vineri, 2 septembrie 2011

Terapia cu vocale

"Din cele mai vechi timpuri omul a ascultat muzica naturii. De la ţîrîitul greierilor pînă la vuietul furtunii, toate aveau un înţeles şi o semnificaţie aparte căci urechile omului de demult erau mult mai sensibile la marea orchestră a naturii. Erau mai receptive şi într-un fel auzeau mult mai bine întrucît sunetele produse în natură vibrau adînc în inima sa.

În civilizaţia actuală urechile noastre sînt supuse zi de zi poluării fonice. Zilnic urechile ne sînt bombardate cu zgomote care numai naturale nu sînt. Aşa se explică de ce fineţea auzului slăbeşte de la o generaţie la alta, iar în mijlocul naturii nu mai ştim să ascultăm sunetele ei minunate. Cei care au trăit numai la oraş aproape că nu mai ştiu să se relaxeze cu urechile ciulite să poată audia concertul naturii. Ce minunat poate fi să simţi îmbrăţişarea ierbii în şuieratul uşor al unei adieri de vară. Nu trebuie să faci nici un efort. Doar asculţi şi inima ţi se va umple de vibraţii binefăcătoare datorate Fenomenului de Rezonanţă cu tainicele Energii Cosmice. Ascultînd cu atenţie constatăm ca sunetele naturii sînt simple şi repetitive, au un farmec aparte asemănător gînguritului unui copil.


Plecînd de la această observaţie un savant de origine austriacă, Leser Lasario a redescoperit o tehnică fără îndoială străveche, de terapie cu ajutorul vocalelor. Suferind de o depresie accentuată, el a observat gînguritul unui bebeluş căruia pronunţarea unor vocale îi producea o stare de fericire şi veselie încîntătoare. Experimentînd cu consecvenţă pe propria persoană, Lasario s-a vindecat complet şi a continuat studierea acestei tehnici uluitoare. În decursul timpului el a ajutat mii de oameni care s-au vindecat de diferite afecţiuni.

Utilizarea vocalelor A, Ă, E, I, Î, O, U ne poate transforma în bine întreaga viaţă de acum înainte. Metoda de utilizare a vocalelor este simplă, eficientă, naturală şi fără nici un fel de contraindicaţii. Important este la începerea exerciţiului să fim cît mai relaxaţi. Se inspiră profund pe nas, cît mai amplu. La expiraţie, emitem prelung şi melodios vocala aleasă, fără a forţa. Se reia exerciţiul atît timp cît dorim aceasta.

Stările şi efectele terapeutice vor fi diferite în funcţie de vocala aleasă astfel:

* Vocala A acţionează asupra părţii superioare a toracelui şi plămînilor, esofagului, celor trei coaste superioare şi creierului. Îmbunătăţeşte şi măreşte randamentul proceselor cerebrale, ameliorează memoria. Amplifică şi armonizează capacitatea afectivă.
* Vocala Ă acţionează asupra plexului solar şi a regiunii abdominale. Vindecă în mod gradat majoritatea afecţiunilor digestive. Amplifică voinţa şi încrederea în sine.
* Vocala E acţionează asupra gîtului, a coardelor vocale, a tiroidei, glotei şi laringelui. Vindecă în mod gradat guşa şi alte tulburări care apar la nivelul gîtului. Amplifică o stare de candoare si de puritate.
* Vocala I acţionează asupra bronhiilor, inimii, laringelui, gîtului, nasului, creierului şi capului. Ajută la eliminarea mucozităţilor din gît, bronhii şi la vindecarea migrenelor şi tulburărilor cardiace. Duce la apariţia unei stări de veselie şi bucurie luminoasă.
* Vocala Î acţionează asupra regiunii pieptului şi zonei plexului solar. Vindecă în mod gradat durerile de cap, infarctul miocardic, gastritele, ulcerul, tuberculoza pulmonară. Duce la apariţia unei stări de bună dispoziţie şi de armonie.
* Vocala O acţionează asupra zonei toracelui, timusului şi regiunii diafragmei. Aduce calmul şi amplifică vitalitatea. Amplifică in fiinţă iubirea pură fără obiect.
* Vocala U acţionează asupra regiunii stomacului, ficatului şi organelor sexuale. Vindecă în mod gradat majoritatea tulburărilor stomacului, elimină constipaţia şi afecţiunile ficatului. Are influenţă benefică asupra rinichilor şi ajută la depăşirea impotenţei şi frigidităţii. Duce la apariţia unei stări de dilatare amplă a conştiinţei.

Efectele şi perceperea zonei în care acţionează vocala corespunzătoare vor apărea instantaneu, iar în scurt timp vor apărea şi efectele terapeutice în funcţie şi de încrederea proprie pentru dobîndirea unei sănătăţi perfecte.

Operarea cu vocale se poate realiza şi în grup, la emisia unei vocale la unison se simt vibraţii mai puternice nu numai în planul fizic datorate intensităţii mai mari a sunetului produs. Astfel se angrenează energii şi mai mari care amplifică efectele benefice deoarece vocala emisă are continuitate (nu se întrerupe) ca atunci cînd lucrăm individual.

Cei care doar intuiesc importanţa fenomenului de rezonanţă vor avea un exemplu clar şi practic de manifestare a acestuia prin practicarea acestei metode benefice simple care va fi pentru ei o adevărată revelaţie."

Eduard Brânzilă

5 comentarii:

Elena spunea...

Foarte interesant articolul. Legat oarecum de acest subiect, dr. Lucian Iosif Cueşdean demonstrază în lucrarea ” Româna- Limba Vechii Europe” faptul că limba românilor este ancestrală şi începe cu sunetele din natură, ce alcătuiesc un fond de peste 350 de cuvinte primare, din care derivă alte 1500 înţelese numai de către ei.
http://ramaniamyblog.wordpress.com/lucian-cuesdean/

Anonim spunea...

Deja am facut un mic experiment dupa ce am citit metoda , si banuiesc ca este eficace ; sper sa-mi amintesc si zilele urmatoare sa exersez . Nu avem nimic de pierdut , doar de castigat. Noapte buna ! Kasandra

Rocsalana spunea...

O sa exersez si eu neaparat! Mrs pentru postare.

Anonim spunea...

Divin ... Autumn Cry - Plans de toamna - Tudor Gheorghe
http://www.youtube.com/watch?v=---VhVKuVMQ&feature=related

Anonim spunea...

Ce este insomnia electronică, boala care ne epuizează
http://www.realitatea.net/ce-este-insomnia-electronica-boala-care-ne-epuizeaza_886329.html