vineri, 16 decembrie 2011

Inca o tradare nationala! "Romania" renunta la datoria istorica a Germaniei catre noi - 19 miliarde de euro!!!

Blaga: "Germania nu are datorii istorice faţă de România." Înfiinţarea comisiei speciale, respinsă

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat, joi, că BNR a identificat date suplimentare potrivit cărora Germania nu are datorii istorice faţă de România. În acest sens, Senatul a respins propunerea de înfiinţare a comisiei speciale privind datoria istorică pe care nemţii o au către ţara noastră. Propunerea de înfiinţare a a Comisiei a fost respinsă cu 65 de voturi “împotrivă”, 48 “pentru” şi trei abţineri.

Conducerea Senatului a luat act, la finele lunii octombrie, de o scrisoare semnată de Radu Golban, economist, în care era semnalată existenţa unei datorii istorice a Germaniei către România, membrii Biroului Permanent hotărând să propună acestei Camere înfiinţarea unei comisii care să analizeze situaţia. În data de 28 noiembrie, BP al Senatului a decis propunerea unei hotărâri care reglementează înfiinţarea unei Comisii pentru a analiza datoria istorică a Germaniei către România.

Radu Golban: “S-au făcut presiuni ca România să renunţe la cele 19 miliarde de euro din Germania”

Economistul care susţine că Germania are o datorie de aproape 19 miliarde de euro faţă de România spune pentru REALITATEA.NET că respingerea înfiinţării comisiei speciale privind această datorie s-a făcut în urma unor presiuni internaţionale la adresa ţării noastre. Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat, joi, că BNR a identificat date suplimentare potrivit cărora Germania nu are datorii istorice faţă de România. În acest sens, Senatul a respins propunerea de înfiinţare a comisiei speciale privind datoria istorică pe care nemţii o au către ţara noastră.

Radu Golban a declarat pentru REALITATEA.NET că are dubii că noile date suplimentare identificate de BNR pe tema datoriei Germaniei ar fi reale. “Până în urmă cu câteva săptămâni, BNR nu a găsit niciun fel de date privind aceste creanţe. Acum, dintr-o dată, au identificat date suplimentare“, a spus Golban, adăugând că nu înţelege de ce BNR nu vrea să colaboreze cu Banca Reglementelor, “banca centrală a băncilor centrale”, care ar deţine informaţii despre datoria istorică pe care Germania o are faţă de România. (nota mea: pentru ca Isarescu este membru Bilderberg?)

Economistul român stabilit în Elveţia spune că s-au făcut presiuni internaţionale asupra României pentru a renunţa la aceste creanţe, de vreme ce o eventuală recuperare a lor ar putea crea un precedent, iar astfel mai multe ţări ar putea cere Germaniei să-şi onoreze datoriile istorice.“Nu s-a renunţat doar la aceste creanţe, ci şi la posibilitatea unor discuţii pe această temă. Momentul nu este oportun, din moment ce şi România şi-a luat angajamentul să sprijine un fond de salvare a Uniunii Europene“, a spus Golban.

“Am discutat de două ori până acum în Biroul Permanent al Senatului înfiinţarea comisiei speciale privind problematica datoriei istorice a Germaniei către România. Vă fac o singură precizare: Am transmis aseară un punct de vedere pe care l-am primit, tot aseară, de la direcţia juridică a Băncii Naţionale. Vi-l citesc oricum şi dumneavoastră: “În completarea scrisorii noastre nr. XVIII per 3600 din 16.07.2010, vă informăm că au fost identificate documente suplimentare în legătură cu problematica supusă atenţiei de către dumneavoastră, prin adresa 783 din 17 iulie 2010. Este vorba de Comisariatul pentru Societatea Civilă. Din analiza acestora nu rezultă însă existenţa unei creanţe a BNR faţă de Casa Germană de Compensaţie”. Vă spun doar o părere personală: dacă ar fi existat o marcă, cred că vechiul regim nu ezita să o recupereze”, a declarat Vasile Blaga înainte de votul de joi din Senat.

Potrivit spuselor profesorului Radu Golban, Germania are să dea statului român 19 miliarde de euro, reprezentând o datorie istorică.

