miercuri, 5 octombrie 2011

Romania versus talharii moralisti ai planetei

In ultimii ani reprezentantii a diverse natiuni pretinse civilizate si dezvoltate ne-au tinut lectii de morala, ne-au tras de urechi sau chiar ne-au insultat. In acelasi timp, nevertebratele care au condus sau conduc aceasta tara au facut si fac in continuare sluj in fata impertinentei externe. Desigur, unul dintre primele lucruri care trebuie rezolvate este aceasta aberatie biologica in virtutea careia, intr-o tara cu destule vertebrate, in varful lantului trofic se afla indivizi fara coloana vertebrala. Este evident ca Romania se confrunta cu o conspiratie a acestor specimene care, pentru a-si pastra locurile privilegiate, se inghesuie unele in altele si isi tin de "sase" pentru ca lumea sa nu afle ca sunt doar niste lipitori lacome, descendente ale taratoarelor bolsevice care ne-au otravit cultura si spiritul national.

Sa revenim insa la moralistii din afara tarii si sa ii cunoastem mai bine. Iata care este adevarul despre pionierii democratiei, ai drepturilor omului, ai umanismului s.a.m.d.:


FRANTA: putere coloniala care a controlat, la un moment dat, aproape 13. 000. 000 kilometri patrati, aproximativ 9% din intreaga suprafata a uscatului mondial. Un numar impresionant de tari au fost ocupate cu forta de catre francezi. Prosperitatea Frantei se bazeaza intr-o buna masura si pe crimele si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea - Algeria, Camerun, Ciad, Gabon, Niger, Senegal, Tunisia, Madagascar, Maroc, Vietnam, Laos s.a. Mai jos puteti vedea harta coloniala a Frantei:


ANGLIA: cel mai mare imperiu colonial - a cuprins peste 20%!!! din suprafata uscata a Terrei. Prosperitatea Marii Britanii se bazeaza intr-o buna masura si pe crimele si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea - India, Australia, America de Nord, Africa de Sud, Birmania s.a. Mai jos puteti vedea harta coloniala a Imperiului Britanic:


RUSIA: tara in care s-a nascut comunismul, o pacoste si o nenorocire pentru Romania. Si-a consolidat pozitia de putere mondiala si prin crimele si jaful la care si-a supus tarile vasale. Iata cateva dintre tarile exploatate de Uniunea Sovietica - Romania, Moldova, Polonia, Ucraina, Belarus, Georgia, Lituania, Letonia, Estonia, Armenia, Kazakstan, Uzbekistan, s.a.. Mai jos puteti vedea harta Uniunii Sovietice:


SUA: jandarmul planetar. A initiat, dupa Al Doilea Razboi Mondial, mai mult de 10 razboaie importante - Vietnam, Iugoslavia, Irak, Afganistan s. a., alaturi de diverse alte interventii militare in toate colturile planetei. Sub masca apararii drepturilor omului au pus mana pe resursele naturale ale mai multor tari. Este emblematica pentru politica SUA declaratia publica facuta de un partizan al acestor razboaie, Donald Trump: "Sa le luam petrolul libienilor!"

GERMANIA: a provocat doua razboaie mondiale cu consecinte catastrofale - zeci de tari daramate, zeci de milioane de morti si alte sute de milioane cu vietile distruse!!!

AUSTRIA si UNGARIA - Imperiul Austro-Ungar a avut sub stapanire Cehoslovacia, partea nordica a Regatului Sarbilor, Croatilor si Slovenilor, Transilvania, Bucovina, parti din Banat, Crisana si Maramures, Tirolul de Sud. Prosperitatea Austriei si a Ungariei se bazeaza si pe crimele si jaful din teritoriile ocupate.

