miercuri, 2 noiembrie 2011

Exploziv: Se pregateste reinstaurarea monarhiei cu ajutorul printului Charles al Marii Britanii,... viitor rege al Romaniei?!?

Demersul atacurilor fără precedent la adresa regalităţii, realizate de preşedintele Băsescu în ultimele luni, încep să fie devoalate prin dezvăluiri uluitoare despre unul dintre scenariile elaborate în laboratoarele establishment-ului marilor puteri cu privire la România şi Bulgaria.

O posibilă revenire la monarhie a celor două ţări este luată ca variantă de lucru pentru viitor.

Prinţul moştenitor al Regatului Unit, care se pregăteşte să renunţe la tron în favoarea fiului său, William, ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României. SIE şi SRI în alertă maximă.


În 2006, Prinţul de Wales era invitat să devină şeful unui stat pe care l-a îndrăgit: România, scria un istoric britanic. În ultimele 6 luni, surse diplomatice au declarat pentru ZIUA de CLUJ că scenariul principelui străin este unul - printre multe altele - care continuă să fie discutat în mediile europene. În acelaşi timp, Casa Regală din România, înrudită cu cea din Regatul Unit, este atacată din toate poziţiile de preşedintele Băsescu, iar Prinţul Charles face pe Travel Chanel cel mai mare serviciu României: îşi descoperă descendenţa comună cu Vlad Ţepeş şi vorbeşte despre Transilvania, unde are câteva proprietăţi, ca despre o comoară unică în Europa. Associated Press merge mai departe când vorbeşte despre legăturile Prinţului de Wales cu fostul domnitor român: Charles devine "o miză în viitorul României".

Ideea unui principe străin în România apare pentru întâia oară în 2006 şi este redată de un reputat istoric. Conform surselor diplomatice ale ZIUA de CLUJ, posibilitatea este discutată şi acum în mediile europene înalte. Tom Gallagher, reputatul istoric şi publicist britanic, unul dintre specialiştii cu greutate în istoria României, nota într-un editorial din România Liberă, pe 30 iunie 2006, că a fost adresată o invitaţie Prinţului Charles de a "deveni şeful unui stat" pe care l-a îndrăgit, adică al României. Contextul era mai larg, în editorialul intitulat "Acarul Păun european", însă iată fraza completă: "Iar dacă, utopic vorbind, Alteţa Sa Regală (Prinţul Charles - n. red.) ar fi decis să renunţe la a mai aştepta ca mama sa să treacă la nefiinţă, ar fi învăţat româneşte şi ar fi hotărât să dea curs invitaţiei de a deveni şeful unui stat pe care l-a îndrăgit - vizitele sale regulare şi gesturile de protejare a unui patrimoniu deseori ameninţat - poate că se dovedea în final chiar cel mai bun domnitor de care România ar fi avut parte de la marele Carol I încoace". (Articolul mai poate fi găsit doar în formă tipărită, în arhiva electronică a României Libere nemaiexistând, cu toate că apar editorialele aceluiaşi autor din ediţiile din 29 iunie şi din 2 iulie 2006. Cel din 30 iunie 2006 nu mai este de găsit niciunde, cu nici un motor de căutare - n. red.).

Cea mai bună reclamă turistică a României....

...este acelaşi Prinţ Charles. Duminică, pe 30 octombrie, peste două zile, pe canalul de televiziune Travel Chanel, într-o serie de 4 episoade, va fi difuzat filmul "Wild Charpatia" (Carpaţii sălbatici). Filmul va fi tradus în 20 de limbi şi va putea fi vizionat în 119 ţări ale lumii. O avanpremieră a producţiei a avut loc în clubul bucureştean Luft Lounge, în prezenţa reprezentanţilor Casei Regale a României şi a ministrului Turismului, Elena Udrea. Producătorul principal al documentarului este Paul Lister, alături de fundaţia pe care o conduce, The European Nature Trust. Coproducătorul şi prezentatorul documentarului, Charlie Ottley, se aventurează în inima munţilor Carpaţi şi a pădurilor carpatine puţin cunoscute. Aceasta e poate ultima mare zonă sălbatică din Europa, unde trăiesc urşi, lupi şi râşi greu de zărit, conform capital.ro. În trailer-ul filmului, Charlie Ottley apare intervievându-l pe Prinţul Charles la reşedinţa acestuia din Scoţia, unde Prinţul de Wales arată că prin arborele său genealogic curge şi sângele lui Vald Ţepeş. "După ce am filmat o scenă foarte frumoasă în care am reuşit să surprindem păsări în sălbăticie chiar lângă casa pe care Prinţul Charles a restaurat-o în Valea Zălanului, am mers şi am vorbit cu el în Scoţia, la casa sa de lângă Belmont. Pe drum am condus printr-o zonă de sălbăticie, unde nu este nimic, nu sunt copaci, este foarte arid. În timpul documentarului puteţi vedea contrastul uimitor dintre ceea ce poţi vedea în România în comparaţie cu ce poţi vedea în Scoţia", a declara pentru gandul.info Charlie Ottley, prezentatorul şi coproducătorul "Wild Carpathia".

