luni, 31 octombrie 2011

Rasul - antrenorul ideal pentru o viata perfecta

"Un copil rade cam de 300 de ori pe zi, adultii rad de 20 de ori mai putin decat copiii.

Studiul psihologului german Michael Titze sustine ca timpul pe care il consacra persoanele mature acestei activitati benefice a scazut  de la 18 la 6 minute pe zi, in ultima jumatate de secol.

In schimb, numeroase carti de psihologie medicala propun terapia prin ras, evidentiindu-i efectele cu totul extraordinare.


La baza noii viziuni sta metoda "Gesundheit!"("sanatate" in limba germana) a doctorului Patch Adams, o metoda inovatoare, pentru ca te invata sa fii in permanenta cat mai fericit.

De ce? Rasul ne intareste considerabil sistemul imunitar. Amelioreaza valorile tensiunii arteriale, previne si combate depresia si melancolia, insomnia si deprimarea, crizele de panica si de anxietate (teama fara motiv).

Spectaculoase sunt efectele rasului asupra bolnavilor cronici si a celor cu predispozitie spre gastrita, constipatie, dischinezie biliara, diabet, hipertensiune arteriala sau ischemie cardiaca.

Un medicament fara reactii adverse

Doua sedinte a cate zece minute de ras pe zi au dus la o imbunatatire simtitoare a starii de sanatate a subiectilor. Cel mai spectaculos efect s-a observat la bolnavii de diabet.

In urma sedintelor de ras colectiv si-au redus glicemia si au reusit sa o stabilizeze pe perioade lungi. Terapia intensiva prin ras a vindecat si cateva cazuri de cancer. In marile spitale din Occident  pacientii participa la conferinte despre simtul umorului, urmaresc impreuna comedii si invata tehnici de grup. Rezultatul? Pofta de mancare si de viata creste simtitor, scade numarul recidivelor, creste increderea in sine, chimioterapia este mult mai bine suportata, iar perioada de recuperare este mai scurta.

Expertii spun ca, desi este metoda de tratament, ar fi foarte inteligent sa o folosim ca metoda de prevenire a bolilor psihice si fizice. Rasul este un  medicament extrem de puternic si, chiar consumat in cantitati mari nu are reactii adverse. Este antrenorul perfect pentru o sanatate perfecta.

Terapia prin ras este la indemana oricui. Fa "haz de necaz" si astfel devii optimista. Petrece mai mult  timp in preajma unor persoane nostime. Urmareste lucruri amuzante. Joaca o festa simpatica unei prietene. Veti rade impreuna si veti avea  amandoua de castigat. Observa filmul vietii tale. Renunta sa fii doar actor. Intr-o situatie emotionala dificila, fii spectator si-ti va fi mai usor sa zambesti.

Sau pur si simplu imagineaza-te cateva luni mai tarziu, intr-un moment de fericire si implinire sufleteasca. Si acum priveste situatia trecuta. Este de-a dreptul amuzant, asa-i?"

16 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte inspirată gluma zilei de astăzi!

Daniel Roxin spunea...

;)

Anonim spunea...

cei care te citim suntem in mare masura cei care am incetat sa ne mai uitam la televizor... nu cred ca era nevoie in titlu de cuvantul "exploziv". din pacate, cu el ti-ai "otevizat" articolul...in rest e ok.
multa stima pentru curajul de care dai dovada in tot ceea ce faci.

viky spunea...

Buna Daniel am lipsit ceva vreme dar am fost aici tot timpu.E foarte adevarat ce spui aici cu rasu si e si interesant ca sa demonstrat si stintific.Lumea trebuie sa inteleaga mult mai profund lucru asta.Am citit triologia din seria Conversati cu Dumnezeu dupa aia le-am luat si pe celelante 5 care au urmat dupa alea.Am citit Comuniune cu Dumnezeu unde ne spune ca tot ce traim este o iluzie si Prietenie cu Dumnezeu (pe care ar trebui sa o citeasca toata lumea sa se apropie mai mult de Dumnezeu) unde ne spune clar ca rasu e alinarea sufletului.Si sti de ce sant oameni necajiti si tristi?Pentru ca nu sant fericiti.Starea normala a sufletului este de bucurie si fericire pentru ca face parte din Dumnezeu,deci sufletu ne exprimandusi starea de lui normala (pentru ca nu poate din cauza minti care gandeste incontinu si ne zapaceste tot timpu)e trist si nefericit asa cum ne simtim cam majoritatea dintre noi eu pot sa vorbesc din propria experienta(sant tot timpu amarata si suparata si nu stiam de ceindiferent de cate bunuri materiale as avea sau persoane dragi langa mine si ma intrebam de ce)acum am inteles fenomenu.Starea de bucurie e doar o decizie e doar o stare de A Fi (Eu Sant)Starea de a fi e mai rapida decat gandu daca te pui in starea de a fi sa fi vericit fara sa dai voie minti sa te scoata din aceasta stare(da cum sa fac aia,nu poti sa faci aialanta e imposibil asa ceva,etc)si ii multumesti lui Dumnezeu si ai incredere in el sigur o sa te apropi mai usor de Dumnezeu si deciziile tale se vor inplini mai repede prin intuitie si oportunitati.Ca sa ne indeplinim scopu de ce am venit aici pe pamant trebuie sa punem in practica toate invataturile maistrilor iluminati.Defapt noi toti santem la fel doar ca trebuie sa ne aducem aminte de ele.Va imbratisez pe toti cu dragoste si amintitiva ca noi toti santem co-creatori incercati sa va faceti zilele cat mai bune si fericite.

