marți, 13 martie 2012

DACII - Adevaruri tulburatoare. Film documentar 2012 (HD)

Informatiile prezentate in acest film documentar rastoarna multe dintre teoriile pe care este construita istoria Romaniei. Filmul face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizeaza recuperarea adevarului istoric iar acesta este primul pas hotarat!

Asa dupa cum veti constata, dovezile stiintifice la care se face referire si argumentatia bazata pe izvoare istorice autentice, aduc informatii inedite si extrem de valoroase, capabile sa determine o rescriere a istoriei acestui popor. Toate acestea sunt sustinute de personalitati si specialisti care merita cu adevarat sa fie ascultati: General (rez.) dr. Mircea Chelaru (fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane), Dr. Napoleon Savescu (director fondator al Dacia Revival International Society), General (rez.) Nicolae Spiroiu (fost Ministru al Apararii Nationale), Prof. dr. Mihai Popescu (Biblioteca Militara Nationala), Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald (directorul Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg, Germania), Dr. Georgeta Cardos (cercetator stiintific biolog specialist genetica - Institutul Victor Babes), Prof. doctorand Sebastian Stanculescu (paleografie si antropologie culturala).

Rezultatele cercetarilor recente de paleogenetica realizate la Hamburg, Germania, pe oase si dinti din situri romanesti de acum 3000-5000 de ani, pun sub semnul intrebarii teoriile pe care se bazeaza istoria oficiala a Romaniei. Este actuala populatie a Romaniei continuatoarea populatiilor tracice si pretracice de acum 3000 - 5000 de ani? Suntem noi inruditi genetic cu italienii? Iata doar doua dintre multele intrebari tulburatoare la care acest film documentar doreste sa raspunda cu argumente bine intemeiate.

Recuperarea adevarului istoric este un demers indispensabil recuperarii demnitatii nationale. Dacii, "cei mai viteji si mai drepti dintre traci", asteapta sa li se faca dreptate!

(In data de 22 mai, la doua luni si jumatate de la lansare, filmul a fost accesat de pe 540. 000 de IP-uri, doar pe youtube! - Peste 10 playere)

Daniel Roxin

P.S. Multumiri tuturor celor care au ajutat la realizarea acestui film documentar, in special prietenului meu Gabriel Vasilescu, care a facut o treaba excelenta!

NOTA pentru cei care fac comentarii: deoarece s-au depasit 200 de comentarii, comentariile noi vor aparea pe pagina a doua a acestora. Prin urmare, inainte de a reclama ca nu au fost publicate, va rog sa verificati si pe cealalta pagina! ...


Articolul si filmul pot fi preluate cu citarea sursei



FILMUL POATE FI DESCARCAT GRATUIT DE AICI:

http://dl.transfer.ro/Dacii_-_Adevaruri_tulburatoare-transfer_RO-20aug-08f18d.mp4


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

376 de comentarii:

1 – 200 din 376   Mai noi›   Cele mai noi»
Ciprian Telea spunea...

Superb..., multumim !

Daniel Roxin spunea...

Cu tot dragul!...

Anonim spunea...

"Desteapta-te romane"...
Nu pot sa cred cat de tare am spalat creierul. Felicitari Daniel si tuturor celor care au participat la realizarea acestui film. fiti binecuvantati

Anonim spunea...

Superb!!!!multumesc,Mariana

Amael spunea...

Mutumiri,Daniel si urez pe aceasta cale tuturor femeilor din viata ta-mama,sotia sau iubita...tuturor colaboratoarelor tale,viata frumoasa si implinita,iar tie cat mai multe postari prin care sa simtim pulsul lumii!

beAtRice spunea...

Multumim :)

Daniel Galea spunea...

felicitari pentru realizare

Irina spunea...

Frumos cadou de 8 Martie Daniel!
Te iubim!...

Daniel Roxin spunea...

Va multumesc tuturor ca ne sunteti aproape!

Irina spunea...

Îți mulțumim Daniel pentru marea bucurie pe care ne-ai făcut-o tuturor celor care iubim mama Dacia, postând filmul în ziua 8 de Martie!
La mulți ani mama Dacia, te iubim!
Irina

schimbareabuzau spunea...

Multumim,frate,ramai puternic..

Lucia spunea...

Sufletul romanilor asteapta de multa vreme aflarea Adevarului,multumim voua celor care ati realizat acest documentar,multumim Daniel si sa dea Dumnezeu sa aveti cat mai multe realizari de acest gen.Felicitari!

Micuta Ego spunea...

Ma bucur tare muuuuuuuuuuuult pentru aceasta realizare a unei echipe de OAMENI MINUNATI.Daniel,sper ca intr-o zi cu Soare sa te pot intalni si sa-ti spun privind in ochii tai MULTUMESC.

Anonim spunea...

Da, da si iarasi da ,daca iti aduci aminte despre asta iti scriam un comentariu anul trecut "trebuiesc facute documentare " si difuzate , istoria noastra trebuie rescrisa ,in scoli trebuie introduse aceste date neaparat,si daca nu o vom face noi urmasii lor, nu o s-o faca nimeni .Sunt mandra de tine ,nu te cunosc personal dar prin munca ta de pana acum(poezie,literatura ,documentare)pe care am urmarit-o cu interes esti un deschizator de drumuri .Multumesc pt cadoul facut azi, simona

Synthesis spunea...

@Daniel Roxin
Stati sa vedeti cum veti fi atacat si luat in bascalie de elementele anti-romanesti sprijinite de organizatii e***** si unguresti (care-si vor vedea periclitate pretentiile revizioniste)! Probabil vor aparea mini stiri in mass-media aservita in care veti fi luati peste picior sau veti avea parte de atacuri la persoana.

Poate ar fi o idee buna sa puneti si o varianta cu subtitrare in engleza...

Anonim spunea...

multumim esti un adevarat roman putere de munca

Ioana spunea...

Va multumesc pentru eforturile de a scoate la lumina puterea acestui neam. Este momentul ca poporul roman sa stie cine a fost, cine este si care ii este locul in istoria acestei planete.

maggheo spunea...

Felicitari pt. acest documentar mobilizator!
Succes si putere pt. urmatoarele!

Daniel Roxin spunea...

Multumim tuturor!

Anonim spunea...

Este revoltatoare nepasarea Academiei Romane si a tuturor celor care au obligatia si calitatea legala, prin functiile pe care le ocupa, sa rescrie istoaria Romaniei, si sa ne redea demnitatea ca popor. De fapt....sa ne redea noua, ceea ce le lipseste lor ?!?
Bravo voua ! dar e putin spus.
Filmele ar trebui titrate in limbi straine si publicate pe net, si de ce nu, la televiziuni care tramsnit filme documentare istorice.
Mult succes in continuare !

Angela spunea...

Am primit cel mai frumos cadou de ziua femeii!
va multumesc!

Danaela spunea...

Frumos cadou de 8 Martie. Mulţumesc Daniel Roxin. Nemuritorii au rămas in sufletele noastre şi suntem cei care le putem dărui veşnicia. De fiecare în parte depinde, de toţi impreună.

Anonim spunea...

Multumiri intregii echipe pentru acest documentar foarte interesant. Abia asteptam urmatorul , despre arhivele regale dacice.

Anonim spunea...

Va recomand din tot sufletul cartea D-lui Constantin Olariu, Adevaruri Ascunse, o carte aproape interzisa publicului.

Catalogarea lucrării ca ”periculoasă” a fost făcută cu prilejul unei intruniri a unor români patrioți și iubitori de Adevăr pe la mijlocul lunii august 2011, cînd cineva dintre cei prezenți a cerut organizatorului să fie prezentată și ”Adevăruri Ascunse”. Acesta a spus că nu poate intreprinde o asemenea acțiune, fiindcă scrierea este ”periculoasă”!
Am să dau nmai cîteva din motivele pentru care această carte este ”periculoasă”:
– prezintă cum nu a fost făcut încă în cultura românilor, istoria noastră foarte veche și veche, așa cum a putut fi scoasă pînă în prezent din diferite izvoare și nu cum a falsificat-o Academia Română prin fel de fel de trădători de Neam și Țară.
– prezintă istoria imperiului roman de neam get timp de peste 180 de ani și regatul geto-got din Italia.
– prezintă o mare parte din adevărata istorie a iudeo-creștinismului și a necunoscutului creștinism arimin - religia geților.
– luminează ”mileniul de întuneric al românilor” făcătură malefică a unor asa zisi istorici români, pentru a ne aduce pe aceste plaiuri în secolele lX-X, pe cînd pasămite alții erau de multe sute de ani stăpîni și neștiuți băștinași.
– desființează cu date statistice și documente oficiale, pretinsul holocaust făcut de către armata română asupra mozaicilor în Transnistria în perioada 1941-1944 unde ar fi asasinat 400000 de iubitori ai lui Yahwe, înroșiți de iudeo-bolșevism și antiromânism.

Cartea Adevaruri Ascunse ar trebui sa existe in orice casa de roman autentic, caci poate asa se mai trezeste spiritul stramosesc adormit de atata timp!

Cartea are 1200 de pagini puse în două volume, și pornește de la citirea tăblițelor de plumb descoperite la Sinaia.

Cred ca ar fi destul de incitat ca urmatoarele documentare pe care le veti realiza sa cuprinda si informatiile (poate chiar interviu cu D-ul Olariu live) care nu cred ca pana acum au fost vreodata prezentate de cineva. Eforturile tuturor patriotilor autentici ar trebui sa se augmenteze unele pe altele, dand deoparte orgoliile inutile.

Articole ale autorului si informatii despre carte pot fi gasite pe site-ul http://carlakia.wordpress.com

Anonim spunea...

frumos!

Anonim spunea...

Un documentar absolut minunat,multumesc!
Toate aceste adevaruri m-au uns la inima,cum se spune.
Poporul nostru sufera de lipsa demnitatii,si aceste adevaruri,predate copiilor la varsta la care inca mai sunt avizi de cunoastere ar putea ajuta la redobandirea demnitatii pierdute .
Mariana,Bucuresti

Mariana Tutunaru spunea...

Marele "Adevar istoric "care ne-a fost furat!

budara marius spunea...

Daniel ,
Multumesc si va felicit,pentru documentarul pe care l-ai prezentat.Ca si discursul Regelui,la implinirea celor 90 ani,acest documentar imi da speranta ca mai exista OAMENI ADEVARATI in acesta tara.

Anonim spunea...

App Daniel vreau de asemenea sa iti multumesc si pentru varianta pentru android a radioului 'Radio vocea sufletului' . Se aude perfect si la Londra!

Anonim spunea...

Buna ziua,
Aveti cumva si traducere in limba engleza pentru film?
Multumesc, Liliana

Daniel Roxin spunea...

Ma bucur sa constat ca filmul are un astfel de efect.
Salutari pt Londra!
Liliana, deocamdata filmul nu este tradus dar intentionam sa o facem.

Anonim spunea...

Ne-am deşteptat oare destui din acest NEAM ca să SPER SĂ AVEM ALT "IMN", CÂT DE CURÂND ? Te-mbrăţişez cu drag pe tine şi pe toţi cei dragi ţie, Adriana Dragoş

Anonim spunea...

