miercuri, 4 aprilie 2012

Antena 3 despre filmul "Dacii - Adevaruri tulburatoare"

Filmul "Dacii - Adevaruri tulburatoare" a reusit sa isi atinga scopul: trezirea interesului fata de adevarata noastra istorie la un numar insemnat de romani. Pana in acest moment, filmul a fost accesat pe internet de peste 220. 000 de oameni, in mai putin de o luna de la lansare, a beneficiat de difuzare pe cateva posturi locale de televiziune, de o pagina si jumatate de prezentare in Formula As si de o prezentare de 15 minute pe Antena 3, in emisiunea "News Magazine", unde am fost invitat impreuna cu dl. General (rez.) Nicolae Spiroiu. Aceste 15 minute le puteti viziona mai jos. Ii multumim pe aceasta cale doamnei Andreea Stroe, realizatoarea emisiunii, care ne-a oferit acest material.

Desigur, filmul a starnit si furia acelora care au lucrat si lucreaza inca, din ignoranta sau rea-vointa, la conservarea falsului potrivit caruia noi suntem urmasii Romei. Pentru exemplificare, aveti aici un articol scris cu supararea celor care isi vad teoriile amenintate de ceea ce noi am scos si vom scoate in continuare la lumina:

http://foaienationala.ro/rspuns-unei-manipulri-numite-dacii-adevruri-tulburtoare-2012.html

Vom pregati un drept la replica. Oare ne vor publica materialul in aceleasi conditii de vizibilitate?

Daniel Roxin



Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

36 de comentarii:

Ciprian Telea spunea...

Perfect. Felicitari :))

Daniel Roxin spunea...

Multumim!

Doina spunea...

Încetul cu încetul, intrăm pe făgașul normal al identității noastre ancestrale ( poate acum a sosit timpul ) ; poate peste câțiva ani sau zeci de ani, vom reveni la numele nostru „Dacia” și astfel strămoșii noștri își vor găsi liniștea pe care au așteptat-o de atâta timp.
Doamne ajută !

Marius L. spunea...

Felicitari Daniel! Si felicitari si celor cu care colaborezi asa frumos si eficient !Multumim!

Traian spunea...

Poate este necesară o mica precizare, DACIA este de fapt un epitet al acestei țari ce însemna ,,Tara zeilor,, de la ,,DA KIA,, și de fapt poporul și civilizația era cea ,,RAMANĂ,, VEZI cultul lui RAMA din India ce face clare referiri la muntele Omul și toată valea Ialomiței până la peștera Ialomicioarei. Pare șocant dar asta este, aici a fost locul din care s-a pornit civilizația pe Tera. Eu acum 20 ani am susținut la orele de limbă latină, că de fapt limba latină este doar un dialect al limbi ,,dacice,,.

Anonim spunea...

MINUNAT.FELICITARI PENTRU DOCUMENTAR(l-am vazut )DAR SI PENTRU FAPTUL CA ATI REUSIT SA ATRAGETI ATENTIA UNEI TELEVIZIUNI FOARTE URMARITE.MULTUMIM PENTRU TOT SI DiN NOU FELICITARI INTREGII ECHIPE CU CARE COLABORATI,ASTFEL MULTI VOR INTELEGE CIT DE MULT AM FOST MINTITI SI ASTFEL NE VOM RECAPATA IDENTITATEA.

diana spunea...

poate constiinta romanilor incepe sa se trezeasca.
Felicitari!

gigi spunea...

Felicitari!
Sper sa insistati si pe la alte televiziuni, la ministeru educatiei, sa invitati istoricii la cercatare si eliberare mentala de sub post-comunismul comunist in care traiesc...
Sper sa reusiti sa faceti ceva...poate nu neaparat schimbatul numelui tarii, macar implementarea realitatii istorice in programa, trezirea constiintei nationale...
pf...ce visator sunt...

Anonim spunea...

bravo Daniel.tot inainte.

simona spunea...

Astept cu nerabdare celalt documentar pe care ati promis ca-l ve-ti face anul acesta .Si felicitari inca o data de la Resita .simona

ile spunea...

