miercuri, 25 ianuarie 2012

IMPRESIONANT - Un locotentent al Armatei Române, în uniformă, s-a alăturat protestatarilor în Piaţa Universităţii (VIDEO)

Vezi in in finalul materialului si informatiile de ultima ora!
Un tânăr locotenent din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii a sosit, în uniformă, în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii din Capitală. Militarul, în vârstă de 27 de ani,  a declarat că a ales să se alăture manifestanţilor din Bucureşti din respect pentru această naţiune. Nu protesteaza impotriva nimanui in special, nu vrea sa dea jos pe nimeni.

"Am venit aici din acelaşi motiv pentru care oamenii sunt aici. Raed Arafat este pentru mine un erou. (...) Colegii mei nu au curaj să vorbească. Au familii, copii şi credite în bănci. Eu am depus jurământul în faţa cetăţenilor, nu în faţa cuiva. Imi asum răspunderea pentru ceea ce fac acum!" a declarat tânărul locotenent  Alexandru Gheorghe.

Întrebat despre consecinţele pe care le atrage prezenţa sa în uniforma militară, printre protestatarii din Capitală, tânărul locotenent a declarat că este conştient că vor exista urmări însă este dispus să şi le asume în întregime.

"Am venit cu trenul si m-am hotarat in urma a ceea ce se intampla in toata tara. Ceea ce fac eu nu e un protest, e o luare de atitudine. Vreau sa arat ca mai exista patrioti care sunt dispusi sa riste totul pentru tara. Ce risc? Asta se va vedea din momentul in care voi primi urmatoarele ordine. Ei sunt in continuare sefii mei directi, atata timp cand nu primesc alte dispozitii. Din acel moment nu voi mai fi ofiter. Am considerat ca ecoul ce lmai mare al gestului meu va fi de aici, din Bucresti. Mi-am luat masuri de siguranta daca se va incerca denigrarea mea profesionala. Deocamdata nu m-a contactat nimeni. Eu nu consider ca am dezertat. Maine dimineata voi fi la munca, la ora 8, ca de obicei. Aveam voie sa merg pana la Sibiu. Faptul ca am mers pana la Bucuresti imi asum. Sunt total apolitic, nu m-a trimis nimeni decat constiinta mea de om, de crestin, am participat la un miting spontan, care se desfasoara de 10 zile incoace in toata Romania".

"Armata este o institutie. A incalcat regulamentul militar, nu-i este permisa prezenta la mitinguri si manifestari. Juramantul spune sa respectam legile militare. Se va analiza cazul militarului si se va lua o hotarare. Nu mi-a spus nimeni, m-am autosesizat, vazand la televizor", a declarat seful Directiei de Informare şi Relaţii Publice a MApN, contraamiral Tiberiu Frăţilă.

Nota mea: Gestul ofiterului este unul extraordinar si ne da speranta ca Romania are un viitor. Pozitia lui, plina de demnitate si curaj, este un model pentru oricine simte romaneste. Sa il iubim si sa il aparam in cazul in care tradatorii si criminalii din fruntea tarii vor incerca sa il bage in inchisoare sau sa il trimita in vreo misiune prin Afganistan sau Irak de unde sa aflam ca a fost impuscat "accidental". Acest gen de om este cel de care Romania are nevoie. Sa ne aparam eroii! LA MULTI ANI FERICITI SI LIBERI ROMANIA!

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player


INFORMATII DE ULTIMA ORA:


Locotenentul Alexandru Gheorghe va face declaraţii la ora 16.00(astazi, 25 ianuarie), la ieşirea din unitatea militară din Câmpia Turzii, unde este angajat. În acest moment, ofiţerul protestează pe platoul cazarmei.

UPDATE: Ofițerul protestează începând cu ora 14 în incinta unității militare, în poziție de drepți, pe platou. Acesta a declarat că a fost obligat să semneze "un ordin ilegal" scris: "Am refuzat, deoarece existau unele afirmații false, cum că am făcut partizanat politic, în sensul că nu am fost echidistant. Am cerut începând cu ora 8.30 să ies la raport, sau prin videoconferință cu șeful Statului Major General. Mi s-a refuzat această cerere. Din această cauză, începând cu ora 14 și până la ora 16, la finalul programului protestez în poziție de drepți în incinta unității militare".

