joi, 3 noiembrie 2011

Datoria Germaniei catre Romania se apropie de 100 de miliarde de euro...

Conducerea Senatului a decis luni înfiinţarea unei comisii speciale care să analizeze situaţia unei datorii a Germaniei către România care datează din 1940, după ce senatorii Dan Voiculescu şi Teodor Meleşcanu au sesizat Biroul Permanent cu un memoriu pe această temă al profesorului Radu Golban, scrie NewsIn.

Demonstrarea datoriei pe care nemţii o au către România este un demers al doctorului în economie Radu Golban, un român stabilit în Elveţia şi care în urma unei discuţii, ne-a pus la dispoziţie unul din documentele care atestă faptul că România se află printre statele care au de luat bani de la Germania. 


Radu Golban a explicat pentru capital.ro că în afară de Elveţia, toate celelalte state au renunţat la datoria de la Germania. Se pare că o formulare ce apare în Tratatul de Pace de la Paris, semnat la vremea aceea de ministrul de externe Gheorghe Tătărescu, ar demonstra faptul că România renunţă la alte obligaţii financiare ale Germaniei, cu excepţia datoriei de dinainte de Război. 

Practic, datoria nu poate fi contestată de nimeni pentru că mai există documente istorice care o atestă (Comisiei Bergier – comisie de anchetă a Elveţiei, instituită în anul 1998, pentru a analiza tranzacţiile cu aur în timpului celui de al doilea război mondial, Arhiva Germaniei; numărul de registru al arhivei germane din Berlin este: R 2 / 222; dosarul cuprinde ultimul extras de cont al Casei de compensaţie). Problema care se pune este dacă există vreun document care să arate că România ar fi renunţat la aceste datorii, iar până acum nu pare să existe un astfel de act.

VEZI aici documentul de la Banca Reglementelor din Elvetia care atestă datoria Germaniei către România (pagina 182 şi 186)
 
Citeşte şi Datoria Germaniei către România. Ce spun nemții
 
Datoria nemţilor către România: Poziţia şocantă a statului - S-a refuzat negocierea?

Sursa: capital.ro

8 comentarii:

Anonim spunea...

SI CE DACA? ESTE CA SI CUM EU PERSOANA FIZICA M-AS LUPTA CU O BANCA (camatari cu acte in regula)intr-un proces prin care eu sa demonstrez ca ,EI au datorie la mine sau ca EU am dreptate.Ne luptam cu un mastodont,si in CAAAAAzul in cAAAAre am cistiga ,am putea sa ne intrebam CE AM FOST NEVOITI SA ACCEPTAM PENTRU ACEASTA VICTORIE,si sa ajungem la concluzia ca este mai mult ce dam pe pere, decit ce luam pe mere.Marile state cu economie solida nu se sperie de unii ca noi,care avem oameni coruptibili ce ne conduc.SA NU NE IMBATAM CU APA RECE.NOI NU CONTAM decit in clipa in care altii au interes aici si intotdeauna NOI AVEM DE PIRDUT intr-un fel sau altul.

Anonim spunea...

comisia asta este infiintata sa mai ia niste unii bani grasi de la bugetul de stat ,si sa aiba justificare,pentru ca oricum nu se va intimla nimic bun in favoarea noastra.

Daniel Roxin spunea...

Este foarte trist ca voi, cei care sunteti atat de negativisti, nu realizati ca tot raul din tara asta se propaga prin acest tip de mentalitate. Voi va credeti pe partea cealalta a baricadei, in raport cu sistemul dar, in realitate, prin modul vostru de gandire, faceti exact jocul acestuia. Acest tip de gandire este exact ceea ce oamenii sistemului vor sa cultive. Astazi, este dovedit stiintific ca suntem co-creatori ai realitatii, ca gandurile noastre creeaza o influenta obiectiva in mediul inconjurator... Chiar nu a ajuns nimic din aceste informatii pe la voi?!...

Daniel Roxin spunea...

SE VOR PETRECE MULTE LUCRURI BUNE in favoarea noastra atunci cand cei care gandesc asa ca voi nu vor mai fi majoritari!!!

shakuka spunea...

Ai dreptate. Si de unde stiu ei ca "oricum nu se va intimla nimic bun in favoarea noastra",, cum pot ei sti??!!

Rocsalana spunea...

Tare, trebuie sa ne luam banii inapoi si legal se poate face asta, nemtii in locul nostru inmediat ar rezolva problema, dar noi asteptam pomana de la FMI... ms de articol

Anonim spunea...

Romania a ajuns batjocura unor state care vin acum sa ne tina lectii de moralitate. Cine? Olanda, Spania, Italia, Marea Britanie, Germania - toate au fost puse pe japca in sute de ani de existenta. Ca puteri imperiale, coloniale. Au ajuns la nivelul de "evolutie" materiala prin furt, cu pretul sacrificiului si al durerii statelor cotropite. Banii acestia ai Germaniei de vor fi primiti nu rezolva problema spirituala a acelor fapte. Acum tiparele societatii se rup, inclusiv si banii. Asta pentru ca omenirea se trezeste la ultimul nivel de constiinta din aceasta lucrare magistrala a Creatiei in dimensiunea aceasta.

solte spunea...

"problema" spirituala a acelor fapte se numeste IERTARE,