Asteptam studiile urmatoare - mai ales tablitele de la Sinaia! Oricat ar incerca unii sa faca sa dispara mostenirea dacilor din noi, nu vor reusi. Ce nu inteleg eu este opozitia acestor asa zisi "istorici" de a recunoaste adevarul - adevar care, culmea, este recunoscut de mult timp de multi istorici si arheologi straini - ca romanii sunt daci, ca nu a existat nici o latinizare ci, din contra. Nu inteleg de nu nu se rescrie istoria...Doar pentru ca orgoliul unor asazisi specialisti sa nu fie ranit? Este aberant sa perpetuezi o minciuna atata timp, cand toti strainii stiu adevarul, numai "ai nostri" nu vor sa-l recunoasca!

Gabriel spunea...

sus capul DACILOR !

Noi nu sintem dezbinati , altii se chinuie de secole sa ne sadeasca asta in suflet !
Noi nu sintem hoti , nu sintem cruzi si nemilosi , nu sintem mincinosi , nici delatori si nici tradatori !
Avem un defect care este un dar de la Dumnezeu : avem un suflet curat , iubitor , primitor , deschis ; stim sa iertam si sa iubim dar stim si sa ne trezim toti ca unul cind nu se mai poate.
A venit momentul sa ne ridicam Toti si sa spunem : sintem un popor Ales , avem o istorie neintrerupta de minim 10.000 de ani pe locurile dacilor , nu cerem inapoi aurul si toate bunurile furate de toti barbarii , nu vrem sa ne razbunam fratii decimati pentru ca si-au aparat familiile si tara.
VREM sa afle copiii nostri ca traiesc pe un loc sfint , vrem sa fim lasati in pace sa ne ingrijim pamintul , sufletele , istoria , memoria martirilor nostri , sa traim in pace si iubire cu oamenii , cu pamintul , cu tot ce este pe pamint , sub pamant sau deasupra lui.

Daniel Roxin spunea...

Asa sa fie!

Anonim spunea...

EXCEPTIONAL....
Multumesc din suflet!!1

Carmen spunea...

Superb documentarul. E adevarat ca eram deja familiarizata cu ideea ca dacii si romanii erau popoare inrudite.
Din pacate documentarul se opreste la minutul 38:34.

Voi incerca sa descarc documentarul ca sa-l pot vedea integral
Va multumesc pentru munca depusa.

giorgiana spunea...

Multumim, Daniel!
Este absolut de bun simt acest documentar!
Dacia este patria noastra dintotdeauna, chiar daca exista voci, care, din motive nedemne vor sa murdareasca chipul luminos, zeesc, nemuritor al Mamei noastre!
As fi incantata daca istoria noastra adevarata ar iesi la lumina de sub valul intunecat al intereselor politice, privite in sens larg,la nivel mondial.
Ar fi interesant de aflat ce s-a petrecut cu cimitirele de giganti, care au fost descoperite in sudul tarii? De ce acele schelete de aprox. 5m inaltime, dupa ce s-au descoperit, au fost impachetate la repezeala si trimise afara din tara?
Ca si acele relicve au mai parasit tara si alte marturii, importante dovezi ale originilor noastre.
De ce oare?!!!
Nu pun aceasta intrebare din naivitate. Incerc sa dau piste de cautare, care, sunt sigura ca nu sunt sterile!
Multumesc mult pentru urarile calde,adresate de ziua femeii!
Te imbratisez cu drag...
giorgiana

Henorel NICA spunea...

Felicitari pentru documentarea ce o faceti si a interesului pentru istoria adevarata a identitatii noastre....

La mai mare si sanatate la minte si trup tuturor !

Henorel NICA

Anonim spunea...

Jos palaria...Stima si Respect.

shakuka spunea...

multumim!!!!
frumos cadou de 8 martie intr-adevar

Anonim spunea...

Fantastic....sa nu razi de mine dar de mic copil am simtit ca sant Dac,i-am admirat sincer si i-am urat pe romani pentru ca l-au invins pe Decebal(prin tradare)
E timpul sa facem ceva sa schimbam istoria ...sa fim cei care santem...DACI

Daniel Roxin spunea...

:)

Anonim spunea...

Mandru ca m'am nascut intr-o DACIE frumoasa! :)
Multumesc Daniel si realizatorilor pentru informatii si multumesc lui Dumnezeu pentru ca te ajuta sa iti pastrezi sufletul curat si poti crea lucruri minunate!

atlanthman spunea...

facusem o postare prin 04.2011 pe aceasta tema, pentru ca argumentele si dovezile se inmultisera; insa munca ta deosebita alaturi de a celor prezenti pe pelicula e oportuna, oamenii trebuie sa se trezeasca din minciuna vanduta de sistem si de cei pe care inaintasii, mai curajosi decat noi, ii numisera in fata - "otrepe". Apoi va fi necesara "devirusarea" generatiei care este in acest moment inca la studiu in scoli.
Multumim.
Pace si Lumina in tot ceea ce faci!

Marius Valahus spunea...

Înţeleg că "toate comentariile trebuie să fie aprobate de către autorul blogului." Nu înţeleg însă de ce m-ai cenzurat pentru că te felicitasem or, faptul că te-ar fi putut deranja propunerea de a aduce şi specialişti care au şi alte opinii în legătură cu această teză, mă face să fiu circumspect faţă de calitatea demersului.

Anisoara spunea...

Multumim pentru efortul de redare a identitatii nationale furate... Sa fiti binecuvantati voi cei care, dezinteresat, va faceti datoria fata de neam si tara !

Daniel Roxin spunea...

Marius, nu te-am cenzurat... Dupa ce mi-ai semnalat ca ai mai postat un mesaj am verificat. Intr-adevar, el nu apare pe blog desi exista in arhiva si este aprobat. Nu inteleg de unde este eroarea sistemului. Pentru ca nu pot sa-l fac sa apara independent il reproduc acum din arhiva: Marius Valahus: "Felicitari! Este foarte interesanta initiativa! Pentru a mentine discutia intr-un cadru academic ar trebui sa aduceti si istorici care sunt de alta parere. Argumentele lor ar spori valoarea documentelor deja prezentate daca ele sunt autentice. Astfel, discutia ar putea lua amploare si pana la urma isi va atine scopul."

Daniela Mihaela Drenea spunea...

Sa ne traiesti!

Daniel Roxin spunea...

Se pare ca mai e un mesaj care nu a aparut. Daca articolul este inchis, sub el apare scris ca ar fi, la aceasta ora, 51 de mesaje. Daca se da clic pe titlu si se deschid toate mesajele, sistemul arata 49 de mesaje!!!

Multumim tuturor pentru mesaje! :)

Ioan spunea...

Felicitari!
Am doua studii legate de subiect, realizate printr-o abordare diferita de cele uzual practicate. Cum pot sa vi le transmit?

Micuta Ego spunea...

Pentru Marius Valahus:postarea mesajului tau apare pe 7 martie,poti verifica si tu.Daniel nu te-a cenzurat.:)))

preot constantin tarziu spunea...

Sincere felicitari si Binecuvantarea Domnului nostru Iisus Hristos sa fie cu voi si cu toata familia voastra.Ati trezit in sufletele miilor de romani care intradevar se considera daco-romani sentimentul sfant al inaintasilor nostrii. Faptul ca intrebati pe cei care intocmesc manualele de istorie mincinoasa dupa care invata copii nostrii astazi, va pecetluiesc cu numele marturisitori, si atunci spunem noi din diaspora: ceea ce am avut in decembrie '89 nici un popor nu a avut, de atunci trebuia sa ne numim DACIA-ROMANA; "Nici un presedinte, mai ales post decembrist, nu a iubit poporul roman, ca nu au fost sau nu sunt romani" asa spunea Alexandru Danielopol la Alba-Iulia 2008. Din Paris preot Constantin Tarziu.

Gabi Savin spunea...

MII DE MULTUMIRI !!! Cunoasterea istoriei este, cred, singura cale sa ne regasim demnitatea si puterea de a sta cu fruntea sus.

Daniel Roxin spunea...

Salutari si ganduri bune Parintelui Constantin Tarziu!
Ioan, trimite-le pe adresa de e-mail de la contact.

OM spunea...

multumesc Daniel pentru acest documentar. Nu pot sa nu ma gandesc la investitia necesara realizarii acestui documentar: timp, bani, multa munca si nu in ultimul rand pasiune si dorinta de a ajuta la aflarea adevarului. Pentru toate acestea, multumirile poate nu sunt indeajuns, dar, sper, ca aceste mesaje de incurajare sa strabata pana la inimimile celor implicati in acest proiect, ca o mica rasplata pentru toata aceasta realizare. in incheiere, as dori sa supun atentiei cateva carti scrise de domnul Lucian Iosif Cuesdean. Dupa mai bine de 20 de ani de studiu si cercetare, dansul demonstreaza cum ca limba noastra NU se trage din latina, ci tocmai invers. Va sfatuiesc sa cititi cartile dumnealui.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru informatie!

vali spunea...

multumesc domnului si tie,daniel,ca am trait si ziua in care,in sfarsit,cineva incearca sa ne''redeschida'' ochii spre ceea ce ar trebui sa fim,de facto.documentarul tau e un adevarat pansament pentru sufletele noastre ratacite,iti multumim

Daniel Roxin spunea...

Cu ajutorul lui Dumnezeu, anul asta vom lansa inca 4-5 filme pe subiecte la fel de importante, pentru aducerea la vedere a adevaratei noastre istorii.

gigi spunea...

superb documentarul!
Ati incercat sa-l dati unei televiziuni publice spre difuzare?

Daniel Roxin spunea...

Ne vom ocupa de asta incepand cu saptamana viitoare, dupa ce il mai slefuim putin...

Georgeta spunea...

Privind acest documentar, mi-au dat lacrimile.Istoria trebuie rescrisa, dovezi vad ca sunt... Un film foarte bun.

Daniel Roxin spunea...

Ar fi nevoie de vreo 10 filme ca sa cuprindem toate dovezile; si suntem hotarati sa le facem!

Daniel Man spunea...

Un film interesant cu o tema incitanta, felicitari. Subscriu ideii avanasate de Marius Valahus de a invita sa-si expuna ideiile si istorici sau persoanalitati care au o alta parare despre temele abordate. Astfel, demersul tau ar capata anvergura stiintifica si credibilitate. Pentru ca la final ai prezentat urmatoarea tema - Arhivele regale dace - iti sugerez sa consulti ceea ce a scris filologul si expertul in tracologie Sorin Olteanu. Atasez un link cu un articol publicat de el. Ar fi extraordinar daca l-ai cuprinde in urmatorul film, are o analiza foarte pertinenta si obiectiva.
http://soltdm.com/reviews/tabliteromalo.htm
P.S. Am avut placerea de a vizita Roma si am cautat pe indelete urmele dacilor. Le-am gasit, atat la Vatican, pe Arcul lui Constantin si in toate locatiile indicate in film. Sunt maiestuosi. La Vatican am fost mandru sa vad cohorte de turisti langa impresionantul bust de tarabostes, atingandu-i mainile si fotografiindu-se cu el. De la atingerea turistilor, palmele dacului din marmura au capatat o stralucire vie...

dr.Cacovean Adrian spunea...

Felicitari realizatorilor si colaboratorilor la articol si film. Gena dacica nu a murit si nici spiritul nostru. Ma bucur ca exista oameni ca dv. si trebuie sa ne regasim toti si unim fortele pentru a opri genocidul de mii de ani asupra dacilor si a restabili adevarul istoric si reda demnitatea romanilor.

dr.Cacovean Adrian spunea...

Ma bucur ca existati, Impreuna cu romani adevarati ca dv. se poate opri macelul poporului roman si lovirile producatoare de amnezie de mii de ani asupra dacilor.

toma c. stefan spunea...