UPDATE 2: Tânărul a anunţat că şi-a încheiat protestul din incinta unităţii militare. El este aşteptat în faţa unităţii de aproximativ 20 de susţinători. Aceştia au venit să scandeze numele lui Alexandru Gheorghe şi au adus cu ei pancarte. Ei au cerut şi o întrevedere cu comandantul unităţii militare, însă li s-a spus că abia marţea viitoare vor fi primiţi. 

După ora 16.00 intenţionează să discute cu presa. Dar se teme că va fi oprit să o facă. "Dacă la 16.05 nu ies din unitate, înseamnă că sunt reţinut acolo fără voia mea", a precizat militarul. Acesta intenţionează să discute cu presa la ora 16.00, după ce se vor anunţa şi sancţiunile ce urmează să-i fie aplicate pentru că a participat la proteste, la Bucureşti. 

La unitatea militară şi-au anunţat prezenţa şi susţinători ai locotenentului. Se anticipează că vor fi în jur de 50 de persoane.


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau
http://radiovoceasufletului.ro

33 de comentarii:

anne spunea...

A avut oricum un viitor...Romania. Dar prin astefel de oameni si circumstante deosebite me face sa ne creasca inima! Dumnezeu sa il aiba in paza ! Doar inocenta acestui tanar l-a indemnat sa faca un astfel de gest , total asumat!

Gabriela spunea...

Da!!! Sunt de acord cu tine! M-a impresionat pana la lacrimi gestul lui, solidaritatea de care a dat dovada. Este un exemplu pentru noi toti cei care din diferite motive de "comoditate" nu am iesit in strada ca sa nu "pierdem" si ce mai avem. Este un lider! Bravo lui! Mai exista si eroi in viata. In ce privesc consecintele acestui gest nu sunt informata, dar banuiesc ca armata este in slujba poporului nu a guvernului. Asa ca ar trebui sa se mai gandesca cei care vor "judeca" actul lui de rabufnire. Desigur mi-as dori sa iasa si vreun jandarm sa faca acelasi gest, asta cred ca ar "trezi" putin si inimile celorlati colegi care "musca mana care ii hraneste". Da, ii hraneste guvernul dar din banii poporului. Sa cugetam drept si sa ne ascultam cu totii inimile. Fie ca domnul sa dea poporului nostru ceea ce e cel mai bine pentru el. Sa ne aleaga el soarta.

laura-maria ilea spunea...

asa este, Daniel, este foarte important sa il iubim, sa ii fim alaturi si sa apreciem gestul sau, demnitatea si curajul de care acest om a dat dovada!
Te imbratisez si te felicit pentru curajul tau. :) E o adevarata binecuvantare sa stiu ca EXISTATI, si tu, si Alexandru si toti cei asemeni voua. Doamne ajuta!

Gabriela spunea...

Multumesc pentru ca nu mi-ati postat comentariul. Numai bine va doresc! Traiasca cenzura!

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=__MsHRkmdEA
http://www.youtube.com/watch?v=AQ2ksIW3HsA

Daniel Roxin spunea...

Draga Gabriela, cu rabdarea treci marea... Comentariile sunt moderate. Prin urmare, trebuie sa ai putina rabdare pana la postarea lor. Tu n-ai avut nici un sfert de ora si ai si strigat "Traiasca cenzura!" Sa ai o zi minunata!

Elena spunea...

Spiritele strămoșilor, ale miilor și miilor de martiri a sunat deșteptarea!
Eminescu este cu noi!

Anonim spunea...

BRAVO OMULE,..AI O KARMA BUNA . FELICITARI ...ESTI CURAJOS,..TINAR SI FRUMOS , AI UN VIITOR BUN,..O SA VEZI DUPA CE VA PICA ACEST PERSONAJ MALEFIC !!! DE FAPT ACEST OM numit basescu ..E ARTIFICIAL MENTINUT ACOLO,..povestea e mult mai complicata ,..tara noastra deja e putreda de datorii !! INTREBAREA MEA ESTE ,..PLEACA ASTA ,..cine achita factura ???

