joi, 24 noiembrie 2011

Daily Mail: Prinţul Charles ar putea deveni regele României

Publicaţia britanică vorbeşte, cu ironie, despre prinţul Charles, care a aşteptat foarte mult timp pentru a accede la tronul Marii Britanii, iar dacă se plictiseşte de această ipostază ar putea fi "tentat" să devină rege al României, regele Carol al III-lea, dacă ţara noastră hotărâşte să restaureze monarhia.

Ziarul aminteşte că ultimul rege al României, regele Mihai, care a condus ţara între 1927-1930 şi apoi între 1940-1947, a fost forţat să abdice de noii lideri comunişti ai ţării, care l-au ameninţat cu execuţii în masă, dacă refuză să predea puterea. România a îndurat apoi decenii de comunism, în special în timpul dictatorului Nicolae Ceauşescu, care a condus ţara cu "un pumn de fier" din 1965 până în 1989, când a fost executat, precizează publicaţia.

În ultimii ani, în ciuda regimului democratic, tot mai multe voci au cerut restaurarea monarhiei, notează sursa citată.


Vizita Elenei Udrea la Londra

După ce a dezvăluit într-un interviu, în urmă cu câteva săptămâni, că este înrudit cu fostul domnitor român Vlad Ţepeş, "nobilul însetat de sânge care a fost sursa de inspiraţie pentru personajul Dracula", numele prinţului Charles a fost aruncat acum, "în mod bizar" în vâltoarea discuţiilor pe această temă.

Ziarele locale, scrie Daily Mail, au subliniat de mai multe ori, că pe lângă legăturile de rudenie ale lui Charles cu Vlad Ţepeş, şi regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este verişoară de rangul trei cu regele Mihai, a cărui stră-stră-străbunică a fost regina Victoria.

Zvonurile au continuat când ministrul turismului, Elena Udrea, a făcut o vizită la Londra, săptămâna trecută, pentru a se întâlni cu prinţul Charles. Întâlnirea nu a fost făcută publică dinainte, dar au apărut poze "secrete" de la întrevedere, iar "fermecătoarea" Udrea a vorbit, apoi, despre gazda sa la superlativ şi a spus că românii ar trebui să semene mai mult cu prinţul Charles şi "să aprecieze ţara în care trăiesc".

Zvonuri şi speculaţii

Ziarele româneşti au mers mai departe cu speculaţiile şi au spus că Charles ar putea renunţa la tronul britanic în favoarea fiului său cel mare, mai popular în rândul concetăţenilor săi, William, iar el ar putea deveni regele României. Jurnaliştii au sugerat că acesta ar fi fost motivul pentru care preşedintele Traian Băsescu a lansat o serie de atacuri la adresa fostului rege Mihai I şi a monarhiei în general.

Interesant este faptul că Charles este "incredibil de pasionat" de România, notează ziarul. Iubeşte zona Munţilor Carpaţi din Transilvania atât de mult încât a cumpărat o casa de vacanţă acolo şi a spus, recent, într-un interviu: "Arborele genealogic arată că sunt descendent al lui Vlad Ţepeş, aşadar am un anumit interes în această ţară".

Sursa: evz.ro

Nota mea: Asa-zisa "ironie" a ziaristilor englezi face parte din arsenalul de mijloace manipulatorii folosit in mass-media. Este evident ca anuntarea la modul serios a unui astfel de scenariu ar creea reactii negative in Romania iar printul Charles nu ar putea sa se mai dea asa de usor prietenul tarii noastre pentru ca nu ar mai fi crezut. Dar cu o ironie sau putin "can-can" in care se tot aduce pe tapet subiectul, acreditandu-se ideea ca e doar o speculatie "nevinovata" a presei facuta asa, ca sa mai treaca timpul, se urmareste obisnuirea "prostimii" cu ideea. Iar in timp ce "prostimea" rumega aceasta momeala, fara a putea sa o ia foarte in serios, printul Charles o sa mai faca cate ceva frumos pentru Romania ca sa-i creasca popularitatea si... Ma-ntelegeti!