Pe repede-inapoi la origini.Doar atunci, ca popor si neam, ne vom simti cu adevarat uniti. Doar atunci vom avea un singur tel, vom fi demni si mindrii pe acest pamint.

Unknown spunea...

n-am inteles de ce a disparut commentul meu.

Dorina M spunea...

Felicitari Daniel, tie si intregii echipe care a realizat acest documentar si prestigiosilor invitati care ne-au luminat asupra unor adevaruri pastrate sub tacere. Asa incepe trezirea tuturor romanilor, care au sangele stramosilor daci in vine. Studierea arborelui genealogic nu-i un lucru banal. Trebuie sa stim cine suntem, de unde ne tragem radacinile si spre ce ne indreptam. Asteptam noi dezvaluiri.

Daniel Roxin spunea...

Dl. Mircea, am cautat si eu un alt comentariu scris de dv. dar nu l-am gasit...

Gerula spunea...

Superb filmul si Felicitari celor care au realizat acest film . Daniele , Zalmoxe a sadit in sufletul tau samanta dreptatii si a intelepciunii , dar ti-a lasat si o "piatra " grea de dus , TREZIREA NEAMULUI LUI.
Ai castigat respec in fata mea pe vecie.
Gerula s-apleaca in fata ta.

Daniel Roxin spunea...

Respectul este reciproc!

Ligia spunea...

Felicitari pentru un film foarte bine documentat. Multumim pentru tot interesul de a aduce lumina in apartenenta noastra! Mult succes in continuare!

Mihai Haisan spunea...

Sa va tina Dumnezeu sanatosi pentru ceea ce faceti! Multumim...

Anonim spunea...

Fantastic,iti multumesc din suflet si pot spune ca astept de foarte mult timp sa se faca dreptate,sa se spuna adevarul,in inima noastra toti am simtit ca suntem speciali,esti extraordinar Daniel si astept cu nerabdare urmatoarele episoade.

Iulia

Daniel Roxin spunea...

Multumim!

Sorin spunea...

Argumentele ideilor voastre sunt șubrede, iar contra-argumentele abună, și au o bază mai solidă, mai credibilă și mai logică. Nu vreau să mă credeți spion și anti-român și revizionist și orice altceva, sunt român get-beget, însă munca voastră se reduce mai mult la a lansa teorii. Avem nevoie și de așa ceva, altfel dacă toți am cădea la un consens care ar mai fi framecul istoriei?

titus livius spunea...

eu am citit si cartea d-lui NAPOLEON SAVESCU .( noi nu suntem urmasii romei)
Este un om deosebit si-l apreciez ptr asta

Daniel Roxin spunea...

Am intrat pe blogul tau, Sorin, si pari un fan al Scolii Ardelene. Sa ne scuzi daca l-am ofensat cumva pe Ghe. Sincai. Dar, vorba, ta daca am fi toti de aceeasi parere cu voi, istoria ar ramane ingropata mai departe in putul gandirii latiniste (sau latinomane)! ;)

Anonim spunea...

Esti un adevarat DAC. In sfarsit, stramosii nostrii daci, nu se mai "rasucesc in pamant". Cred ca istoria noastra zbuciumata s-a datorat, in mare masura, nerusinarii acestui popor de as renega originile. SA NU TE OPRESTI. Si eu te voi sustine discutand despre ceea ce faci si transmitand munca ta si altora.

sorin spunea...

Fan sau nu al scolii ardelene, trebuie sa privim contextul, pentru ca ei chiar exagereaza cu originea romana a romanilor, era pana la urma o forma de aparare in fata acuzatiilor celorlalte natiuni conlocuitoare.
dar am o intrebare, una dintr-o serie lunga, cum se face ca dacii(conform teoriei voastre) desi sunt stramosii romanilor, nu au lasat nimic scris in limba lor intr-un alfabet oarecare, ca nu a fost gasita nici o inscriptie dacica din care sa rezulte folosirea alfabetului si totusi au arhive regale? Pe cand olarii daci raspunditi in imperiul roman dupa ce si-au scris numele nu au uitat sa isi afirme si originea, adugand numelui si ‚dacicus’ sau ‚dacus’ in limba latina!!! cu ajutorul alfabetului latin, nu dac, grec s.a.

Daniel Roxin spunea...

Te asigur, Sorin ca vom vorbi despre toate acestea in noile filme. Dar te intreb si eu ceva: de ce cetatile dacice sunt lasate in paragina? De ce placutele de la Sinaia nu au fost inregistrate, SI IN ACEST FEL AU DISPARUT MAJORITATEA CELOR AFLATE IN ADMINISDTRAREA LATINISTILOR dela Institutul de Arheologie? De ce mai nou unii profesori de istorie le vb studentilor despre Stefan cel Mare sau Mihai Viteazul, ca despre niste tarani ale caror fapte au fost exagerate? De ce se spune despre Eminescu ca ar trebui pus in debara, pt ca nu mai avem nevoie de el? Lista ar putea continua! Nu ti se pare nici macar putin ca se lucreaza la distrugerea identitatii nationale; si ca se face asta de prea mult timp?

Anonim spunea...

Pana si pe vremea odiosului traiam mai intens spiritul DACIC al stramosilor nostri autentici (atunci cand unii considerau ca se exacerbeaza cu slavirea geto-dacilor si a marii Dacii de catre cultura si mas-media comunista..).
Multumim pentru efortul si profesionalismul cu care reinviati acest spirit. Poate o sa apuce si generatia post decembrista (cata mai exista)reanasterea DACIEI si a adevarului legat de ea. Oricum, sper din tot sufletul ca generatiile urmatoare sa scape de minciuna si ignoranta cu care ne-a hranit scoala romaneasca de istorie. Mult curaj si succes pentru ce urmeaza sa faceti in continuare!

Florea Mihai Ionut spunea...

era nevoie de filmul asta:) Felicitari!

SDK spunea...

toata stima fratele meu dac pt acest film si cele care vor urma!ai grija sionisti sunt cu ochii pe tine ca doar tara asta ii condusa de ei prin cozile de topor!Traiasca Dacia Mare!

Daniel Roxin spunea...

;) Multumesc pentru grija!

Anonim spunea...

Domnule Roxin, demersul dv. si al colaboratorilor este patriotic, curajos si cinstit.
Am convingerea ca veti contribui in mod decisiv la rescrierea istoriei vechi a poporului nostru.
Suntem alaturi de dumneavoastra toti intelectualii care iubesc tara si adevarul.
Cred ca trebuie sa solicitam sprijinul romanilor adevarati din diaspora si care au posibilitatea accesarii informatiilor in acest domeniu ce nu sunt la indemana publicului, cum ar fi Biblioteca Vaticanului si nu numai. Sa invatam putin din prestatia vecinilor nostri din vest care nu sunt indiferenti de felul cum este scrisa istoria poporului lor...
Ar fi bine sa infiintati o fundatie sau o asociatie cu obiectivul principal - cercetarea şi publicarea istoriei vechi a poporului roman. Aceasta organizatie poate primi legal sponsorizari, donatii in fonduri financiare care sa sustina cercetarea. Ganditi-va la romanca care a donat recent 30 milioane de euro unei universitati din Anglia, oare aceste fonduri nu sustineau mai bine cercetarile noastre? Ca sa nu mai spunem ca in asociatie s-ar inscrie zeci de mii de buni romani, inclusiv cadre didactice din invtamantul univerisar.
Astept cu interes materialele urmatoare. Mult succes!
Alin

Anonim spunea...

Mi-a facut placere deosebita documentarul. Felicitari si spor in continuare.

Dinogetica spunea...

Baiatule, ii multumesc Cerului ca existi, ii multumesc mamei tale care te-a nascut, iti multumesc tie, pt ca azi, m-ai facut sa simt ca sangele meu inca este cald si curge, iti multumesc pt lacrimile care mi-au curs pe obraji, pt emotia pe care inima mea a simtit-o, iti multumesc pt ca ai facut sa ma simt vie.
Sa fii binecuvantat si ajutat sa continui.
Ingerii Cerului sa te inconjoare cu maxima protectie si ghidare pt trezirea si amintirea neamului.
Traiasca Dacia Nemuritoare, Unica si Sacra!

Anonim spunea...

Salut Daniel! Am apreciat documentarul, este bine facut, si avem nevoie de ceva sau cineva, sa ne mai aminteasca din cand in cand ca scopul ochiului este vazul, nu plansul, si creier avem sa gandim, nu sa ne vaitam!!! Sigur, este interesant sa ne cunostem originea, si benefic sa aflam ca strabunii ne-au fost gloriosi. Poate ne-ar elimina din complexele balcanice pe care le caram cu noi cand calatorim prin lume. Chiar ma simt bine cand imi imaginez ca strabunii mei, asa primitivi, au oprit pentru un timp inaintarea armatei unui imperiu!!! Remarcabil!!! DAR DIN PACATE, ISTORIA ESTE SCRISA SI RESCRISA DOAR DE INVINGATORI!!! SI CULMEA, OAMENII II IUBESC TOT PE INVINGATORI!!! AM CITIT CA SI RANILE SOLDATILOR INVINGATORI SE VINDECA MAI REPEDE !!! Chiar imi doresc sa ne mai castigam din demnitatea pierduta prin istorie! Revenind la documentar si la dacii nostri, ca orice teorie din lumea asta, poate fi combatuta! Doar sa fie rentabil efortul pentru cineva! Sunt adeptul conceptului: Nu conteaza de unde vii, conteaza ce faci in viata si unde te duci! Am vazut un reportaj din Australia cu ocazia unei festivitati anuale. Sarbatoreau ziua in care au fost debarcati talharii si prostituatele din Marea Britanie, ca nu mai aveau loc in puscarii! Si au mai facut si o betie monstru! Si probabil ca au fost conceputi multi copii atunci. Acum au o civilizatie invidiata de multi! Si nu le este rusine cu bucatica asta de istorie a lor! De apreciat! Revenind la strabunii nostri, imi reamintesc de fabula celebra cu Leul si pisica! La vremea ei, in Egiptul antic, pisica era intangibila, si nu i-a folosit la nimic in confruntarea cu leul flamand. Cred ca ar fi interesant daca ati introduce in documentarele viitoare un apel catre guvernantii nostri sa nu uite ca avem stramosi comuni, si ca ar fi minunat daca si-ar iubi populatia pe care o reprezinta! Toate bune! Nucu

Anonim spunea...

Am avut deosebita placere de a fi fost coleg de liceu la Liceul I.L. caragiale din Bucuresti in anii '60 cu Sever Roxin si ma intreb daca nu cumva suntti inruditi.
Referitor la dovezile civilizatiei dace si asocierea cu Eneas, doresc sa mentionez ca Eneida si ca atare Virgil reprezinte, in realitate, continuarea sau mai bine spus,legatura clasica intre civilizatia elena,cea romana si bineinteles renasterea,prin asociereile clare intre Virgil si Dante.
Acceptand cele de sus,s-ar putea argumenta si continuitatea civilizatiei deace,daca s-ar accpta argumetul orgini trace a lui Eneas.
totoodata proximitatea Troei cu locul de oroigine a ljui Homer,poate face acest argument din ce in ce mai interesant.

Daniel Roxin spunea...

Va multumesc tuturor pentru sustinere si sugestii!

MURARIU CRISTINEL spunea...