Unknown spunea...

Este binecunoscut efectul benefic al rasului asupra sanatatii mentale si a organismului ! Si ce poate fi mai haios decat momentul in care iti privesti pufosenia sau copilul facand giumbuslucuri si traznai:))) Acum, as avea o mare rugaminte tie si tuturor celor ce iubesc animalutele, stiu ca nu are legatura cu subiectul, dar in speranta ca vor citi si cei ce doresc sa ajute, mi-a dat curaj sa scriu aici. Astazi 2.11.2011, orele 9- 12 am, in plenul Camerei Deputatilor din parlament, legea PL 912- care prevede eutanasierea cainilor-va fi supusa votului.Ca atare rog din tot sufletul, cei ce iubiti si pretuiti viata sub toate formele ei, sa luptam pentru ea, sa ne rugam, sa meditam, sa trimitem ganduri bune, de pace, iubire, lumina catre aceste animale nevinovate si amarate, indiferent de religie, etnie, culoare politica.Orice gand bun de iubire, este de un real ajutor si suport in aceasta nobila cauza. Multumesc mult tuturor, iertare daca am pricinuit discomfort, sau daca tu Daniel decizi sa nu publici acest mesaj, cum simti tu ca e mai bine. Fie ca dragostea si viata sa invinga !

anonim spunea...

Iti raspund tie care ai un nume lung...HandMade...iti apreciez bunatatea si delicatetea sufletului, sa fi binecuvantat! eu ma rog zilnic pentru animale ...sufar profund pentru suferinta lor, dar sper si cred intr-o schimbare fericita pentru noi toti pe care o intrevad cat mai repede posibil. Dumnezeu sa ne aiba in paza si sa ne binecuvanteze. Felicitari si succes!!!

Natural spunea...

Super! Bine ne-am regasit in primul blog and roll de noiembrie. Spor!

Anonim spunea...

Râsul atenuează durerea: Un sfert de oră de hohote creşte cu 10% toleranţa la durere
http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/rasul-atenueaza-durerea-un-sfert-de-ora-de-hohote-creste-cu-10-toleranta-la-durere-8748785

Anonim spunea...

Lumina este un instrument promiţător în lupta împotriva diverselor forme de cancer, conform unui studiu realizat de oameni de ştiinţă americani şi publicat în revista Nature Medicine, transmite BBC News.
http://www.romedic.ro/lumina-este-un-instrument-promitator-in-lupta-impotriva-cancerului-0N29983

Anonim spunea...

Chip si Dale, in varianta romaneasca. Doua veverite, marea atractie a unui parc din Sinaia
http://stirileprotv.ro/show-buzz/fun/chip-si-dale-in-varianta-romaneasca-doua-veverite-marea-atractie-a-unui-parc-din-sinaia.html

Elena spunea...

Foarte drăguță gluma zilei de astăzi!...

Anonim spunea...

Românii îşi lasă amprenta originalităţii ( în cazul de față și a humorului) pe orice activitate …
La Gura Humorului se vinde “Pița ţăranului venit din Italia”!
Un restaurant din Gura Humorului a ajuns în atenţia presei după ce a introdus în meniu mai multe feluri de pizza cu nume pline de “subînţelesuri”.
Proprietarii au arătat că nu duc lipsă de imaginaţie şi oferă clienţilor o gamă amplă de specialităţi culinare.
http://www.gazetaromaneasca.com/societate/monden/2055-la-gura-humorului-se-vinde-pizza-ranului-venit-din-italia.html

Anonim spunea...

Bebeluşii surâd chiar înainte de a se naşte
http://www.descopera.ro/dnews/9007232-bebelusii-surad-chiar-inainte-de-a-se-naste

Anonim spunea...

Rossini Barber of Seville Fantasie for Piano 6 hands at Classical Underground.mp4
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DBNVVc_BCgw#!

Anonim spunea...

Iubirea infinită a mamei
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2041813/Lion-cub-saved-mum-cries-pitifully-help-caught-camera.html?ito=feeds-newsxml

Anonim spunea...

VIDEO: E GREU CU BAUTURA CAND ESTI SEF DE STAT ! Пьяный Путин/Пьяный Ельцин.Putin and Boris Yeltsin’s finest moments
http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2011/12/12/video-e-greu-cu-bautura-cand-esti-sef-de-stat-%D0%BF%D1%8C%D1%8F%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BF%D1%8C%D1%8F%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%86%D0%B8%D0%BD-putin-an/