorităţile statului român ca să-i dea aprobarea finală.(…)
Promovează un proiect pentru care nu au autorizaţia de funcţionare. Adică propagandă pentru un proiect încă ilegal.(…)
Această campanie scumpă, cu banii aruncaţi peste tot, se vrea o presiune cumplită asupra României. Este aproape egală cu demersul fără cap al preşedintelui Băsescu făcut în favoarea aceleiaşi cauze încă lipsite de toate aprobările. E ca şi cum ai face publicitate în favoarea unui medicament care n-a trecut de toate testele şi aprobările. Sau ca şi cum am umple România cu panouri şi spoturi în favoarea unei instituţii care nu există.(…)
Publicitate mincinoasă, publicitate ilegală, publicitate, publicitate, publicitate de presiune asupra României. Un soi de atentat grosolan la luciditatea celor care trebuie să decidă!”
http://www.cotidianul.ro/publicitate-de-santaj-si-presiune-asupra-romanilor-164350/

Anonim spunea...

...."sa stabilim o ora din zi sau din noapte la care toti .......sa ne rugam ....." bla, bla, bla ...
NU ! Sa stabilim o ora din zi sau din noapte la care sa iesim cu totii în strada, cu mainile incrucisate, sa nu mai facem nimic, sa vedem de unde-si vor mai lua salariile cei care ne conduc sau cei care se pregateesc sa ne conduca .....

Anonim spunea...

Dragii mei
Pot sa va lamuresc imediat cum sa intamplat gainaria cu Banca Nationala si achizitionarea productiei de aur interne.
Guvernul de "emanati" Iliescu - Roman a dat un decret prin care a scutit Banca Nationala sa plateasca TVA la achizitii de aur.
Regiile miniere sunt obligate, ca orice alta societate comerciala din Romania, sa plateasca TVA la orice achizitie.In consecinta, Banca Nationala cumpara aur de pe piata internationala deoarece nu plateste TVA, iar regiile miniere se fotografiaza cu aurul pe care il extrag deoarece nu i-si permit sa piarda TVA-ul. Astazi sunt unele societati comerciale "romanesti". adica cu sediul srl-ului in Romania care preiau minereul, il "purifica" (prost), il toarna in lingouri si il vand (prost) in strainatate recuperand TVA-ul de la stat, adica de la noi.
Principiul este Dezbina si stapaneste.
In ceea ce priveste trezirea Romanilor, Stimate domnule Roxin, punctul dvs. de vedere este utopic. Chir daca toti romanii ar fi treziti si constienti de ce se intampla in tara asta nu s-ar schimba nimic. Ticalosia politicienilor este atat de monstruasa incat nu s-ar schimba nimic. Daca astazi Dumneavoastra si cei care citesc blogul Dvs. sunteti constienti de ce se intampla in Romania si chiar publicati pe net opiniile dumneavoastra se intampla ceva? Doar ganditi-va. Solutia este mult mai radicala.
Cu stima

Anonim spunea...

ROSIA MONTANA - CE SPUN AMERICANII DESPRE ACEASTA OROARE NUMITA MINERIT CU CIANURA
Rosia Montana Cyanide open-pit in the heart of Carpathian garden (eseu)
http://www.youtube.com/watch?v=anmmpAhD3Ig

Mihaela din Timisoara spunea...

Sunt varstnica si destul de sceptica cand vad tineret neimplicat in salvarea identitatii noastre, precupat mai mult de distractie fara noima si limite. M-am bucurat cand am citit comentariile si am inceput sa vad ca mai exista speranta!
Sunt cu inima alaturi de cei care simt pentru tara asta respect si dragoste si se lupta pentru binele ei si al nostru in general.

Anonim spunea...

Acesti ticalosi trebuie sa plateasca pentru tot ce fac poporului Roman.Sintem un nem pasnic dar acesti nemernici profita de ingaduinta si prostia noastra caci nu avem curajul si barbatia pentru a lupta si pastra bogatiile pentru care au murit strabuni nostri si scot la vinzare totul parca ar fi al lor.Va veni si vremea socoteli.

Anonim spunea...

Acest Guvern Boc fără bani
”Aţi mai citit aici că o soluţie pentru creşterea economică a României e formată din fondurile structurale de zeci de miliarde (!) oferite pe tavă de Uniunea Europeană. Însă Dumnezeu îţi dă, nu îţi şi bagă în traistă. Aşa că guvernul îşi bate joc de ele, urmând să se plângă de lipsa banilor şi să se vadă “obligat” să vândă resursele Roşiei Montane şi să distrugă actul de naştere al poporului român.”
http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/

Anonim spunea...