Desigur, lista tarilor "dezvoltate" din Occident care si-au consolidat puterea si prosperitatea pe crima si jaf este mai larga, dar ma opresc aici. Prin urmare, oameni buni, trebuie sa privim lucrurile mai in profunzime si sa nu mai acceptam impertinanta talharilor moralisti ai planetei care ne tot dau lectii pe diverse teme. Pana la urma ei reprezinta tari care au "mainile" patate de sange. Daca adevarul ar fi respectat, toti acesti caraghiosi ar trebuie sa le spuna, pentru 500 de ani de acum incolo, celor din tarile pe care le-au asuprit, cu fiecare ocazie, "sarumana" si "va rugam sa ne iertati!". Nu ne putem astepta la asta pentru ca si ei fac parte din aceeasi specie de nevertebrate ca cei care conduc Romania, o specie inferioara din punct de vedere moral si care, asa cum spuneam la inceput, nu trebuie sa mai fie in varful lantului trofic din motive de incompatibilitate biologica!

Si daca e sa privim la acel trecut care ne reprezinta pe noi, romanii, iti amintesc, cititorule, ca suntem urmasii unui popor DEMN, CARE CREDEA IN NEMURIREA SUFLETULUI. Asta este ceea ce defineste natura noastra profunda si depinde de noi ca astazi SPIRITUL DACIC sa reinvie!

Daniel Roxin

Citeste si "Halucinanta incompetenta si tradare a clasei politice romanesti. Dezvaluiri"

52 de comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos descrisa situatia reala.Avem parte de foarte multi LUPI MORALISTI. Din pacate avem un talent aparte, sau busola noastra s-a defectat.Alegem oameni care sa ne reprezinte,si sa ne apere,sa creeze conditii favorabile dezvoltarii noastre ca natiune dupa criterii doar de noi cunoscute(ZAHAR<ULEI<OREZ<PROMISIUNI DESARTE),si atunci cind nu fac ceeace spun suntem capabili sa le gasim scuze.Asta este cauza pentru care suntem luati in ris si suntem tratati cu "seriozitate"doar de ochii lumii caci atunci cind intoarcem spatele lucrurile se rasucesc la 360 de grade.

Anonim spunea...

in anii `90 tota lumea striga la unison ca Romania este sora mai mica a Frantei,ca am fost in istorie sub aripa protectoare a Frantei,etc.dar in ultimii ani acesti politicieni frantuzi au inceput prin declaratiile lor concertate sa ne denigreze pe toate caile media printr-o agredivitate de prost gust.CE fac ai nostri politichieni? Stau si se uita la acest spectacol precum viteii la poarta noua, cum suntem atacati din toate partile(Ungaria ,Rusia,Olanda, Italia).Chiar sa fim oare noi romanii asa batuti de soarta? De ce ni se arunca in spate toate relele EUROPEI ca fiind fruntasi in top-urile statistice?
Pentru ca se vrea ca noi cetatenii cumsecade ai acestei tari sa ne simtim ca niste gunoaie iar gunoaiele trebuie aruncate la tomberon!Asta se doreste!suprimarea constiintei,spiritului,valorilor neamului.

Elena spunea...

Surprinzătoare, suspectă și de neiertat este tăcerea în care se complac reprezentanții societății civile la loviturile pe care le primește România la toate capitolele și din toate părțile.Ce am putea crede despre acest lucru, înafara faptului că ei reprezintă o mare dezamăgire?

Anonim spunea...

Ar fi frumos sa ne dai si cateva solutii; ce ar trebui sau ce as putea face concret eu, omul de rand?

Daniel Roxin spunea...

Solutiile sunt in pregatire...

LILIJENI spunea...

Foarte frumos !!!! Ma bucur foarte mult de acest articol ! Felicitari , milioane de felicitari !

Anonim spunea...

Daniele, inca odata felicitari pentru postari. Sunt convins ca daca in Romania ar doar doua sute de mii de oameni care gandesc si simt ca tine, lucrurile ar merge cu totul altfel.
Alexandru Dinu.

Daniel Roxin spunea...

Poate ca sunt, Alexandru... Poate ca ceea ce mai trebuie este sa stie unii de altii...

Anonim spunea...

Adaug la SUA : numai începând din 1953, au creat și participat la peste 240 conflagrații internaționale (războaie, războaie civile, lovituri de stat, etc). Semnat : Kanata

Alina Moise spunea...

