miercuri, 28 septembrie 2011

Omul miracolului - Joao al lui Dumnezeu

Printre vindecatorii celebri din intreaga lume, cele mai cunoscute cazuri sunt cel al  "profetului adormit", Edgar Cayce si cel al lui Jose Arigo, care vindeca in stare de transa. Tot in linia acestora se inscrie si Joao Teixeira da Faria, cunoscut sub numele de Joao de Deus (Joao al lui Dumnezeu), din Brazilia, considerat a fi cel mai mare vindecator in viata. Se estimeaza ca a tratat, direct sau indirect, aproximativ 15 milioane de oameni in ultimii 40 de ani.

Joao ofera tratamente gratuite in micul sau spital ce seamana mai degraba cu un sanctuar, situat in orasul Abadiania, Goias, in Brazilia - la 130 km de capitala Braziliei. Spitalul, cunoscut sub numele de Casa de Dom Inacio, este deschis trei zile pe saptamana, miercuri, joi si vineri. Jurnalistul Robert Pellegrino-Estrich, care a scris o carte intitulata "The Miracle Man" (Omul miracolului) despre viata lui Joao, relateaza experienta sa personala la Casa de Dom Inacio. Va prezentam un fragment impresionant din relatarile sale:


"Veneau aici cu miile. Bolnavi, infirmi, considerati incurabili de medicina alopata, se adunau cu totii in acest orasel din Brazilia centrala. Suportau lungi zboruri internationale, calatorii obositoare cu autobuzul spre Abadiania, situat pe inaltimile platoului Braziliei centrale. Ii aducea speranta ca vor fi vindecati printr-un miracol de Joao Teixeira de Faria... omul pe care ei il numesc Joao al lui Dumnezeu.

El curata razuind cu un cutit cataracte si tumori ale ochiului, elimina cancerul de san cu o mica incizie si-i face pe cei ologi si paralizati sa umble din nou, cu o simpla atingere a mainii sale. Drept marturie tacuta a suceselor sale, intr-o camera de meditatie se afla o gramada de carje, proteze si scaune cu roti, de care posesorii nu mai aveau acum nevoie.

Centrul se deschide la 6 dimineata. Bolnavii isi iau numerele de ordine in timp ce cameramanii isi pregatesc echipamentele pentru a filma activitatile zilei. Intr-una din camere, Joao se pregateste. Rita, dentista si asistenta voluntara a lui Joao, care la randul ei fusese vindecata de o boala incurabila, afirma ca el poate chema mai bine de 34 de entitati - medici, care ii folosesc corpul pentru a realiza operatii chirurgicale uluitoare si vindecari miraculoase. Joao este un medium care opereaza in stare de transa, explica ea, care nu isi aminteste nimic din ce se petrece cat timp spiritele se manifesta prin el. Entitatea principala care conduce operatiunile de vindecare se numeste Dom Inacio, de aceea numele centrului de vindecare este Casa De Dom Inacio. La ora 7:30 deja il asteapta 600 de oameni. In curand el va rosti o simpla rugaciune si va primi entitatea sa se manifeste prin el.

Urmat de asistentii care aduc truse cu instrumente chirurgicale, Joao se misca incet, in stare de transa. Anestezia si sterilizarea sunt realizate in mod invizibil de catre entitatile-medici, fapt care ii uluieste pe toti medicii veniti sa observe acest fenomen. Trebuie sa remarcam ca, in 35 de ani, nu a existat nici un caz de septicemie la Casa de Dom Inacio.

In timpul diminetii am asistat la operatii care sfidau logica. Atingand capul unei femei care avea o tumoare mare la stomac, el a ridicat bluza acesteia pentru a arata o incizie proaspat cusuta, de aproximativ 10 cm. Doua ore mai tarziu, femeia se simtea foarte bine si era bucuroasa sa arate tuturor incizia. "Uite, tumoarea s-a dus, zicea ea, ma duc acasa sa pregatesc cina!"