Este vremea sa ne trezim odata si sa facem lucruri care sa ne redea demnitatea furata de toti tatii si bunicii strainilor "civilizati" care vor sa ne invete azi cum e cu democratia, adevarul, dreptatea, prosperitatea, morala, demnitatea s.a.m.d....

32 de comentarii:

solte spunea...

are dreptate, "Arborele genealogic arată că sunt descendent al lui Vlad Ţepeş, aşadar am un anumit interes în această ţară".
Gandirea mea `genealogica` confirma acest fapt,suntem descendenti ai dacilor, ce in timp "i-au dat nastere atat lui Vladut cat si noua tuturor".

Asadar este normal, imperativ sa Te intereseze aceasta Tara !

Elena spunea...

Dacă tot îi plac documentarele despre o zonă a ROMÂNIEI, pentru ca o iubeşte foarte mult, asa cum se afirma in acest articol, aştept cu nerăbdare să meargă pe teren şi la ROŞIA MONTANĂ, să se documenteze serios şi să facă un film obiectiv despre această problemă care este pe ordinea de zi a romanilor si pe care o ignora intr-un mod neasteptat … Poate aşa ar reuşi să mă convingă, oarecum, că doreşte cu adevărat binele - cui – al Transilvaniei, al României ? Aici avem o problema …Facem lobby padurilor virgine ? Lăudabil, dar având in vedere miza pusa in joc, prioritatea stringentă ar fi fost lobby pentru salvarea Rosiei Montane!!!
Cum de abia după sute de ani s-a întâmplat să-și amintească familia regală despre această descendență? Sau momentul amintirii a fost amânat (prevăzut ) în plan pentru o anumită dată ?
Toate acestea sunt aspecte care se cer lămurite.
(Glumind, apropo de dragostea subită a prințului pentru Transilvania – analizând lucrurile la o scară de mulți ani - acesta trebuie sa fie atent,chiar s-ar putea întâmpla la un moment dat să-l atinga vreo săgeata a lui Cupidon de prin zonă, ceea ce ar putea complica puțin planurile…)

Anonim spunea...

am citit ca marea britanie are interese majore in zona fostului blocu comunist si in viitor se va face o imparteala intre mai marii lumii , si cum marea britanie este interesata printre altele si de romania trageti concluziile. Probabil ca vor inscauna acest individ sau altul ,pt ca nu este greu atit timp cit friiele sunt la ei. Vor secatuii resursele noastre si cind nu vor mai avea nimic de luat ,vor crea un conflict care sa duca la izgonirea "regelui",si noi vom ramine in continuare saraci lipiti .SI CU RISCUL DE A VA SUPARA O SA VA SPUB CA TOTUL SE VA INTIMPLA PE MINA NOASTRA PT CA SUNT O GRAMADA MARE DE OAMENI CE POT FI PROSTITI USOR,STIM FOARTE BINE CUM,IAR CEI CE MAI AU CEVA IN CAP VOR FI MARGINALIZATI SI DISCREDITATI,ASTFEL INCIT PROSTII SA RASPUNDA ASA CUM ISI DORESC EI LA TOT CE VOR PROPUNE PENTRU A AVEA "UN VIITOR MARET". Oricum ne vor extermina si vor lasa in viata atiti sclavi citi au nevoie pentru ca imperiul lor sa traiasca bine. Dar stati linistiti ,nu se va intimpla prea curind.

Anonim spunea...