Cunosc foarte bine aceasta lume a celor care au pus stapanire pe Romania. Ca urmare a faptului ca in 89 am fost in mijlocul evenimentelor la doar 16 ani, cu speranta ca fac ceea ce este bine pentru Romania, la 18 ani m-am inscris intr-un partid cu speranta ca voi putea schimba ceva. Dupa 14 ani am constatat nu numai ca nu am schimbat nimic, ci ca ma aflam la un pas sa ma transform si eu in ceea ce dispretuiam cel mai mult. Mi-a mai luat inca 4 ani sa reusesc sa ies din capcana in care singura m-am bagat. Analizand apoi totul la rece, mi-am dat seama ca s-a creat o casta aproape in fiecare domeniu de activitate, cu legaturi si tentacule care ii tin legati unii de altii, prin compromisuri, santaj, hotie etc. Daca nu accepti sa faci ca ei ai toate sansele sa te trezesti ca nu ai loc nicaieri. Cei mai multi cedeaza, iar ceilalti nu au cum sa arate ca exista, deoarece nu au la dispozitie decat cel mult internetul si asta daca mai au puterea de a se exprima.
In urma experientei mele de 18 ani in zona politica am scris "Marele Joc" - un eseu publicat pe blogul meu de psiholog https://eusuntalinarea.wordpress.com/. Mi-a luat cativa ani buni pana sa ma hotarasc sa il postez pe internet, dar in cele din urma am considerat ca este necesar sa impartasesc si altora din experienta mea, deoarece pe mine m-a ajutat intotdeauna sa citesc cea ce altii simt nevoia sa impartaseasca.
Decizia de a renunta la tot ceea ce este legat de politic am luat-o in urma unor cursuri la Consiliul Europei, cand am intrat in contact direct cu cativa dintre acesti talhari moralisti (foarte bine spus!). Am realizat ca nu voi putea schimba niciodata nimic din zona politica, deoarece totul este prestabilit si un singur scenariu ruleaza peste tot in lume, desigur cu specific pentru fiecare tara in parte. Singura posibilitate este sa ajut cat pot pe cat mai multi sa isi schimbe mentalitatea, sa inteleaga ca doar prin evolutie spirituala putem sa asanam aceasta cloaca.

Daniel Roxin spunea...

Foarte interesant punctul tau de vedere, Alina. Multumim ca ni l-ai impartasit!

Buzea Radu Florin spunea...

Încă puţin şi se va arăta Dreptatea Dumnezeiască asupra acestui popor asuprit, nu degeaba a numit Papa Ioan Paul al II-lea pământul românesc, Grădina Maicii Domnului.
Încercările la care suntem supuşi de milenii, curând se vor sfârşi, iar toate aceste nevertebrate care-şi zic "conducători", se vor duce acolo unde le este locul, în mlaştina neagră a uitării.
Implacabila lege Divină a Cauzei şi Efectului (Legea Karmei), de care nimeni nu se poate ascunde în toată Creaţia, lucrează în aşa fel încât toţi, dar absolut toţi fără excepţie, primim cele ce le-am semănat după gândurile, vorbele şi faptele săvârşite.
Cele ce le avem noi de făcut în aceste clipe de importanţă cosmică, în zilele ce se scurg cu atâta repeziciune, sunt extrem de simple: LĂSAŢI-VĂ INIMA SĂ VĂ CONTROLEZE VIAŢA ÎN TOTALITATE, TOATE CELELALTE VOR VENI FIRESC DE LA SINE.

Anonim spunea...

O persoana si chiar o natie se intareste prin suferinta.Iar Dumnezeu ii iubeste pe cei oropsiti,nu pe cei mandri.Nu disperati,se apropie ziua adevarului,cand toate acestea se vor schimba.Cu suferinta este adevarat.Doar cei virtuosi cu adevarat vor rezista.Am fost obisnuiti sa iubim comoditatea in locul suferintei,dar cea care ne face mai puternici este tocmai ceea ce noi detestam.Karma se vindeca prin suferinta.Telul vietii noastre ne-a fost deturnat spre interese materialiste si vedeti unde s-a ajuns.Spiritul nostru a venit in aceasta dimensiune,nu pentru averi si bunuri materiale.Acestea sunt trecatoare.Scopul nostru este de a deveni din ce in ce mai buni,mai iubitori,mai corecti,mai toleranti.Doar asa vom reusi sa trecem la alt nivel.