România şi Germania au încheiat în 23 martie 1939 un contract de clearing, prin care ţara noastră se obliga să livreze Berlinului diverse mărfuri. Contractul prevedea că Germania trebuia să plătească în mărci germane imperiale către BNR, care achita apoi în lei româneşti către exportatori.

După izbucnirea controversei, reprezentanţii Ministerului german de Finanţe au susţinut că România a renunţat la orice pretenţie financiară faţă de Germania semnând Tratatul de Pace de la Paris, la 10 februarie 1947. Experţii spun însă că răspunsul este incorect. Aceasta pentru că articolul 28 din Tratatul de Pace de la Paris prevede că România renunţă la toate pretenţiile faţă de Germania „cu excepţia celor care rezultă din contracte şi alte obligaţii anterioare datei de 1 septembrie 1939, precum şi din drepturi dobândite înainte de aceeaşi dată”.

“Am găsit solduri neachitate a Casei de Compensaţie, la finele anului 1944, de un 1.126.000 mărci imperiale. : Înainte de obţinerea datelor am ştiut că a existat în timpul celui de-al doilea război mondial, începând cu anii 30 un model monetar de colaborare europeană numită Uniunea de Clearing. Şi am dorit să aflu mai mult. Am văzut că Elveţia, Banca Naţională a Elveţiei a analizat toate tranzacţiile Elveţiei cu Germania din perioada celui de-al doilea război mondial şi ăsta a fost punctul de pornire a studiului. Într-o recomandare a Băncii Naţionale a Elveţiei din anul 2000 remarcă că a doua tranzacţie după tranzacţiile germano-elveţiene au fost cele germano-române. Cu aur prin Elveţia. Şi că din păcate nici după 1989 România nu arată niciun interes în a analiza aceste tranzacţii“, a spus economistul român în luna septembrie.


Practic, datoria nu poate fi contestată de nimeni pentru că mai există documente istorice care o atestă (Comisiei Bergier – comisie de anchetă a Elveţiei, instituită în anul 1998, pentru a analiza tranzacţiile cu aur în timpului celui de al doilea război mondial, Arhiva Germaniei; numărul de registru al arhivei germane din Berlin este: R 2 / 222; dosarul cuprinde ultimul extras de cont al Casei de compensaţie). Problema care se pune este dacă există vreun document care să arate că România ar fi renunţat la aceste datorii, iar până acum nu pare să existe un astfel de act.
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.

21 de comentarii:

Anonim spunea...

noi nu ne vindem tara...o dam degeaba !

Anonim spunea...

Asa ne trebuie la cat de tampiti de rabdatori suntem. Daca maine ne-ar spune cineva cu functie :asezativa in rand " stati linistiti si va impuscati pe rand " , este foarte posibil ca toata lumea aceasta adormita sa o si faca . Suntem o tara paralizata de frica si lipsita de reactie. Kasandra

Anonim spunea...

Dintre toți cei aflați în funcții de decizie, în Parlament și în administrația centrală și locală, există măcar UNUL SINGUR care să servească interesele acestui neam și nu exclusiv interesele personale și de grup ?!

Anonim spunea...

