duminică, 18 decembrie 2011

Bucuria de a darui si a primi

Orice relatie implica actul de a darui si de a primi. Daruirea atrage dupa sine primirea, la fel cum primirea atrage dupa sine daruirea. Ceea ce merge in sus va trebui sa coboare la un moment dat, la fel cum ceea ce pleaca de la noi va trebui sa se intoarca mai devreme sau mai tarziu. De fapt, primirea nu este diferita de daruire, caci daruirea si primirea sunt cele doua fete ale aceleiasi monede: fluxul energiei universale. Daca veti bloca acest flux (in orice directie), nu veti face altceva decat sa va opuneti inteligentei naturii. Orice samanta contine in ea promisiunea a o suta de paduri. Pentru aceasta trebuie ca ea sa nu fie insa depozitata intr-un sac. Este necesar ca inteligenta ei sa fie daruita solului fertil. Prin acest act de daruire, energia ei invizibila incepe sa curga catre manifestarea in planul material.

Cu cat veti darui mai mult, cu atat veti primi mai mult, caci bogatia universului va continua sa circule astfel prin viata dumneavoastra. De fapt, tot ceea ce este cu adevarat valoros in viata nu face altceva decat sa se multiplice continuu atunci cand este daruit. Daca ceva nu se multiplica prin daruire, atunci nu merita sa fie daruit, nici primit!

Daca simtiti ca ati pierdut ceva prin actul daruirii, atunci darul nu a fost sincer, si deci nu va provoca o crestere. Daca daruiti ceva impotriva dorintei dumneavoastra reale, actul dumneavoastra va fi golit de energie. Altfel spus, intentia care se ascunde in spatele daruirii si primirii are o importanta vitala. Intentia ar trebui sa fie intotdeauna aceea de a da nastere la fericire, deopotriva pentru cel care daruieste si pentru cel care primeste, caci fericirea este sursa vietii, si de aceea ea genereaza crestere.

Ceea ce se intoarce inapoi este direct proportional cu intentia neconditionata de a darui din inima. De aceea actul daruirii trebuie sa fie plin de bucurie, iar starea dumneavoastra mentala ar trebui sa fie una de continua fericire odata cu fiecare act de daruire. In acest fel, energia care sta la baza daruirii se va amplifica de un numar mare de ori.

[...] A darui este in firea intregului univers. A accepta darul este a doua natura a acestuia.
Deepak Chopra
Sursa: drumuricatretine  
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

8 comentarii:

laura-maria ilea spunea...

Cat de adevarat...! Si cuvintele de intelepciune de ieri... era atat de important pentru mine sa la aud. :) Multumesc. Si o duminica insorita iti doresc, Daniel.

Anonim spunea...

Daniel , multumim pentru darul imens pe care ni-l oferi prin informatie transformatoare , prin emisiuni , si prin ceea ce compui (carti si muzica). Consider ca esti unul din oamenii pe care D-zeu i-a daruit pamantenilor pentru a le mangaia zilele. Iti doresc din tot sufletul :"sarbatori fericite" ! Kasandra

Daniel Roxin spunea...

Sarbatori fericite si tie!

Titi spunea...

http://youtu.be/Qc8ZbVcdHpg
Craciun fericit!:-)

Ionica spunea...

Ho Ho Ho Craciun faerict la toti !!!!

Ionica spunea...

Craciun fericit !!

Elena spunea...

Birds of winter
http://www.youtube.com/watch?v=JzLyJADJNzc

Anonim spunea...

♥♫ GHEORGHE ZAMFIR - Christmas carols(pan flute and orgue) ♥♫
http://www.youtube.com/watch?v=-ZYSoleBJVE