Anonim spunea...

Nu pot sa spun decat felicitari,ne incanti de fiecare,absorb fiecare cuvant si ma simt fericita ca mai sunt persoane care gandesc asa.
Vreau sa-ti spun ca de cand ti-am descoperit site-ul am reusit sa descopar in mine multe minunatii,sa ma descopar cu adevarat cine sunt,ce sunt si incotro ma indrept.
Multumesc ca mi-ai raspuns la multele intrebari care ma chinuiau de multi ani.

Iti doresc tot binele din lume

Iulia

Daniel Roxin spunea...

Ma bucur sa-ti pot fi de folos. :)

Anonim spunea...

Felicitari pentru tot ceea ce faci!!! Imi permit si eu sa recomand o carte... Sufletul Neamului Romanesc. Pentru mine este o carte „de colectie”...
Pace, Lumina si Iubire!!!

Anonim spunea...

Si totusi am avut sclavi,pe tigani. Ultimii au fost cei eliberati de pe domeniile manastirilor.

Luke spunea...

Domnule Roxin, va apreciez mult munca, rabdarea,curajul si finetea de care dati dovada si va felicit pentru asta. Si eu cred ca oamenii(constiintele) sunt deja aici si ca doar trebuie create legaturile mai solid dar ele se creeaza oricum in tacere, asa cum tot in tacere ochi ce ard sa inteleaga si inimi ce ard sa se descatuseze arunca o privire si pe blogul dumneavoastra.Sper sa prind ziua SFANTA a Libertatii atunci cand o fi vrand ea sa vina! Succes!!!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc!

Anonim spunea...

S a nu uitam de OLANDA si Portugalia

Anonim spunea...

Daniel, ai uitat de turci. Nu sunt ei moralisti acum dar au subjugat pe multi, in unele perioade si pe noi.
Cat despre sclavi nu crezi ca devenim noi, zi de zi si an dupa an, sclavii banului? Recunosc, pana acum 85 de ani eram sclavii pamantului!!

Anonim spunea...

Bravo !!

Anonim spunea...

Orice tara care nu a pornit un razboi, fie pe drept sau nedrept, va suferi pt totdeauna, oamenii nu pot fi uniti, nu vor lupta impreuna niciodata...
Pacat, dar asta e ghinionul Romaniei..

Daniel Roxin spunea...

Ceea ce spui tu este, in opinia mea, o mare prostie. Nu comentez mai mult deoarece este evident de ce...

o.c.emilian spunea...

Sunt de aceeasi parere cu Daniel Roxin,si as mai putea adauga ca exista o ciclicitate a acestor netrebnicii pe care le executa aceste mari puteri ale lumii care si-au bazat existenta si dezvoltarea ,,calcand pe cadavrele altor tari"si as mai remarca faptul ca de obicei toate acestea se intamplau in timpul sau dupa o asa zis ,,criza economica"mondiala ,provocata sau neprovocata,cred unii.Perversitatea este ,,pe fata",acum pe langa razboaele care se poarta ,,de fatada"-zic eu,mult mai importante sunt cele economice,duse cu munitie monetara si cu generalii F.M.I. ,U.E.,Banca Mondiala ,etc.
Ce este mai grav e faptul ca ne pleaca romanasii din tara, din cauza acestor neajunsuri provocate de aceste mari puteri,iar cei ce ne conduc se comporta ca niste veritabili tradatori de neam si tara !

Cristina spunea...

Intr-adevar, Daniel, ai un blog inspirational si foarte frumos. Sunt de acord cu tine si asa cum ai spus cei "200.000", poate ar trebui sa ne cunoastem. Din pacate, romanii au uitat de unde provin, care le sunt radacinile, ce a fost Dacia si locuitorii ei. Niste oameni elevati, care traiau in spiritualitate, fara violenta si in armonie cu Dumnezeu si cu natura. Din pacate, am ajuns exact opusul lor. Din tot sufletul, imi doresc "trezirea" tuturor, pentru ca toti suntem unul si Dumnezeu este tot ceea ce este. De la cel mai rau criminal si pana la cel mai evlavios preot, toti avem scanteia divina si trebuie sa devenim constienti de asta, sa ne aducem aminte cine suntem si ce avem de facut. Sunt mandra ca m-am nascut in Romania, desi multi ani nu am inteles de ce eu m-am nascut aici si nu intr-o tara mai civilizata. Multe salutari si numai bine!