Satul Geamăna de lângă Roşia Poieni cu un mesaj autentic
http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/2012/01/13/satul-geamana-de-langa-rosia-poieni-si-un-mesaj-autentic/

Anonim spunea...

E UN MOMENT CRUCIAL PENTRU SOARTA ROŞIEI MONTANE!
http://www.rosiamontana.org/

Anonim spunea...

RMGC mobilizează ”minerii” pentru contra-manifestații la București
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/rmgc-mobilizeaza-minerii-pentru-contra-manifestatii-la-bucuresti-si-cui-foloseste-caderea-lui-baconschi-73256.html

Paul Snaider spunea...

Nu vreau sa fiu rautacios sau gresit inteles dar, eu cred ca mai indolenti ca romanii mai rar gasesti. Ei se revolta cind "le ajunge cutitul la os", sau cind mamaliga acumuleaza energia necesara formarii "masei critice" si evident "expldeaza".Din pacate atunci e prea tirziu; aurul e dat, datoriile externe au atins cote inimaginbile, totul e privatizat (vindut ),poporul a imbatranit etc, etc.

Anonim spunea...

E greu, insa nu imposibil!!!Dumnezeu ne iubeste si veti vedea ca tara asta nu poate fi furata la nesfarsit.Tiranii "pre limba lor pier"pana la urma si lucrul asta l-am vazut cu ochii nostri multi dintre noi.TOTUL SE PLATESTE!Iar dobitocii(iertata sa-mi fie expresia)care sunt de acord cu vanzarea ROSIEI NOASTRE nu sunt si nu au fost niciodata dintre ai nostri,SI NICI NU VOR FI!La ce cote de uratenie a ajuns fiara DEMONOCRATIEI RO, Doamne!Imbratisari,Dani!Esti TARE!!!!!!!!!(si vis-a-vis de ala care se da mare si tare de peste hotare unde mai are o speranta cat de cat si tot e carcotas si rautacios)La noi SPERANTA E INTRETINUTA CU PERFUZII de unul ca tine,asta sa stie cei de afara.SI-TI MULTUMIM!!!!!!!!!

Daniel Roxin spunea...

:)

Anonim spunea...

Se vede treaba d-nule Roxin ca tot mai multi sunt interesati de ce postati d-voastra ,eu personal va admir perseverenta si va multumesc in acelasi timp deoarece incetul cu incetul tot mai multi oameni se trezesc si datorita d-voastra .In legatura cu documentarul l-am vazut acum 2 saptamani si mi-a lasat un gust amar e fara cuvinte , dar poate aurul asta e si blestemul neamului nostru ,pt noi e un adevarat blestem ,pt straini calea spre imbogatire.Dar sa stiti ca daca ne uitam de-a lungul istoriei toate imperiile care ne-au atacat in mod direct si ne-au jefuit au disparut dar poporul asta mic care a mai fost si impartit in 3 a ramas aici ,sarac ca si acum 1900 de ani dar suntem acasa inca .Eu sunt sigura ca vom gasi o solutie daca vrem cu adevarat. simona

Daniel Roxin spunea...

Vom gasi!

Stoian spunea...

*Testoasa de pe stâlp !!!*
*
*
*
Ţestoasa de pe stâlp

Un tânăr mergea pe jos printr-un sat şi la un moment dat decide să ia o
pauză.
Se aşează pe o bancă, unde se afla un om mai în vârstă şi încep, firesc,
să vorbească despre ţară, guvern, despre legiuitori şi cei asemenea lor.
Domnul îi spune tanarului:
- Eu îi compar pe parlamentari şi pe alţii asemenea cu o broasca ţestoasă
aşezată pe un stâlp.
Intrigat, tânărul ii spuse:
- Eu nu înţeleg aceasta analogie ... Ce vreţi să spuneţi, domnule?
Domnul a explicat:
- Dacă te plimbi prin ţară şi vezi cumva o broască ţestoasă stând in
echilibru pe capătul de sus al unui stalp de gard, ce poţi să te-ntrebi?
Văzând nedumerirea de pe faţa tânărului, continuă cu explicaţia:
- În primul rând: Nu intelegi cum A AJUNS acolo.
- În al doilea rând: Nu poţi să crezi că STĂ acolo.
- In al treilea rând: Ştii sigur că nu ar fi putut SĂ AJUNGĂ ACOLO SINGURĂ.
- In al patrulea rând : E clar că N-ARE CE CĂUTA ACOLO.
- In al cincilea rand : Eşti convins de faptul că aceasta NU VA FACE NIMIC
FOLOSITOR cât timp stă acolo.
Concluzia: singurul lucru raţional ar fi s-o ajuţi să coboare, iar ca să
o ajuţi să coboare trebuie să fii ACOLO, la VOT.