Cucuteni e stiuta,dar, Antoceni,Manolea si zonele limitrofe spune cineva ceva?Nu spune ca nu stiu prea mult.Exista un pasionat de arheologie in Oniceni-Suceva si o echipa "profesionista" la muzeul Suceava,care vor sa-si adjudece descoperirea.Sa o faca....Dar adevaratul cercetator autodidact este Murariu Catalin-profesor,Oniceni-com Forasti- Suceva.Cautati-l si comparati ce a descoperit fara diploma!!!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru informatie!

Irina spunea...

Convingerea lui Eminescu asupra originii noastre dacice apare clar în poeziile "Memento mori " (1872), "Odin si poetul" (1872), "Sarmis" (1881), "Gemenii" (1881), precum si în piesa de teatru "Decebal", toate publicate dupa disparitia poetului.
”Ăsta-i raiul Daciei veche-a zeilor împărăție;
Într-un loc e zi eternă sara-n altu-n vecinicie,
Iar în altul, zori eterne cu-aer răcoros de mai;
Sufletele mari viteze ale-eroilor Daciei
După moarte vin în șiruri luminoase ce învie
Vin prin poarta răsăririi care-i poarta de la rai.”
Memento mori

Irina spunea...

”Stindardul/drapelul/si stema Daciei folosite neîntrerupt de daco-români atestã nu numai existenta unui stat national, dar si forta lui cãci, dupã cum tot documentele istorice atestã, cei doi lei afrontati reprezentau, în conceptia timpului, Independenta, Suveranitatea, Puterea, Bogãtia si Bunãstarea statului geto-dac. Traditia leilor afrontati în stema tãrii a fost preluatã de bulgarii si de slavii din Cehia, care, ca semintii migratoare, asezându-se pe pãmânturile noastre strãmosesti, au introdus-o si în stema lor, cei doi lei afrontati supravietuind, dacã se poate spune asa, pânã în zilele noastre.
Mai mult, pe Palatul Prezidential al Austriei, din Viena, se aflã încrustatã Coroana Austriei, scutul acesteia fiind sustinut de doi lei afrontati cu cozile între picioare, întocmai ca si leii dacilor. Sunt toate acestea dovezi de netãgãduit ale continuitãtii daco-românilor si în aceste teritorii, peste care, cu secole în urmã, au nãvãlit semintiile migratoare, care au preluat din cultura materialã si spiritualã a poporului daco-român, dupã cum se poate observa, chiar din însemnele heraldice ale vechilor daci, pe ale cãror teritorii s-au asezat.
De remarcat cã si în Occidentul Europei, la englezi si belgieni, se mentin pânã astãzi în stemele statelor lor cei doi lei afrontati, mãrturie a existentei de milenii pe pãmânturile lor a unor neamuri din stirpea geto-dacilor antici.
Ar merita, cu sigurantã, ca toate aceste elemente, care demonstreazã nu numai o continuitate neîntreruptã a daco-românilor bãstinasi de milenii aici în spatiul carpatic, dar si o puternicã afirmare a constiintei lor nationale, ceea ce s-a materializat în lupta lor necontenitã pentru reîntregirea statutului lor national, sã fie reproduse în lucrãri de istorie, în albume si în manualele scolare. În altã ordine de idei, se naste o întrebare: s-a scris oare vreodatã în literatura istoricã românã, de când este consemnatã în cronici denumirea de “roman”? Fireste cã nu! Marele istoric german Th. Mommsen apreciazã cã acest nume de roman apare consemnat abia începând cu secolul al IV-lea îen si atunci nu ca un stat, ci doar ca o denumire a unei populatii. În timp ce strãmosii geto-daci aveau de milenii, începând cu epoca neoliticã, o societate de primã mãrime în Europa, de unde, prin migratii ale suprapopulatiei vechii Dacii, cultura lor materialã si spiritualã s-a rãspândit apoi, în toate directiile punctelor cardinale, inclusiv în Grecia, Asia Micã, Nordul Africii, peninsulele Apeninã si Ibericã, în Franta si Marea Britanie, unele neamuri geto-dacice ajungând pânã în Iranul si India de astãzi si nu numai atât, chiar si pe teritoriile Coreei si Japoniei”.
Augustin Deac – ”Simboluri dacice în stemele domnitorilor României”

Irina spunea...

O poveste inventata de istorici: cucerirea lingvistica a Daciei de catre romani
”In 1862, Felix Colson, cunoscut istoric francez romanofil, publica la Paris, la librarul –editor E. Dentu , ”Nationalite et regeneration des paysans moldo-valaques”, lucrare ce venea sa completeze , dupa aproape un sfert de veac, o alta, publicata in 1839, despre viitorul Principatelor Moldovei si Valahiei.
In lucrarea sa din 1862 Felix Colson se simtea dator sa-si desavarseasca opera din tinerete, de data aceasta propunandu-si sa puna in lumina adevarata nationalitate a vlahilor:… ”voi incerca sa dovedesc nationalitatea lor antica…oare se va recunoaste unitatea rasei, se va observa vocatia unei natiuni[moldo-vlahe] printre ţăndările coloniilor formate de Traian, colonii populate de Latini, Egipteni, Germani, Celti, Mauri, Iberici?”

http://www.vavivov.com/art.php?id=101

Anonim spunea...

Kogaionul este Muntele Sfant al Dacilor Lui Zamolxe – al fiintei -
care exista atat fizic in Romania, cat si in Suflet – in inima, deoarece tot ce e “Sus e si Jos” … ce e in om e si in afara lui – identic.
http://dacii-lui-zamolxe.wikiforum.ro/t69-kogaionul-muntele-sfant-al-dacilor-lui-zamolxe

Un Dac spunea...

Daca imi permiteti as dori sa va indrum eforturile intr-o directie in care chiar este posibil sa obtineri macar partial recunoastere stiintifica. Incercati va rog sa separati continutul stiintific sau istoric de restul temelor pe care pe abordati. Este putin ciudat sa acord incredere unui documentar despre istoria nationala in care sunt citate numeroase somitati in domeniu alaturi de poze cu unicorni si reclame la "Radio Vocea Sufletului" si metode de protectie impotriva atacurilor parapsihologice. Va recomand creearea unui site dedicat acestei probleme in care sa fie prezentate exclusiv materiale legate de aceasta tema. De asemenea in momentul in care realizati un astfel de documentar incercati sa diversificati gama de experti citati si intervievati intrucat marea majoritate a vocilor din acest documentar fac sau au facut parte din armata. In speranta ca veti cataloga aceasta critica ca una constructiva va doresc mult succes in demersurile viitoare asteptand cu interes noile aparitii ale seriei.
Cu stima,
Un dac.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc!

Anonim spunea...

Bravo, felicitari si multumim!

Anonim spunea...

Multumesc pentru acest documentar. In urmatoarele te rog sa insisti putin mai mult pe influenta Vaticanului asupra "formarii poporului si limbii romane". Cred ca ai trecut foarte repede peste asta.
Doar o idee...
Multumesc..tine-o tot asa

Tizu' Daniel

ender spunea...

Mi-a crescut inima urmarind acest documentar! Felicitari si multe multumiri pentru realizare!
Intr-o alta ordine de idei, ne tot plangem si ingrijoram de starea jalnica in care au ajuns societatea academica sau sistemul de invatamant din Romania. Dar iata ca acest film ne arata un motiv foarte serios pentru care aceste structuri inguste, limitate si constipate isi merita pe deplin mizeria in care au ajuns!

Anonim spunea...

off topic, dar important:
Aici este o listă a persoanelor care au fost /sunt membrii a comitetului celor 300. Cei care sunt acum in acest comitet au primit un ultimatul : pana la 31 martie 2012 sa renunte de buna voie la putere. Daca dupa aceasta data nu demisioneaza, ei şi familiile lor vor fi eliminati de pe această planetă. Indemnam pe toţi internautii sa afle cat mai multe lucruri despre ei si sa localizeze aceste persoane si sa-i recunoasca in listele celor care urmeaza a fi arestati. Nu există nicăieri pe această planetă loc pentru ei de a se ascunde de judecata care va veni

http://ontext.info/47601

Trimiteti aceasta lista la toata lumea, pentru a face cunoscuta si identificata Cabala care conduce din umbra aceasta lume.

Anonim spunea...

Excelent ! Toate aceste dovezi trebuiesc prezentate lumii intregi.Internetul ne ofera aceasta posibilitate.De aceea este nevoie de subtitrare in limba engleza !!!

Anonim spunea...

Felicitari pentru documentar! la cat mai multe si la cat mai diversificate legate de spatiul dac

Anonim spunea...

suntem DACI tara se numeste DACIA! astfel se va termina cu umilinta de a fi mereu confundati cu rromii! noi suntem DACI!

Anonim spunea...

Foarte interesant materialul ... Dovezile istorice incearca sa lamureasca ce s-a petrecut cu sute de ani in urma. Intrebarea mea este una simpla: Ce garantie avem ca un cronicar, care era numit sa scrie despre perioada in care traia, a scris adevarul istoric??? Atata timp cat au fost pedepse precum arderea pe rug sau spanzuratoarea, ma indoiesc ca s-a scris adevarul. Adevarul istoric nu-l vom cunoaste niciodata, ci doar partial.

Stefan spunea...

Felicitari Daniel,
Continua ceea ce Dacii au facut dintotdeauna ... Trezvierea...

Desteapta-te Romane, suntem in anul Domnului 2012, anul Trezirii Neamului...

Sa nu uitam asta !

Succes !

just_me spunea...

de mult nu am mai scris aici, dar o fac acum, incercind un raspuns pentru dl. Un Dac. deci: nu cred ca dl. roxin urmareste recunoasterea stiintifica, daca isi dorea acest lucru, presupun ca se apuca de vreun doctorat sau ar fi publicat macar vreo lucrare pentru cine stie ce diploma, pe de o parte. pe de alta parte, este creatia dinsului, deci numai dinsul decide daca doreste sa o faca cunoscuta pe un blog pe care tot dinsul l-a creat sau pe alt site. daca unicornii sint deranjanti, dar nu prea inteleg de ce:), puteti foarte bine sa il vizionati pe youtube:). care o fi problema cu radio vocea sufletului, e mai greu de inteles, ca doar e clar ca sufletul exista, la fel si vocea lui, careia de obicei i se spune intuitie. si de ce nu s-ar viziona si filme referitoare la protectia psihica? este un domeniu la fel de serios, dovedit, argumentat si cercetat, ca si stiintele conventionale. si, in fine, as intreba ceva: de ce cercetatori din armata? poate pentru ca dinsii au acces la documente mai putin cunoscute? sper ca nu am suparat pe nimeni:). doresc doar sa subliniez ca nu numai ca fiecare este liber sa se exprime unde si cum vrea, ci si sa creada sau nu ceva. depinde de ce ii spune inima. sau, daca vreti dvs., vocea sufletului. inca o data: multumesc, daniel, si o seara frumoasa tuturor.

Anonim spunea...

Desteapta-te DACULE! Astept cu ganduri bune urmatorul episod.

Anonim spunea...

Felicitări! Autorii sunt adevăraţi patrioţi, din păcate tot mai puţini.
Dacă filmul are probe reale pe care se bazează, atunci aceste idei trebuiesc promovate, pentru a şti care sunt rădăcinile noastre şi ce avem de apărat! Duşmanul nostru de azi e unul foarte perfid: trădătorii de ţară care se plimbă încă liberi, sper nu pentru mult timp.
Până nu este prea târziu,
Români, treziţi-vă!

Daniel Roxin spunea...

Multumim tuturor pentru sustinere!

Alioșa spunea...

