luni, 5 decembrie 2011

Artefacte exceptionale

Cel mai prestigios ziar din Statele Unite ale Americii, publica in sectiunea Science, un articol despre aceasta expozitie, articol scris de John Noble Wilford si intitulat “A Lost European Culture, Pulled From Obscurity”. Prezentam mai jos fragmente :

O CULTURA EUROPEANA PIERDUTA, SCOASA DIN OBSCURITATE

"Inaintea gloriei care a fost Grecia si Roma, inainte chiar de primele orase ale Mesopotaniei sau a templelor de-a lungul Nilului, au trait in valea de jos a Dunarii si la poalele Balcanilor oameni care au fost primii in arta, tehnologie si comert la mare distanta.


Timp de 1.500 de ani, incepand mai devreme de anul 5.000 I.Chr., ei au lucrat pamantul si au construit orase, unele cu 2.000 de locuinte. Ei au fost mesteri priceputi in arta bronzului, noua tehnologie a acelui timp. In mormintele lor s-a gasit o varietate impresionanta de ornamente de cap si bijuterii pentru gat si, intr-un cimitir, au fost descoperite, ca ansamblu de aur, cele mai vechi artifacte din intreaga lume.

Uluitoarele desene ale vaselor vorbesc de rafinamentul limbajului vizual al culturii lor… Peste 250 de artefacte muzeale din Bulgaria, Moldova si Romania sunt expuse pentru prima data in Statele Unite.

Doctorul David W. Anthony, profesor de antropologie la colegiul Hartwick din Oneonta, NY, curatorul expozitiei: “Vechea Europa a fost printre cele mai sofisticate si tehnologic avansate locuri din lume” si a devzoltat “multe dintre semnele politice, tehnologice si ideologice ale civilizatiei.”

La recenzia facuta expozitiei, Roger S. Bagnall, director al institutului, a marturisit ca pana acum “Foarte multi arheologi nu auzisera de aceste vechi culturi europene”. Admirand ceramicile colorate, Dr. Bagdall, un specialist in arheologia egipteana, a remarcat ca, in acel timp, “egiptenii cu siguranta nu faceau vase ca acestea.” Un catalog al expozitiei, publicat de Princeton University Press, este primul compendiu de cercetare in engleza despre descoperirile Vechii Europe. Cartea include eseuri ale expertilor din Marea Britanie, Franta, Germania, Statele Unite si din tarile in care a existat acea cultura.

Pe un vast teritoriu care acum apartine Bulgariei si Romaniei, oamenii s-au stabilit in sate cu una sau mai multe case adunate inauntrul gardurilor. Casele, unele cu doua etaje, erau incadrate in lemn, cu pereti in tencuiala de argila si podea din pamant intarit.Cateva orase ale oamenilor din Cucuteni, o cultura robusta din nordul vechii Europe, au crescut la mai mult de 800 de acri, ceea ce arheologii considera un spatiu mai mare decat orice alta asezare umana cunoscuta in acel timp."

Continuitatea noastra ca popor evoluat inca de la rasaritul civilizatiei mondiale este dovedita, de asemenea, prin traditiile populare care s-au pastrat pana in vremea noastra.

Discontinuitatea noastra ca popor si ca limba exista numai in mintea acelora pentru care adevarul si dovezile stiintifice remarcabile nu inseamna nimic, fiindca minciuna si dezinformarea perpetuate de-a lungul anilor sunt aliatii lor la care, spre rusinea lor, nu renunta.

Noi avem sacra datorie fata de contemporani si fata de urmasi de a prezenta adevarul, asa cum a fost scos la iveala din ceata trecutului.


Iar expozitia recent deschisa in New York despre cultura vechii Europe, in care aportul romanesc este de 80%, ne indreptateste sa spunem lumii, din nou, tare si raspicat: “Noi nu suntem urmasii Romei!”


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.

25 de comentarii:

laura-maria ilea spunea...

am vrut sa-ti pun zilele trecute un link cu acest articol la postarea ta de miercuri, dar m-am luat cu altele. :)
Sa ai un inceput de saptamana inspirat, Daniel!

Anonim spunea...

cine credeti ca a decis pana la urma ?..

in ultima poza femeia simbolizeaza IUBIREA, care il ajuta pe barbat sa gaseasca cel mai simplu raspuns la orice intrebare. Femeia sta in poza in dreapta,simbolizand stanga de fapt,si anume inima, dar inima este reprezentata de Dumnezeu, iar fiul din partea Tatalui, este de fapt MAMA. Imaginea este una dintre multele povesti in care primul popor primordial de unde toti isi au originile, stiau cine sunt cu ADEVARAT, cunoscandu-si Mama si Tatal Creator.