VIITOARELE ALEGERI SA LE FACEM BINE. SA NE-NGRIJIM CA NICI UN ANIMAL **SĂ
NU **AJUNGĂ** PE STÂLP*

*Trimite acest e-mail şi altora, pentru a se crea constiinta comună până
la momentul votării.*

toma spunea...

Am vrut sa ma abonez la postarile noi si mi-a aparut eroare.
Am comentat infocat textul. Mi s-a comunicat "eroare".

Daniel Roxin spunea...

Imi pare rau, Toma, dar nu stiu care ar putea fi cauza.

Arsenia spunea...

Valeriu Gafencu: “Este necesară o elită creştină care să nu parăsească poporul, ci să lupte cu îndrazneală contra tuturor formelor de împilare şi înrobire a lui. Poporul nu poate fi apărat numai prin rugaciuni şi pomeni, adică prin formalism sec, ci şi prin luptă, îndrazneală şi putere. Lumea asta e în stăpânirea lui Hristos şi creştinii nu au voie să o părăsească. Nu există nici o acuzaţie mai gravă decât să se spună că Biserica a părăsit poporul, căci atunci L-a părăsit pe Hristos, oricâte dogme ar fi stabilit şi respectat ea.”


Noi cerem in fiecare zi miracole de la Dumnezeu. Dumnezeu ne cere, in schimb, un singur lucru: sa ne intoarcem cu fata la El, cu credinta si cu dragoste. Cine pe cine trebuie sa asculte primul?

Inaintasii nostri au reusit sa reziste in fata tuturor greutatilor numai avand o MARE si ADEVARATA credinta in Dumnezeu.

Unirea in DUH si in CREDINTA ne vor ajuta sa gasim solutiile bune, placute lui Dumnezeu, pentru acest popor.

Doamne ajuta!

Laurentiu spunea...

Dupa ce le-am oferit pe "tava" strainilor tot ce am avut mai valoros in aceasta tara, suntem pe punctul in care vom pierde si terenurile arabile. Tratatul de aderare la UE prevede ca de la inceputul anului 2014, cei de alta nationalitate decat romanii, vor putea cumpara la pret de nimic terenurile arabile din Romania. In conditiile in care 1 Hectar de pamant costa in Romania aprox. 2000 eu, comparativ cu Danemarca unde 1 hectar costa 26.000 euro. In curand taranii nostrii vor fi sclavii altora. In acel moment va fi plangerea si scrasnirea dintilor celor care locuiesc in acesta tarisoara.

Anonim spunea...

Referendum, nationalizare, introducerea pedepsei capitale!
Da, suna "extremist" dar chiar nu se mai poate...

lacramioara spunea...

Felicitari Daniel!!Un articol extraordinar scris,cuvintele tale sint incarcate cu atita iubire fata de tara si poporul din care te tragi si mult curaj,intelepciune si barbatie,am citit toate comentariile ma bucur ca ai fost inteles si simtit asa cum trebuia si acel patriotism sau mai frumos spus iubire a identitatii noastre a avut un ecou foarte mare in constiinta colectiva a celor care au postat comentarii,dar asa cum a facut cineva remarca sint multi care nu au curajul sa-si semneze cu numele comentariul ci aleg varianta "Anonim"cumva asa dupa perdea,fara curaj si implicare personala nu poti sa mergi mai departe.Felicitari!!! D-zeu sa te apere si sa-ti lumineze calea!Iti multumesc ca existi!

Daniel Roxin spunea...

Zile luminoase si tie!

Anonim spunea...

Felicitari! Prima conditie pentru a nu fi infrant este sa CREZI ca mai este o sansa! Asa ca toti defetistii ar trebui sa-si tina pentru ei indoielile si sa ne lase pe noi, ceilalti, dispusi sa credem ca 300 de oameni au tinut pe loc o armata uriasa, sa ne incercam norocul!Asa cum ne duce capul si cu soarta pe care ne rezerva cel ATOTPUTERNIC!

Anonim spunea...

Frumoase reale si adevarate articole si documnetare.Tot respectul domnule Daniel Roxin.Din pacate asta s-a si urmarit odata cu lovitura de stat din '89.Tradatorii acestei tari ,care din nefericire sunt acum la putere,ne vor vinde Dacia pamantul nostru strabun .iar noi vom deveni iobagii moderni ai mosierilor straini.

Daniel Roxin spunea...

Nu si daca ne unim intr-un acelasi scop!

Anonim spunea...