Daniel Roxin spunea...

Numai bine si tie! :)

Anonim spunea...

Din indeparata Canada subscriu si eu la spiritul de trezire si solidaritate aduse de Daniel prin acest articol. Fiindca suntem duhuri intrupate pe aceasta minunata planeta, adevarata revolutie ce bate la usile occidentului si chiar ale intregii lumi, va trebui in opinia mea sa se tina cont si de aspectul material in care suntem imersati, ce vreau sa spun cu asta? Ca doar prin meditate, rugaciune, constiinte inalte se indeplineste doar 50% din conditia schimbarii prorpriuzise la care aspiram foarte multi, va trebui sa ne suflecam si manecile si la momentul potrivit sa facem curatenia impusa.
Abia astept sa devenim coerenti si sa declansam marea buna schimbare - Dumnezeu lucreaza prin oameni!
Doamne Ajuta!
Sorin

Elena spunea...

Distrugerea râurilor din Făgăras :
http://www.youtube.com/watch?v=n83ELanzkys

Anonim spunea...

Aviz către SUA. Topul celor mai mari 10 imperii din istorie care s-au destrămat
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/web_Aviz_catre_SUA-_Topul_celor_mai_mari_10_imperii_din_istorie_care_s-au_destramat_0_565143625.html

Simona Moon spunea...

FOARTE FRUMOS! PENTRU PATRIE, PENTRU ROMANII CARE MAI LUPTA!

Daniel Roxin spunea...

:)

Anonim spunea...

Imi plac articolele si mai ales documentarele tale Daniel, si ma bucur ca in Romania exista inca Romani. De curand am creat blogul http://UrmasiiDaciei.blogspot.com , din dorinta de a atrage alaturi si alti romani care nu au uitat originea noastra Daca. Site-ul este deschis si oricine doreste sa scrie acolo va primi acces. Daca vi se pare mai simplu puteti sa-mi dati mail cu articolul si numele la dysco04@yahoo.com si-l public. Cu cat vom fi mai multi care publicam articole, cu atat va fi mai bine, fie ca o vom face pe un blog personal precum Daniel Roxin, fie ca vom incerca proiecte comune. Important e sa facem ceva pentru a deschide ochii celor din jur, pentru ca sigur unii dintre acestia se vor dovedi mai buni decat noi, si vor face la randu-le mai mult decat am putut noi, si astfel se va naste un intreg fenomen al redobandirii identitatii si mandriei de a fi roman.

Daniel Roxin spunea...

Poti sa iei articolele scrise de mine de pe acest site si sa le postezi la si la tine

Elena spunea...

”Ca urmare a aşezării geografice(;), a resurselor naturale, şi, mai ales(;), a celei mai mici densităţi (populaţionale n.n.) din Europa, România n-a fost niciodată stat absolut independent (;). Indiferent care a fost puterea tutelară s-a comportat la fel: agreând şi colaborând cu un anumit tip de Român şi ţinând la distanţă sau ordonând represiune pe alt tip de Român. Tipul de Român repudiat de toate puterile tutelare este naţionalistul cu convingeri imposibil de corupt şi patriotul refractar la operaţii transacţionale. Aceste însuşiri de intelect şi de caracter sunt considerate a fi periculoase şi deci vinovăţie cu care nu se colaborează şi care se pedepseşte dacă iese din anonimat .Exact invers, tipul de Român agreat de toate puterile străine care au tutelat şi care au controlat România:fără convingeri politice, căldicel în comportament şi adaptabil în colaborări,cameleon în politică, tranzacţionist în afaceri(;), oportunist în relaţii şi, întotdeauna,de partea Puterii şi cu utilitate pentru Putere”
Şerban Milcoveanu

Synthesis spunea...

Cu voia dvs, nu puteau lipsi de pe lista Spania si Portugalia, cu domenii vaste in America de Sud (Conqista). Apoi olandezii si nemtii care au avut colonii in Africa pana acum vreun secol.