"Iubesc la România veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape ca în poveştile copilăriei. Oamenii de aici îşi doresc acest sentiment de apartenenţă la ţinuturile lor. Trebuie să redescoperim aceste trăiri, să ne reîntoarcem la ele, iar eu vreau să mă asigur că modul lor de viaţă va dăinui", a declarat Charles, Prinţul de Wales, un cunoscut susţinător şi promotor al valorilor româneşti. "Arborele meu genealogic arată că sunt descendentul lui Vlad Ţepeş, aşa că am ceva legături cu România", mai spune prinţul.

Associated Press: Charles este "o miză în viitorul României"

De altfel, biroul din Londra al Associated Press publica ieri, sub titlul "Prinţul Charles îşi clamează rudenia cu Vlad Ţepeş", următorul material: "Adevărul iese la iveală: Prinţul Charles este legat de Vlad Ţepeş. Succesorul tronului britanic spune că este legat de Vlad Ţepeş, crudul domnitor român din secolul al XV-lea, cel care a inspirat nuvela «Dracula» (1897), a lui Bram Stoker. El a făcut aceste comentarii în show TV, care urmează să apară pentru a-şi promova interesul în a proteja pădurile din Transilvania. Charles spune că genealogia arată legăturile sale cu Vlad Ţepeş, conferindu-i o miză în viitorul României. Prinţul militează de multă vreme pentru conservarea pădurilor şi şi-a cumpărat o casă în Transilvania. Într-o vizită de la începutul anului în România, prinţul a numit Transilvania o comoară naţională datorită peisajelor nealterate şi a tradiţiilor agricole de secole."

Vezi continuarea articolului aici: ziuadecj

Nota mea: Cu alte cuvinte, dupa ce cancelariile occidentale au muncit din greu la ingenunchierea economica si  morala a Romaniei, cu ajutorul politicienilor de doi bani care ne-au condus si inca ne conduc, acum fac scenarii prin care vor sa pregateasca prostul majoritar din aceasta tara sa accepte, ca pe o solutie salvatoare, inclusiv conducerea de facto a tarii de reprezentanti straini ai "nomenclaturii" globaliste... 

35 de comentarii:

Anonim spunea...

Cu ceva luni in urma am gasit un material in care se vorbea despre viitoarea influenta a marii britanii in citeva tari din europa de est printre care si Romania.Chiar ma intrebam cind si cum se va intimpla asta,dar iata ca totul se leaga.Nu este nevoie sa convinga cineva prostimea ,atit timp cit deja presa este de acord (multi ziaristi accepta si promoveaza ideea tare si raspicat)cu aceasta varianta.DECI TOTUL ESTE ARANJAT.Nu ne ramine decit sa asteptam deznodamintul,si vom vedea iar ,cum aceasta tara va fi destramata din nou. ( cred ca acest print doreste de fapt ca TRANSILVANIA SA INTRE SUB TUTELA LUI ,NICIDECUM INTREAGA ROMANIE,PENTRU CA AR FI CAM GREU SI PE EL NU-L INTERESEAZA DECIT ACEA ZONA0.Vom traii si vom vedea. Deocamdata vom vedea ce vor pati cei ce nu au deschis recenzorului.VAI DE NOI.

Daniel Roxin spunea...

Pentru anonimul caruia nu i-a placut cuvantul Exploziv din titlu: - ai postat din greseala comentariul la articolul despre ras... Toate cele bune!

catalin spunea...