Stimate Domn
Sint profesor de istorie, catedra romana,in Zurich si am dat intimplator de situl dumneavoastra.
A propaga onoarea nationalista e dreptul fiecarui popor atita timp cit nu devine nociva si otraveste gindirea si ratiunea omului. A da vina strainilor pentru esuarea financiara si politica a Romaniei e gresit. In 1989 ati facut ca popor greseala de a aduce la putere tot comunisti si nu oameni cu vazul in viitor ca profesori universitari, economi, savanti in teme financiare si organizatorice.Ca vin firme straine in Romania nu e gresit, in Germania, Franta ,Italia, Olanda sint aproape 40% din concerne straine, greseala e ca conducerea dumneavoastra nu a facut contracte cu ele care sa apere integritatea si sanatatea oamenilor si sa le asigure un venit cu care sa-si poata hrani familia, si mai ales nu le obliga sa lucreze cu raspundere ecologica pentru viitoarele generatii.In 2010 am vizitat Romania si am ramas dezamagit vazind mii de hectare de pamint nelucrat, deponii deschise de gunoi care ardeau si otraveau atmosfera, case care erau in paragina in loc ca statul sa le renoveze si multe altele. Cred ca e aproape ora 12 pentru poporul roman. Se duc in alte tari sa munceasca ca robii pentru salarii derizorii in loc sasi suflece minecile si sa spuna: Sint roman si vreau sami reconstruiesc tara, vreau sa muncesc pana la epuizare si chiar daca in primii ani imi va merge mai rau voi asigura viitorulmeu si al copiilor mei. Nu uitati ca poporul roman nu este format numaidin romani ci si din cetateni de alte nationalitati dar bastinasi in Romania. Im impreuna cu e sa refaceti tara cu belsug si pace.

Cu stima Gunter

Anonim spunea...

Strigator La Cer!!

Iulian67 spunea...

In Romania domina coruptia,injustitia,hotia,specula,santajul
somajul,tradarea,...si vanzarea de patrimoniu national.
ADEVARATII BARBATI au fost si sunt ELIMINATI - UCISI
Exemple= Burebista,Tepes,M.Viteazul,Horea,Closca,Cuza,Eminescu...etc
Mentalitatea oamenilor este prea indoctrinata de religia
manipulatoare,care va vrea SUPUSI,SCLAVI,MILOGI,FRICOSI,BLAZATI...
O schimbare mare se poate produce numai printr-un BOICOT GENERAL
asupra statului ticalos ,dar asta necesita VOINTA,CURAJ, UNIRE.

Anonim spunea...


Cata dreptate ai Daniel!
Dumnezeu sa te ocroteasca pentru binele pe care-l faci acestei tari si popor.
Cum vad eu Romania?Ca o inima care se incapataneaza sa bata in timp ce corbii se bat intre ei care sa mai apuce o imbucatura!Suntem puternici si buni chiar daca mai avem si neghina printre noi.Mai mult,avem protectia Divina care nestiut dar simtit ne protejeaza.Aceasta este valabil ptr adevaratii romani prin a caror vene curge sange dacic.Veneticii nor sa ne inteleaga nicidata si de ponegrit e usor!Asa swa ne ajute Dumnezeu!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru mesaj! Numai bine!

Valentin Roman spunea...

Daniel, imi permit si eu sa postez urmatorul link, cumva legat de articolul tau, desi cred ca tu, cel putin, cunosti articolul http://valentinroman.wordpress.com/2012/04/20/aurul-dacic-a-provocat-primul-dezechilibru-financiar-mondial/

Anonim spunea...