Daniel Roxin spunea...

Fara indoiala! Nu am intrat in mai multe detalii pentru a nu face articolul prea lung...

Anonim spunea...

EXPLOZIV: Charles de România VIDEO
Scenariu de lucru în cancelariile marilor puteri!
”Demersul atacurilor fără precedent la adresa regalităţii, realizate de preşedintele Băsescu în ultimele luni, încep să fie devoalate prin dezvăluiri uluitoare despre unul dintre scenariile elaborate în laboratoarele establishment-ului marilor puteri cu privire la România şi Bulgaria.
O posibilă revenire la monarhie a celor două ţări este luată ca variantă de lucru pentru viitor.
Prinţul moştenitor al Regatului Unit, care se pregăteşte să renunţe la tron în favoarea fiului său, William, ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României. SIE şi SRI în alertă maximă.
În 2006, Prinţul de Wales era invitat să devină şeful unui stat pe care l-a îndrăgit: România, scria un istoric britanic. În ultimele 6 luni, surse diplomatice au declarat pentru ZIUA de CLUJ că scenariul principelui străin este unul - printre multe altele - care continuă să fie discutat în mediile europene. În acelaşi timp, Casa Regală din România, înrudită cu cea din Regatul Unit, este atacată din toate poziţiile de preşedintele Băsescu, iar Prinţul Charles face pe Travel Chanel cel mai mare serviciu României: îşi descoperă descendenţa comună cu Vlad Ţepeş şi vorbeşte despre Transilvania, unde are câteva proprietăţi, ca despre o comoară unică în Europa. Associated Press merge mai departe când vorbeşte despre legăturile Prinţului de Wales cu fostul domnitor român: Charles devine *o miză în viitorul României* ”.
http://www.ziuadecj.ro/eveniment/exploziv-charles-de-romania--76935.html

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru informatie!

Anonim spunea...

România - un experiment
http://www.desteptati-va.ro/index.php/2011/02/25/romania-experiment/

Serpico spunea...

Germania nu a provocat decat unul singur dintre razboaiele mondiale, adica al doilea, iar Adolf Hitler era de fapt austriac. A se trage concluzia..!

Anonim spunea...

Acest articol a fost preluat de pe net. O minima decenta v-ar fi obligat sa nu va erijati in autorul lui.

Daniel Roxin spunea...

Acest articol este scris de mine si a circulat pe net si cu numele meu si fara el. O minima decenta v-ar obliga sa nu ii judecati pe ceilalti in necunostinta de cauza!!! Astept scuze!

Anonim spunea...

Dacă este scris de dv. meritaţi toate felicitările. De cel puţin 40 de ani eu am aceeaşi teorie a impostorilor care ne dau nouă lecţii de democraţie după ce s-au îmbuibat din toate comorile noastre: popoarele migratoare, romanii latini, fanarioţii, turcii, austro-ungarii,nemţii, ruşii, europenii, mai nou.
Am rude şi prieteni care au plecat în astfel de ţări şi nu prea le convine când le spun că şi România a contribuit la bunăstarea ţării în care s-au stabilit.
Şi continuă să ne extragă creiere sclipitoare după ce noi cei din ţară le-am suportat cheltuielile cu şcolarizarea.
O simplă căutare pe Google şi veţi vedea câţi au preluat articolul dv. fără să menţioneze sursa sau, în cel mai bun caz, spuneau că articolul a fost luat de pe net.
Am crezut că sunteţi unul dintre aceştia.
Din nou, pălăria jos şi scuze!

Daniel Roxin spunea...

Nu este singurul articol personal care a avut parte de o astfel de un astfel de tratament. Spre exemplu, articolul "Halucinanta incompetenta si tradare a clasei politice romanesti" care a avut un succes si mai mare pe net, l-am gasit chiar cu numele altora. Dar, asta e... Dati o cautare sa vedeti. Toate cele bune!

Gogu spunea...

Lasa Daniele -si ceilalti- ca ne rezolva Base problemele cu miscarea lui po(pula)ra !. Sa vezi cum curge demnitatea pe garla !