Alina Moise spunea...

Respect si reconostinta pentru acest om deosebit si roman adevarat!
Ne luam tara inapoi!
Haideti sa ne demonstram noua insine ca avem forta de a ne schimba viata. Sa urmam exemplul de curaj, demnitate si devotament al locotenentului Alexandru Gheorghe si sa facem fiecare dintre noi cate un gest cat de mic, de demnitate si solidaritate. Sa mergem in pietele oraselor noastre, fie si doar pentru cateva zeci de minute in fiecare zi. Putem sa ducem un ceai cald, o sticla cu apa, un mar sau orice putem, celor care rezista ore intregi in frig si in numele nostru!
Haideti sa vizualizam, simtind in acelasi timp cum ne prindem intr-o hora a unirii pe harta Romaniei, in cercuri concentrice, care acopera intregul teritoriu national – mana in mana, toti cei care ne dorim schimbarea vietii noastre. Sa invartim horele in mintile noastre, simtind in inima noastra solidaritatea, ca celebrare a bucuriei vietii – ca drept al nostru al tuturor.

A ne vizualiza mana in mana cu semenii nostri, inseamna incredere-unitate-siguranta! Si mai inseamna ceva esential: izolarea celor care promoveaza neincrederea, dezbinarea, insingurarea – vor fi prinsi la mijloc, in centrul horelor noastre, de unde nu mai au decat varianta de a intra in gaura de vierme!

Anonim spunea...

Este un EROU,eu am plans de-a dreptul cand l-am vazut si auzit.Din punctul meu de vedere el este omul care a salvat onoarea armatei romane care de multi ani de zile(cu exceptia celor care pleaca in misiuni in tari straine) nu se remarca cu nimic decat cu trai bun la serviciu, cu salarii mari pentru mai nimic si cu multe avantaje materiale primite de la stat.Acest om tanar m-a facut sa cred ca totusi mai exista o speranta.Pana acum credeam ca totul este pierdut pentru noi romanii,ca suntem condamnati sa traim intr-o societate corupta pana in maduva oaselor,in care nu mai exista bun simt si nici o farama de demnitate umana,insa acest om pentru mine reprezinta p noua speranta.O spun din tot sufletul.Este singurul barbat adevarat pe care l-am vazut la televizor iar pe domnul Raed Arafat il consider un spirit inalt incarnat pe planeta noastra special sa ajute Romania. L-am pomenit si pe domnul Arafat deoarece si acest om imi inspira un sentiment pofund de respect si admiratie ca pentru un adevarat erou. ...Si cand te gandesti ca tocmai de el , un om care s-a dedicat cu toata fiinta lui pentru ajutorarea oamenilor a trebuit sa se lege conducatorul... Cand ma gandesc la cei doi imi vine in minte o imagine cu un elefant si,,un furnic"

Anonim spunea...

Din păcate, cel mai probabil, va fi trecut în rezervă...

Anonim spunea...

Sunt pensionara,am trecut prin multe la viata mea,bune si rele
DAR ce a facut acest tanar ofiter m-a impresionat la lacrimi.Ma bucur din suflet ca sunt asemenea tineri ,ca nu s-a distrus in totalitate spiritul romanesc,parca nu mai aveam nici o speranta.
Ma bucura mult si atitudinea ta Daniel Roxin,te urmaresc cu mare placere,esti un model si dai incredere in viitor pt.noi cei care iti citim multele informatii pe care le aduni si impartasesti.
Iti doresc numai bine si putere de munca,
Pensionara anonima

Elena spunea...

Șpaga barosană de la Roșia Montană
http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/2012/01/25/spaga-barosana-de-la-rosia-montana/

Dan spunea...

