sâmbătă, 11 februarie 2012

Miting urias Anti - Acta in Bucuresti

"Peste 36.000 de romani au anuntat, pe Facebook, ca vor participa, sambata, la mitingul de protest din Bucuresti impotriva acordului privind pirateria pe Internet, ACTA, semnat la sfarsitul lunii trecute de majoritatea tarilor UE, inclusiv de Romania.

Protestul va avea loc in Piata Universitatii, sambata, 11 februarie, intre orele 17 si 22. Manifestatii vor avea loc in peste 20 de orase ale tarii. In Cluj s-au anuntat aproape 24.000 de protestari, 8.500 in Iasi si 9.500 in Timisoara.

Detalii despre protestele de sambata aflati de pe grupul de Facebook.
Manifestatii de amploare la nivel european vor avea loc sambata in toate tarile UE.

Acordul Comercial pentru Combaterea Contrafacerii (ACTA) reprezinta un tratat pe baza caruia drepturile de proprietate intelectuala  ar putea fi mai strict aparate pe internet, contribuind la combaterea contrafacerii si pirateriei.

Criticii ACTA sustin ca tratatul ar pune in pericol libertatea de exprimare si dreptul la viata privata, considerand ca incalca principiile de baza ale internetului si ca Romania a semnat in necunostinta de cauza tratatul categorisit drept “anti-Internet”.

Protestatarii sunt nemultumiti de faptul ca ACTA ar putea da nastere unor  legi aspre, ce ar obliga furnizorii de servicii de internet, pe cei care gazduiesc site-urile si pe administratorii site-urilor sa stearga imediat continutul considerat piratat. Proprietarii drepturilor de copyright vor avea posibilitatea sa obtina informatii private despre utilizatorii de Internet, fara sa aiba nevoie de mandate ale judecatorilor."

NOTA: 11. 02 . 2012, ora 19:45 - Mitingul nu a fost urias. S-au adunat insa catre 2.000 de persoane.

Sursa: AICI

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.

2 comentarii:

Doina spunea...

De-o săptămână urmăresc în fiecare zi, site-ul lui AVAAZ.ORG să văd dacă s-au adunat cele 2.000.000 de semnături și văd că acum se cer 3.000.000, dar lumea nu e descurajată și semnează în continuare ; cei mai activi sânt utilizatorii din România și Germania.
Sânt sigură că această lege va cădea , mai ales că iese atâta lume în stradă ( plus semnăturile ).

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=S5pfL6j15zg