HA,cine ne credem noi de avem asemenea pretentii?Noi trebuie sa disparem ca natie si altii vor ca datoria mastodontului german sa fie recuperata?Nu Mai Visati cu ochii larg deschisi ,pentru ca noi trebuie sa raminem putini si in postura de sclavi ,si atit.Imi veti spune ca eu ce fac pentru ca tara sa iasa din acest infern.Eu raspund ca nimic pt ca jocurile sunt aranjate.Si va intreb si eu pe DUMNEAVOASTRA ce faceti in sensul acesta ?si daca ceeace faceti da si rezultate.Va spun ca nu da nici un rezultat,pentru ca avem populatie imbatrinita , care este obisnuita cu jugul(ca doar asta a fost cauza pt care au suportat 50 de ani comunismul),iar tinerii ,cam 90%din ei in afara de cluburi,masini,femei,barbati cu bani, altceva nu au in cap si nu se complica ei cu asa ceva.ASA CA DESPRE CE VORBIM?Nimeni nu va face nimic si eu de ce sa fac? Ca o paranteza ,am lucrat intr-un loc unde eram sefa.Toti imi spuneau pasurile ,ba de salarii,ba ca patroana pt cit ne plateste ne chinuie ca pe hotii de cai,si altele.Am propus ca sa facem sedinta si sa dezbetem problema cu patroana.Toti au fost de acord.In principiu patroana stia despre nemultumiri ,dar cind au fost intrebati toti au negat nemultumirile,si ghici cine a fost sanctionat pt ca instiga oamenii care sunt" multumiti".DESIGUR EU.DE ATUNCI AM JURAT CA NU MA VOI MAI IMPLICA IN NIMIC PT CA ROMANUL DACA ESTE AMENINTAT, SE BAGA FUGA LA COTET SI II LASA PE ALTII SA SE FRIGA .Cu alte cuvinte suntem lasi si ne maritam soarta.Eu daxa voi face ceva va fi legat strict de familia mea si atit.NU PRIMESTI SPRIJIN DIN ALTA PARTE CHIAR DE AI DREPTATE.Si cu asta punct.BINE NE FACE .

Anonim spunea...

Toti cei aflati in fruntea tarii au fost alesi cu buna stiinta de poporul roman. Poporul are, in sfarsit, ceea ce si-a dorit. SA TRAIASCA DUPA CUM A VOTAT!

Anonim spunea...

Eu cred ca toti cei din fruntea tari, nu au fost alesi de popor, cititi aici. http://cybershamans.blogspot.com/2011/12/uluitorul-interviu-al-lui-anghel-rugina.html

Anonim spunea...

cei din fruntea tarii cred ca s au votat singuri

http://cybershamans.blogspot.com/2011/12/uluitorul-interviu-al-lui-anghel-rugina.html

Anonim spunea...

OK , n-avem bani de incasat de la nemti, da de ce n-a lasat Blaga sa ne spuna asta comisia dupa ce ar fi investigat ? Adica chiar nu ne intereseaza ? Le propun romanilor ceva. Atunci nici noi n-avem datorii la bancile germane si audtriece din Romania. Sa le faca uitate asa cum le fac memtii pe ale lor. Sa nu le mai dam nici un banut. Bine pa.

Anonim spunea...

E un subiect atat de delicat sa vorbesti despre latura psihologica a poporului roman incat nu are nici un sens...parerea mea este ca NOI ca si natie dupa atatia ani de comunism am trecut printr un proces de curatare ...pur si simplu nu mai avem identitate ...atatia ani de comunism a insamantat in majoritatea romanilor frica ...nepasarea...FIE PAINEA CAT DE REA TOT MAI BINE E IN TARA MEA...iar de curaj nu mai spun....cateodata ma gandesc unde eram noi sau china daca nu exista acest experiment numit comunismul...sau poate cu acordul partilor lumii li s a dat voie sa nenoroceasca niste tari cu acea ideologie ROSIE cu scopul de a nimici psihologic roadele unei istorii fantastice care au avut acele tari unde comunismul a avut aceasta priza...candva bucuresti era micul paris...oricum au reusit sa ne decaleze intelectual cu multi ani...iar mentalitatea post comunista domina si azi comunitatea romaneasca....nu are rost sa ne amagim...avem nevoie de ceva generatii sa se curete aceasta plaga si sa fim iar oameni...

Anonim spunea...

Dar si noi la randul nostru am platit catre URSS daune pt acel razboi chiar daca pana la urma am intors armele impotriva nemtilor(imi pare rau nu mai stiu suma dar in orice caz era mare)si daca mi-aduc bine aminte a fost platita in aur .Deci pana la urma tot cel necajit plateste .Si cum vrem ca nemtii sa plateasca cand cartile sunt ale lor acum la masa de joc (si sunt bune)si mai ales daca te trezesti cu suma asta de bani cum dracu poti sa mai iei de la FMI alte imprumuturi care ar fi nejustificate ? Cat despre poporul meu nu-i nici mai bun si nici mai rau ca altele ,pt ca in lume sunt sute de popoare care o duc foarte rau si stau ca paralizate lasandu-i pe altii sa le faca viata un infern .Cumva ,candva poate s-or dezmetici .

