joi, 22 septembrie 2011

Oglinda lui Gandhi

Nu stiu daca este adevarat sau nu, dar se spune ca cineva l-ar fi intrebat pe Gandhi in legatura cu factorii care distrug fiinta umana si ca el ar fi raspuns:

"Politica fara principii, placerea fara angajament, bogatia fara munca, inteligenta fara caracter, afacerile fara de morala, stiinta fara umanitate si rugaciunea fara caritate.

Viata m-a invatat ca lumea este amabila daca eu sunt amabil; ca persoanele sunt triste daca eu sunt trist; ca toti ma iubesc daca si eu ii iubesc; ca toti sunt rai daca eu ii urasc; ca exista fete zambitoare daca eu le zambesc; ca exista fete amarate daca eu sunt amarat; ca lumea este fericita daca eu sunt fericit; ca lumea se supara daca eu ma supar; ca exista persoane recunoscatoare daca eu sunt recunoscator;

Viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul. Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.

Cine vrea sa fie iubit, sa iubeasca!"

6 comentarii:

Toteu spunea...

mi se pare un pic bizar:vezi ca nu ai iubire,si te pornesti in viata sa ceri in stanga si dreapta.
sau este altfel:vezi ca ai iubire,si te pornesti in viata pe aceasta baza.

Genny spunea...

''Viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul. Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.''
Multumesc!:)

magister_ludii spunea...

Toteu, nu e bizar defel, iubirea nu se cere, ea se ofera...doar atat:)

Toteu spunea...

magister_ludii-nici nu se ofera,ci se traieste...doar atat...restul e doar mental.

Paul Dadrian spunea...

Este foarte frumos si simplu spus si atat de usor de inteles... Tu iti creezi propria realitate!

Anonim spunea...

Foarte multa inteligenta