luni, 7 noiembrie 2011

Inventia romaneasca premiata la Geneva care ar putea reduce cu 12% consumul de benzina sau motorina

Minunea, un filtru special, a obtinut si un premiu la Salonul de la Geneva si-ar putea reduce cu 12% benzina sau motorina folosite de vehicule, dupa cum sustine inventatorul.

Dispozitivul a fost montat, deocamdata, pe autobuzele unei firme de transport din Alba Iulia. Va ajunge si la autoturisme, cand vor fi gata toate autorizatiile.

Inventatorul este un barbat din Deva, care a vrut sa demonstreze ca masinile pot consuma mai putin combustibil.

"Primul filtru l-am realizat in urma cu zece ani, dar abia acum am avut posibilitatea sa-l implementez pe motoare de mare litraj", a povestit inventatorul Corneliu Birtok Baneasa.

Cand va reusi sa omologheze filtrele si pentru autoturisme, pretul va fi de aproximativ 250 de lei. Pana acum barbatul a reusit sa vanda inventia unei firme de transport, iar dispozitivul este folosit doar pe autocare. Soferii sustin c-au consumat mai putin.

"Inainte aveam nevoie la doua saptamani de 1.110 de litri de carburant, iar acum, dupa ce a fost montat, avem nevoie de 900 de litri de carburant. Economia este semnificativa, mai ales la flota de autobuze care o detine firma", a povestit Florin Borza, reprezentantul unei firme de transport.

Pentru un autobuz, economia de carburant intr-o luna depaseste 2.400 de lei, adica peste 400 de litri de motorina, sustin reprezentantii firmei. Iar filtrul ar mari si puterea motorului.

Firma de transport intentioneaza sa monteze astfel de dispozitive pe toate cele 120 de autobuze pe care le are in dotare.

Sursa: protv

12 comentarii:

Anonim spunea...

Român premiat internaţional pentru o SUPERFOTOGRAFIE făcută în Deltă
Din juriu a făcut parte Alice Gabriner, senior editor Naţional Geographic
http://www.jurnalul.ro/observator/roman-premiu-fotografie-596813.htm

Anonim spunea...

Prinţesa viorii: 15 ani, 50 de premii, n-are ce mânca. În timp ce nonvalorile și agramații sfidează de la înălțimea funcțiilor nemeritate și a belșugului ilegal
http://www.jurnalul.ro/observator/printesa-viorii-15-ani-50-de-premii-n-are-ce-manca-peste-la-masa-ce-frumos-ar-fi-596966.htm

Anonim spunea...

Referitor la zguduitorul articol menționat în comentariul anterior:
”Pentru necazul săracilor şi suspinul nenorociţilor, acum Mă voi scula, zice Domnul; le voi aduce lor mântuirea şi le voi vorbi pe faţă.” (Ps. 11, 5)

Anonim spunea...

Elena Ştefan, voluntar al protecţiei civile despre care “Gazeta Românească” a prezentat un amplu material exclusiv, va fi premiată în cadrul "Galei românilor de succes din regiunea Marche", eveniment organizat în localitatea Osimo- Ancona, cu ocazia Zilei Naţionale a României- informează Agerpres.
http://www.ziarulromanesc.net/index.php?option=com_content&view=article&id=673:elena-tefan-premiat-la-ancona-am-fost-acuzat-c-i-ajut-pe-italieni-care-se-poart-urat-cu-noi&catid=41:diaspora&Itemid=82
http://www.suntroman.ro/node/7

Exclusiv GR: Elena Ştefan, “îngerul” care îi ajută pe italieni la inundaţii şi cutremure: “Românii îmi spun: ce-mi trebuie voluntariat?”
Zeci de echipaje ale Protecţiei Civile italiene au intervenit încă din primele ore în zonele afectate de inundaţiile din Liguria. Dinechipajul trimis de la Siena face parte şi o româncă Elena Stefan, voluntar de mai bine de şase ani, care nu este la prima intervenţie. A intervenit şi în localităţile din jurul oraşului Aquila afectate de cutremurul din 2009. A salvat vieţi, dar a şi suferit, găsind corpuri fără viaţă sub dărâmături, inclusiv cel al unui copil român. Pentru merite deosebite, pe 2 octombrie i s-a acordat cea mai înaltă disticţie primită de voluntari, “Crucufixul de aur”.
http://www.gazetaromaneasca.com/observator/36-comunitate/1898-exclusiv-gr-elena-tefan-ingerul-care-ii-ajut-pe-italieni-la-inundaii-i-cutremure-romanii-imi-spun-ce-mi-trebuie-voluntariat.html

Anonim spunea...

Premiu pentru părintele teleportării
Universitatea din Toronto i-a acordat premiul John Stewart Bell profesorului român dr. Sandu Popescu, de la Universitatea Bristol din Marea Britanie, pentru contribuţiile aduse in domeniul mecanicii cuantice, scrie CampusNews.
Profesorul Sandu Popescu s-a născut la Oradea şi este primul fizician din lume care a reuşit teleportarea unei particule pe 4 iulie 1997, în laboratoarele Hewlett Packard din Bristol, Marea Britanie.
http://www.ziarulromanesc.net/index.php?option=com_content&view=article&id=325:premiu-pentru-printele-teleportrii&catid=45:actualitate&Itemid=80

Anonim spunea...