Daniel Roxin spunea...

La fel iti doresc!

veronica spunea...

Stimate dle Roxin,
Apreciez mult ceea ce facteti si dvs. si multi dintre cei dedicati adevarului. Va semnalez un fapt foarte trist despre care, spre surprinderea mea nu se vorbeste de loc. Concret, in aceasta toamna, mergind catre nordul Moldovei, am vazut in localitatea Tirgu Frumos indicatorul "Cucuteni". Ei bine, tristetea a fost infinita dar, in portie egala, ca sa zic as, cu revolta. Una dintre cele mai vechi culturi neolitice din Europa, are lacatul pus pe muzeu, iar situl....ce sa mai spunem?!, pentru ca, din lipsa de fonduri, Ministerul Culturii a decis concedierea personalului si...gata. Un portar inimos, om de-al locului, nu a vrut sa plece si, cum are cheia de la lacat si a tot auzit explicatiile, le spune la rindul lui plin de patos si de mare respect, bucuros ca mai ajunge cineva pe acolo. S-ar putea face ceva? Vad ca strainii ne tot descopera iar noi tot punem lacate.
Cu tristete,
Veronica

Daniel Roxin spunea...

Daca e asa, acest lucru nu face decat sa confirme inca o data ca Romania nu este condusa de romani ci de indivizi care vor distrugerea identitatii nationale a acestui popor. Nu vor reusi dar, pe fondul unei majoritati spalate pe creier, vor mai distruge inca unele relicve, pana cand va veni ceasul socotelii!

Elena spunea...

„Casta IO”, cheia descifrarii codului getic
„Limba poporului roman se potriveste celui mai cult popor de pe pamant, atat este de armonioasa si bogata”, scria Alfred Hoffmann in „Istoria Pamantului” (1820).
http://www.enational.ro/romania-mea/%E2%80%9Ecasta-io%E2%80%9D-cheia-descifrarii-codului-getic-99785.html/

Codul getic de pe statuia de la Adamclisi
Matricea lingvistica unica in lume
Matricea lingvistica de pe patrafir este unica in lume, ca vechime. Aceasta demonstreaza ca scrierea hieratica, codificata, era folosita de marii initiati care erau preotii geto-daci. Este primul document care dovedeste existenta codului getic, despre care se vorbeste adesea in deradere. Profesorul Tudor Diaconu din Pitesti este cel care a descifrat codul din matricea ligvistica a statuii, ordonand-o dupa ordinul 10, al castei regilor preoti IO !
http://www.enational.ro/romania-mea/codul-getic-de-pe-statuia-de-la-adamclisi-91292.html/

Anonim spunea...

Prin distrugerea comorilor de arta dacica, precum si a sanctuarelor, în special cel de la Sarmizegetusa Regia, ca si a scolilor dacice, Traian a adus cea mai mare paguba culturii si civilizatiei universale.

http://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2011/12/02/fabuloasele-comori-dace/

Anonim spunea...

Legendele „descălecatelor”. Sacralitatea instituţiei voievodale româneşti
”Dacia a fost centrul suprem al tradiţiei hiperboreano- pelasge în timpurile preistorice ale neoliticului. În perioada antichităţii clasice, sub regele erou Decebal, Dacia cade pradă romanilor care o jefuiesc şi o spoliază de toate bunurile materiale, însă tradiţia rămâne aceeaşi, neschimbată. Aceasta graţie faptului că , în afara teritoriilor cucerite de romani ce reprezentau circa 1/3 din teritoriul Daciei lui Decebal, spiritualitatea dacică a continuat să subziste fără a fi perturbată de factorul roman! Dacă Muntele Sacru – Kogaionul din Bucegi – se afla sub atentă supraveghere romană, viaţa spirituală si tradiţia s-a mutat în celălalt munte sacru al dacilor – Ceahlăul. Datorită acestui fapt şi revenirii la Muntele Sfânt a tradiţiei imediat ce condiţiile politice si administrative au permis-o, tradiţia pelasgo-hiperboreano- dacă a subzistat nealterată şi în timpul invaziilor popoarelor migratoare. Astfel, tradiţia pelasgo-hiperboreană ajunge în stare pură în posesia vlahilor sau românilor!
(…)Tocmai din această cauză, în secolele XIII-XIV când se vor forma statele medievale româneşti, Moldova Valahia şi Transilvania, Dacia era neatinsă de istorie în ceea ce priveşte tradiţia. Ea se găsea literalmente exact în aceeaşi stare în care era în timpul când domnea asupra sa primul rege-preot Zamolxe, acel Ler Împărat al colindelor şi basmelor româneşti.”
(…)”El (Negru Vodă) mai este cunoscut şi sub numele de Radu Negru. Întrucât cu acest nume sunt cunoscuţi mai mulţi voievozi putem bănui că este vorba de fapt de un nume desemnând aceeaşi supra castă sacerdotal regală care s-a îngrijit de perpetuarea tradiţiei zamolxiene de-a lungul întregului Ev Mediu. Aceste lucruri ne demonstrează un fapt. Anume că funcţionalitatea sacră a voievozilor români este mai importantă decât cea politică deoarece semnifică în primul rând o revitalizare a vechilor mistere, o perpetuare şi readaptare a tradiţiei daco hiperboreene, impusă de legile ciclice ale manifestării, ceea ce i-a permis să rămână fundamental dacică!(…) ”
http://quadratus.wordpress.com/2008/10/14/622/

