marți, 28 februarie 2012

ATENTIE! De la 1 martie, Google stie TOT CE FACI! Afla cum sa-ti stergi urmele pana nu e prea tarziu

De la 1 martie, Google va aplica schimbările controversate ale politicii sale de confindeţialitate care vor permite companiei să obţină, să stocheze şi să folosească informaţii personale despre utilizatori.

De la 1 martie, nu vei mai avea voie să foloseşti Google fără să completezi datele necesare noii politici de confidenţialitate, care vor ajuta la crarea unui profil permanent, ce va conţine, numele vostru, sexul, localitate şi chiar şi orientarea sexuală.

Înainte însă de acea dată, mai puteţi face un singur lucru: să vă ştergeţi istoria de browsing din Google pentru ca din momentul aplicării noii politici să nu puteţi fi monitorizat decât din acel moment înainte.

Libertatea.ro vă oferă paşii pe care îi aveţi de făcut pentru a vă şterge istoria de căutări Google:

1. Mergeţi pe site-ul Google şi logaţi-vă în cont. Apăsaţi pe numele vostru, în dreapta sus, şi selectaţi din meniul dropdown "Account Settings" sau "Setările contului".


2. În noua fereastră care vi se deschide, găsiţi în secţiunea "Services" sau "Servicii" un link către "View, enable, or disable web history" sau "Vizualizaţi, activaţi sau dezactivaţi Istoricul web"



3. Acum puteţi elimina tot Istoricul web de pe google apăsând pe butonul Remove all Web History sau Eliminaţi tot Istoricul Web. Odată ce aţi făcut acest lucru, istoria va rămâne dezactivată până în momentul în care veţi dori să o reporniţi.



Atenţie, însă! Chiar dacă vă veţi dezactiva istoria web, asta nu îi va opri pe cei de la Google să adune şi să stocheze informaţiile legate de căutările voastre şi să le folosească în scopuri interne. În acest caz, Google trebuie însă să şteargă datele în 18 luni.

DACĂ nu aveţi cont pe Google, nu aţi scăpat monitorizare. În cazul în care nu vă veţi loga, fie pentru că nu aveţi cont, fie pentru că nu doriţi să vă faceţi unul, căutările vă vor fi monitorizate prin IP-ul computerului.
 
Chiar dacă deocamdată nu se ştie exact cum va folosi Google această combinaţie de informaţii pe care le obţine despre noi, politica de confidenţialitate a fost criticată pe întregul mapamond.
"Lucruri pe care le făceai până acum într-o relativă anonimitate, vor fi de aici înainte asociate cu numele tău, faţa ta, numărul tău de telefon. Dacă foloseşti servicii Google, trebuie să fii de acord cu această politică", a declarat Mat Honan, specialist la site-ul Gizmodo.


Sursa: libertatea.ro



Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

18 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc pt. informatie.Este foarte utila.Sa ai o zi buna!

Gerula spunea...

Dar daca nu mai folosesc Google si il sterg complet din calculator si folosesc alt motor de cautare . Mai pot sa imi verifice istoricul cautarilor?

Anonim spunea...

din pacate majoritatea motoarelor de cautare (daca nu toate) folosesc platforma google si oricum pe apropae toate site-urile pe care le vizitam exista platforme de monitorizare a preferintelor in scopuri de marketing ... nu te poti ascunde pentru ca, implicit, folosind programe care sa iti asigure anonimitatea iti dai acordul ca ele sa pastreze tot traficul facut de tine (este una din conditiile impuse la folosirea programului) deci in cel mai bun caz "poti alege", daca pot sa spun asa, cui sa ii dai informatii despre tine ... succes!

Goda spunea...

Multumes pentru aceasta informare!

Anonim spunea...

Cei care si-au activat mai demult optiunea sa-si vizualizeze IP, tot acel istoric nu se poate sterge, ramane - la fel!

Gabriel spunea...

e priam oara cand postez si multumesc pentru informatiile pe care le aduci pe blog; acum legat de google din perspectiva mea de unitate si idea ca oricine/orice intra in contact cu mine are nevoie sa fie pe frecventa mea pot avea toate informatiile personale ce si le doresc :D Pace!

Rocsalana spunea...

mda ... ce n-am face, oricum nu scapam de urmarire...

Anonim spunea...