Triumf la Geneva: Romanii au inventat masina care scaneaza fara interventie umana
Romanii au devenit vedetele celei de-a 37-a editii a Festivalului de Inventii, care s-a tinut anul acesta la Geneva, unde au prezentat, in premiera, vehiculul capabil sa scaneze fara interventie umana.
http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/internet/triumf-la-geneva-romanii-au-inventat-masina-care-scaneaza-fara-interventie-umana-708762

Inventatorii romani au castigat 24 de medalii de aur la Salonul de la Geneva
http://www.ziare.com/social/romani/inventatorii-romani-au-castigat-24-de-medalii-de-aur-la-salonul-de-la-geneva-1087706

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru informatii. Le vom folosi si la "Stirile pozitive ale zilei" de pe radio. :)

Anonim spunea...

Premieră pe piața de carte britanică: romane polițiste românești traduse în limba engleză
Profusion International Creative Consultancy a lansat proiectul Profusion Crime, în cadrul căruia sunt publicate, în premieră în limba engleză, 4 romane polițiste ale unor autori români: Attack in the Library, scrisa de George Arion, Kill the General de Bogdan Hrib, apărut deja format Kindle, Anatomical Clues de Oana Stoica Mujea și volumul de non-ficţiune Rîmaru – Butcher of Bucharest de Mike Phillips şi Stejarel Olaru.
http://www.ziarulromanesc.net/index.php?option=com_content&view=article&id=672:premier-pe-piaa-de-carte-britanic-primele-romane-poliiste-romaneti-traduse-in-englez&catid=48:cultur&Itemid=86

Anonim spunea...

Supersonicul românesc IAR-111 Excelsior, testat deasupra Mării Negre. Simulare cu aparatul de zbor - VIDEO
http://www.gandul.info/magazin/supersonicul-romanesc-iar-111-excelsior-testat-deasupra-marii-negre-simulare-cu-aparatul-de-zbor-video-8811280

Anonim spunea...

DE CE IUBESC ROMÂNIA. Dana Bates, pionier în Valea Jiului: întâlnirea unui texan cu ortodoxia şi deochiul
Dana Bates are 43 de ani şi este originar din Texas. A venit prima oară în România în 1995, pentru a-şi vizita părinţii care administrau un ofelinat şi care s-au ataşat atât de mult de oamenii pe care i-au ajutat încât şi-au dorit să fie înmormântaţi aici, într-un cimitir de ţigani. S-a stabilit în Lupeni din 1999 alături de soţia sa Brandi şi au decis să-şi crească cei doi copii, Briana Jelsa (6 ani) şi Gabriel Matei (2 ani), aici.
În prezent îşi dedică cea mai mare parte a timpului popularizării acţiunilor celor 150 de cluburi Impact din România - program al Fundaţiei Noi Orizonturi pe care a reuşit să o înfiinţeze alături de soţia sa în 2000 - şi strângerii de fonduri pentru acestea. Modelul acestora a ajuns deja în Republica Moldova, Honduras şi Statele Unite, iar Dana vrea să-l exporte în cât mai multe ţări. În plus, este profesor la două colegii din Statele Unite care au cursuri despre ţara noastră şi ai căror studenţi vin la Lupeni pentru trei luni şi învaţă despre cultura şi istoria României şi despre ortodoxie.
http://www.gandul.info/de-ce-iubesc-romania/de-ce-iubesc-romania-dana-bates-pionier-in-valea-jiului-intalnirea-unui-texan-cu-ortodoxia-si-deochiul-8997963

Anonim spunea...

Apa „anti-îmbătrânire” a românilor, „clonată” de chinezi în parcuri tehnologice private
http://www.adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/valcea-ramnicu_valcea-qlarivia-apa_imaculata-apa_tineretii-chinezi_produse_contrafacute-icsit_ramnicu_valcea-ioan_stefanescu_0_599340103.html

Elena spunea...

Romanca medaliata cu aur la Varsovia, pentru descoperirea secretului tineretii
Simona Bisboaca, in varsta de 32 de ani, a fost medaliata cu aur pentru produsul desemnat "cel mai puternic antioxidant" denumit "Antioxi Vita", informeaza Adevarul.
Romanca nu a castigat doar o medalie, ci doua: una de aur si una de argint. Medalia de argint a primit-o pentru un al doilea produs prezentat la salonul de inventica: "Propolis dizolvat in apa", care i-a adus si un premiu special, oferit de catre Asociatia Asiatica pentru Inventii si Creativitate.
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/imbatranire/romanca-medaliata-cu-aur-la-varsovia-pentru-descoperirea-secretului-tineretii-1134546?utm_source=www.metalhead.ro&utm_medium=WIDGET-RECENTE&utm_campaign=WIDGET-RECENTE