Anonim spunea...

@elena, buna documentarea, articolul, poza perfecte, mult adevar, Daniel ? Alfabetul limbii romane AEIOU, VOCALE, 2 STELUTE,CUM A LUAT NASTERE A-UL DIN OU, 5, 10, IO !, e chiar asa de simplu:)

Mai mult ? Iti Multumesc !

Anonim spunea...

BOZIORU-POARTA ZEILOR
http://accesdirect.a1.ro/special/Disparitiile-misterioase-din-Bozioru_92.html

Anonim spunea...

”Al cui ești Tu, Țepeș,Doamne ?”
”Bulgarii si-ai insusit istoria tribalilor si getilor odrisi, pe care o prezinta ca fiind istoria stramosilor lor. Si, fiindca au vazut ca romanii nu prea le au cu istoria, l-au revendicat si pe Decebal! Acum a venit randul lui Vlad Tepes din neamul Draculestilor sa fie revendicat de vecini. Cum naiba se face ca sunt revendicati chiar domnitorii care au pus pielea-n bat (si nu numai pielea) tuturor celor care au vrut sa stapaneasca meleagurile astea?”
http://www.enational.ro/romania-mea/al-cui-esti-tu-tepes-doamne-111380.html/

Elena spunea...

EMINESCU ŞTIA CĂ MAREA NEAGRĂ FUSESE PĂMÂNT SFÂNT
”In ultima vreme e tot mai greu pentru anumite puteri politice si economice sa impiedice aparitia unor informatii strict confidentiale. Iar cand informatiile sunt sustinute de nume celebre, veridicitatea lor sporeste. In acest fel, Robert Ballard, cel ce a descoperit epava Titanicului a aratat ca spatiul acoperit cu apele Marii Negre a fost locuit in trecut si ca sub ape se gasesc cladiri deosebite. ”
http://romaniapress-misterelelumii.blogspot.com/2011/06/eminescu-stia-ca-marea-neagra-fusese.html

Anonim spunea...

Enigmele Mării Negre
http://enciclopediagetodacilor.blogspot.com/2011/12/enigmele-marii-negre.html

Anonim spunea...

O stea căzătoare i-a adus milioane unui american
Un meteorit cu o greutate de 17 kg a căzut în 2006 pe domeniul unui fermier din orăşelul american Conception Junction (statul Missouri), iar de curând acesta a aflat că specimenul valorează 3,5 milioane de dolari.
http://elldor.info/2011/11/atentie-la-cer-o-%E2%80%9Cstea-cazatoare%E2%80%9D-i-a-adus-milioane-unui-american/

Gerula spunea...

A fost descifrata inscriptia dacica de pe inelul de la Ezerovo (Bulgaria).Practic noi acum vorbim limba geto-daca doar foarte putin modificata . Cititi despre aceasta chiar pe blogul celui care a descifrat aceasta inscriptie . Este uimitor cat de asemanatoare este limba daca cu cea romana.
http://florincroitoru.tripod.com/

Elena spunea...

