joi, 22 decembrie 2011

Euro News despre Rosia Montana... (video)






Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

15 comentarii:

Anonim spunea...

da asa este, eu deja am semnat petitia :Salvati rosia montana,acum trebuie sa vedem care sunt urmatorii pasi,pentru ca nu doar acea zona va fi afectata ci si noi partea de sud in caz de ceva dezastru la acea mina.Daca uniunea europeana este asa de ingrijorata de tot ce se poate intimpla, de ce nu i-au masuri?Suntem o tara asa bogata incit datorita unui dezastru ecologic in zona sa putem plati despagubiri cuiva?Aceasta firma datorita faptului ca stie ce implica aceasta exploatare ,va incepe evtractia intr-un mod agresiv,pentru a-si asigura cantitatea de aur dorita si cind totul se va duce de ripa ,noi vom ramine bolnavi,cu ape contaminate si cu un viitor stilcit,iar ei isi vor freca miinile a multumire ca au reusit sa mai prosteasca niste fraieri cu vorbe si promisiuni frumoase.ASA ESTE NU TREBUIE SA APUCE SA SE INSTALEZE CA NICI DRACU NU-I MAI SCOETE DE ACOLO DECIY DUPA CE AU DUS DEZASTRUL LA BUN SFIRSIT.ACEASTA GUVERNARE ESTE DIRECT RASPUNZATOARE PENTRU DEZASTRUL CE VA URMA ,SI TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU TOATE MIZERIILE PE CARE LE LANSEAZA.NE JIGNESTE INTELIGENTA.

laura-maria ilea spunea...

Un documentar care, dupa parerea mea, ar trebui vizionat de cat mai multa lume...

Daniel, eu iti doresc de pe acum Sarbatori pline de lumina si magie alaturi de toti cei dragi tie, multa sanatate, putere si inspiratie in anul care vine si toate gandurile cele bune sa fie cu tine! Si un zambet mare :)

Doamne Ajuta! Maria

Daniel Roxin spunea...

Sarbatori fericite si tie, Maria! :)

Amael spunea...

Craciun binecuvantat iti urez tie si tuturor celor care fac parte din echipa ta,bucurie si pace si un nou an plin de impliniri!

Thele spunea...

Crud si adevarat acest documentar,cel mai tragic e ca suntem mintiti si agresati cu tot felul de reclame pro minerit in Rosia Montana prin care se inceraca manipularea sentimentala a privitorilor .Pacat... Sper ca acea zona sa ramana neatinsa de mineritul cu cianuri.
Ps. Foarte bun documentarul Daniel.
, ar trebui sa fie vazut de cati mai multi romani pentru a nu se lasa impresionati de acest "lobi "agresiv pe care il fac televiziunile.
Iti doresc un Craciun fericit si luminos .

Daniel Roxin spunea...

Va multumim! Un Craciun plin de bucurii tuturor!

Elena spunea...

Proiectul Rosia Montana ne va “servi”, zilnic, 40 tone de cianura
http://apologeticum.wordpress.com/2011/12/21/proiectul-rosia-montana-ne-va-servi-zilnic-40-tone-de-cianura/

Anonim spunea...

Începând din 1989, o serie de companii miniere multinaţionale s-au arătat interesate să extragă aur din Turcia. Eurogold, o companie australiano-canadiană, a fost una dintre ele. Procesul tehnologic propus presupunea deversarea de cianuri, ceea ce a îngrijorat comunităţile din zonă. Cu toate că localnicii au câştigat procesele intentate Eurogold în toate instanţele, extragerea continuă ca şi înainte. Cine e învingator în conflictul dintre localnici şi compania multinaţională? O întrebare cu răspuns deschis...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FGSUZwi4c4o

Elena spunea...

Ce fac părinții RMGC în Peru. Și ”coincidențele” cu cazul Roșia Montană
”Despre protestele din Peru, din ultimele luni ale anului trecut, împotriva unui proiect minier de exploatare a aurului pe care compania Newmont încearcă să-l dezvolte s-ar putea să fi auzit. Amploarea acestora a blocat activitatea în capitala regională Cajamarca timp de două săptămâni, astfel încât guvernul a declarat stare de urgență și a trimis trupe militare pentru a interveni. Astfel, informațiile despre proteste au ajuns pe fluxurile internaționale de știri și, pe ici, pe colo (în câte-un colț de ziar, pe câte-un blog sau pe Facebook) și în România.”
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ce-fac-parintii-rmgc-in-peru-si-coincidentele-cu-cazul-rosia-montana-72207.html

Anonim spunea...

Manipularea în cazul Roșia Montană.Studiu de caz cu șeful de cabinet al lui Tony Bair la mijoc. Și cu trei academicieni români
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/manipularea-in-cazul-rosia-montana-studiu-de-caz-cu-seful-de-cabinet-al-lui-tony-blair-la-mijloc-si-cu-trei-academicieni-romani-65689.html

Anonim spunea...

Anul 2012 este decisiv pentru Roșia Montană
Mihai Goţiu scria pe 29 decembrie 2011 despre disperarea Gold Corporation de a primi avizele exploatării cu cianură din cauză că sunt în insolvenţă şi nu îi vor mai ţine banii mult timp. A fost nevoie doar de o zi pentru ca informaţia să fie confirmată de un articol de pe 30 decembrie 2011 din Wall Street Journal. În acesta, se precizează că miliardarul Thomas Kaplan, unul din acţionarii principali ai firmei-mamă Gabriel Resources, a pierdut până acum sute de milioane de dolari în încercarea de pornire a planului RMGC.
Aşa se poate explica felul în care RMGC aruncă banii în stânga şi dreapta, aruncând cu această ocazie şi România în rândul ţărilor cu presă asupra căreia se exercită presiune economică şi cenzură, conform raportului Reporteri Fără Frontiere.
http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/2012/01/05/anul-2012-este-decisiv-pentru-rosia-montana/

Anonim spunea...

Alexandru Tomescu – violonist : "Ma onoreaza sa fac parte din aceasta lupta pentru Rosia Montana, deoarece o gasesc dreapta si patriotica"
http://www.formula-as.ro/2011/967/spectator-38/alexandru-tomescu-ma-onoreaza-sa-fac-parte-din-aceasta-lupta-pentru-rosia-montana-deoarece-o-gasesc-dreapta-si-patriotica-13672

Anonim spunea...

Tăblițele cerate de la Roșia Montană,un tezaur al Europei
http://www.enational.ro/romania-mea/tablitele-cerate-de-la-rosia-montana-un-tezaur-al-europei-49380.html/

Anonim spunea...

Scrisoare către România (Bianca Alexandra Cobori – ”Roșia Montană, acasă”)
Mass-media a fost inundată în ultimele luni ale anului trecut de așa-zise ”scrisori către România”, ”povești adevărate” etc. puse în scenă de agențiile de publicitate ale RMGC. Pe adresa Campaniei ”Salvați Roșia Montană!” a sosit, însă, și o altfel de ”scrisoare către România”, trimisă de o tânără care a copilărit acolo. O puteți citi mai jos, fără alte comentarii suplimentare.
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/scrisoare-catre-romania-bianca-alexandra-cobori-rosia-montana-acasa-72256.html

Anonim spunea...

Hugo Chavez repatriază aurul poporului venezuelean
http://foaienationala.ro/hugo-chavez-repatriaz-aurul-poporului-venezuelean.html