Exemplu clasic de manipularea, ca armă psihologică, ce vizează modificarea atitudinilor si comportamentelor populației prin comunicare de intenții ascunse si răuvoitoare, folosindu-se minciuna,zvonul,polemica, interesele interlocutorului fiind ignorate de către manipulator iar autodeterminarea lui subminată.
Se folosește strategia “în degradeu”. Pentru ca populația să accepte o idee ( o măsură) inacceptabilă, este de ajuns să fie repetată în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o anumită durată de timp.
Dar această metodă este folosită în combinație cu alte strategii de manipulare:
- distragerea în permanenţă a atenţiei publicului,care este ținut departe de adevăratele probleme sociale, captivată de subiecte fără importanţă adevarată ;
- a cauza probleme şi apoi, a oferi soluţii metodă denumită şi ” problema – reacţie – soluţie”. La început, se creeaza problema, sau “situaţia”, prevăzută pentru a suscita o anume reacţie a publicului, pentru ca tocmai acesta să ceară măsurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate ;
- menţinerea poporului în neştiinţă şi prostie -a face în aşa fel ca poporul să nu înţeleagă tehnologiile şi metodele folosite pentru controlarea şi robirea lui. Calitatea educaţiei dată claselor inferioare trebuie să fie cât mai slabă, încât prăpastia de neştiinţă, care separă clasele de jos de cele de sus să fie şi să rămână de neînţeles de cele dintâi;
- a încuraja publicul să se complacă în mediocritate – a încuraja publicul să creada că e “bine” să fii prost, vulgar şi incult, a-l îndopa cu seriale americane şi emisiuni de tele-realitate, nişte dobitocenii monstruoase;
- a înlocui revolta cu învinovăţirea, a face omul să creadă că numai el singur este vinovat de propria-i nenorocire, din cauza unei inteligenţe insuficiente, sau a capacităţilor şi eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc să se ridice împotriva sistemului, individul se subestimează şi se învinovăţeşte, ceea ce crează o stare depresivă, având ca efect abţinerea de la acţiune;
- a cunoaşte oamenii mai bine decât se cunosc ei înşişi - In ultimii 50 de ani, progresele fulgerătoare ale ştiinţei au săpat o prăpastie crescândă între cunoştinţele publicului şi acelea deţinute şi folosite de elitele conducătoare. Mulţumită biologiei, neurobiologiei şi psihologiei aplicate, “sistemul” a ajuns la cunoaşterea avansată a făpturii omeneşti, fizic şi psihic. Sistemul cunoaşte individul mediu mai bine decât el însuşi Aceasta înseamnă că, în majoritea cazurilor, sistemul deţine un control mai mare şi o putere mai importantă asupra oamenilor decât ei înşişi.

Anonim spunea...

Nu stiu sigur daca d-na in cauza s-a exprimat asa "ca romanii ar trebui sa semene cu acest domn "care face parte din nu stiu ce moft de ultra familie, dar timpurile acelea cu regii au cam trecut. Este posibil sa fie doar speculatii.

Anonim spunea...

Prinţul Charles, rege al Transilvaniei?
Ar mai fi doar o problemă: România este republică şi pentru instaurarea monarhiei ar trebui schimbată Constituţia din temelii, fapt ce presupune un referendum naţional şi o serie de proceduri legislative. Dar dacă ne gândim la varianta în care România ar fi dezmembrată şi Transilvania ar deveni un stat independent, atunci lucrurile ar deveni mult mai simple, nu-i aşa?! Deci, regatul Transilvania cu principele Charles la tron?!
http://dantanasescu.ro/2011/10/31/printul-charles-rege-al-transilvaniei.html

Anonim spunea...

Manipularea masonica in societatea contemporana: Cine ne conduce, cine ne distreaza si pentru cine muncim
http://fatanevazutaalumii.blogspot.com/2011/07/manipularea-masonica-in-societatea.html

Andrei spunea...

Eu cred ca voi il luati prea in serios pe printul Charles. Ma uimeste faptul ca cineva poate sa-l vada drept un potential candidat la "tronul" Romaniei!
In ce ma priveste, eu cred ca personajul acesta e un individ inofensiv, dar cam lipsit de personalitate. I-a lipsit popularitatea, nu a fost nu stiu cat de indragit de publicul Britanic si nici de straini, poate mai ales datorita faptului ca a divortat, vezi-Doamne, de "extraordinara" printesa Diana (un character bun, creat mai mult de media).
Cred ca cu toata reorientarea asta a lui catre Romania, isi cauta de fapt ceva solid prin care sa se agate de realitate.
A realizat (pe fondul tam-tamului facut cu ocazia nuntii fiului sau) ca el este un personaj secudar. Acum isi cauta un scop in viata probabil, pe masura statutului sau regesc. Si mi se pare destul de ok ce face in legatura cu Transilvania. Cred ca reprezinta un fel de escape pt el, his little corner of the world.
Insa politicienii nostrii perfizi vor sa se foloseasca de acest fapt, pt a atrage un oarecare capital politic (pai cum, cand il ai pe printul Charles drept aliat).