Rodica spunea.In primul rind eu vreau sa-ti multumesc foarte mult Daniel Roxin pentru toata munca pe care o depui si ca te dedici atit de mult semenilor tai trimitindu-ne aceste informatii de valoare.Am totusi o intrebare daca doresti sa-mi raspunzi draga Daniel.Daca eu nu mai folosesc acest motor de cautare Google si sterg tot din istoria web,si sa ma limitez doar cu ce am inregistrat(pastrat)sub favorit, este suficient sa ma protejez de monotorizarea lor?(scuza-mi scrisul am scris de pe un calculator suedez care nu are litere romanesti.)

Daniel Roxin spunea...

Indiferent de ce am face, nu putem iesi total de sub monitorizare. Ceea ce putem face este sa nu le dam totul pe tava...

Gerula spunea...

In concluzie , daca nu vrei sa stie nimeni de tine si tu de ei , renunti la mijloacele moderne de comunicare si vorbesti fata in fata cu persoanele dragi , tot odata iti poti arata si dragostea prin mici atentii daruite cu caldura, de la om la om.

Anonim spunea...

DEDICATIE :

https://www.youtube.com/watch?v=foUrBztgzZA&feature=player_embedded#!

Anonim spunea...

Am gasit acest articol:

http://www.yoda.ro/siteuri/te-simti-supravegheat-pe-internet-afla-in-2-secunde-cine-iti-urmareste-miscarile.html

Valabil pentru utilizatorii de Mozilla Firefox

Anonim spunea...

E mult mai simplu sa nu folositi Google. Eu deja am renuntat la serviciile lor.

adrian spunea...

Salutare. De asemenea, ati putea sa treceti de la browserul Chrome, facut de Google, la Firefox. In Firefox puteti instala plug-inurile Disconnect: https://disconnect.me/(care opreste diferite metode de monitorizare ale Facebook-ului)si Collusion: www.mozilla.org/collusion/(plug-in ce va arata ce site-uri va monitorizeaza)...de asemenea, pentru cei care au cunostinte de Web si programare in general, puteti sa cititi blog-ul lui Nik Cubrilovic - cel care a descoperit cum monitorizeaza Facebook-ul utilizatorii: http://nikcub.appspot.com/posts/logging-out-of-facebook-is-not-enough Doamne ajuta!

Anonim spunea...

ce parere aveti despre noul motor de cautare wazzub?

Hayan spunea...

Din "fericire" sau nefericire nu prea ai cum sa scapi de monitorizarea celebra. Din "fericire" sau nefericire ea a avut loc de la prima pompare serioasa de bani in goog'le (acum 10-12 ani). Din "fericire" sau nefericire va trebui sa cautam si sa comunicam in metafore (sau o forma utila! de "nonvorba" orwell-iana) daca vrem sa fim cat de cat "anonimi".
M-ar tenta destul de mult un fel de fairplay in treaba asta , adica sa ne monitorizam reciproc macar....hahaha
Acum, aproape serios, una bucata motor de cautare care nu foloseste enginul google este < STARTPAGE HTTPS >, cautatil, culmea, pe google si-l puteti instala in bara de cautare. O mentiune insa , este , evident, mult inferior lui google.
PS. Intr-un interviu de la "Coast to coast AM" o doamna reporter care a investigat partea publica google si cum factura de curent la ei este publica , a declarat la respectivul post de radio ca consumul electric al intregii armade de aparatura detinuta de google de pe pamant american, depaseste pe cea a intregului oras Las Vegas...Doar bunul simt este suficient sa te faca sa te intrebi de unde au atare buget cand principalele lor "produse" sunt complet gratuite pentru publicul larg...probable respectivul public larg este "produsul"
PS2...pt adrian. plug-ins-urile firefox nu pre fac ceea ce zic..collusion iti arata site-urile uzuale care monitorizeaza destul de "normal" traficul internet, disconnect te anunta de deconectare si poate chiar o face, dar daca urmaresti banda de internet vezi ca traficul este exact acelasi, iar ping-ul iti arata anumite locatii "disconnected"...:)) Iar despre facebook, dupa toate aparentele, nu prea a remarcat lumea un efect secundar cu pretentia de de fi principal => un fel de educatie, acceptata fara cracnire si inteligentza de aproape orice pustan; si anume ESTI EDUCAT DE MITITEL SA RENUNTI LA INTIMITATE!!!! facand mult mai usor de acceptat treaba asta atunci cand iti este impusa.
...bafta lume..."votati" in continuare...

Cristi spunea...

Foarte util articolul,multumesc.

seriale pe net spunea...

Si inca un sfat nu folositi Chrome,are aceleasi tipuri de "spionaj"