Nu am inteles ce contesta in final ofiterul, de ce a iesit la miting. Ca sa protesteze pentru ce?
Am vazut ieri la TV mitingul de la Iasi in cinstea Unirii, unde Victoras face o baie de multime iar un pensionar (viitorul tarii) ii spune "ii dam jos pe astia dar daca faceti ca ei, va dam jos si pe dumneavoastra" (citare aproximativa), la cere micutul titulescu raspunde candid: asa sa faceti.
In final, unde este democratia in toata povestea asta? De acord, sunt multe lucruri care nu merg dar anul asta avem alegeri. Ce atata graba? Iar ca cateva mii de oameni sa "dea jos guvernul si presedintele" intr-o tara de 20 milioane mi se pare antidemocratic. Poate ca inainte de a sari sa laudam unele atitudini mai si gandim. Doar nu am ajuns la "armata e cu noi". Hai sa fim seriosi

Elena spunea...

Antidemocratic este să îi contești tu dreptul la opinie!

Daniel Roxin spunea...

Dan, mesajul militarului este unul de suflet; mesajul lui este dincolo de cuvinte. Daca ai avea sufletul mai deschis, daca ai simti mai mult ai intelege...
"Hai sa fim seriosi...", tara asta a ajuns unde a ajuns pentru ca sunt prea multi oameni care nu se raporteaza prin intermediul sufletului la evenimentele din jur.
In ceea ce priveste democratia, ea este o farsa in spatele careia se ascund grupuri mari de interese. Si atat!
Dincolo de faptul ca pari sa nu intuiesti ca ceea ce se intampla in strada este sustinut de convingerile multor milioane de romani, pozitia ta ma face sa ma intreb daca nu esti un pro-basist. Esti?

Anonim spunea...

Ieșim în stradă pentru Roșia Montană
http://rosiamontana.org/

Anonim spunea...

http://www.napocanews.ro/2012/01/doua-nedumeriri-legate-de-protestul-locotenentului-alexandru-gheorghe.html

Anonim spunea...

http://www.enational.ro/actualitate/panica-la-ministerul-de-interne-121531.html/

Ion spunea...

Cum se poate protesta impotriva a ceva ce nu e neaparat fizic, sau nu e reprezentat doar de intruchiparea unei singure persoane sau a unui grup limitat? Cum se poate evita confiscarea acestui protest de catre o opozitie care pana acum nu a stiut decat sa strige "Jos Basescu" ? Romania are nevoie de o schimbare de mentalitate nu de impuscarea liderilor si inlocuirea lor cu altii noi. Progresul si bunastarea intr-o tara tine de guvern, parlament, presedinte insa tine intr-o mai mare masura de fiecare dintre noi. A fi patriot inseamna mai mult decat a sti sa reciti o strofa din imn sau sa joci Hora Unirii la Iasi sau chiar sa tii un discurs in timpul unui miting. Adevaratii eroi sunt cei care au murit pentru ca noi, cei de azi, sa ne putem exprima liber opiniile in public fara a fi impuscati. A fi patriot in ziua de azi inseamna sa muncesti serios, sa fii onest, sa iti faci planuri de viitor nu de azi pe maine, sa iti platesti toate taxele, sa te bucuri cand cineva de langa tine are succes, sa iti ajuti aproapele, sa constientizezi ca traiesti intr-o comunitate si sa te comporti ca atare. A trai intr-o societate democratica nu e un dat de la sine, nu este o chestie triviala ci este o valoare care trebuie constientizata si aparata zi de zi. Orice abuz, oricat de mic trebuie contracarat si oamenii trebuie sa invete sa isi exprime opiniile fata de chestiunile importante care se discuta in jurul lor, incepand de la sedinta de bloc si pana la legile discutate la nivel de tara. Pentru asta ei sunt responsabili sa se informeze corect si nu doar dintr-un numar limitat de surse care pot fi influentate (luati ca exemplu Antenele unde intre 2 emisiuni de mahala sau aproape porno se mai baga si cate o emisiune in care singurul subiect e Basescu). Cati din romanii pe care ii cunoasteti voi fac toate astea?
In cazul meu raspunsul e ca foarte putini. Majoritatea au abandonat orice implicare in discutii de politica si s-au orientat catre viata lor personala si din pacate imediata. Asta lasa loc la derapaje si la iesirea la suprafata a falselor valori care isi dau in petec pe la televiziuni private unde striga "Vrem libertate" sau "Jos dictatura" dar ignora ca insusi faptul ca pot vorbi la aceste televiziuni e o contradictie a sloganurilor astea.
Si uite asa am ajuns intr-o situatie in care demonstrantii strica "Jos Basescu" si atata. Ce invata clasa politica din asta? Ce concluzie sa tragem cu privire la Legea Sanatatii? Vrem reforma? nu vrem? de ce? E buna actuala lege a pensiilor? Dar legea invatamantului? Ce castigam noi daca Basescu pleaca cu un an mai devreme decat ii permite mandatul? Ce mesaj trebuie sa primeasca opozitia, care foarte probabil va ajunge la putere dupa alegeri? Stricam totul si o luam cu reformele de la capat? Toate astea sunt intrebari la care eu sincer nu am prea am vazut un raspuns nici de la demonstranti si nici de la opozitie. Deci dati-mi voie sa imi exprim scepticismul fata de toate aceste "miscari" din Romania.