Anonim spunea...

Falcosul a renuntat la 19 miliarde pentru ca Base si porcalaii lui sa poata fura in liniste alegerile plus un comision gras. Cui trebuie sa multumeasca Germania pentru 19 miliarde? Romaniei? Guvernului roman? Lui Base? PDLeului?

Anonim spunea...

ei au ramas fara bani , nu noi,oricum banii tot ei ii papau...

ile spunea...

Si asa nu primeam nimic.Nu va enervati,s-a renuntat la ceva virtual precum formula de multumire romaneasca :ramin dator.
Adica de fapt s-a aratat ca ne doare-n cot, stim ca opricum primim noi ceva dar in regiunea dorsala ceafa gloante (ca la rusi),torace cutite si mai jos picioare...Uitati-va citeva minute la harta geografica a Europei cit e de zdrentuita o caciula cu tari care se imput precum niste mere intr-un oala nearisita. Se aduna niste degetele si se stringe un pumnisor de tari (ca sufrafata si populatie )fata de ceilalti colosi ai lumii.Nici acum nu stiti cine ne va inghiti mai intii.Nici eu dar ma gindesc sa plec cit mai repede din Europa.Acum nu mai e vorba despre buricul dgetului de la picior-Romania si falanguta de grecia si alte treburi nationaliste este vorba despre lupta colosilor in care Europa=curva batrina careia ii cad dintii si neuronii pe jos si tot mai crede ca poate sa faca piruetele din tinerete incalecind alte tari mai mari si mai valoroase decit vulgara prostituata.

Elena spunea...

DAN PURIC - INVIDIA
http://romania-noua.blogspot.com/2011/11/dan-puric-invidia.html

Anonim spunea...

Start la marele tun.
Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat marți că la Roşia Montană va fi cea mai modernă şi mai sigură investiţie în sistem închis din Europa.
"La Roșia Montană va fi cea mai modernă și mai sigură investiție în sistem închis din Europa", a susținut Borbely, care se pregătește să le dea avizul de mediu canadienilor de la RMGC.
http://www.cotidianul.ro/start-la-marele-tun-borbely-rosia-montana-va-fi-cea-mai-moderna-si-sigura-investitie-din-europa-167562/

Anonim spunea...

Termitele chinezeşti şi austriece devorează pădurile româneşti . Preşedinţia şi Guvernul, sesizate despre lăcomia străinilor
http://www.jurnalul.ro/anchete/termitele-chinezesti-si-austriece-devoreaza-padurile-romanesti-presedintia-si-guvernul-sesizate-despre-lacomia-strainilor-600582.htm

Anonim spunea...

Presedintele Traian Basescu ii PUNE PUMNUL IN GURA lui Raed Arafat si ii sugereaza sa isi dea DEMISIA
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/01/09/presedintele-traian-basescu-ii-pune-pumnul-in-gura-lui-raed-arafat-si-ii-sugereaza-sa-isi-dea-demisia-video/

Anonim spunea...

Ultimele clipe ale unui stat sunt şi ultimele clipe ale naţiunii sale!
http://www.ziarulnatiunea.ro/2012/01/09/ultimele-clipe-ale-unui-stat-sunt-si-ultimele-clipe-ale-natiunii-sale/

Anonim spunea...

Ofiţeri din serviciile secrete româneşti, pe forumul oficial WikiLeaks
Infracţiuni contra siguranţei statului şi indolenţa Parchetului General
http://www.cotidianul.ro/infractiuni-contra-sigurantei-statului-si-indolenta-parchetului-general-168798/

Anonim spunea...

Nu mai avem apă. Tot curentul hidro, cât un singur reactor nuclear
http://www.money.ro/nu-mai-avem-apa--tot-curentul-hidro--cat-un-singur-reactor-nuclear_1209661.html

Anonim spunea...

Alchimiștii sănătății
http://www.contributors.ro/dezbatere/alchimistii-sanatatii/