Felicitări pentru FILM !!!
Îmi dau seama din ce în ce mai mult că,multe am învățat la vremea mea inclusiv în acel LICEU MILITAR unde a învățat și Mircea Chelaru, dar, puține mai știu......despre ISTORIA neamului meu !
Sigur nu sunt eu de vină ci acei care au scris ISTORIA POPORULUI ROMÂN după cum li s-a dictat de cârmuitorii ȚĂRII vremurilor respective .
Mulțumesc domnule Daniel Roxin !
Am onoarea să vă salut !
Alioșa.

Daniel Roxin spunea...

Toate cele bune!

Un dac, ca multi, multi altii spunea...

Am fost, si-om fi!
Toata stima!
V0

Cristiana spunea...

Bună, Daniel, aţi făcut un film cu adevărat remarcabil.
Îmi pare rău dacă aş deranja spunând încă un adevăr pe care cu siguranţă generaţiile viitoare îl va considera la întreaga valoare, căci viitorul va folosi toate mijloacele de cercetare pe care azi le considerăm "neconvenţionale" (să îndrăznesc chiar: "neconvenabile"... iertată să fiu... ). Pe scurt, iată despre ce este vorba: dacii nu-şi aruncau semenii în suliţe, pentru a-şi trimite dorinţele zeului lor, ci foloseau călătoriile astrale, visele conştiente, lucide - adică "aruncarea" sufletului în suliţele soarelui !! Romanii, care s-au folosit de acelaşi fel de a minţi şi în privinţa creştinilor (să nu uităm că i-au denigrat şi pe ei, spunând că îşi sacrifică conducătorul spiritual, mâncându-i trupul şi bându-i sângele...), au împrăştiat minciuni de acelaşi fel şi despre daci, pentru a-şi mobiliza armatele împotriva lor.
De altfel, este necesar de menţionat faptul că renumitele brăţări dacice nu erau câtuşi de puţin nici obiecte de podoabă şi nici obiecte de cult, ci era adevărate aparate de selectare şi amplificare a unor anumite frecvenţe de vibraţie corporală, care aveau puterea de a induce rapid anumite stări de favorizare a decorporalizărilor,şi nu numai. În acest fel cei mai puternici mentali locali puteau lua învăţături directe de la entităţile astrale ajutătoare, orientări în diferite direcţii de manifestare, de creaţie, de conlucrare. De asemenea, foloseau mersul astral - plutitor la suprafaţa pământului sau apelor - care, în perioade de vibraţie planetară joasă, se cerea ajutat cu astfel de aparate.
Să mă opresc deocamdată aici, deşi am avea multe de discutat referitor la activitatea totală normală a dacilor. Când mă voi mai elibera cu serviciul voi face şi eu o analiză detaliată de susţinere a acestui documentar.
Toate cele bune Daniel !! Tuturor!!

Gabriel spunea...

Daniel ,
Am vizitat de mult timp blogul tau si te felicit pentru sinteza din DACII. Doresc sa te informez ca pe Valea Bistritei in com . Farcasa exista un patriot pe nume Dumitru Ionita. Este profesor de istorie la liceul din Borca si are 3 doctorate . A descoperit foarte multe lucruri interesante in zona sa si in masivul Ceahlau. Am incercat sa il contactez dar omul este foarte circumspect caci se pare ca familia ii este terorizata . Printre artefactele descoperite sint si circa 120 de placute datate ca fiind contemporane cu cele de la Tartaria. Iti voi trimite un link ce contine sursa de informatie.
Sa fii sanatos si sa nu te lasi descurajat de piedicile care ti se vor pune. Este timpul ca Istoria Romaniei sa nu mai fie scrisa de cazari. Este timpul ca dictionarele de Limba Romana sa nu mai fie facute de cazari . Este momentul ca in programele scolare la Romana si Istorie sa fie loc pentru Zamolxe , Legile Belagine , Nicolae Densusianu , Mihai Eminescu , Zelea Codreanu , maresalul Antonescu etc
Mesaj pentru Sorin : dac vrei sa vezi dovezi ale scrieriidacilor du-te si viziteaza Biserica din Densus ; acolo nu sint inscriptii romane caci ei nu se formasera ca popor cind s-a facut acea biserica. Sorine , daca ai vreun rest de gindire logica si nu esti partinic , incerca sa intelegi ca dovezile scrise sint ori ascunse imediat , ori distruse ori atribuite altora ; cauta si verifica ce fenomen curios face sa se " piarda " exact parti din documente din ultimile 2.500 de ani referitoare la Pelasgi si la Daci.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc Gabriel! Astept mai multe informatii despre aceasta persoana pe e-mail.
Ganduri bune tuturor!

Gabriel spunea...

Aici sint legaturi spre Dumitru Ionita , si nu numai !

http://dezvatatorul.blogspot.com/2009/11/mistere-in-muntii-neamtului.html

http://vieilleurope.wordpress.com/2011/01/12/surorile-tablitelor-de-la tartaria-descoperite-la-vadu-rau/

I.I. GURAU spunea...

Multumiri pentru cei ce se straduiesc sa raspandeasca adevarul. Deoarece inertia este la mare actualitate printre factorii decidenti in a modifica manualele de istorie, as vrea sa va aduc in atentie un proverb portughez "DRUMUL LUI MAI TARZIU, (CON)DUCE IN PIATA LUI NICIODATA" Deci la treaba prin toate mijloacele posibile. Succes.

Anonim spunea...

Multa Lumina si ajutor in aflarea adevarului! Sa fiti feriti de orice rea intentie! Sa fiti calauziti spre oamenii, locurile, scrierile si tot ceea ce este necesar pentru a realiza tot ce va propuneti si tot ce este dat sa descoperiti!

Daniel Roxin spunea...

Multumim!

Anonim spunea...

Impresionant! Ati incercat o colaborare cu o televiziune de top din Romania? Spre exemplu cu emisiunea "Romania Te Iubesc" de la Pro TV. Ar trebui ca aceste informatii sa nu fie discutate doar pe blogguri ci sa incercam sa le impunem autoritatilor disputarea acestui subiect implicand cea de a 4 a putere in stat - presa. Sau sunt convins ca un meeting organizat in prealabil ar aduce foarte multi sustinatori.
Succes!

Daniel Roxin spunea...

La asta lucram...

Lucia spunea...

Stimati profesori de ieri si de azi,daca va curge prin vene sangele Strabunilor nostri,e timpul sa va treziti din atitudinea pasiva,e timpul sa rescrieti manualele de istorie in conformitate cu Adevarul.Elevii sunt acuzati ca nu invata,dar ei SIMT in suflet care e adevarul si de fapt se revolta impotriva minciunii si a manipularii.Apoi sunt trimisi la psihiatru pe motiv ca nu sunt supusi,iar acesta le pune eticheta ADHD,ca e la moda,si primesc medicamente care ii fac sa uite de vocea sufletului lor. Dragi profesori,invatati copiii despre Legile lui Zamolxe,despre Puterea care zace in interior,despre faptul ca NOI TOTI UNA SUNTEM,si nimeni nu ne poate distruge.Asta vor cei care guverneaza din umbra,dar le spun ca NICIODATA nu vor putea distruge Spiritul.Deranjeaza pana si faptul ca inca mai respiram la aceasta ora.Le mai spun ca aceste documentare vor fi vazute de multi oameni si fiecare va recunoaste Adevarul in inima lui,memoria ancestrala activandu-se in Suflete.Asa sa fie!

Daniel Roxin spunea...

Asa sa fie!

Anonim spunea...

Daniel, te salut cu drag. Tu esti foarte tanar, iar eu sunt un aproape batran strajer, cu inima de dac, cu AMINTIRI din acele timpuri pe care le descrii - si chiar mai vechi. Ceea ce ai materializat in film, eu povesteam cui voia sa ma asculte, inca de prin anii '80... Asta confirma faptul ca adevarul - fiind unul singur- se poate cunoaste (descoperi) de persoane diferite, in timpi diferiti sau chiar simultan. Argumentele din film, sunt clare, dar mai pot fi completate. Eu iti pot furniza o gramada de explicatii privind dacii, evenimente din timpul lor, incepand cu anii 8000 inainte de Cristos si pana prin 400 dC. Cum am obtinut aceste AMINTIRI? C A L A T O R I N D ...
Trebuie doar sa-mi dai de stire ca te intereseaza. ZOHAR

Daniel Roxin spunea...

Trimite-mi mai multe informatii pe e-mail. Multumesc!

Mioara spunea...

Felicitari Daniel pentru documentar! Mult succes in continuare!!

Lucia spunea...

EI vor sa fim un popor amarat,niste zombi pe strada,care umbla cu capul plecat in pamant,in loc sa privim cu demnitate in fata,zambind.Le vom demonstra ca noi nu am uitat cine suntem ,de unde venim si spre ce ne indreptam.Vom ridica impreuna comunitati de Lumina unde vom trai in armonie unii cu altii,unde copii care se vor naste vor fi fericiti pentru ca isi vor aminti tot ceea ce trebuie si nu vor fi ingraditi in anumite tipare comportamentale.Daniel Roxin,iti multumesc ca esti Vocea care se ridica deasupra multimii si striga Adevarul.Le multumesc si parintilor tai care ti-au dat viata,desi nu-i cunosc,dar ma inclin cu respect in fata lor.Fie binecuvantati!

Daniel Roxin spunea...

Multumim pentru sustinere!

Anonim spunea...

pentru toţi cei care s-au pronunţat deja faţă de realizatori şi colaboratori.
1. este primul film dar nu şi ultimul.
2. cercetările acestor oameni depăşesc 30 la 50 de ani! noi doar am dat semnalul de ridicare în acest film. sunt sute, chiar mii de cunoscători, cu metodă sau empirici care deţin adevăruri imbatabile şi de netăgăduit. conexiunile istorice, ştiinţifice şi revelaţiile confirmate de raţiunea ulterioară au produs o reţea invizibilă dar puternic radiantă de adevăr sacru! pachia tatomirescu, olaru c+tin arimin, marin scorobete, andrei vartic, maria crişan, octavian sţrbătoare, pavel coruţ, sihaştrii de la neamţ, şi cît de mult alţii, sunt marea armată care aşteaptă chemarea sub acelaşi steag! filmul pe care l-aţi văzut nu se vrea o înşiruire de argumente academice, dogmatice,greu de digerat. ele ar trebui să se regăsească în academii şi institute, dar de unde! putem produce mii de dovezi, suntem pregătiţi, dar nu acesta este scopul nostru acum. demantelarea minciunii, demascarea mincinoşilor şi pregătirea primirii adevărului, asta ne este voia! va trebui să privim de dincolo, după marea trecere, victoria noastră! dar merită să arzi până la capăt pe rugul mareţiei neamului coborât din tăria marelui tot. iar pentru cei care se îndoiesc până şi astăzi, treaba lor. rămână ce vor fi voit a fi. noi chemăm la marea trezire, vatra străromână şi pe trăitorii ei de astăzi.
3.citiţi "dacia edenică" a indumnezeitului marin scorobete de la cluj. poate că se vor dumiri şi antiromânii practicanţi cât de nenorociţi pot fi!

un hiperboreean

Tharsisr spunea...