Eu nu ma pricep la politica si nici nu stiu sa interpretez actiunile celor din capul statului. Simt instinctiv ca ne duc de rapa. Ma gandesc la Eminescu. Uneori ma visez in fata celor de la conducere stigandu-le ultima parte a Scrisorii a III-a.
"Au prezentul nu ni-i mare? N-o sa-mi dea ce o sa cer?
N-o sa aflu într-ai nostri vre un falnic juvaer?
Au la Sybaris nu suntem lânga capistea spoielii?
Nu se nasc glorii pe strada si la usa cafenelii,
N-avem oameni ce se lupta cu retoricele suliti
În aplauzele grele a canaliei de uliti,
Panglicari în ale tarii, care joaca ca pe funii,
Masti cu toate de renume din comedia minciunii?
Au de patrie, virtute, nu vorbeste liberalul,
De ai crede ca viata-i e curata ca cristalul?
Nici visezi ca înainte-ti sta un stâlp de cafenele,
Ce îsi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
Vezi colo pe uriciunea fara suflet, fara cuget,
Cu privirea-mparosata si la falci umflat si buget,
Negru, cocosat si lacom, un izvor de siretlicuri,
La tovarasii sai spune veninoasele-i nimicuri;
Toti pe buze-având virtute, iar în ei moneda calpa,
Chintesenta de mizerii de la crestet pâna-n talpa.
Si deasupra tuturora, oastea sa si-o recunoasca,
Îsi arunca pocitura bulbucatii ochi de broasca...
Dintr-acestia tara noastra îsi alege astazi solii!
Oameni vrednici ca sa saza în zidirea sfintei Golii,
În camesi cu mâneci lunge si pe capete scufie,
Ne fac legi si ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
Patriotii! Virtuosii, ctitori de asezaminte,
Unde spumega desfrâul în miscari si în cuvinte,
Cu evlavie de vulpe, ca în strane, sed pe locuri
Si aplauda frenetic schime, cântece si jocuri...
Si apoi în sfatul tarii se adun sa se admire
Bulgaroi cu ceafa groasa, grecotei cu nas subtire;
Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
Toata greco-bulgarimea e nepoata lui Traian!
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi
Sa ajung-a fi stapâna si pe tara si pe noi!
Tot ce-n tarile vecine e smintit si stârpitura,
Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natura,
Tot ce e perfid si lacom, tot Fanarul, toti ilotii,
Toti se scursera aicea si formeaza patriotii,
Încât fonfii si flecarii, gagautii si gusatii,
Bâlbâiti cu gura strâmba sunt stapânii astei natii!

Voi sunteti urmasii Romei? Niste rai si niste fameni!
I-e rusine omenirii sa va zica voua oameni!
Si aceasta ciuma-n lume si aceste creaturi
Nici rusine n-au sa ieie în smintitele lor guri
Gloria neamului nostru spre-a o face de ocara,
Îndraznesc ca sa rosteasca pân' si numele tau... tara!

La Paris, în lupanare de cinismu si de lene,
Cu femeile-i pierdute si-n orgiile-i obscene,
Acolo v-ati pus averea, tineretele la stos...
Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?

Ne-ati venit apoi, drept minte o sticluta de pomada,
Cu monoclu-n ochi, drept arma betisor de promenada,
Vestejiti fara de vreme, dar cu creieri de copil,
Drept stiint-având în minte vre un vals de Bal-Mabil,
Iar în schimb cu-averea toata vrun papuc de curtezana...
O, te-admir, progenitura de origine romana!

Si acum priviti cu spaima fata noastra sceptic-rece,
Va mirati cum de minciuna astazi nu vi se mai trece?
Când vedem ca toti aceia care vorbe mari arunca
Numai banul îl vâneaza si câstigul fara munca,
Azi, când fraza lustruita nu ne poate însela,
Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este-asa?
Prea v-ati atatat arama sfâsiind aceasta tara,
Prea facurati neamul nostru de rusine si ocara,
Prea v-ati batut joc de limba, de strabuni si obicei,
Ca sa nu s-arate-odata ce sunteti - niste misei!
Da, câstigul fara munca, iata singura pornire;
Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

Dar lasati macar stramosii ca sa doarma-n colb de cronici;
Din trecutul de marire v-ar privi cel mult ironici.
Cum nu vii tu, T;epes doamne, ca punând mâna pe ei,
Sa-i împarti în doua cete: în smintiti si în misei,
Si în doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni! "
Poate nu foloseste la nimic, poate doar ma racoresc eu. Ma doare durerea tarii mele.

Anonim spunea...

Unde sunteti patrioti ? Oare ati disparut cu toti ? Dragostea de neam si tara . S-ar putea ea sa dispara ?Te-ai nascut aici roman . fiu de dac, vesnic stapan.Onoare si patrie. Dispara tradatorii si mafie. Dispara clasa politica actuala. Ce ne distrug identitatea nationala.Sa imugureasca sfanta patrie. Aceasta natie din stravechea dacie.Scapand de globalizare. De FMI, si de aceaste fiare!Mladita la muguri sa iese. Si-atunci de nimeni sa nu ne pese.Stapani sa fim in iubita noastra tara. In sacra si scumpa comoara.

Anonim spunea...