Dovada ca Biblia nu e un mit. Descoperirea unui arheolog in Turcia, confirmata de specialisti
Mai multi oameni de stiinta confirma descoperirea unui arheolog amator, care afirma ca a gasit resturile Arcei lui Noe in varful unui munte din Turcia.
http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/o-dovada-ca-biblia-are-dreptate-oamenii-de-stiinta-confirma-arca-lui-noe-a-fost-gasita-in-turcia.html

Anonim spunea...

http://atuncinoivomreveni.blogspot.com/2011/03/taina-bisericii-ortodoxe-romane.html
http://www.zamolxis.ro/modules.php?name=News&file=article&sid=1

Conform tradiţiei, păstrate până la noi, Polul Pământesc este o reflectare a Polului Celest fiind unul şi acelaşi cu Centrul Lumii pentru că Centrul Lumii este locul unde se manifestă direct activitatea Principiului, acţiune care se exercită de-a lungul Axei Lumii, a Columnei Cerului. Dragonul dacic îngemănând lupul şi şarpele aflat în vârful unei suliţe care reprezintă chiar Axa Lumii este chiar imaginea acestui adevăr. În plan terestru acest adevăr se manifestă prin dragonul desenat de lanţul muntos carato-balcanic expresie a unităţii primordiale înseşi acesta fiind spaţiul în care a emers cultura şi civilizaţia pelago-hiperboreeană.
Pe de altă parte, dar cu acelaşi sens, dragonul cu cap de lup nu este doar Şarpele Zburător, emblemă a Principiului Creator Zamolxe ci şi capul înţelepciunii divine în ordinea lucrurilor vizibile. Prin urmare, stindardul dacic îngemănează două aspecte ale lui Zamolxe Apollo: unul vizibil lupul şi altul iniţiatic, invizibil Şarpele. Şi în acest ultim sens al simbolismului degajat de dragonul dacic gura de lup devine o „gură de rai” iar prin revelarea Adevărului de dincolo de aparenţe obţinut prin iniţiere el este echivalent cu o „gura de aur”
( http://quadratus.wordpress.com/2008/11/14/simbolismul-lupului-si-al-sarpelui-dragonul-dacic/ )

Anonim spunea...

http://enciclopediagetodacilor.blogspot.com/2011/12/romania-vatra-lumii.html

Anonim spunea...

Brățările radionice ale dacilor
http://artapeintelesultuturor.blogspot.com/search?updated-max=2011-12-11T10:36:00%2B02:00&max-results=50

Anonim spunea...

Ce au revoluțiile cu moștenirea culturală?
http://axa.info.ro/rss/item/806-institutul-egyptean-din-cairo
http://www.prolibro.eu/mostenirea-culturala-fragila-in-vreme-de-revolutie

Anonim spunea...

Originea românilor
http://www.lucianmilea.ro/articole/istorie/originea-romanilor.html

Anonim spunea...

Cine suntem ?
http://enciclopediagetodacilor.blogspot.com/

Anonim spunea...

EPOPEEA STEAGULUI DACIC DE LUPTĂ – PARTEA A I-A
http://www.enational.ro/romania-mea/epopeea-steagului-dacic-de-lupta-partea-i-39579.html/#ixzz1gzk2JMZT

Anonim spunea...

Eu sunt ROMAN si chiar am avut ca inaintasi Dacii daca nu ma credeti ascultati basmele din mosi stramosi spuse seara la lumina focului si veti vedea ca dacii stiau despre o alta lume in care era tinerete fara batranete si viata fara de moarte si mai stiau de o lume subpamanteana in care cel care ajungea isi desavarsea procesul de cunoastere si devenea barbat(Tugunea tatii ,care de fapt e Zamolxix ) ,si mai stiau o lume a ielelor (zanele care au grija de apele pamantului ).Priviti-mi ia si veti vedea brodata pe ea constelatii la fel ca acum 2000 de ani asa cum ne-au lasat stramosii nostri .Asculta miorita si vei vedea ca e mai mult decat o balada vei vedea ca e un ritual al bacantelor (preotese dace),un ritual de fertilitate ,priveste banii dacilor si ai sa vezi ca oricum i-ai intoarce vei descoperii noi modele in efigii si toate iti tansmit ca Zamolxix e cu noi pretutindeni in fiecare lume existentiala posibila .Si daca crezi ca n-am gramtica originala priveste cei 4 000000 de romani plecati in lumea larga cat de repede si cat de bine au invatat limbile pamantului oare nu pt ca radacina-i in limba nostra .Da sunt roman dar nu stiu cum sa-i cer statului "care ma reprezinta " sa aloce bani(din banii mei,pe care mi ia zi dezi )pt arheologie ,pt cercetare nu stiu sa cer ca in scoli sa se puna mai mult accent pe trecutul nostru asa cuma fost el ,nu stiu cum sa cer ca descoperirile arheologice de la noi sa fie mediatizate la TV, sa se faca documentare cu siturile noastre .Dar poate cand voi invata toate astea si vor fi aplicate in practica poporul meu isi va da seama cine este si va vrea mai mult de la el insusi .simona

Anonim spunea...

Cicero... vorbea lingua româneasca
http://codulgetic.blogspot.com/2010/08/cicero.html