Apropo, eu cred ca e un om destul de linistit, care imi trezeste mai degraba sentimente de mila.
Vedeti voi, in Occident, in special, media are o putere fantastica. Poate crea personaje mult indragite, dar si invers. In cazul lui (prin comparatie cu fosta lui nevasta)...

Anonim spunea...

Acești ”descendenți” cu memorie întârziată ai lui Vlad Țepeș și în care s-a aprins brusc dragostea pentru o zonă geografică a României au uitat cât de departe au mers cu concesiile făcute lui Stalin după al doilea război mondial și ce consecințe nefaste a avut de suportat România din această cauză:
- la 9 octombrie 1944, în cadrul întrevederii de la Moscova, Churchill a propus lui Stalin împărţirea Europei de Est şi Sud-Est în zone de influenţă, decizând astfel soarta a milioane de oameni
- adevăratul partaj al Europei în sfere de influenţă îşi are originea încă în înţelegerea de la Teheran din 1943
- înţelegerea a fost parafată în cadrul întâlnirii la nivel înalt de la Ialta (februarie 1945), când Roosevelt a acceptat toate cererile sovietice;
- România a fost ocupată după 23 august 1944 de Armata Roşie care a devenit garantul transformării ţării într-un satelit sovietic;
- s-au încălcat în mod brutal drepturile şi libertăţile omului, s-au făcut deportări masive în lagăre și închisori comuniste, s-a încălcat în același mod suveranitatea naţională;
- sovieticii au trecut la intimidarea populaţiei şi armatei române, au avut loc jafuri, devastări, violenţe, furturi, rechiziţii
- guvernul sovietic a tergiversat cât mai mult posibil încheierea armistiţiului cu ţara noastră
- au fost deportaţi în Uniunea Sovietică cetăţeni, soldaţi şi ofiţeri români

solte spunea...

anonim, tu ce faci in privinta ? :

" IAR CEI CE MAI AU CEVA IN CAP VOR FI MARGINALIZATI SI DISCREDITATI "

Insa! orice ai face, ai avea mai multe sanse sa se materializeze, daca in loc sa-ti semnezi condica de pe acum la "sapa",fiindca a ta ` Minte, Minte ` cu obraznicie spunandu-ti ca " ,nu se va intimpla prea curind ", ai alege sa gandesti, ca Sufletul-ti este Conducatorul si Regele Inimii, altfel...Buciumul tau suna a jale.

solte spunea...

IAR CEI CE MAI AU CEVA IN CAP, VOR MAI FI MARGINALIZATI SI DISCREDITATI ??????

Anonim spunea...

Sa ne fereasca Dumnezeu , numai asa ceva ar mai lipsi ! Dar ,pe de alta parte ,atata timp cat mai este ceva de furat din tara asta ,o sa tot avem parte de aemenea "binevoitori",care vor sa ne "ajute si sa ne protejeze " !De secole ,au tot venit cotropitori peste aceasta tara bogata .

Anonim spunea...

Nu stiu cine este "solte" , dar are o exprimare ambigua , ideile nu sunt legate si emana "un amestec incert " , parca ar fi cineva care detine mari secrete ; spune-ne frate ce stii tu si noi nu , dar mai clar ; cine ti-a spus tie ca de exemplu un om ,indiferent cine ai fi el a semnat "la sapa " si ce dovezi ai in acest sens ? Vreau sa stiu ce dovezi oferi tu referitor la faptul ca se va intampla curand ce zici , ce dovezi oferi in privinta faptului ca mintea nu te conduce "exact pe tine ". Si nu-mi veni cu Toma necredinciosul " ca nu are farmec. Ce tot inveti tu pe toata lumea ce sa vada ,incearca sa scapi de atacul la anonimi sau la oricine, ca doar si tu esti anonim , ca nu stim cine esti in afara de acest "solte " . Victor

Daniel Roxin spunea...