Unele dintre operatii sunt total neortodoxe. Astfel, cu un forceps lung si un pamatuf de bumbac (sau vata), el realiza operatii asupra nasului, rasucind forcepsul adanc in cavitatea sinusurilor. Mi se spune ca el poate realiza 28 de operatii diferite prin aceasta tehnica. Poate parea infiorator pentru cei care privesc, insa pacientii abia daca resimt o senzatie usoara de jena. Un barbat pe care l-am intervievat declara ca a avut 6 oase ale piciorului rupte care au fost vindecate de Joao. O operatie la fel de imposibila medicinii actuale se realiza prin curatarea ochiului cu un cutit de bucatarie (la fel proceda si Jose Arigo). Pe langa indepartarea tumorilor oculare si a cataractelor, Joao vindeca si alte parti ale corpului prin curatirea ochiului la modul descris. Invitat sa vad de aproape aceasta operatie incredibila, am putut sesiza o mica lumina albastruie care emana din varful cutitului. Aceasta lumina patrundea adanc in iris si parea sa se divida in mai multe degete albe. Asa cum am mai mentionat, nu se foloseau nici un fel de anestezice sau antiseptice la aceste operatii. Inciziile nu produceau nici o sangerare, fapt ce ii uimea pe medici si pe oamenii de stiinta, care nu pot explica aceasta.

Am fost prevenit de un asistent sa fiu atent la un fenomen cu totul miraculos: "operatii invizibile simultane" care aveau loc printre oamenii din multime, in timp ce el opera. Chiar si asa, nu am fost pregatit pentru frecventa de aparitie a acestui fenomen neobisnuit. Oamenii cadeau ca mustele in jurul meu. "Prindeti-l pe acela!" spunea Joao, facand o pauza in timpul unei operatii dificile pe ochi, aratand undeva in multime. "Mai este unul acolo. Duceti-i in camera de convalescenta", spunea el cu multa compasiune. Acestea erau cu adevarat vindecari miraculoase.

Am putut vedea, cu uimire, cum un om tintuit de 50 de ani in scaunul cu rotile s-a ridicat si a mers dupa o simpla atingere a picioarelor sale. Ajutat de asistenti, el s-a indreptat spre camera convalescentilor, caruciorul devenind acum pentru el un accesoriu inutil.

M-am dus si eu in acea camera pentru a cerceta cazurile de acolo. Camera mirosea a curat si a steril, fara sa aiba totusi mirosul de chimicale din spitale. Era un aer spiritual acolo. Am cautat cateva din cazurile de "operatii simultane", pentru a vedea cum se vindecasera. Aici, fosti bolnavi de cancer fara speranta de viata, cu pietre la bila, hernii, cataracte, artrite cronice, leucemii, afectiuni cardiace sau cu multe alte boli fara diagnostic - toti erau acum somnorosi, dar calmi si multumiti. Toti cu care am vorbit fusesera operati cu succes. Unui om care nu putea sa se aseze sau sa se intoarca fara ajutor Joao i-a facut o mica incizie intre umeri. Imediat a putut sa se intoarca si sa se aseze singur. Era atat de bucuros incat plangea in timp ce povestea despre miraculoasa sa vindecare.

Casa continea alte trei camere mari. Una dintre ele este camera de meditatie unde 30 sau mai multi mediumi imbracati in alb sunt cufundati in stare profunda de meditatie. Aceasta pentru a genera un puternic camp energetic vindecator. In camera urmatoare se aflau alti 60 de mediumi voluntari.

Lungul sir de pacienti trece prin centrul acestei camere pentru a primi tratamentul sau prescriptiile de la mediumul Joao, prin care se manifesta acum o entitate-medic din plan astral. Aceasta "scaneaza" fiecare persoana si ii "vede" problema. Pentru multi, el scrie retete cu plante, intr-un stil stenografic aparte. Cei care necesita operatii sunt indrumati intr-o camera speciala unde se desfasoara operatiile chirurgicale importante si tratamentele prelungite. In timp ce vorbeste, mana sa, parand separata de stapanul ei, scrie cu rapiditate pe un carnet. O alta reteta, alte instructiuni, si sirul merge mai departe. Un inginer, care a venit mai intai cu fiica lui in cautarea unui remediu pentru o boala dureroasa ce ii afecta picioarele, imi spune ca mediumul va ramane pana cand toti cei veniti vor fi tratati, uneori pana noaptea tarziu.

Joao Teixeira este un om de origine umila care isi dedica trei zile saptamanal pentru vindecarea semenilor sai, fara a cere nici un fel de recompensa pentru aceasta. Intreaga sa fiinta emana o nesfarsita compasiune si o forta interioara deosebita. El rosteste putine cuvinte, dar vocea sa profunda atrage atentia.