psihologul spunea...

Se spunea ca nu avem alte variante in a alege pe altcineva la alegeri.IATA CA EXISTA SI LIDERI CARE SE MANIFESTA.SA-I DEA DUMNEZEU VIATA LUNGA.LAUDA LUI!

Anonim spunea...

Exista o teorie, cred eu ca este reala(adevarata), ca fiecare om vede-perecepe ceea ce este el insusi ...Sa ne pastram sufletul deschis si iubitor! Cu mintea limpede si inima curata.Cu drag , toate cele bune.

Anonim spunea...

http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/exclusiv-ofiterul-gheorghe-protesteaza-in-unitatea-militara-214813/

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru informatii!

Gerula spunea...

In baiatul acesta clocoteste sangele strabunilor nostrii daci.Sper sa ne adunam mai multi ca el , eu am participat la "Tambalaul din 89" pentru ca nu pot sa spun cu certitudine ca a fost revolutie,lovitura de stat sau "la vremuri noi , tot noi ". Dar istoria se repeta , priviti la filmuletul de mai jos sa vedeti cum sunt platiti unii ca sa protesteze in strada , in timp ce altii se pregatesc sa traga foloasele din aceste proteste venite din sufletul oamenilor care le-a ajuns cutitul la os.
youtu.be/6wVwztBBWJI

Anonim spunea...

Felicitari Daniele pentru tot ce faci si mai ales pentru raspunsul pe care i l ai dat lui Dan. Ma pregateam eu sa i spun "ca cateva mii de oameni" nu i tot una cu nici un om.Iar sa crezi ca stam in strada de fericiti inseamna ca ori faci parte din tagma celor care au furat si s au imbogatit ori esti orb.Si de ce ti se pare Dan democratic sa l judeci pe acel om ofiter! Ca mi s a parut ca stie exact ce regulamente incalca si si a asumat riscul.E dreptul lui.Cat despre seriozitatea pe care o invoci,este ridicola!

Buzea Radu Florin spunea...

STATUL MAJOR AL FORŢELOR AERIENE CAMPIA TURZII



Biroul informare şi relaţii publice

Căpitan comandor Gelu MIRON - Ofiţer de Relaţii Publice



Telefon: 021-319.40.00 interior 0566
Fax: 021-319.40.33
Email: proffroaf.ro

Adresa poştală:
Statul Major al Forţelor Aeriene
Şos. Bucureşti-Ploieşti, km 10,5 o.p. 18, c.p. 23
Bucureşti, ROMÂNIA

Informatii luate de pe site-ul Fortelor Aeriene de la Campia Turzii. Putem sa-i scriem pe adresa de mail:proffroaf.ro comandantului acestui brav locotenent roman, putem chiar sa-i dam telefon,....eu cred ca un om este un om, chiar militar fiind, .....DE CE SA FII ATAT DE ORB INCAT SA NU VEZI DIFERENTA INTRE UN OM, ROMAN ADEVARAT SI......UN ROBOT SPALAT PE CREIER ?!!!!!

Buzea Radu Florin spunea...