O gura de aer curat. Inseamna ca putem muri linistiti, nu va trebui sa ratacim prin Europa dupa stramosii de prin Italia, putem sa bintuim linisiti pe paminturile acestea printre ai nostri. A fost o nerusinare ca dupa moartea lui Decebal, noi urmasii lui, am sustinut ca sintem urmasii lui Decebal si Traian. S-a urmarit sa fim mai bine integrati in Europa, poate planul este gindit pe sute de ani in urma, asta e! Paminturile acestea sint bune pentru cit mai multi venetici de peste munti si oceane, asa ca romanii trebuie sa aiba radacini subtiri sa plece pe capete in Canada. Cu ce e mai buna Canada decit Romania? Aici sint prea multe hiene romanesti. In Canada sint reguli si in general frica pazeste via. Aici nu e frica nu e rusine. Patriotismul nu exista, nu-mi vine sa ma mindresc ca traiesc la periferia Europei multinationale, unde se arunca gunoiul in fundul curtii. Intocmai ca un om dintr-o familie dezorganizata,cautam si noi recunoasterea si aprecierea strainilor ca masura a propriei noastre valori. Daca se va justifica romanilor ca au radacini viguroase iar cucerirea de catre romani a fost un episod pasager care a lasat urme dar nu adinci si nu a schimbat radical istoria milenara (nu 20 secole si ceva)a poporului nostru, poate vom reusi sa privim mai cu atentie si luciditate ce ne asteapta in viitor.

Anonim spunea...

Intr-adevar instinctiv am respins teoria romanitatii. La lectia de istorie din clasa a IV-a cand ni s-a predat ca suntem urmasii lui Traian am simtit spontan o revolta interioara.
Cred ca se impune neaparat schimbarea imnului. Nu sunt de acord sa fie preamarit Traian cotropitorul iar stramosul nostru Decebal sa fie uitat.

Daniel Roxin spunea...

Multumim tuturor pentru sustinere!

Anonim spunea...

Am vazut acest documentar cand avea cateva sute de vizionari pe youtube si mi s-a parut grozav! Felicitari si multa bafta in continuare Daniel Roxin! Sper sa aflam mai multe despre inaintasii nostri dacii cat mai curand, nu sa mai asteptam 2000 ani.

Anonim spunea...

Bravo! Eu sunt dintr-o zona unde se zicea ca erau dacii liberi - suna bine dar de fapt ce inseamna nu ne-a fost explicat niciodata. Aceasta zona e in NV tarii si sunt cetati si tunele imense dar degradate si neingrijite...din pacate...

ardelean dumitru spunea...

Felicitari Daniel Roxin,ai realizat ceva extraordinar,eu de cind ma stiu simt o voce launtrica ce-mi sopteste ca nu sint urmasul Romei.Nu pot sa-mi explic dar citind cartile lui Pavel Corut(versurile cuprinse in ele),sau articolele publicate pe www.dacii.ro simt o vibratie interioara si o caldura ce ma invaluie in mod placut.Sint "insetat" de tot ceea ce priveste strabunii nostri daci,felicitari tie si tuturor celor cu care ai colaborat la realizarea acestei perle a cunoasterii.

Daniel Roxin spunea...

Doamne-ajuta!

dinu spunea...

atat la recensamantul trecut cat si la cel din urma eu m-am declarat la etnie DAC !!! cei care va considerati urmasi directi ai dacilor faceti la fel!

Anonim spunea...

Daniel, inimă vitează.

Dovezile/argumentele care pledează ÎMPOTRIVA ROMANIZĂRII sunt mult mai multe şi de toate felurile.
Începând de la limba română care se vorbeşte la mai multe sute de km de locurile unde au călcat trupele imperiale; unitatea limbii traco-dace, apoi române pe teritorii f întinse.
REVOLUŢIILE DACICE au fost inscrise si pe internet, sunt citate acolo sursele romane, chiar daca, aparent, "revoluţii" pare exagerat.
informaţiile pot fi controlate, ulterior, în studii.

izvoarele care vorbesc despre o colonizare masivă (este unul singur şi acela cam de tot râsul), unde este atestată pe teren o colonizare masivă ?! doar urme sporadice.
Ocupaţia este una, romanizarea altceva - o făcătura jalnică, care a pornit de la sminteala unor cronicari extaziaţi să-şi găsească ascendenţa nobila. Dealtfel, au fost şcoliţi unde au fost şcoliţi. Dacă rămâneau la tradiţiile păstrate în popor...

port, tradiţiile toate - nu este nimic în cultura populară care să reflecte o pretinsă romanizare; sunt destui cei care au căutat semnele unei asemenea modificări,
obştea sătească de origine traco-dacă/oralitatea lumii traco-dace a fost ceva cât se poate de real; port, jocuri, literatură populară etc. reflectă continuitatea dacă

continuitate în doctrina militară defensivă

o oarecare continuitate reflectată în plan religios prin trecerea benevolă la creştinism, şi nu de îmbrăţişarea politeismului imperial.

obiceiuri dacice care dau o nota de autenticitate creştinismului românesc.

este ce mi-a strigat acum în minte, dar mai sunt

Anonim spunea...