Bine tintit, Victor... Ce spui, Solte? Ne spui cine esti, cu date verificabile? Victor are dreptate: pari sa pretinzi ca stii care e "Adevarul" si ca acest lucru iti permite sa dai lectii tuturor. Impartaseste-l cu noi! ;)

solte spunea...

Da pentru ca acest popor binecuvantat a uitat care-i este adevarata bogatie .Toti cotropitorii care ne-au "jefuit", au facut-o in mod instinctiv, pentru ca "noi" "am fost" factorul declansator.

Romania se stie este o tara binecuvantata, nu stiti ? Cititi toate articolele, de pe acest blog si nu numai, dar vei avea o si mai mare certitudine daca cauti Adevarul in Inima Ta.

Pamant binecuvantat - Stramosi Intelepti,Spirituali - Gradina Maicii Domnului - Centru Energetic,Creatii Unice in Lume,Natura/Umane, care fac din Romania o tara foarte bogata din toate punctele de vedere, dar mai cu seama "a fost", bogata prin pastrarea Constiintei prin insasi credintele lor pline de Iubire, ce facea ca Sufletul nostru sa Fluiere.

Nu poti avea toate bogatiile lumesti, daca nu o ai prima data pe cea a Sufletului. Noi am uitat de ea,"ajutati" fiind sa ne axam mai mult pe cele materiale,pentru ca stim noi de ce.
Dar Romania trebuia sa de-a startul neintarziat Acelui Maraton de Lumina dupa care ne vom ghida in urmatoarele secole,milenii,clipe.
In tot acest timp era liniste mare in Romania, unii asteptau CEVA, iar altii nu intelegeau ca pana nu vei intelege ca tara ta este cotropita, pentru ca tu sa iti dai seama ca Bogatia cea mai de pret nu ti-o poate fura nimeni, Ea este Iubirea Totala si Neconditionata, iar tara cu toate bogatiile ei naturale reprezinta doar oglindirea Iubirii Neamului din care am fost Creati.
Suferinta,Durerea,este un profesor exigent,care intr-un timp foarte scurt poate trezii pe oricine,oricand,dand nastere "noii Intelepciuni" din noi.
Exact ce are nevoie "invatacelul" din "noi", pentru a fi prezent la ORICE Aici si Acum.

solte spunea...

Daniel tu deja ai un raspuns la intrebare, e doar clipa.
Victor iti pun vorbele la incercare, dupa care hai sa ne jucam cum vrei tu.
Daca nu e nevoie sa recitesti, te rog sa punctezi intr-o singura propozitie pe baza tuturor comentariilor scrise de mine, cea mai importanta propozitie pe care doar cel care o simte, o vede, si in care Eu CRED.

Asta daca nu cumva...
""exprimarea ambigua , ideile ce nu sunt legate si care emana "un amestec incert...",te vor incurca.

Succes

Anonim spunea...

Am citit si eu polemica de mai sus Solte vs Daniel.Termenul "cotropitorii" este specific unui anumit tip de manual scolar despre a carui desuetudine nu as vrea sa mai stiu ...Si in a te considera mai presus de alte neamuri iar nu prea e in regula.Tot o lipsa de smerenie pare a fi.Nu trebuie sa ne incredem in suprema inteligenta a divinitatii?In planul Ei?!O sa tot carcotim pana nu o sa mai pricepem N I M I C din ceea ce se petrece de fapt.Si in epoca lui Babel a fost aidoma, nu identic ,dar cam asa...

Anonim spunea...

Nu, nu , cu mine nu-ti merge cu vorbe pompoase , defineste adevarul pe care-l sustii, din mesajul acesta se releva clar cat de controversat esti in gandire , desi ii acuzi pe unii de pe blog ca-i minte mintea, dar a ta ce face ma rog ? Urmareste ce zic altii pe blog ca sa-i faulteze ? Adica nu poti spune ca o tara este binecuvantata dar in acelasi timp poporul ei este factor declansator de probleme . Nu ai tu de unde sa stii de exemplu daca eu am sau nu pacea sufletului, vezi-ti de al tau care nu stiu......generalizezi de la exemple razlete si dai calificative generale.Personal te rog exprima-ti ideile dar nu cu iz de invatator , invatatorul blogului este Daniel Roxin dupa parea mea. Fa si tu blogul tau si chiar si acolo fii ponderat. Victor

Anonim spunea...