RECENSAMANTUL 2011 - @CATALIN,
Asa sumar, amenzile date pot fi contestate cu succes in instanta…dar stiti de ce? pentru ca datele inscrise in formularele de pe recensamant pot fi utilizate NUMAI in scop STATISTIC…asta scrie pe formulare si se prevede acest lucru tot in HG 1502/2009, modificata prin HG 922/2011 iar conform art 36, alin 7, legea 226/2009, datele statistice oficiale confidentiale (exact cum sunt cele de la recensamant) nu pot fi utilizate ca probe in instanta, deci nu se pot da amenzi in baza lor!!! Deci despre ce amenzi vorbim??? ce dovada au ca am savarsit o contraventie??? niste date inscrise pe un formular, date care nu pot fi utilizate decat in scop statistic??? Amenda este o sanctiune nu un scop statistic deci inca o data, ce amenzi riscam???? NICIUNA, absolut NICIUNA…datele inscrise in formularele de la recensamant sunt doar pentru scopuri staitstice si pentru a se constata si sanctiona contraventii….
In plus INS-ul nici nu are dreptul sa prelucreze date cu scopul de constata si sanctiona contraventii si nici nu are dreptul sa dezvalui date neanonimizate altor institutii, autoritati sau altor persoane, pentru ca la rubrica destinatarii din notificare nr 15 din 12 ianuarie 2007, data de ANSPDCP pentru INS, nu este bifta decat scopul statistic si cercetare stiintifica si la destinatari nu este bifat nimic…Plus ca nici seria actului de identitate sau pasaport nu o pot prelucra sau colecta…or fara aceasta serie nici o amenda nu este valabila…
Sunt multe aspecte, chiar din legile care regelementeaza recensamantul care fac anulabile 100% sanctiunile…Nu e de ajuns ca o amenda sa fie prevazuta de un act normativ ca sa fie si legala sau sa aiba temei legal…
Acest recensamant este dovada vie a incompetentei guvernului, care inca o data a demonstrat ca nu este in stare de absolut nimic…pai daca un recensamant nu este in stare sa organizeze cum trebuie cap-coada, ce pretentii sa avem sa ia masuri economice bune?????
Nu am participat la cacealmaua asta de recensamant, abia astept amenda…o contest si castig sigur 100%…
Si mai mult, conform art 45, lit d, legea 226/2009 modificata, utilizarea de catre perosnalul angajat in sistemul statistic national si de catre personalul atras temporar a datelor individuale ale persoanelor fizice , in alte scopuri decat cele statistice constiuie contraventie…ei, ce spuneti despre faptul ca toate sanctiunile date de INS se pot intoarce impotriva INS????? cei care sustin atata recensamantul asta de cacealma, ce argumente mai aveti ca amenzille au temei legal???? art 21 din HG 1502/2009, modificata prin hg 922/2011???? nu este de ajuns ….mai cautati argumente solide si neanulabile in justitie!!!!!! nu-i asa ca nu gasiti???????

anonim spunea...

Asta ne mai lipseste acum sa trecem sub conducerea reptilelor!!!????
Dumnezeu sa ocroteasca ROMANIA si sa puna IUBIRE si IERTARE in sufletul poporului sau....DOAMNE AJUTA!!!!!

Anonim spunea...

”Mai întâi te copleşesc statisticile. Avem în istorie 57 de domnitori morţi în exil, mulţi ucişi, majoritatea decapitaţi, dintre care 20 numai la Istanbul. Avem 29 miniştri omorâţi în zorii stalinismului românesc, în închisorile de la Sighet şi Aiud (printre ei C. Argetoianu, M. Manoilescu, C.I.C. Brătianu, Ion Mihalache, Istrate Micescu, Ion Cămărăşescu, Mircea Cancicov, Aurelian Bentoiu). (…)Suntem, am impresia, ţara europeană cu cei mai mulţi premieri asasinaţi (patru).”
Din dicţionarul „Români celebri în faţa morţii“, supraintitulat „Între Bellu şi Montparnasse“ - Cornel-Constantin Ilie
http://www.evz.ro/detalii/stiri/cartea-de-vineri-cum-se-moare-la-romani-799331.html#ixzz1cSgjndBi

Daniel Roxin spunea...

Multumim pentru informatii Catalin!

solte spunea...

Stii cine esti cu adevarat ?

Va indreptati atentia catre o noua iluzie, si fara pic de rautate va privesc zambind. Un indiciu: " Mă interesează ce gândeşte Dumnezeu; restul sunt detalii."

A patruns careva aceasta taina ?

Din modul in care scrii ceea ce gandesti(userii/comentariile)inca nu.


Se spune ca Adevarul se poate ascunde in spatele uni concept.

Adevarul este aici, chiar Aici si Acum, si a fost de mult timp chiar in fata propriilor ochi.O mare Creatie se Contempleaza iar noi suntem Creatorii ei.

Intradevar este adevarat, avem puterea de a Contempla Unviersul si de a trai nemurirea!


Va astept pe toti, fii si ficele Creatorului sa contemplam impreuna.

andrei spunea...

Ma si miram eu ce interes are printul Charles sa tot vina sau sa promoveze Romania? Ar fi o adevarata lovitura! (in sens negativ, desigur) Dar cum se va impaca asta cu faptul ca doar vreo 10-12% sunt monarhisti (desi cred ca multi din cei 10-12% sunt de fapt pro regele Mihai, nu pro monarhie)?

Anonim spunea...

cea mai tare carte in domeniu este cea a domnului eugen delcea-Coroana imperiului care explica ce nu a fost explicat niciodata si o sa va lamuriti cu monarhia.
Ar fi bine daca ar fi umani dar nu sunt....