M-am uitat la acest documentar si, intr- adevar, aduce in prim- plan elemente nestiute sau date uitarii( tablitele de la Tartaria si studiile genetice)... Totusi, ridica si anumite intrebari, nu negatii( cel putin din partea mea):- se face confuzie intre dialect si grai( facandu-se referire la intelegerea limbii romane si incapacitatea de a se intelege intre nord si sud in Italia); - se aduce in discutie Socrate, cunoscut pentru dialogurile sale fictive care duc spre adevar, dar care nu au o veridicitate certa; - Scoala Ardeleana este o miscare culturala scoasa din contextul politic( romanii, fiind tolerati in Transilvania, isi doreau recunoasterea drepturilor iar pentru acest lucru au mers spre o latinitate extrema pentru a contrazice vocile vremii care spuneau clar ca in momentul aparitiei populatiei maghiare nu exista nicio alta fiinta umana); se vorbeste despre Aeneas, membru trac, nu dac( dacii tineau de aceasta familie, dar nu se identificau in totalitate)....Zice comentatorul: " Adevarul este unul singur!', din pacate, adevarul este o materie incerta si relativa!

George spunea...

Dar pana la urma, care a fost scopul inlaturarii acestor dovezi?
De ce a fost falsificata istoria?

Magda spunea...

Formidabil!!
Multumim pentru eforturi, sacrificii si toata pasiunea depusa in a arata romanilor cine sunt cu adevarat, si de ce meritam lucram impreuna ca sa schimbam Romania inapoi in ceea ce este ea defapt.

Daniel Roxin spunea...

George, despre asta vom vorbi in urmatoarele documentare. Exista un munte de informatie cenzurata!

Ovidoc spunea...

Interesant,poate chiar emotionant acest documentar pe care banuiesc ca realizatorii lui l-au incropit cu multa munca.Astfel de documentare ar trebui sa ne mobilizeze cumva si sa starneasca mai mult interes opiniei.Din punct de vedere personal ...respect,si astept cu interes urmatoarele documentare.Succes.

Lucia spunea...

Chiar daca sunt la sute de km departare,o parte din mine e acolo cu voi si va insotesc in meditatie in fiecare seara.E mai mult decat o simpla sustinere prin cuvinte scrise.Noi suntem o mare Familie de Lumina si abia astept ziua cand ne vom intalni.Cu mult drag,va trimit un zambet din toata inima mea!

Daniel Roxin spunea...

Marius, ai adresa mea de e-mail la contact.

Anonim spunea...

Multumesc Daniel, tie si echipei tale care reusiti sa ne redati demnitatea pierduta a unui popor cu radacini atat de nobile...

Magda Lupu spunea...

Mulțumesc!
La fel de utilă studiului poate fi și lucrarea d-lui Mihai Vinereanu 'Originea traco-dacă a limbii române'

C.L.* spunea...

Daniel, iti multumesc si tie si echipei de colaboratori pentru realizarea si postarea acestui documentar! Rezoneaza cu un adevar organic pe care fiinta mea l-a simtit din copilarie, ca ma simt "daca". Simt in mine toata mostenirea genetica si culturala a stramosilor nostri si documentarul tau da forma unor simtiri greu de exprimat verbal pe care sint sigura multi romani le impartasesc la nivelul fiintei lor interioare. Sper sa nu te opresti aici si sper ca aceste adevaruri sa fie acceptate si introduse in cartile de isorie! Sint mandra ca sintem contemporani! Simt cum se redefinestie istoria unui popor prin acest documentar! Iti doresc mult noroc si multa expunere. Voi posta linkul de aici pe pagina mea de Facebook, in speranta ca toti prietenii mei vor face la fel! Deja am inceput sa traduc in engleza unor prieteni si de aici din Anglia si din America. "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
(...)
La trecutu-ţi mare, mare viitor!"

Anonim spunea...

Acest film ar trebui promovat in scoli.
Multumim!!

Anda Laura Silea spunea...

Un documentar excelent, o alternativa la istoria oficiala a Romaniei. Sper sa am acordul de a-l folosi in orele de limba romana ca argument pentru studiul "Latinitate si dacism", propus de programa clasei a XI-a. Va multumesc din suflet

Daniel Roxin spunea...

Da, ar fi ceva sa primiti acordul pentru a transmite asemenea informatii elevilor de liceu. Multu succes!

Daniel Roxin spunea...

Multumim pentru mesaje!

marius vornicu spunea...

...sunt la o facultate de istorie....dar nu am auzit asemenea lucruri....

Daniel Roxin spunea...

Pentru ca istoria Romaniei nu este scrisa de romani!!! Iar cei care inca au puterea sa o scrie au grija sa va duca pe piste false, sa va spuna, spre exemplu, ca Stefan cel Mare sau Mihai Viteazul au fost si ei, acolo, niste tarani si ca aura lor de eroi este exagerata. Istoria Romaniei este in buna masura o mistificare!

Cecilia Cioroianu spunea...

Felicitari pentru realizarea documentarului.
Stiam de aceste lucruri de cel putin zece ani, de la prof.dr.Tudor Diaconu. Are foarte multe studii decriptate despre DACIA , si casta inaltilor preoti IO.
Eu am inceput sa postez pe forumuri LEGENDELE DACILOR LIBERI.
FELICITARI PENTRU INITIATIVA !
Cecilia Cioroianu

Anonim spunea...

Salutare tuturor,
exact acum un an ii povesteam sotiei cum ca nu mai citesc mizeria asta de filosofie sau istorie, (doar ca hobby, de altfel), pt ca de cand s'au infiintart societatile academice nimeni cu opinii personale nu mai are loc sa spuna ceva, corect sa incorect dar, e ceva, macar are capacitatea de a gandii.
Vrei filosofie sau sa citesti mai ganditori, i'ai pe cei dinainte de Hristos, aia cu siguranta nu erau la fel de vanduti ca astia care'ti spun, ce tablou e frumos, care poet e mai valoros sau ce curent trebuie sa exprime viitoarele arhitecturi.
Vorba unuia, nu mai stiu care, spunea : "Daca toate femeile ar fii fost atat de frumoase pe cum le picta Picasso, neamul nostru era sortit extintiei"

cristimitan spunea...

Multumesc, intuiam ideile din acest documentar datorita faptului ca am avut marea sansa sa vad si sa fotografiez marea colectie de camee si geme a Academiei Romane (din perioada romana si preromana), pentru o carte a raposatului mare istoric si cercetator Mihai Gramatopol. (http://www.mihaigramatopol.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=347%3Aformarea-coleciei&catid=50%3Ageme-i-camee&Itemid=94#page)
Lucrarile sale pot probabil constitui un fond de studiu extins pentru tema documentarelor Dvs. In cadrul Academiei Romane exista multe date neexploatate... din pacate eu nu sunt de specialitate si nu vreau sa induc in eroare... Felicitari si abia astept urmatoarele Adevaruri tulburatoare...

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru informatie! Orice informatie pe care ne-o puteti oferi in plus poate sa ajute foarte mult... Toate cele bune!

Anonim spunea...

CUm pot descarca filmul versiunea HD 1024? Lincul postat nu merge.

Daniel Roxin spunea...

Am facut si eu o descarcare de proba, ca sa verific, si merge. Probabil ca e o eroare in sistemul tau...

GabyS spunea...

Se poate descarca acum si de aici:

http://dl.transfer.ro/Dacii_-_Adevaruri_tulburatoare_-_2012-transfer_RO-13mar-6f7463.mp4

sau:

http://www.postaonline.ro/3o9ujz3bkr7q/Dacii_-_Adevaruri_tulburatoare_-_2012.mp4.html

GabyS spunea...

Se pare ca nu se poate descarca de pe transfer.ro doar pe google chrome, in schimb merge pe mozzila.

Traian spunea...

daca avem un popor, un teritoriu, de ce nu avem si o forma de conducere a statului Dac, caci actuala conducere este clar ca este orice (romana, americana sau israeliana) dar numai a nostra a vechiului popor dac nu este. daca vreti vin cu propuneri (sugestii)

Ktystos spunea...

Pentru ca acest film de mare valoare documentara ar trebui urgent promovat in scoli,- va fi trecut sub tacere si indiferenta...dupa cum Eminescu a fost lichidat, tot astfel acum noua, ne sunt aplicate masuri care sa ne duca la tacere...
Am putea face si filme -seriale, de anvergura celor pe care le fac coreenii, care , iata, se inspira din istoria lor! Seriale care ar putea fi subtil- educative! facem seriale dulcege, seriale Kitsch...promovate la T.V.
Sub Rosia Montana exista-conform imaginilor de pe satelit, un sistem de coridoare subterane care duc in enigmaticii munti Bucegi; aici vor sa ajunga americanii, sub pretextul mineritului si al " planului de dezvoltare regionala"-oferind -aparenta locurilor de munca pentru localnici- urmasi ai dacilor. ( !!!) Acesta este adevaratul motiv care ii indeamna pe canadieni sa nu renunte la criminalul lor proiect de cianurare sub pretextul extragerii aurului.
OCHII IN PATRU, DACIA!
Nu e timp sa ne lasam leganati de maretia unui trecut oricit ar fi fost acesta de maret! Cartea Mariei Gimbutas este graitoare.
Trebuie sa contribuim la maretia acelora care AM FOST, DAR NU MAI SUNTEM, si este binevenit acest documentar care ne trezeste din " somnul cel de moarte".

FAPTE, AVEM NEVOIE DE FAPTE!

slopa spunea...

Mama mtDNA de acum 36mii de ani din "Pestera cu Oase" este un Homo Sapiens Cromagnonian, nicidecum TRAC sau DAC. faceti diferenta de ani!

Tatal Y-DNA cu haplogrup I a existat in zona balcanilor si este la baza popoarelor slave, germanice si balcanice, si nici el nu este deloc TRAC, nu exista asa ceva acum 22mii de ani.

Gena I2 are densitatea cea mai mare in fosta Iugolslavie cu 65%, in Romania este sub medie la 22%, iar ungaria are 28% (mai multa decat Romania). de ce "a uitat" sa mentioneze?

Daniel Roxin spunea...

Stefan, tu te-ai uitat la un alt film! Oasele si dintii studiati in Germania sunt oase si dinti vechi de 3000-5000 de ani, luate din cateva zeci de situri arheologice din Romania. Pe atunci se plimbau pe aici tracii si nu "Mama mtDNA" la brat cu tatal "Y-DNA"... Lucrurile sunt spuse foarte clar in film!

Anonim spunea...

Bravo! In sfarsit cineva are curaj sa spuna niste adevaruri. Vom urmari cu interes tot si vom transmite mai departe. Succes!

slopa spunea...

Daniel Roxin, ai inteles gresit, de fapt, incurcat mtDNA cu Y-DNA. Alexander Rodewald a participat la studiul Genographic Project finantat de Nationalgeographic si IBM, in care s-a genotipizat pe cale de Y-DNA populatia lumii (cu sample actuale si arheologice). Conform datelor s-a facut istoria civilizatiei de pana la 200mii ani in urma, iar gena de care zice Savescu, (I1 si I2) e aparuta acum 22mii ani, in Balcani.

Alt studiu, diferit arata migratia popoarelor pe baza de mtDNA, si da cam aceleasi rezultate. Eh, scheletul de femeie gasit in "Pestera cu Oase" e datat la 36mii ani, si apartine unei femei cu mtDNA de baza pentru toata populatia actuala a Europei.

Acuma raspunde-ti sincer: exista notiunea de popor, limba, traditie traca (daca sau getica) acum 36-22mii ani in urma?

ca referinta, studiul cu Y-DNA unde a lucrat Alexander Rodewald e publicat:
Pakendorf, Brigitte; Morar, Bharti; Tarskaia, Larissa; Kayser, Manfred; Soodyall, Himla; Rodewald, Alexander; Stoneking, Mark (2002). "Y-chromosomal evidence for a strong reduction in male population size of Yakuts". Human Genetics #110

Cifre spunea...