Pe printul Charles il cam "maninca in freza "(asa se zice pe la noi prin Cluj)!si cind i-om arata noi cum se scarpina prin Ardeal o sa-i treaca pofta de padurile virgine din Carpati!!!

solte spunea...

Am uitat, Victor, ii pomeneam de Toma , lui Iuda,care-mi cerea sa nu-i pomenesc de el, dar eu vroiam ca sa-ti Aduc Aminte.

Daniel Roxin spunea...

Solte, tu spui ca... "ii pomeneai lui Iuda despre Toma" iar acesta din urma iti cerea "sa nu-i pomenesti despre el". Uau!... O analiza logica a afirmatiilor ne-ar putea face sa credem ca esti Iisus. Confirmi?

Anonim spunea...

Ce joc vrei tu sa joci cu mine "solte" ? Ca pana nu te-ai pliat pe acest blog erau discutii decente si fara aere de superioritate . Cum ai aparut cum ai dat in grandoare. Da dovada de respect daca esti un Mesia si mai ales de modestie....si multe altele . Revenind la subiectul articolului de unde am pornit ,cel mai probabil printul va imparati la el in tara , ca noi avem treaba sa ne finisam ce mai avem si avem destui barbati capabili aici .Victor

Anonim spunea...

S-a reinventat ”Ciprian” ?

Maria spunea...

Urmaresc de ceva vreme cu multa placere si interes acest blog. Felicitari, Daniel! Personal, nu cred ca vreunul din regii acestei lumi merita sa mai conduca ceva. La vremuri noi, oameni noi.
Solte, incerc si eu sa te inteleg, dar puneti mai intai ordine in minte si apoi posteaza. Esti tare incurcat si greu de urmarit, iti lipseste o anumita claritate mentala. Si vad ca nu sunt singura care constata. Stii vorba aceea, daca 2-3 iti spun ca esti beat, te duci si te culci.

Elena spunea...

100.000 de semnaturi impotriva proiectului legislativ de modificare a Legii Minelor depuse la Camera Deputatilor

Cinste celor 200 de ROMÂNI care ieri, 24 noiembrie 2011 s-au prezentat în fata clădirii Palatului Parlamentului pentru a depune la Camera Deputaților 100.000 DE SEMNĂTURI ÎMPOTRIVA PROIECTULUI MINIER PROPUS LA ROȘIA MONTANĂ si a propunerii legislative de modificare a Legii Minelor!!
Actiunea, care a durat aproximativ 3 ore, s-a desfasurat sub forma unei cozi in strada, in fata Palatului Parlamentului, unde semnatarii prezenti au intrat rand pe rand la Registratura Camerei Deputatilor pentru a isi inregistra petitiile.

”Astazi, 24 noiembrie 2011, 200 de cetateni s-au prezentat in fata cladirii Palatului Parlamentului pentru a depune la Camera Deputatilor 100.000 de semnaturi impotriva proiectului minier propus la Rosia Montana si a propunerii legislative de modificare a Legii Minelor.
Semnaturile reprezinta vointa a 100.000 de romani care si-au luat dreptul la petitionare si le amintesc membrilor Camerei Deputatilor ca se opun propunerii legislative Pl-x. 549/2009 de modificare a Legii Minelor nr. 85/2003, propunere care ar urma sa fie dezbatuta in Plenul Camerei Deputatilor.
Actiunea care a durat aproximativ 3 ore, s-a desfasurat sub forma unei cozi in strada, in fata Palatului Parlamentului, unde semnatarii prezenti au intrat rand pe rand la Registratura Camerei Deputatilor pentru a isi inregistra petitiile.
Cele 100.000 de semnaturi au fost stranse prin intermediul standurilor amplasate in cele mai importante intersectii si statii de metrou din Bucuresti, prin intermediul petitiei online www.rosiamontana.net si prin actiunile romanilor din intreaga tara, in cadrul unei campanii nationale initiate de Alburnus Maior in luna august a acestui an.
Propunerea legislativa Pl-x. 549/2009 de modificare a Legii Minelor nr. 85/2003, initiata in 2009 de senatorii Toni Grebla (PSD) si Ion Ruset (PDL), a fost adoptata de Senatul Romaniei, in acest moment fiind in analiza la Comisia pentru Industrii si Servicii, urmand sa fie dezbatuta in Plenul Camerei Deputatilor.
Prin articolele sale, propunerea legislativa Pl-x 549/2009 contine o serie de prevederi care incalca grav dreptul cetatenilor la proprietate privata, Constitutia, tratate si conventii internationale ratificate de Romania, precum si norme elementare de tehnica legislativa.