Unknown spunea...

Daniel, felicitari pentru acest articol, de fapt pentru toate cele publicate pe acest blog, intotdeauna citesc cu placere ! Acum, as avea o mare rugaminte tie si tuturor celor ce iubesc animalutele, stiu ca nu are legatura cu subiectul, dar in speranta ca vor citi si cei ce doresc sa ajute, mi-a dat curaj sa scriu aici. Astazi 2.11.2011, orele 9- 12 am, in plenul Camerei Deputatilor din parlament, legea PL 912- care prevede eutanasierea cainilor-va fi supusa votului.Ca atare rog din tot sufletul, cei ce iubiti si pretuiti viata sub toate formele ei, sa luptam pentru ea, sa ne rugam, sa meditam, sa trimitem ganduri bune, de pace, iubire, lumina catre aceste animale nevinovate si amarate, indiferent de religie, etnie, culoare politica.Orice gand bun de iubire, este de un real ajutor si suport in aceasta nobila cauza. Multumesc mult tuturor, iertare daca am pricinuit discomfort, sau daca tu Daniel decizi sa nu publici acest mesaj, cum simti tu ca e mai bine. Fie ca dragostea si viata sa invinga !

Anonim spunea...

Vad ca lumea e foarte speriata ca vor sa vina strainii sa fure ce-a mai ramas de furat in Romania. Daca e sa fure...sa fure ai nostri, nu?!

Alina Moise spunea...

Cred ca trebuie sa tinem cont si de o asemenea posibilitate, aceasta in contextul a ceea ce se petrece pe plan mondial. Este foarte posibil sa fie real si sa faca parte din planul de instaurare a noii ordini mondiale (a se vedea si presiunile Vaticanului care au fost prezentate intr-o postare tot pe acest site). Am citit de curand pe un site din Canada ceva ce mi se pare ca dovedeste posibilitatea unui asemenea plan. Pentru cei interesati iata link-ul http://stevebeckow.com/2011/06/how-the-city-of-london-controls-world-power/
Este vorba despre cum trei orase conduc lumea - Londra (detine controlul financiar), Vatican(detine controlul ”spiritual”) si Washington (detine controlul militar).
In acest context devine foarte probabil ca Romania sa devina o tinta pentru extinderea controlului britanic in detrimentul incercarilor Germaniei de a prelua suprematia in UE.
Nu trebuie sa tratam usor aceste posibilitati (am vazut comentarii de genul ca daca tot fura ai nostri nu ar fi mai bine sa ne dam pe mana strainilor). Ideea este sa ne trezim si sa ne luam vietile in propriile maini, in niciun caz sa ne dam pe tava strainilor si pe noi si tara. Romania merita mai mult si noi meritam mai mult, chiar daca nu ne dam seama inca.

Anonim spunea...

Daria -Brasov,

oare voi merge la Bucuresti( fiind nascuta acolo,prin casatorie devenand brasoveanca ) cu pasaport ,asa cum imi prezicea sotul meu uneori ?

Carol I a fost un patriot ;
Carol al II-lea cand a fost ,cand nu a
fost ...plus ca i-au placut mai mult femeile dacat tara ...
Carol al III-lea oare ce vrea ?
Transilvania este un taram de legenda .El apartine strabunilor mei .Pacat ca strabunii s-au diluat in sangele acestui popor ;se vede foarte clar in atitudinea clasei politice ,si nu nuamai.

Gerula spunea...

Daria draga, cum ce vrea "Carol al-III lea , sa faca din Tinutul Dacilor Liberi , o nestemata in coroana britanica , doar aici pamantul Transilvaniei contine aur ,fier,cupru,plumb,bauxita si cel mai important , URANIU.
Iar aici in muntii Daciei se poate ascunde de fantomele trecutului si de Sufletul lui Lady DIANA

Anonim spunea...

pot sa spun un singur lucru si stiu ca multi altii stiu ce spun: niciodata! de ce? ei, aici e alta poveste.... pe care acesti domni nu o vor intelege niciodata. pentru ca nu au datele esentiale. adica: acelea care ne definesc pe noi ca fiind cine sintem. iar asta e o "chestiune" pe care nimeni, oricine ar fi el, nu o poate nici intelege si cu atit mai putin controla. dar daca vor sa inceapa sa ne inteleaga, a se vedea ritualurile de viata, nu cele ale mortii, care constituie "fascinatia" printului cu foi de varza pe post de urechi. si panica..... la altii, nu la noi, ca nu e cazul! comploturi au existat intotdeauna, atita numa' ca noi sintem vechi de cind lumea. deci stim la ce sa ne asteptam. o seara frumoasa. noi, cei de-acasa, din ardeal.