Stefan, pun pariu ca nu ai citit tot studiul. Te-o fi plictisit metoda prin care s-au recoltat mostrele asa ca ai sarit direct la concluziile studiului:) Pute un pic! Pune te rog aici volumul de populatie pe care s-a studiat ADNul! Vei fi un pic surpins, dar nu poti sa faci statistica pe cativa "donori" alesi din cadrul proiectului! :))) intra mai adanc si ai sa vezi cine a fost "donor" pentru acest "maret" proiect! :) penibil. A doua chestie care e jignitoare pentru un om ca tine care pare cunoscator si informat este modul in care analizezi procentele din statistica: 28% din ungaria e mai mult ca 22% din romania! :) cred ca iti lipsesc cateva calitati in a aprecia niste rezultate statistice. I-ai facut pe oamenii astia din vorbe cu stiinta 100%, dar 100% din nimicul demonstrat de Rodenwald inseamna 0, iar 10% din naivitiatea catorva de pe aici inseamna adaos de valoare.

Anonim spunea...

Da superb... multumim.....ma numar printre oamenii care se intreaba ... Prostia omeneasca va fii acceptata si peste 10000000 de acuma inainte ..... Ma intreb pentru ca noi acum o acceptam.... Ma refer la romanii nostrii care se dau mari ISTORICI dar defapt nu stiu decat sa abereze .... Nu stiu ce sa mai zic... dar un singur lucru e clar Daniel Roxin este un super om.... nu il cunosc dar prin acest filmulet imi dau seama munca lui si a celor din jurul lui..... oricum intr-un cuvant E PREA TARE SA AFLAM ISTORIA CU ADEVARAT... MAI ASTEPTAM SI ALTE DESCOPERIRI ! bft By Mada jud HD, LOC. PETROSANI !

montrealezul spunea...

Ar trebui sa se caute dovezi cum sa format Roma, de unde au venit "triburile", si...etc.
Este o posibilitate ca unele triburi tracice au facut sigur pionerat, unele stabilinduse in zona centrala a italiei de astazi (atunci e posibil sa nu fi fost locuita de nimeni), iar alte triburi tracice, probabil mai mici, sa se fi stabilita in scandinavia, samd.
E posibil ca tracii sa fie vechii romani iar Roma sa fi fost noii romani care au schimbat valorile vechilor romani (dacii), si anume mai multi zei, structura senatoriala, arhitectura, militarism, expansionism al noii civilizatii romane, samd.
Deci cred ca distanta intre romanii vechi (daci, traci) si romanii noi (Roma) nu poate fi mai mare de citeva sute de ani, exact cum ar fi distanta intre canadienii francezi (provincia Quebec) si franta.

Anonim spunea...

Sa ne gasim sau mai bine spus sa ne dovedim identitatea ..... minunat !

Anonim spunea...

Domnule Roxin, ai grija de dumneata si daca poti "cloneaza-te".Copii nostri au nevoie de dumneata!

Unknown spunea...

Va multumesc tare mult pentru eforturile de a scoate la lumina puterea acestui neam. Este momentul ca poporul roman sa stie cine a fost, cine este si care ii este locul in istoria acestei planete. Doamne ajuta !

Anonim spunea...

Un film cu informatii pure . Felicitari!
Poate ar trebui mai multe informatii despre agatarsi , ahei , dorieni si etrusci pentru a afla si ceilalti adevarata istorie.

Anonim spunea...

Cel mai probabil un comentariu ca acesta nu va aparea. Poate dincolo de vorbe si de o ora de filmare cu niste oameni care nu au nicio greutate si nicio experienta in arheologia epocii dacice, ar trebui sa va apropiati de izvoare citind cu cap si in context. Dar pentru Napoleon Savescu si gasca lui e suficient sa citesti printre randuri si sa argumentenzi cum iti convine. Cineva imi punea odata ca in Biblie scrie negru pe alb ca nu exista Dumnezeu, deci citarea surselor pe unde ne place si ne convine nu ati descoperit-o dvs. Adevarurile tulburatoare despre Daci sunt niste minciuni gogonate si niste greseli de incepatori. Aduceti pe cineva sa va vorbeasca despre Tartaria in contextul in care faceti o filmare despre daci! Poate sunt multi pe care puteti sa ii manipulati cum doriti, dar faptul ca in urma cu 2000 de ani inainte de scrierile sumeriene ar fi existat vreun picior de dac pe aici o sa va creada doar naivii si frustratii... Pe doamna cercetatoare care a reusit sa faca niste chestii "extraordinare" la Hamburg ati fi putut sa o intrebati de unde a facut rost de schelete dacice - care sa fie recunoscute si certificate ca atare! Se cunoaste foarte clar ca ritualul funerar dacic prevedea incinerarea si nu inhumarea.
Toata filmarea e mai controversata decat istoria insasi. Pornind de la calitatea oamenilor, la lipsa de contextualizare a multora dintre argumentele lor obtinute de la antici si multe alte lucruri spune doar pe jumatate. Poate maine poimaine vor preda istoricii cum se pun dintii in gura ca lucrurile sa fie pe placul dvs.

Daniel Roxin spunea...

Ma bucur sa stiu ca voi, astia care pedalati pe latinitate sau lipsa de istorie a acestui popor, va oripilati in felul asta. Vremea voastra se apropie de sfarsit! Si, pentru informarea ta, care nu poti sa receptezi nici macar lucruri care se spun si se repeta in acest film: nimeni nu a spus ca autorii tablitelor de la Tartaria erau daci. Dar, sti tu, desteptule, ca acei oameni nu ar putea sa fie stramosii dacilor si ai nostri? Cine va credeti voi?
Iata ca mesalut tau a aparut!...

Ceea ce nu apare in istoria Romaniei este exact ceea ce nu v-a convenit voua! Si atunci, fatarnicule, cine a folosit atat vreme citate doar din anumite surse? Din susrsele care au convenit gastii voastre de manipulatori de doi bani? Ca va place sau nu, va anut ca poporul roman se trezeste si o sa va mature in curand!

Viorel Zamfir spunea...

Excelent documentarul. Totdeauna am simtit ca suntem Daci, ci nu Romani. Cuvantul Romania vine de la Tara Romaneasca ce a substituit denumirea de Muntenia. Cum asta? Foarte bine, pentru ca aici, pe mare parte din Muntenia au fost Romanii. Cred ca la unirea din 1859 dintre cele doua principate nu s-a gasit o denumire comuna pentru noua tara ce lua nastere prin unirea celor doua principate. Nu se putea spune nici Muntenia, nici Moldavia, ci atunci s-a ales Romania, care era si pe plecul Tarilor occidebtale care au fost de acord cu unirea.Cred ca numele de Romania a tarii noastre, este un nume de conjunctura istorica. Urmarind acest documentar mi s-a intarit si mai tare convingere ca numele tarii noastre este clar, DACIA. Iti multumesc din suflet pentru acest documentar, mie personal mi-a adus mare bucurie in inima si in suflet.
In alta ordine de idei, te rog sa nu ii mai bagi in seama pe gunoaiele astea ce incearca sa puna la indoiala credibilitatea acestor oameni minunati din acest documentar. Nu are rost.
Aceste jigodii vorbesc despre prostia din capul si ura din inima lor. Sunt oameni care nici nu stiu de ce traiesc pe pamantul asta. Sunt umbre neglijabile. Nici macar nu au curajul sa isi scrie numele pe care il poarta.
Eu iti doresc multa sanatate ca e mai buna decat toate. Sa auzim numai de bine

Daniel Roxin spunea...

La fel iti doresc!

Lucia spunea...

Pentru anonimul caruia ii e teama ca nu i se posteaza comentariul,pentru cel fara nume,fara identitate,fara...,dar care stie arunca cu pietre.Noi suntem DE AICI sau altfel spus D ACI.Tu de unde esti,ce cauti aici si cine ti-a spalat creierul si la clatit asa de bine ca a ramas un neuron tare zburdalnic care bate campii in sus si-n jos?

Anonim spunea...

am o singura mica problema, altfel si eu ma simt mai mult dac decat roman. citatul acela din Herodot este redat intotdeauna trunchiat. "dacii au fost usor invinsi, desi erau cei mai viteji si drepti dintre traci", cam asa suna in intregime aprecierea istoricului grec. cam asta este povara neamului romanesc. noi suntem saraci, desi natura nu este deloc zgarcita cu noi. noi ne multumim mereu cu putin, desi am putea mai mult. noi iertam mereu conationalii care gresesc, desi ar trebui sa vedem la altii ca progresul lor s-a bazat mereu pe corectiile fizice sau financiare aplicate cu strictete celor care au gresit. noi acceptam cu stoicism o gramada de dobitoci la conducerea tarii, si nu vorbesc doar de conducerea politica, desi avem o multime de oameni valorosi, cu care chiar ne mandrim in lume. dar, vai, noi acceptam tacuti sa fim reprezentati in lume de tiganii infractori, de manele, de becali, de asa-zisi milionari care si-au castigat de la primul pana la ultimul banut prin afaceri cu statul. niciodata nu mi-a fost mai dor de VLAD TEPES! pentru mine el este strabunul nostru cu care ar trebui sa ne mandrim in lume. daca ar fi dupa mine, copiii ar urma un curs de severitate si dreptate in spiritul lui Vlad Tepes de la gradinita pana la examenul de bacalaureat. in acest fel, am speranta ca peste 30-40 ani Romania va avea o sansa sa renasca din noroiul in care se sufoca ...

Unknown spunea...

Oare acest documentar se va vedea si pe TVRHD sau Discovery sau NG?!
Lucruri pe care le stiam sunt puse acum intr-o lumina atragatoare de oameni cu greutate si intr-un format profesionist si de calitate!
Multumesc d-le Roxin! De acum inainte o sa va urmaresc activitatea! Succes

Daniel Roxin spunea...

Toate cele bune!

zaharescu alexandru spunea...

Daniel ceea ce faci este senzational dar si periculos!! Iti multumim ca nu ne lasi sa fim indoctrinati! Ai grija de tine, au mai existat somitati ale poporului roman(dac)care au facut ceea ce faci tu azi si din pacate....
Oricum iti multumesc din suflet pt documentar si la mai multe,daca se poate si despre adevarata religie cea ortodoxa! Succes

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru grija!

just_me spunea...

pt dl zaharescu alexandru: nici o problema, este cine sa-i poarte de grija:)

Loredana spunea...

Multumesc!A fost prima data,dupa mult timp,cand inima mea s-a umplut de mandrie.Sincere felicitari pt ce faceti.Meritati un mare "Bravo!".Dupa atatea indoctrinari ce am suferit de-a lungul timpului cred ca avenit timpul sa intelegem adevarul despre radacinile noastre.Sincer,cred ca instinctul si sangele din venele noastre incearca sa ne vorbeasca,doar trebuie sa ascultam.Imi aduc aminte cand eram mica si am inceput sa invat despre stramosii nostri,fara sa stiu de ce ,simteam antipatie pt romani si sustineam ca sunt urmasa a dacilor.Stim ca,la scoala,invatam despre istoria dacilor si a romanilor cam de trei ori de-a timpul anilor.Cu toate ca stiam cursul istoriei,de fiecare data asteptam sa ne spuna profesoara ca Traian nu a reusit sa intre in Dacia.De parca as fi putut schimba istoria.
Va multumesc inca odata pt ce faceti!Mult curaj,in continuare!

Liviu spunea...