Domnilor, sunteti geniali si adevarati patrioti! Dumnezeu sa va ajute in demersul dumneavoastra, in aceste timpuri la fel de tulburi ca si cele in care ni s-a falsificat istoria noastra sfanta. Va doresc succes si astept cu nerabdare noi actiuni ale dvs. legate de acest subiect.
Suntem cu sufletul alaturi si cu draga inima ne-am alatura demersurilor dvs. de a restaura adevarul istoric si starea normala de spirit a acestri tari - Dacia.
Cred ca ati rasarit ca o raza de speranta intr-un moment istoric foarte dificil din existenta noastra.
Multumim!

Gerula spunea...

Si eu m-am declarat Dac , la recensamant , si agentul nu a vrut sa scrie la etnie , Dac , si i-am propus o bataie sora cu moartea , abia atunci a consimtit sa scrie ca sunt Dac , eu si fiul meu

Daniel Roxin spunea...

Hotararea noastra este sa realizam un serial pe aceasta tema. Exista atat de multa informatie care trebuie adusa la lumina incat nu vor ajunge nici 10 filme documantare... Ramaneti aproape!

Dana spunea...

oare nu se poate initia o campanie cu strangere de semnaturi prin care sa-i determinam pe cei din parlament din comisia de invatamant sa-i oblige pe cei care scriu manualele de istorie sa scoata macar aberatiile cu noi suntem copiii lui Traian daca nu se poate reda adevarul intreg? Macar sa se mentionez ambele viziuni in manuale?

gashi spunea...

Nu m-ati convins cu materialul postat pe youtube. Raspundeti-mi la cateva intrebari:
1. cum adica limba latina vulgara era asemanatoare celei dacice? Chiar si cu elementele slavone, si neologismele din limbile neolatine, limba romana este o limba latina si o etnogeneza a unui popor se bazeaza mai ales pe limba si nu pe studii genetice. Libanezii vorbesc araba desi sunt descendenti ai fenicienilor
2. de ce nu pomeniti de aromani, meglenoromani, care au limbi similare cu romana si traiesc in balcani.
3. de ce pe harta din videoclip Dacia apare mai mica precum era in realitate? daca si Napoca era parte din Dacia romana, atunci harta dvs ar trebuie sa include o parte mai mare.
4. nu pomeniti nimic despre teoria migrationista. Toata lumea stie ca romanii sunt vlahii/valahii/vlasii din evul mediu. De asemenea se stie ca multi din valahi traiau in muntii balcanici, ba chiar unii au migrat in sec 15-16 in Cehia (zona Vlasko). Sa ne uitam la aromani si meglenoromani. Aceasi stil de viata, limbi asemanatoare.
5. Sa afirmi ca romana se vorbeste de la nistru la timoc si ca asta este o continuitate a limbii dacice este o aberatie grosolana!!! Si maghiara se vorbeste de la carpatii orientali pana-n croatia, dar asta nu inseamna ca limba se vorbea si cu 2000 de ani in urma. Popoarele migreaza iar limbile se schimba.
6. Limba romana are multe similaritati lexicale (mai ales la capitolul oierit) cu albaneza si greaca (am o prietena albanezo-greaca si am facut comparatii). deci aceste 3 limbi au avut un areal comun, mai ales ca ioeritul si transhumanta erau stilul de viata al albanezilor si vlahilor.
7. Nimeni nu prea stie ce s-a intamplat cu dacii liberi. Probabili cei mai multi au fost asimilati de alte popoare migratoare.
8. Limba romana clar ca s-a format undeva in zona macedo-albaneza si s-a raspandit in evul mediu cu migratia vlahilor. Pana in sec 13. prezenta vlahilor nu este mentionata oficial in zona la nord de Dunare.
9. Mihai viteazu, dacul. Si maghiarii au fost numiti ori turci (bizantinii se refereau la Turkia) or huni. asta nu inseaman neaparat ca de e.g. maghiarii sunt turci sau huni.