Anonim spunea...

Frumos articol, ca toate celelalte, pe care le-am citit pana acum. Vreau sa cred ca exista mai multi decat cei 200.000 de care se vorbea mai sus. Vreau sa cred ca ne lipseste doar un alt Burebista sau Decebal, sau Tepes, sau Mihai Voievod, sau Stefan sau... care sa ne trezeasca din nou spiritul neamului, sa ne adune laolalta si sa fie dispus sa se aseze in frunte, Vreau sa cred ca suntem demni de inaintasii nostri, vreau sa cred ca ceea ce am primit de la ei cu jertfa de sange, vom sti sa pastram si sa predam mai departe celor ce vor veni. Ma intreb doar, uneori, de ce nu se intampla nimic, de ce ne ia atat de mult sa realizam ca trebuie sa ne reamintim cine suntem si sa trezim "uriasii" din noi. E drept, violenta nu e buna,.... dar umilinta da...?????

Anonim spunea...

Excelenta treaba, Domnule Roxin.

Fiind masochist putintel, am citit si comentariile. Fiindca e vorba de romani... nu se putea sa nu exista si indemnuri la fapte bazate pe sa dea Domnul, domnul cel milostiv, fireste... etc. Burebista la un loc cu dumnezeul crestin e o alaturare la fel de plina de succes ca Decebal si ultmiul model de laptop de la Acer. Daniel Roxin pare sa provoace la actiune oameni cu mintea la cap, ageri, care pot intelege niste esente in lucruri nu sa facem cruci si sa mentionam ca 2000 de ani mai tarziu a venit un preot si a spus ca Romania e o gradina a zeului lor. Cum ar vedea Burebista asta? Incredibil!

Scaiualcar aka Korben Dallas

Anonim spunea...

Adevarul este mai sumbru.
Romania a facut aceleasi lucruri cu vecinii sai (Bulgaria, Ungaria) - a ocupat temporar parti din teritoriile lor.

Romania/Romanii fac acelasi lucru cu minoritatile(etnice, religioase).
Romania a facut si face: a tinut sub sclavie timp de 500 de ani etnii.
Romania si-a tinut propriul popor sclav timp de sute de ani.
Romania este la fel... precum cei "nevertebrati".

Singura diferenta intre EI si NOI este ca ei pot si fac inca iar noi putem si NU MAI facem.
Ne abtinem in a ne besteli in afara casei. Ne tinem - ne abtinem - mai bine.

Diferenta dintre un asupritor si un cuceritor este ca aceea dintre o capusa ce suge sange si un taran ce mulge vaca...

Unii au lasat si altceva decat suferinta in urma lor... urmasilor lor de aici.

Daniel Roxin spunea...

Ultimului anonim - Adevarul sumbru este ca vorbesti prostii! Daca ati fi cinstiti, voi ungurii, ati recunoaste ca in Romania aveti, ca minoritari, drepturi pe care Ungaria nu le-a dat si nici n-o sa le dea vreunei minoritati. In rest, partea cu sclavia de 500 de ani sau cu terotoriul luat Ungariei spune multe despre intunericul din sufletul si mintea ta!

Ileana Turcu spunea...

Austria si Ungaria, deja naravite la locurile de pe-aici, inca ne mai chelesc muntii si ne sug de resurse de tot felul cu concursul politicienilor de la varf si locali. Pana cand?!

Anonim spunea...

Pana cand ii vom lasa.Nimic de acest gen nu s-a oprit in lume "de la sine"...ci doar prin riposta violenta, sustimuta si decisiva a celor defavorizati.A,da,prostia criminala cu"violenta nu e buna"...Ce minciuma grosolama!Rezolvarea conflictelor este IMTOTDEAINA VIOLEMTA!!!Lasam fatalailor,dusilor cu capul pe motive de imbecilitati cre(s)tine cu"intoarcerea obrazului"si altor prosti,ignoranti sau ipocriti(ca sa nu-i pomenim pe ticslosii care propaga deliberat aberatiile astea,pt.a descuraja orice impotivire...).Cat veti sta ca oile,lupii va vor trata ca-atare.Solutia:deveniti dulai.

.