Puteti si voi face asta : scrieti-i la adresa asta: prof@froaf.ro

Domnule căpitan comandor Gelu MIRON,
Va scrie un om ca si dumneavostra, un roman ca si dumneavostra. Doresc sa nu va rapesc mult din pretiosul dumneavostra timp. Doar vreau sa va transmit recunostiinta mea din toata inima pentru ca acolo langa dumneavostra a-ti reusit sa aflati si sa formati un OM cu adevarat bun si drept cum este acest tanar locotenent, Alexandru Gheorghe. Ceea e el a facut pentru Romania prin gestul sau nobil, nu este altceva decat NORMALITATEA, un gest pe care fiecare roman adevarat ar trebui sa-l faca, indiferent daca poarta uniforma sau este simplu civil. ORDINUL SE GANDESTEEEEEE,.....SI APOI SE EXECUTA, DOAR DACA ESTE CORECT SAU NU, DIN PUNCT DE VEDERE UMAN. Si eu am facut armata, am prins chiar si Revolutia la Bucuresti In Ghencea la U. M. de protectie anti-chimica si radiatii 01241 cred,....nu mai stiu exact nr. Am avut cartuse de razboi la mine (120 buc.), nu am tras nici unul,....desi colegi de ai mei au tras intr-o veselie, in cine ?!!!!!.......nici acum nu stiu.
Daaar,.......ce se putea intampla daca Doamne fereste as fi primit ordinul sa trag in multime ?........
Asadar, va rog sa analizati cu sufletul, cu inima.....faptele acestui om, si in viitor.......incercati sa faceti in asa fel incat ORICE ORDIN PRIMIT SA FIE PRIN DREPT ANALIZAT DE CEL CARE IL PRIMESTE SI EXECUTAT NUMAI DACA ESTE CORECT DIN PUNCT DE VEDERE UMAN, LA MOMENTUL EXACT CAND VA TREBUI A FI EXECUTAT.
Va multumesc, Radu Buzea

Anonim spunea...

http://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/2012/01/25/multumim-traian-basescu/

Anonim spunea...

Dumnezeu si Maica Sfânta sa-l ocroteasca pe curajosul locotenent Alexandru Gheorghe!
Ferice de el si de parintii care i-au dat viata!
Camarazi din Armata luati exemplul acestui tânar fenomenal si izgoniti ticalosii care guverneaza Patria Româna!

Elena spunea...

Ticăloșii care guvernează România (se poate citi la singular!) știind care ar fi fost reacția în condiții normale, (furia oamenilor) și-au ales în mod deliberat, în modul cel mai laș posibil momentul când să ne transmită mesaje- ieri seară – profitând de vremea rea, când oamenii nu-și mai puteau manifesta masiv dezaprobarea, în stradă! Cât de nedemni sunt! Dar nu le pasă, ne sfidează în continuare arătându-ne că pentru ei nimic nu s-a schimbat decât tactica mizerabilă de manipulare – renunță la jigniri și la aroganță,devin spășiți,își pun cenușă în cap, își cer iertare, promit că de data asta … sperând că românii vor cădea din nou în capcană, ca altădată. Sperăm ca de data asta oamenii să nu se mai lase păcăliți!Câtă dreptate avea C.T.P. când spunea că individul va merge până la capăt!

Anonim spunea...

Salut Daniel. Hai sa fim un pic observatori fata de acest militar. Prezenta lui acolo nu este una intamplatoare. Esti o persoana sufletista, dar nu uita cine conduce tara. Si in acest caz asistam la o manipulare. Bravul militar, camasa curata, venit de departe fix in Bucuresti. Iti dau un indiciu, s-a facut o regie buna pentru debarcarea tiranicului Boc de catre Basescu. Boc s-a agatat bine, desi pare un pitic prost. Basescu nu este mai breaz, dar si el isi apara scaunul. In inclestarea asta cineva trebuie sa pice, si ai ghicit pica Boc. Manifestatiile sunt parte spontane, dar o mare parte sunt regizate. Serviciile sunt capabile sa scoata oameni in strada. Cred ca ai observat cum in interviuri oamenii sunt extrem de bine pregatiti, n-au frica de camera. Concluzie, bravul ofiter daca vei cauta este un angajat al Serviciilor de Informatii al Armatei. Nu cadeti usor in plasa manipularii, aici este vorba de o disimulare de intentie buna aruncata tot de oamenii sistemului.

Anonim spunea...

http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/militarul-protestatar-out-din-armata.html