Nascut intr-o familie saraca, el a fost obisnuit de mic cu foamea si cu lipsurile de tot felul. La varsta de 16 ani si-a descoperit extraordinarul dar de a vindeca, in urma unei viziuni in care i-a aparut o femeie care l-a indrumat catre cea mai apropiata biserica. Ajuns acolo, nu-si mai aminteste ce s-a petrecut cu el in urmatoarele cateva ore, dar cand si-a recapatat cunostinta a aflat ca realizase operatii miraculoase. De atunci a continuat sa vindece timp de 38 de ani, in pofida persecutiilor necontenite. O mare parte din tinerete a trait ca un pribeag, calatorind din oras in oras, vindecand oamenii si traind din donatiile lor (care constau in hrana si alimente). Politia l-a hartuit constant, batandu-l si inchizandu-l. Chiar si astazi, cand are atatea cazuri vindecate, in pofida compasiunii si a daruirii sale neconditionate pentru miile de bolnavi care ii cer ajutorul, inamicii sai cauta sa-l discrediteze. Uluitor, el chiar ii trateaza pe multi dintre acestia - medici si politisti - de bolile lor considerate incurabile de medicina clasica. Clerici, rabini si calugarite din intreaga lume au scris marturii despre vindecarile sale miraculoase.

Cel sarac si cel faimos sunt la fel primiti. Printre acestia din urma, se numara si actrita Shirley MacLaine, careia i se spusese ca nu va mai putea dansa. Joao i-a vindecat picioarele a caror boala era cauzata de o tumoare la stomac. Mii de marturii sunt indosariate alaturi de gramezi de articole decupate din ziare si scrisori personale de multumire. Se estimeaza ca a vindecat mai mult de 15 milioane de oameni in acesti 38 de ani. Rapoartele oamenilor de stiinta din intreaga lume sustin vindecarile miraculoase ale tuturor bolilor cunoscute sau necunoscute, incluzand cancere incurabile, lupus si 139 de cazuri de SIDA. Cu totii veneau la Casa de Dom Inacio mai degraba sceptici, dar plecau convinsi ca Joao este un fenomen paranormal autentic al medicinii.

Bolnavii nu platesc tratamentul. Daca sunt prescrise plante, ei platesc doar costul acestora (cativa dolari). Ei sunt hraniti la pranz cu o supa consistenta, paine si ceai, care le sunt oferite gratuit. In saptamana dinainte de a ajunge eu, Joao tratase si hranise peste 15.000 de oameni in trei zile! El si ajutoarele sale voluntare au lucrat fara oprire pana la 14 ore zilnic. Se spune ca trateaza si opereaza intr-o saptamana atatia oameni cu maladii majore cati se trateaza intr-o luna la cel mai mare spital occidental.

Ca si in cazurile altor vindecatori dinaintea sa - Edgar Cayce, Ze Arigo si englezul Harry Edwards, vindecarile sale miraculoase dau speranta celor cu boli in stadii terminale, care au epuizat toate metodele medicinii moderne. Joao este dovada vie a existentei lui Dumnezeu, pe care nici cei mai sceptici nu o pot nega. O calatorie la sanctuarul sau este o experienta spirituala inaltatoare chiar si pentru cei complet sanatosi."





4 comentarii:

Rocsalana spunea...

Foarte interesant, merci!

Anonim spunea...

dana intreaba cum sa ajung acolo? caut detalii de calatorie. nu pentru ca as avea vreo boala de vindecat ci pentru ca acest om mi se pare fascinant, trebuie sa-l cunosc personal.

Anonim spunea...

Ceva interesant

http://www.youtube.com/watch?v=vgDJwBfriEw

Anonim spunea...

Nu va ambalati prea tare....Daca aveti bani de aruncat ,da.In anii 2000-2004 am fost cuprinsa de entuziasmul contagios al unei cunostinte al carui copilas de 6 ani cu tumoare la cap avea ca ultima solutie" medical " vorbind , deplasarea in Brazilia a intregii familii pentru intalnirea cu Joao(omul lui Dumnezeu)!!! Au ajuns, copilul s-a prapadit , totusi.Ei au facut tot ce a fost omeneste posibil.
Avea si un om de "legatura" in Romania...Ma rog, este la latitudinea fiecaruia sa creada in acest personaj, sau NU.
Interesati-va cu seriozitate despre acest om si Doamne ajuta!