Elena spunea...

În titlul articolului de mai jos, publicat în ziarul ”Gândul” din data de 1.11.2011 prințul este denumit în mod premeditat și direct ”Charles de România”, ca o expresie a unei situații date, deja existente, cu care trebuie să ne obișnuim și pe care trebuie să o acceptăm. E ca și cum noi nu ar trebui să gândim prea mult legat de acest subiect, deoarece au făcut-o alții care, posibil, au luat și hotărâri în această privință. N-ar fi pentru prima dată în decursul istoriei noastre , s-a petrecut de multe ori, după cum bine se știe.
Cum ar trebui să reacționăm dacă alții ne hotărăsc din nou soarta fără să ne întrebe – să ne bucurăm sau să fim îngrijorați ?
http://www.gandul.info/reportaj/de-ce-iubim-romania-charles-de-romania-hraneste-sufletul-si-inima-asta-iti-face-pana-la-urma-tara-aceasta-8925933

Serban spunea...

ziceti Doamne ajuta !
nu uitati cine a dobandit independenta de stat , cine a faurit Romania Mare si cine a dus-o in randul tarilor europene civilizate - REGALITATEA ! cu monarhi straini - pentru ca un conducator autohton n-am fost in stare sa avem.
Problema este alta :
- unde gasim un Kogalniceanu , un Bratianu , un Maniu ... ?
Ajunge! Trebuie sa se termine odata dominatia golanilor si curvelor.
Traiasca regele !

Anonim spunea...

Oameni buni ! Nu vreti sa traiti mai bine ?? Nu v-ati saturat de situatia asta ? Ce conteaza cum se va numi viitorul monarh ? Sunteti multumiti cu cei pe care ii caracterizeaza numele acum? Si care va fura in ochii lumii,cu legi initiate de ei, cu care sa poata fura?
Prefer pe oricine care are destui bani si nu doreste doar sa se imbogateasca pe 100 de ani cu un mandat sau doua de politician.

Anonim spunea...

Spun doar atat : cand "printul"cu sange "albastru" (de reptila ????)i-a cerut coasa taranului ungur din Ardeal ,a primit urmatorul raspuns: "poate fi si rege ,ca nu i-o dau ,ca o am de la tata ! "
Cred ca nu mai trebuie alt comentariu !!!!

solte spunea...

Nu trebuie alt comentariu in sensul la care te-ai referit tu, sunt de acord. Cel ce cauta dincolo de adevar, o va face foarte bine in orice conditii, iar o monarhie ar fi doar un moment de respiro pentru "poporul" "roman", ca sa nu se mai streseze cu "greutatile" vietii , ci sa-si caute Adevaraul sens al Sinelui.
Pentru ca oricat de dubioasa pare pentru unii aceasta sceneta, in care "romania" dintr-o data, trebuie sa primeasca 100 de miliarde care ar scoate-o din datorii, exact cand vrea si charles sa devina rege. Si atunci vede cineva si o parte buna in toate astea, lasand deoparte tot "nationalismul" asta? Gandul ca romania poate renaste din toate incheieturile ei prin implicatia acestor "forte". Ce conteaza ce ganduri au , cand tu o sa afli Adevarul oricum. Dar de ce sa nu-l afli intr-o tara in care lumea nu mai traieste in "saracie", ci are timp suficient pentru a contempla Adevarul..ha ?

Daniel Roxin spunea...

Solte, de ce ai pus ghilimele la "poporul" si "roman"?!...
Punctul tau de vedere este cel putin straniu... Cum adica"ce conteaza ce ganduri au, cand tu o sa afli Adevarul oricum?". Parerea mea este ca ori traiesti intr-o mare confuzie, ori faci constient jocul sistemului. Deci?... "ha?"

Elena spunea...

Televiziunile și presa scrisă fac mult lobby prințului Charles în ultima perioadă de timp, dar nu spun nimic despre faptul că eforturile celor care luptă pentru salvarea Roșiei Montane au fost remarcate si amintite intr-o recenta dezbatere din Parlamentul European, în urma căreia Comisia pentru Petitii a anuntat ca se va deplasa in Romania la inceputul lunii noiembrie pentru o ancheta asupra proiectului de la Rosia Montana.
Explicația acestei tăceri: trusturile de presa au primit in ultimii 4 ani peste 15 milioane de euro prin contracte de publicitate de la compania care intentioneaza sa exploateze metalele pretioase de la Rosia Montana folosind cianuri.
Clauzele secrete ale contractelor de publicitate obliga televiziunile sa nu vorbeasca proiectul minier de rau si chiar sa il sustina in dezbateri prin fabricarea unei opozitii convenabile.
https://chestiuniserioase.wordpress.com/2011/10/11/rmgc-ne-da-otrava-noi-ii-dam-aur-pe-tava/
http://www.morfologia.ro/cum-sunt-furati-romanii-prin-proiectul-rosia-montata/

Mai nou s-a implicat și CNA, care nu mai vrea discuții despre Roșia Montană fără ”consultarea specialiștilor ” ... !
http://www.ziare.com/media/televiziune/cna-posturile-radio-tv-sa-consulte-specialisti-in-cazul-dezbaterilor-despre-rosia-montana-1123430

Anonim spunea...