TABLITELE DE LA TARTARIA NE VORBESC. DE MARELE SPIRIT AL NEAMULUI STRAMOSESC. AM REZISTAT DOUA MII DE ANI SUB HOATDE MIGRATOARE. SI OASE AU RAMAS DIN ASTE SEMINTII NAVALITOARE. AM STAT CA STAVILA NECRUTATORULUI SUVOI. CA EUROPA SA-NFLOREASCA RAZAND ACUM DE NOI.PRIMELE SCRIERI IN NEAMUL NOSTRU ZAC.AL LEAGANULUI CIVILIZATIEI CARPATO-DANUBIANO-DAC.AL SCUTULUI,A ENERGIEI CEA CELESTE. AICI IN MUNTII NOSTRI,LA NOI EA ESTE. ONOARE SI PATRIE . DISPARA TRADATORII SI MAFIE . MASONI BLESTEMATI,ILUMINATII. SLUJITORI AI DIAVOLULUI, CONJURATII . PATRIE SI ONOARE . SPIRITUL GETO-DACIC NICIODATA NU MOARE.

Anonim spunea...

ESTI AICI PE PAMANT DAC! DIN NEAMUL CEL MARE TRAC ! DA CHIAR TARTARIA O SPUNE ! RENUMELE SA-TI RASUNE. PAMANTUL NOSTRU LEAGAN DE CIVILIZATIE! VLASSA A FACUT O MARE SENZATIE ! SCRIEREA NOASTRA INAINTEA CELEI SUMERIENE, MULT MAI VECHE ! SUNTEM UN NEAM FARA PERECHE ! VEZI DAR DIN CE NEAM TE TRAGI ? CU ALE NOASTRE PLAIURI DRAGI . AICI SUNT CAMPIILE SI MUNTII NOSTRI ! VA LASATI TARATI IN SCLAVIE CU URMASII VOSTRI ? TREZESTE-TE FIU DE DAC,IUBIT FRATE. NU-I LASATI SA-SI DUCA PLANUL MAI DEPARTE.NE INROBESC ,NE DISTRUG VIITORUL ! URMASII,NATIA,POPORUL .

Unknown spunea...


În Numele Domnului Iisus Christos

@L.Silviu , 18 septembrie 2011, 20:37 (vezi postarea)

Mulțumesc, și permiteți-mi să adaug:

5. http://www.change.org/start-a-petition

de resursa asta știu de acu' niște ani când împreună cu familia am semnat o petiție a Românilor, cu participare internațională, împotriva exploatărilor cu cianuri, de către Olandezi, a zăcămintelor aurifere din România, care ar fi defrișat până la steril zone întinse din Apuseni. Bineînțeles am scris la toate cunoștințele să semneze. Apoi am pierdut legătura. Cu vreun an în urmă am aflat - de la o cunoștință cu care nu mai vorbisem de decenii - că nu s-ar mai fi făcut acea exploatare. Dacă e adevărat, concluzia e că petițiile astea lucrează, deci să scriem petiția împreună.

Ca să aflăm cui adresăm petiția,

Prima Întrebare este
Ce organ(e) al(e) guvernului Român sunt responsabile cu această tranzacție/operație?

A Doua Întrebare:
Ce organ(e) din CE este(sunt) implicate?

A Treia:
Numele si adresa/datele de contact ale companiei de exploatare (Canadiene).

Dumnezeu E cu noi

Amin

Anonim spunea...

Va veni si timpul cand va plati cu capul, adica le doresc decapitare-a celor care jefuiesc tara!

Anonim spunea...

"Cineva scria va veni si timpul cind cei vinovati vor plati" ba bine ca nu mai avem atit de mult timp caci deja suntem cu un picior in groapa,trebuie actionat deja adevarat fara violenta dar daca o sa se impuna nu trebuie sa ne fie frica, caci si stramosii nostrii au invins frica si au luptat nu au cedat.... eu cred pararea este personala: ca ar trebui cit mai repede sa facem exact ca islandezii sa nu cedam daca incepem ceva dinnou sau iarasi la minciunile unora, ci sa-i presam cu vointa noastra comuna atita timp pina cedeaza ei!!! caci noi suntem milioane de Romanii si ei hotii citi sunt citeva sute? nu avem voie sa pierdem aurul copiilor din Romania in favoarea copiilor din Canada care vor trai "mine" fara griji iar copii romanilor vor muri de foame si vor fi obigati sa se tocmeasca slugii europene, daca nu actionam pierdem Rosia Montana, Oltchim sa dus pe apa simbetei, CFR-ul,si el la sapa de lemn, barinii nostrii mor parasitii si in mizerie se calca in piciore cind se da ceva gratis parca sunt salbaticii ceea ce te face sa plingi si sa te rusinezi copii se omoara intre ei, iau drogurii si traiesc intro lume de vise fumurii care nu exista de fapt dar ei cred ceea ce le este prezentat sau bagat in cap cu buna stiinta de catre cei care apartin puterii mondiale, NOI CEI CARE MAI AVEM RATIUNE MAI SUNTEM PILONII DE SUSTINERE AI ROMANIEI PE CARE O IUBIM ATIT DE MULT: TREBUIE SA NE ORGANIZAM SOLIDARIZAM SA LUPTAM LA TOATE MODURILE PENTRU A SALVA CE MAI ESTE DE SALVAT,POATE ESTE VOINTA DOMNULUI ASA.