Daniel Roxin spunea...

Domnu' Gashi, va inteleg frustrarea! Din perspectiva dv de maghiar va deranjeaza teribil orice lucru care ar dovedi ca nu aveti drepturi de primordialitate asupra niciunui teritoriu romanesc. Sa va citez: "Nimeni nu prea stie ce s-a intamplat cu dacii liberi. Probabili cei mai multi au fost asimilati de alte popoare migratoare." CU SIGURANTA, asta este varianta care va convine... Daca veti avea rabdare sa urmariti documentarele pe care le vom lansa in continuare, va vom demonstra ca va inselati amarnic. E o promisiune! In rest, toate cele bune!

Anonim spunea...

Asociatia Dacia Revival International din New York anunta organizarea dezbaterii “Cercetări și ipoteze referitoare la daci și nu numai”, dezbatere ce va avea loc miercuri, 04 aprilie 2012 de la ora locala 19:30 la restaurantul „Bucharest” din New York, Sunnyside, ne anunta presedintele societatii, dl. Dr. Napoleon Savescu.
Din programul dezbaterii:
Dacia magazine – numarul din martie 2012 - prezentare
Dacii - Adevaruri tulburătoare. Film HD - vizionare
Civilizația de sub Marea Neagră - prezentare
Scandalul care a „încăierat Europa : “Sunt vlahii timoceni români?” – prezentare, dezbatere
Prizonierii din castelul de la Hunedoara
Dragobete, Mărţişor şi Dacia secretă
Lista tezaurului României
Un adevarat prieten al românilor - Karl Marx
Lamuria
Locatia unde se va tine dezbaterea, respective Restaurantul Bucharest este situat la nr. 43-45 pe 40th Street/Queens Boulevard, din New York.
Pentru detalii sunați la tel. (718) 932-1700 sau (646) 322-367

mihai robea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mihai robea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nistor Cristea spunea...

Felicitari domnule Roxin pentru efortul de a prezenta partea ascunsa a istoriei noastre.Nu voi comenta in contradictoriu.Vreau sa spun doar ca multi dintre verii si unchii mei au fost si sunt ofiteri ai armatei romane si ca o intamplare toti la arma graniceri actuala PF.Noi ceilalti veri nu am imbratisat cariera militara dar am fost militari, tot la graniceri anii 80,90.Discutand despre reportajul urmarit la tv si comentand am vazut ochii rudelor mele stralucind.Voi spune doar o fraza a unuia dintre ei:Am auzit destule variante despre cine suntem,ba romani ba daci,ba nu stiu ce natie,dar eu m/am simtit legat de pamantul asta.Eu sunt ceea ce simt! Un asa raspuns nu il poate da oricine.Acelasi lucru il spun si eu Suntem ceea ce SIMTIM!ca apartinem acestui pamant dintotdeauna!!!

mihai robea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mihai robea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Diana spunea...

Felicitari Daniel pentru ca lupti sa deschizi mintile si sufletele vechilor daci de pe aceste pamanturi sfinte ! Daca ar exista mai multi asemenea tie poate am reusi sa ne scuturam din somnul de moarte si sa realizam cine am fost si cine suntem acum, din pacate....Pentru ca tot ce ne-au invatat in peste 2000 de ani "occidentalii" nu a constat decat in - cum sa fim manati de falsitate, minciuna, superficialitate, dorinta de inavutire materiala, lipsa de etica si empatie.....Dar eu cred ca, asa cum spuneai si tu de memoria ancestrala, de intuitie, exista undeva in ADN-ul nostru toate aceste informatii vechi, latente, toate aceste sentimente curate si sincere, toata "cinstea si dreptatea tracilor" si ca ele se vor activa si vom redeveni poporul de care ar fi mandru Zamolxe !

mihai robea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

domnul Spiroiu, taximetristul lituanian din Talin era probabil..estonian.

Gicu spunea...

Sunt dac. Imi vine sa dansez de bucurie. Multumesc!

Anonim spunea...

Faceti un documentar despre Cultura Cucuteni http://ro.wikipedia.org/wiki/Cultura_Cucuteni