Bravo, felicitari!
Astept de mult o prezentare publica a acestor adevaruri si cred ca acest documentar e o solutie eficienta pentru a "desmorti" opinia publicului obisnuit dar mai ales a specialistilor inca "timizi"!

Anonim spunea...

Dragii mei, imi pare rau pentru voi. Romanii nu trebuie sa isi rescrie istoria, ci viitorul.

Daniel Roxin spunea...

Dragul meu, e trist ca nu intelegi faptul ca nu prea ai viitor daca nu ai un trecut...

Sorin spunea...

nu stiu in ce masura, din cei de mai sus, care s-au declarat daci, isi cunosc propria istorie, pentru ca daca ar detine mai multe cunostinte in domeniu, nu ar fi acceptat cu o asa usurinta toate acele interpretari
suntem si daci, dar intr-un procent mai mic, decat credeti voi
dar sa nu uitam de aportul slav, peceneg, cuman si altele(pomenesc cele mai importante, despre care voi nu vorbiti, pentru ca nu suntem in totalitate sau in procentaj major produsul finit al dacilor)

just_me spunea...

imi cer scuze, insa unele comentarii sint realmente dezamagitoare. spre exemplu cel al dlui Sorin, pentru care am o intrebare: oare credeti ca numai genele te fac sa apartii unui pamint? nu trebuie sa ne raspundeti noua, raspundeti-va dvs.: va simtiti "acasa" in orice loc din tara asta? daca da, probabil sinteti mai mult dac. daca nu,..... asta este! o zi buna tuturor.

Teodor Zamolxes spunea...

multumesc pentru o lectie reala de istorie si va rog sa continuati prin a ne prezenta istoria reala a noastra,a Daciei!
felicitari!
chiar ma numesc Zamolxes pentru cine crede ca am pus la intamplare numele

carmen.ardelean spunea...

Domnule Roxin, vă felicit pe dvs. şi întreaga echipă pentru acest documentar. Deşi nu sunt o susţinătoare a protocronismului românesc, apreciez eforturile dvs. şi faptul că deja aţi stârnit controverse poate însemna şi trezirea din amorţeală a echipelor de cercetători care ar putea face mai multă lumină în istoria trecută a poporului nostru - cu bune şi cu rele.
Am citit comentariile anterioare şi m-am întristat citind de câteva ori că unii dintre comentatori se bucură că îşi vor descoperi, în sfârşit, identitatea. Dacă nu au descoperit până acum că AU o identitate - oricare ar fi aceea - este trist şi regretabil. Şi poate că influenţa latinităţii a fost necesară într-o epocă în care factorul slav devenise extrem de agresiv în această parte a Europei. Prin contrapondere, Vestul a fost întotdeauna de preferat Estului - pentru noi.
Mi-ar plăcea ca, în cursul cercetărilor ulterioare, să vă opriţi şi asupra Valahiei - căci azi constat că se fac eforturi disperate (în mare parte politice) de a demonstra că "valahii sunt şi ei români" când de fapt lucrurile stau exact invers. Aici sunt în totalitate de acord cu dvs. - numele de "român" nici nu a existat înainte de unirea principatelor. Aşa fraţi cum erau, cei din sud se numeau "valahi" şi "olteni", cei din est "moldoveni" şi aşa mai departe. A acredita ideea că "românii" există de pe vremea romanilor e o prostie.
Oricare ar fi, totuşi, numele, controverse au fost, există şi vor exista mereu. Poate că ar trebui să înţelegem că, înainte de a învăţa istoria, trebuie să o trăieşti.
Veţi publica oare DVD-uri (care să poată fi cumpărate oficial) cu acest documentar şi cele ce poate vor urma? Ele merită urmărite, chiar şi de către cei care nu cred în ele. Poate că şi românii vor înţelege, în sfârşit, că nu există un singur adevăr.

Anonim spunea...

Dacii sunt aici dintoteauna. In anul 2005 cand am vizitat pestera Polovragi din Gorj, ghidul care ne insotea ne-a aratat oformatiune calcaroasa care se numea Scaunul lui Zamolxe si ne-a spus ca in acea pestera se presupune ca s-ar fi retras Zamolxe dupa ce Dacia a fost cucerita de romani. Ce a fost de-a dreptul uimitor a fost mentiunea ulterioara a acestuia ca de cand este ghidul acestui obiectiv turistic (1982 daca imi aduc bine aminte)a asistat la doua parastasuri pentru Zamolxe, din care unul chiar inainte de 1989, la cre ar fi participat de fiecare dat peste 100 de oameni.

Anonim spunea...

nu are nicio baza stiintifica teoria asta..

Anonim spunea...

harta prezentata a imperiului Roman este un pic imprecisa: Scotia, partea Nordica a Insulei Britanice, nu a fost parte a Imperiului Roman, deci nu trebuie sa fie in oranj...

Ovidiu B spunea...

Ovidiu B
Felicitari , continuati va rog cu acest gen de documentare poate se va trezi in conationalii nostri sentimentul de mandrie patriotica care se pierde cu fiecare an care trece din cauza ignorantei ....................

constantin spunea...

Felicitari,sper sa continuati!
Cititi"Noi nu suntem latini sau Latinii sunt noi" de Petre Moraru, un fizician roman.

Sorin spunea...

eu nu imi doresc sa crezi sau sa credeti ca sunteti urmasi ai Romei sau nu, dar nici daci nu suntem in masura in care ne-o prezentati sau demonstrati voi
de ce nu vorbiti mai bine atunci de aportul celorlate popoare sau populatii la formarea poporului roman? ar fi mai util, si sa nu mai exageram pentru ca rsicam sa picam dintr-o extrema intr-alta
ca cei ce au venit in Dacia nu au venit de la Roma este evident(erau doar latinofoni), ca dacii nu au cel mai mare si important rol in etnogeneza poporului roman este la fel de evident

A de L (anonimul de liviu) spunea...

Găsiți originile latine ale numelui nostru: România e Mina de Aur; România e AURUM MINA! Celelalte legături: Â, Roma sunt întâmplătoare! Veneticii știau unde vor să cotropească: AURUM MINA! AURUM MINA! Iar când ajungeau "pe'un picior de plai, pe'o gură de Rai' strigau: ARDE-al! ARDEAL! ...e doar părerea mea... Liviu Iulian Dumitru, întâmplător bucureștean, sigur rumîn!

Marius Pernes spunea...

Categoric pentru restabilirea informatiei bazata pe criterii stiintifice, trebuie rpomovate aceste afirmatii si descoperiri.

Daniel Roxin spunea...

Sorin, punctul tau de vedere arata o evidenta neintelegere a lucrurilor prezentate in film si o mica cunoastere a multor altora. Fara indoiala, exista urme genetice lasate de invadatori, dar acestea, te asigur, reprezinta doar o mica parte din mostenirea noastra genetica. Cea mai mare parte, chiar daca tie nu iti place sau nu iti convine (altfel nu ai depune atata efort sa ne convingi de altceva), ne vine de la traci, adica de la daci. Asta spun studiile de paleogenetica. Prin urmare, tu poti sa tot faci speculatii, doar ca nu ai argumente...

gaby spunea...

ati prezntat un mare adevar sper ca sa puteti continua cu asemenea mizerabili la guvernarea romaniei care nu au nici cel mai mic interes pt a sustine aceasta cauza nobila va multumesc pentru devotamentul dumneavoastra

titi spunea...

Felicitari, ma bucura aparitia acestui documentar ,pot spune ca tot ce s-a expus in acesta imi era cunoscut din lucrari citite cu ani in urma.
Literatura si istoria antichitatii nu era straina de Dacia noastra, aceasta era pomenita in cele mai slavite productii ale antichitatii, avandu-i ca autori pe Berosiu, Dio Cassius, Nemesius, Aristotel, Cefallion, Palefate, Maneton, Iulius Africanul, Hippocrate, Galian, Platon şi mulţi alţi autori….

Rog a se avea in vedere si Al. Papadopol-Calimah cu a sa lucrare “Scrieri vechi pierdute atingătoare de Dacia “ - O CARTE a cărţilor pierdute despre daci, însumând aproape trei sute de autori antici ale căror scrieri "atingătoare de Dacia" nu au mai ajuns până la noi, din diferite motive…..
In carte, printre foarte multe date importante se mentioneaza si despre razboiul Troiei, care a fost pe la aprox. 1193 idC,. De Iliada lui Homer am auzit cu totii, e scrisa pe la 850-750 idC, sau mai bine zis Homer a preluat-o de la alti autori mai vechi ca el si mai apropiati in timp de rasunatorul eveniment . Despre razboiul Troadei mai pomenesc : Protesilaos, Arctinios, Sofocle, Eschil … In Ciclul epic se mentioneaza un rege get, TELEF si fiul acestuia , EURIPIL, care au luptat de partea troienilor.
Flavius Philostratus, a scris pe la 193 dC, sustine ca in urma unor studii privind manuscrise foarte vechi sau copii ale unor manuscrise cu autori si istorici cunoscuti sau mai putin cunoscuti, se refera la Ciclul epic de mai sus, il descriau pe acest rege get, TELEF. Mai mult, el mentioneaza ca inainte de inceperea razboiului Troadei, grecii au devastate teritoriile ocupate de geti, pentru ca se temeau ca nu cumva acestia sa fie chemati mai tarziu in ajutorul Troiei ( intre troieni si geto-daci era o foarte veche legatura de sange pelasgica . Razboiul dintre triburile grecesti si geti a fost teribil “ ….batalia a fost mai crancena decat toate luptele care au urmat sub Troada si cate au mai fost vrodata intre barbari si greci….si ca femeile lor ( a getilor) se bateau de calare contra grecilor ca amazoane, si ca femeia lui Telef, Hiera, comanda aceasta cavalerie de femei…. Si ca Hiera era cea mai inalta de stat femeie si cea mai frumoasa dintre toate cate au fost vestite de frumoase….” scrie Flavius Philostratus.
La cele de mai sus, Filostrat, aminteste ca Homer nu vorbeste nici de vitejia getilor, nici de faptele acestea eroice, ca sa nu fie femeie mai frumoasa decat Elena si voinic mai mare decat Ahile….
Referitor la istoria locurilor noastre, in special despre vremurile stravechi, istoria veche – putem spune ca acest subiect este cel mai exploziv domeniu!
In Vechiul Testament Iudaic, Ezechil, apoi profetul Ieremia, chiar si Ioan Theologul, precum si alti prooroci iudei mentionau despre “ vechii oameni “ .
Mai sunt foarte multe documente, manuscrise din antichitate care fac trimitere la “ vechii oameni “ .
Sfantul Augustin 354-420 en mentiona ca “messageti/massagetii – adica getii cei mari, erau urmasii pelasgilor adica “vechii oameni” .A se vedea si Cornel Barsan "Revansa Daciei".
“ Noi românii, suntem locuitorii cei mai vechi ai acestui pamant, si anume unul dintre cele mai vechi popoare ale intregului continent. Istoricii pun de obicei inceputurile vietii poporului nostru la cucerirea Daciei de catre Traian….Nici ca se poate mai superficial conceptia. Departe de mine gandul de a scadea cat de putin meritele marelui imparat…dar… imparatul Traian este abia un episod in viata milenara a poporului nostrum. Cand a sosit el la Dunare, statul dac era din nou in culmea infloririi; era singura putere europeana capabila de a tine in cumpana Imperiul Roman.si nu e de mirare ca ajunsese asa." scrie Simion Mehedinti.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 376   Mai noi› Cele mai noi»