Andrei Pavel spunea...

eu am postat inca de acum 2 ani si nu am fost bagat in seama. a trevuit sa treaca 2 ani ca sa deschida ochii :)

Unknown spunea...

Cat patos si cata exaltare in mesajele voastre! Eu stiu/sunt foarte convinsa ca o mare parte a romanilor gandesc la fel ca noi, dar din pacate se impart in doua categorii: cei care inca cred ca se mai poate schimba ceva si cei care s-au resemnat si raman indiferenti.
Cea de-a doua categorie trebuie vindecata...si din pacate sunt foarte multi...
Daniel felicitari!! Esti genul de om care inspiri!


Daniel Roxin spunea...

O zi frumoasa, Adriana! :)

Constantin spunea...

Interesanta tema si inca de actualitate!
In opinia mea nu poqate fi o combinatie intre incompetenta si tradare; ar fi o contradictie in termeni.
Au trecut mai mult de doua decenii decand am ajuns la concluzia ca decidentii nostri au fost - in corpore- incompetenti. Am o sumedenie de argumente.
Totodata , da!, exista si tradare. Iar numele ei este : Mugur Isarescu!!! EL este cel care refuza sa cumpere aurul tarii. Prietenii stiu de ce...NICICUM Banca europeana nu-i interzice!!!
Apoi, din pacate, din nenorocire, noi NU avem intreprinzatori interesati, cu tehnologie adecvata si cu logistica necesara, inclusiv valorificarea aurului. Accesul pe o anume piata - mai ales una strategica- nu se intra cu usurinta.
Indemnul la unire este laudabil. Dar mai trebuie si o tinta clara, precisa!

atanasie.stefan@yahoou .com spunea...

DANIEL,am 64 de ani si ma bucur ca mai exista in tara noasrta oameni minunati care stiu sa spuna lucrurilor pe nume.sa ti dea domnu multa sanatate ca sa ne poti bucura inimile.multumesc.

Daniel Roxin spunea...

Toate cele bune!

Adrian spunea...

SINCERE FELICITARI PENTRU ARTICOL SI PENTRU DORINTA DE A DESCHIDE OCHII OAMENILOR IN FATA PERICOLULUI IMINENT DE VANZAREA TARII NOASTRE SI DE "UCIDERE" A NATIEI ROMANE! AU INCEPUT PRIN A NE SCHIMBA SI CIUNTII ISTORIA; AU MINIMALIZAT SI MARGINALIZAT INVATAMANTUL, CULTURA SI CERCETAREA ROMANEASCA; AU DISTRUS AGRICULTURA, INDUSTRIA SI AU SUBMINAT ECONOMIA NATIONALA; NE-AU DEZBINAT SI INDOBITOCIT PRIN MASS MEDIA ASERVITA SI CUMPARATA DE EI; NE-AU VANDUT CA "MANA DE LUCRU" IEFTINA IN TOATA EUROPA; IAR ACUM VAND/SCOT LA VANZARE SI ULTIMA PALMA DE PAMANT ROMANESC! AM AJUNS BATAIA DE JOC A STRAINILOR, IAR ROMANII DORM SAU SE VAICARESC PE LA COLTURI CA BABELE! FIECARE PROTESTEAZA PENTRU INTERESELE LUI: PROFESORII SI STUDENTI PTR. BANI LA INVATAMANT, DOCTORII SI ASISTENTELE PENTRU BANI LA SANATATE, TINERII PTR. ROSIA MONTANA, BARLADUL SI PUNGESTII CONTRA CHEVRON SI GAZE DE SIST, ETC. E BINE SI ASTA, INSA DE CE DUMNEZEU NU SE UNESC TOTI SA PROTESTEZE IMPOTRIVA NUMITORULUI COMUN: VANZAREA SI TRADAREA TARII SI A NEAMULUI ROMANESC DE CATRE "GUVERNANTII ROMANIEI" IMPREUNA CU TOATE CELELALTE PARTIDE POLITRUCE...TOTI O APA SI-UN PAMANT! BURUIANE TREBUIE SMULSA DE LA RADACINA, ALTFEL CRESTE CAT DE CURAND IARASI! DA-I DOAMNE ROMANULUI MINTEA CEA DE PE URMA....SI TREZESTE-L DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!

Anonim spunea...