Ești român? Trebuie să afli!
http://www.desteptati-va.ro/index.php/2011/10/14/esti-roman-trebuie-sa-afli/

Anonim spunea...

S-a afirmat mai sus, în esență, că nu am avut conducători autohtoni ale căror fapte să ne fi marcat decisiv istoria așa cum au făcut-o conducătorii străini, făcându-se trimitere la Războiul de Independență și la Marea Unire din 1918. Dar până la aceste momente cine a asigurat, de-a lungul întregii istorii zbuciumate, continuitatea românilor în acest spațiu geografic ? Chiar nu au avut nici un merit marii domnitori români, dintre care mulți au plătit cu propria viață? Pentru o justă evaluare este obligatoriu să facem recurs la istorie, ca o obligație morală față de toți cei care s-au sacrificat, sub o formă sau alta, pentru această țară. Iar cele scrise în acest articol le apreciez ca fiind corecte din acest punct de vedere.

”Handicapul românilor de a avea o ţară frumoasă şi bogată dar aşezată la intersecţia unor mari interese dinspre toate cele patru puncte cardinale, cu nenorocirea de a fi prea aproape de marile puteri hrăpăreţe (…) ne-a obligat, încă din zorii istoriei noastre, să luptăm pentru a ne apăra ţara şi avutul. Aşa a apărut la poporul român marii voievozi şi comandanţi de oşti ca Basarab I, Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Iancu de Hunedoara, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul şi mulţi, mulţi alţii care au adăugat noi şi noi file glorioase la Cartea tradiţiilor de luptă româneşti, atât ca organizare militară, superioară la timpul respectiv, cât şi ca metode de luptă şi fapte de arme.
Poziţia geo-strategică a Ţărilor Române şi ameninţările din afară i-a obligat pe români să-şi apere în mod organizat ţara. Aşa s-au născut primele organizaţii militare din Europa care sunt ale românilor. Această situaţie, specifică locului, a dus la apariţia şi dezvoltarea “strategiei apărării” şi sistemul “Oastei mari” prin chemarea ţărănimii şi orăşenilor la război cu armele proprii şi conducători proprii. Apărarea strategică, concretizată în războaiele de apărare, până la Mihai Viteazul, a fost apreciată ca forma cea mai indicată de purtare a războiului, pe considerentul scopului politic al acestuia - apărarea independenţei - şi al evaluării realiste a raportului de forţe.”

”În urmă cu 400 de ani geniul militar şi diplomatic al marelui erou, Mihai Viteazul, a strălucit ca un meteor pe cerul poporului român. Pentru prima oară, cu veacuri în urmă, printr-o neabătută şi temerară luptă, a realizat UNIREA CELOR TREI ŢARI ROMÂNE, înfăptuind, deşi numai pentru 138 de zile, un ideal, idealul unităţii politice a românilor. Actul patriotic şi eroic al lui Mihai Viteazul, pentru care şi-a jertfit supremul bun omenesc - viaţa, a creat acea stare de spirit, care, luând dimensiuni din ce în ce mai mari a dus la MAREA UNIRE din 1918.”
http://www.dacoromania-alba.ro/nr05/mihai_viteazul.htm

Iulian Constantin spunea...

Mda; la cata coruptie e-n Romania, monarhia ar putea fi singura sansa rezonabila ce ne-a mai ramas ca cei inca curati sa nu fie inabusiti/contagiati/alungati de majoritatea fie incompetenta, fie corupta, fie lenesa, fie lasa, fie penala, manelista, inculta, violenta ori doar mercantila.
Observati ca vorbesc aici de majoritatea romanilor si nu numai de clasa politica (reprezentativa dealtfel pentru ACEA majoritate). Si coruptia pe care-o mentionam e intocmai infipta-n fiirea majoritatii, nu neaparat la scara mare - dar suficient de perpetuata incat sa devina insignifianta pentru practicant dar covarsitoare pentru tarisoara!

Anonim spunea...

VLAD ȚEPEȘ - PRIMA ZI DE DOMNIE
http://www.youtube.com/watch?v=C5ag5H2t2Vg&feature=related

Anonim spunea...