Foto de la eveniment: www.facebook.com/regenerationRO

Pentru informatii suplimentare:
Raluca Dan, Campania Salvati Rosia Montana, tel. 0040 720 371 713, e-mail: raluca@re-generation.ro
Stefania Simion, Consilier juridic Alburnus Maior, tel.: 0741 588 270, e-mail:stefania@ngo.ro”
http://www.rosiamontana.org/

Anonim spunea...

Diana,o persoană aparte,unică,un înger ce a nimerit într-un cuib de viespi, o lume în care nu s-a regăsit și unde nu a rezistat. Și pe care ”viitorul rege al Transilvaniei ” și nici familia lui nu a u prețuit-o deloc deoarece nu s-a putut plia pe modelul lor … Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace !

Anonim spunea...

Acest personaj Charles nici macar nu are prestanta unui print . Pur si simplu se potriveste la el acolo cu decorul, sa-si vada de povestile cu printi depasiti de evenimente. Mersul lumii se pare ca-l anunta ca vremea cu regi, cu printi si printese a cam trecut ; asa ca nici nu merita dansul sa ne consumam energia cu vreun gand de genul "ar avea vreo sansa " Eu zic si plusez are sansa "0 " de a fi la carma noastra. Kasandra

Anonim spunea...

kasandra imi place cum gandesti, esti cumva KASANDRA de la radio .rapsodleaa

Anonim spunea...

Nu sunt de la radio , dar multumesc pentru intrebare. Kasandra

Anonim spunea...

Domnitorului Vlad Tepeș, îi revine meritul de a fi întârziat pentru cel puțin șapte decenii înaintarea armatelor otomane către sud-centrul Europei.
http://welcome2romania.wordpress.com/2011/11/14/cetatea-poenari-adevarata-casa-a-lui-dracula-the-poenari-castle-the-real-home-of-dracula-www-welcome2romania-wordpress-com/

Anonim spunea...

Interesant ... Și multe semne de întrebare ...
http://saccsiv.wordpress.com/2011/02/07/printul-charles-si-ortodoxia/

Anonim spunea...

În continuarea comentariului anterior:
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/iasi/printul-charles-la-inmormintarea-unui-duhovnic-din-iasi~ni3d04

Incoronarea si ungerea imparatilor in Biserica Ortodoxa
”Potrivit randuielii Bisericii Ortodoxe, ungerea cu Sfantul si Marele Mir se savarseste si in timpul unei randuieli speciale de incoronare a regilor ortodocsi. Din acest motiv regii sunt numiti (“Unsii lui Dumnezeu”). Mirungerea oficiata a regilor nu reprezinta o taina separata, nu trebuie vazuta ca o repetitie a Tainei Mirungerii, deoarece cea din urma, ca si Botezul, este irepetabila. Aceasta sfanta ungere a Suveranilor cu Sfantul si Marele Mir in ziua incoronarii nu este altceva decat “un mai mare nivel de comunicare a harului Sfantului Duh”, un aspect esential pentru succesul deplin al inaltei slujiri regale.”
http://www.crestinortodox.ro/liturgica/viata-liturgica/incoronarea-ungerea-imparatilor-biserica-ortodoxa-121512.html