La urmatoarele alegeri sa nu mearga nimeni la urne. Ei au nevoie de alegatori.Prin asta nu le mai facem jocul, le aratam ca nu-i mai vrem!

Mircea Moise spunea...

Acest mesaj nu are statutul de campanie electorala conform Legii administraţiei publice locale nr. 215⁄2001 modificata.

Stimati conationali

Sunteti chemati la miscarea patriotica a romanilor si promovarea acesteia in toata lumea, prin care sa ne redam identitatea, mandria nationala, dragostea de patrie, harnicia, corectitudinea, respectul pentru tot ce este romanesc, dragostea si atasamentul fata de conationali, calitati pe care societatea moderna le-a distrus.
Nu ezitati si intrati in randurile noastre, dati-va osteneala si interesul pentru a fi patrioti, sa luam pozitie fata de cei care ne terfelesc numele si tara, pentru a-i aduce pe toti romanii in rand cu noi.

Atotputernicul sa ne ajute !

A aparut o speranta pentru o schimbare radicala in Romania. Nu putem sta alaturi si privi in continuare cum suntem vanduti ca sclavi, cum suntem prostiti si batjocoriti in tara noastra, pentru care strabunii nostri s-au jertfit de a ne-o lasa mare frumoasa si bogata. Sa profitam de aceasta speranta care poate fi salvarea noastra.
In Noembrie 2014 vor fi alegeri prezidentiale. Daca sunteti patrioti, sustineti candidatura lui

Mircea Moise
la alegerile pentru presedentia statului Roman.

WEB site: http://alegerile-prezidentiale-2014.webnode.com - cu posibilitatea de a comenta
http://alegerile-prezidentiale-2014-ro.ibk.me
http://www.spin.de/hp/MirceaMoise/blog

El are capacitatea, vointa si metodele pentru o schimbare pozitiva in Romania, ceeace guvernantii de pana acum nu le-au avut.

m-moise@t-online.de

Unknown spunea...

IMi pare extrem de naiv articolul.
Nu e vorba de incompetenta, partidele politice sunt structuri ale crimei organizate, si se comporta ca atare.Sunt criminali, si din aceasta cauza nu le pasa ce se intampla in jur. Sunt fiinte primitive, manate de lacomie. Uciderea lor, Basescu, Iliescu, Ponta, Nastase, Mitrea, si altii asemenea lor nu ar trebui sa fie considerata crima, asa cum nu sunt acuzati de crima cei de la deratizare.
Nu stiu acum ce trebuie facut sa scapam de ei, cei care gandesc liber sunt putini si dezbinati in Romania. MAjoritatea sunt ca niste zombi, care te-ar sfasia daca te apropii de cei care-i hranesc. COnsider ca ca pentru inceput, e nevoie sa facem rost de munitie si arme, sapornim un razboi de gherila - masini capcana, soldati kamikaze (sunt dipus sa mor si sa iau cativa ticalosi din astia cu mine)

Un Roman spunea...

Citim din ce in cemai multe asemenea articole ..prin diferite locuri..un lucru foarte bun ..,insa ma uit si la comenturii..daca macar jumatate din cei ce comenteaza [pozitiv] ar fi iesit in strada atunci cand trebuia..acum nu mai aveam aceasta problema.Romanul nostru este LAS..[ma puteti injura.."din spatele monitorului" daca doritii] si face "demonstratii de la monitor..in strada nu iese..ca de..acolo pot fi si jandarmii..Romanul asteapta ca sa ii cada din cer ceva..nu misca un pai sa faca el..cu regret stimabililor ..dar asta [cred eu] ca este problema de fapt..Daca Romanul ar fi iesit in strada de fiecare data cand ai nostrii conducatori fac o prostiie..Acum tara asta ar fi fost printre cele mai bogate din Europa [macar] asa insa ..noi stam mai prost decat lumea a treia..Pacat..dar ...

anca spunea...

doamne, cand s o mai naste si la noi un mihai viteazu, un decebal, un burebista, un stefan care sa ne ridiceca sa ii dam uitarii? sa ne intoarcem la ceea ce am fost, sa ne intoarcem la pamant, la viata simpla.
pana atunci insa a aparut un licar, cel putin asa il vad eu. CALIN GEORGESCU- este pentru prima data in ultimii 25 deani in care am simtit o vibratie in suflet. poate se mai poate face ceva, poate el e trimisul celui de sus. doamne ajuta!
"e bogat, nu cel ce detine multe avutii ci cel ce are nevoi putine "- cand om deschide si noi ochii si ne om da seama ca putem trai frumos si altfel, simplu, curat si poate chiar saraci