"Printre neamurile fara noroc, ne numaram in frunte noi românii (…). Istoria neamului românesc n-a fost decât o lunga, necontenita, halucinanta hemoragie. Ne-am alcatuit într-un uragan si am crescut în vifor. Popor de frontiera luptam si muream pentru toti. Muream mai ales, platind miopia si neghiobia altora (…) Istoria neamului românesc este alcatuita din atâta sânge si atâta nenoroc datorita în primul rând, incapacitatii Occidentului de a vedea de unde vine primejdia. Pe noi, timp de cinci secole <> victoria Imperiului Otoman. Timp de secole, am luptat singuri. Hartuiam necontenit armatele turcesti, cu pretul pe care îl stiam: traiul <>. Istoria se facea în Apus, fara noi, dar datorita sângelui nostru. Occidentalii nu sedeau nici ei cu mâinile în sân, ci se luptau: dar se luptau între ei (…) Civilizatia noastra taraneasca se adaptase nivelului vegetal la care se redusese istoria. Asezarile românesti dispareau si reapareau cu aceeasi ireluctibila, misterioasa încapatânare a vegetatiei. În timpul acesta la o mie, doua de kilometri, spre Apus, se înaltau catedrale, se îmbogateau castele, se înfrumusetau mânastiri si oamenii aveau prilejul, macar la rastimpuri, sa citeasca pe sfinti, pe teologi si pe poeti. Sa înteleaga ca sunt oameni si sa se bucure ca traiesc omeneste – iar nu ca fiarele salbatice prin munti si paduri, ca stramosii nostrii, care nu aveau alta vina decât aceea de a se fi nascut în calea rautatilor."
Mircea Eliade

OMUL spunea...

dragi si iubiti semeni romani...,oare cati dintre dumneavoastra si-au inhibat frica, teama de acesti indivizi uniti prin toate colturile de lumea si care planuiesc impreuna masluirea, indobitocirea, vandalizarea ,tradarea si dezbinarea unui popor cu o istorie atat de mare cat a INSUSI MARII EUROPE! va asigur cu mana pe inima ca suntem nevinovati cu TOTII, ei folosesc niste mijloace de indobitocire in masa special pt a distruge UNITATEA POPORULUI ROMAN,tocmai pt a nu depune nici macar un strop de efort in a zadarnici vreun plan macabru repet de distrugere in final AL MARII NOASTRE FAMILIE ROMANIA! doar IUBIREA SI UNITATEA NE MAI POATE SALVA... va rog fiti precum scumpii nostri stramosi iubiti geto-traci, fara teama! si ierati ,hai sa ne deschidem impreuna mintile si sa primim energia creatoare ,ca raspuns la toate problemele noastre! si cand avem vreo nemultumire sa iesim IMPREUNA pt un scop minunat MAI MULTA IUBIRE, MAI MULTA UNITATE, MAI MULT ADEVAR, MAI MULTA CREDINTA... acestea duc spreo o singura persoana: ROMANIA. Ganditi-va bine

Cristina-Mirela Vasile spunea...

hmmm..."iecsact" descendentul lui Vlad Tepes este Prinţul Charles :-))

unde sunt rezolvarile,ce se poate face concret spre trezirea natiunii noastre?!

Cristina-Mirela Vasile spunea...

Marturiile unui francmason de gradul 33

http://www.youtube.com/watch?playnext=1&index=0&feature=&v=Lpxv4IQOhqE&list=PLCDB8580827FAB581

Anonim spunea...

Un articol mai actual ca oricând - Pilotii orbi, Mircea Eliade, 1937
”( …) Într-una dintre cele mai tragice, mai furtunoase şi mai primejdioase epoci pe care le-a cunoscut mult încercata Europă - luntrea statului nostru este condusă de nişte piloţi orbi. Acum, când se pregăteşte marea luptă după care se va şti cine merită să supravieţuiască şi cine îşi merită soarta de rob - elita noastră conducătoare îşi continuă micile sau marile afaceri, micile sau marile bătălii electorale, micile sau marile reforme moarte.

Nici nu mai găseşti cuvinte de revoltă. Critica, insulta, ameninţarea - toate acestea sunt zadarnice. Oamenii aceştia sunt invalizi: nu mai văd, nu mai aud, nu mai simt. Instinctul de căpetenie al elitelor politice, instinctul statal, s-a stins.

