luni, 28 noiembrie 2011

Sfantul Ardealului - Parintele Arsenie Boca. 22 de ani de la mutarea la cele vesnice


Sfantul Ardealului - Parintele Arsenie Boca from VALENTIN on Vimeo.

6 comentarii:

Gabriela Unitate in Romania spunea...

Parintele Arsenie Boca ne da incredere in bunatatea lui Dumnezeu si in iubirea Sa nesfarsita fata de noi pacatosii: "Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos e mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu".

Nu incetati a va ruga pentru noi, Cuvioase Parinte Arsenie!

Sa ii rasplateasca platesca Dumnezeu si pe toti cei care inca scriu, publica in continuare articole, carti, fac filme despre SFANTUL nostru al Ardealului !

Elena spunea...

S-a pus mult suflet și iubire în realizarea acestui film. Merită cu adevărat să fie vizionat.
Multă recunoștință realizatorilor și ție, Daniel,pentru postare.
Dumnezeu ne-a dăruit de-a lungul întregii istorii sfinți martiri care au păzit neamul nostru, au sfințit locul și ne-au asigurat dăinuirea prin beneficitatea ființei lor, prin marea puterea a credinței și a jertfei lor.
Părintele Arsenie, Sfântul Ardealului și al tuturor românilor este unul dintre acești Oameni ai lui Dumnezeu.

Anonim spunea...

Extrase din profețiile Părintelui Arsenie Boca

„Mai, sa stiti ca multi vor pleca din tara, dar putini se vor intoarce. Va veni vremea cand ar dori sa se intoarca si n-or mai putea, caci Romania va fi inconjurata de flacari”.
„Vor veni necazuri mai mari decat Muntii Fagarasului”. Ne-om duce la muntii Fagarasului si la dealul Prislopului sa se pravaleasca peste noi ca nu mai putem rezista . ” „Muntii Fagarasului si dealurile Prislopului va vor acoperi pe voi”.
„Ce sa facem Parinte, ca acum este foarte rau”. Parintele zice: „Va veni si mai rau”. Zic: „Parca toate sunt otravite. Nici nu ne mai vine sa mancam”. „Ma, faceti semnul sfintei cruci pe tot ce mancati: apa, ceai, cafea, prajitura, fructe, bautura, mancare, paine. De ar fi dat chiar si cu otrava, Sfanta Cruce anuleaza tot ce este otravit”.
„Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta. Veti cadea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt ingaduite de Dumnezeu, Care este tovarasul de drum al fiecaruia, de la nastere pana la moarte. Vor cadea si cei alesi.Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Vor lua totul!”
„Trebuie sa ne intarim spiritualiceste, ca altfel viata noastra este moarta, chiar daca ne merge numele ca traim. Luati exemplu de la Stefan cel Mare, care cu o mana de oameni intariti spiritualiceste, tinea pe tatari la Nistru si pe turci la Dunare”.
Spunea Parintele Arsenie : ” sa ne spovedim si impartasim mai des, ca va sosi timpul cand se va lua Sfanta Liturghie la cer si nu se va mai savarsi pe pamant“.
( Extrase din ” Noi marturii despre parintele Arsenie Boca”, Editura Agaton, Fagaras, 2005)

„Ma, întoarceti-va la Dumnezeu caci calul rosu bate la portile Rasaritului. Dar sa nu va întristati ca de acolo vine mântuirea. Prigoana vine de la Apus”.
(Din “Alte marturii despre parintele Arsenie Boca”, Editura Agaton, Fagaras, 2008)

Privind viitorul a spus : “Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua cu cinci colturi va disparea , dar va veni steaua cu sase colturi , anarhia, si va fi vai si amar de lume“.
(Monitorul de Fagaras, 13-19 feb.2008)

Elena spunea...

Chilia parintelui Arsenie Boca din valea Sâmbetei
Un film extraordinar despre chilia săpată de părintele Arsenie Boca in "trupul muntelui" , în stâncă, undeva pe Valea Sâmbetei, la peste 1400 m altitudine, locul unde se reculegea ÎN DEPLINĂ ARMONIE CU NATURA ȘI CU DUMNEZEU :
http://www.youtube.com/watch?v=82FnylROdns

Anonim spunea...

”La manastirea Prislop, unde fusese exilat pe nedrept, a plans trei zile si trei nopti, stiind ca niciodata nu va mai ajunge la Sambata, ca va fi alungat din toate manastirile si doar la moarte va mai imbraca odajdiile preotesti.”
http://www.fericiticeiprigoniti.net/parintele-arsenie-boca/258-parintele-arsenie-cand-avea-ceva-de-spus-era-de-neoprit

"În fiecare noapte, la orele 12.00, se deschideau singure ușile închisorii"
http://www.fericiticeiprigoniti.net/parintele-arsenie-boca/257-in-fiecare-noapte-la-orele-12-se-deschideau-singure-usile-inchisorii

Anonim spunea...

Nicolae Steinhardt - Jurnalul Fericirii
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nJC2NjXY5qs#!