Crima elitelor conducătoare româneşti constă în pierderea acestui instinct şi în înfiorătoarea lor inconştienţă, în încăpăţânarea cu care îşi apără "puterea". Au fost elite româneşti care s-au sacrificat de bună voie, şi-au semnat cu mâna lor actul de deces numai pentru a nu se împotrivi istoriei, numai pentru a nu se pune în calea destinului acestui neam. Clasa conducătorilor noştri politici - departe de a dovedi această resemnare, într-un ceas atât de tragic pentru istoria lumii - face tot ce-i stă în putinţă ca să-şi prelungească puterea. Ei nu gândesc la altceva decât la milioanele pe care le mai pot agonisi, la ambiţiile pe care şi le mai pot satisface, la orgiile pe care le mai pot repeta. Şi nu în aceste câteva miliarde risipite şi câteva mii de conştiinţe ucise stă marea lor crimă, ci în faptul că măcar acum, când încă mai este timp, nu înţeleg să se resemneze. (...)

Tristeţea şi spaima mea îşi au însă izvorul în altă parte. Piloţii orbi! Clasa aceasta conducătoare, mai mult sau mai puţin românească, politicianizată până în măduva oaselor - care aşteaptă pur şi simplu să treacă ziua, să vină noaptea, să audă un cântec nou, să joace un joc nou, să rezolve alte hârtii, să facă alte legi. Acelaşi şi acelaşi lucru, ca şi când am trăi într-o societate pe acţiuni, ca şi când am avea înaintea noastră 100 de ani de pace, ca şi când vecinii noştri ne-ar fi fraţi, iar restul Europei unchi şi naşi... (...)

Că piloţii orbi s-au făcut sau nu unelte în mâna străinilor - puţin interesează deocamdată. Singurul lucru care interesează este faptul că nici un om politic român, de la 1918 încoace, n-a ştiut şi nu ştie ce înseamnă un stat. Şi asta e destul ca să începi să plângi.”

http://www.jurnalul.ro/special/luntrea-statului-nostru-este-condusa-de-politicieni-orbi-553447.htm

Anonim spunea...

Membrii mai multor organizatii ecologiste au ocupat luni dimineata cladirea "Conti" din Piata Unirii din Cluj-Napoca, in semn de protest fata de exploatarea aurifera de la Rosia Montana.
”Scopul acestui protest este stoparea minciunilor si dezinformarii legate de proiectul companiei Rosia Montana Gold Corporation, proiect ce presupune folosirea cianurii, pe scara larga, in procesul de extragere a aurului la Rosia Montana. Minciunile si dezinformarea companiei au fost propagate in toata media romaneasca (video, audio si scrisa), omitand in mod deliberat aspecte legate de distrugerea valorilor de la Rosia Montana – valori umane, ecologice, de mediu, de patrimoniu, istorice si arheologice. Cu toata impotrivirea societatii civile, a mediilor academice si intelectuale, a Bisericii si unei parti a comunitatii din Rosia Montana, firma canadiana, impreuna cu statul roman, prin reprezentantii sai dinGuvern si Presedintie (inclusiv presedintele Traian Basescu), continua sa faca lobby si propaganda acestui proiect", au precizat organizatorii protestului.
http://www.stiridecluj.ro/social/ocupati-conti-protest-pentru-rosia-montana-video-si-foto-

Anonim spunea...

Încă un englez îndrăgostit de România?
În timp ce românii pleacă masiv din țară, străinii ”prind rădăcini” și se simt aici ca acasă.
Londonezul Graham David Robinson şi-a vândut tot şi s-a mutat într-un sat mureşean unde lucrează pământul și promovează turismul rural.
„Am vorbit şi cu secretarul prinţului şi cu ambasadorul din Marea Britanie, există un dosar despre fiecare englez din România, suntem doar 2.000. Domnul ambasador mi-a spus: pe dosarul tău e scris «a devenit cioban ardelenesc».”
http://www.jurnalul.ro/ne-vindem-tara-la-bucata/lectie-englezeasca-despre-dragostea-de-romania-584695.htm

Anonim spunea...

Parintele Cleopa despre sfintii romani: “Toti au fost de mare folos de-au imbarbat poporul in credinta, in timpul razboaielor sa pazeasca sfanta noastra tara”
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zV_a3VNETdQ

Gerula spunea...

Pentru Serban , sa stii ca nu Regii straini au facut unirea , primul a facut-o Burebista si a fost omorat de tradatori, a doua a facut-o Mihai Viteazu si a fost omorat de tradatori , a treia a facut-o Cuza Voda si a fost omorat de tradatori , ce te face sa crezi ca unirea facuta de Carol I a fost pentru poporul roman si neamul nostru mult incercat . De ce crezi ca doar Regii si Voevozi acestui pamant au fost tradati si omorati , iar cei straini au jefuit neamul acesta si de focul din vatra . De ce regele Mihai a plecat din tara cu 40 de vagoane de marfa pline cu tezaurul poporului , iar regele Carol I a venit cu un vapor pe Dunare doar cu hainele de pe el.