luni, 23 aprilie 2012

Cei mai faimosi 10 copaci din lume


Arbol del Tule

In localitatea Santa Maria del Tule, Oaxaca, isi duce existenta unul dintre cei mai batrani copaci din lume - Arbol del Tule . Cu o vechime de 1.200 – 1.300 de ani, copacul Arbol del Tule are o circumferinta de 58 m si un diametru de 11.3 m. Desi se credea ca, in realitate, este vorba despre mai multi copaci, testele realizate de specialisti au demonstrat ca e unul singur.


Copacul de Bumbac, Sierra Leone



Copacul de Bumbac (Cotton Tree) este un simbol istoric al orasului Freetown, capitala statului Sierra Leone. Potrivit legendei, Copacul de Bumbac a devenit faimos in 1792, cand un grup de sclavi afro-americani si-a castigat independenta luptand pentru Marea Britanie in timpul Razboiului de Independenta. Ajunsi pe tarm, grupul s-a indreptat spre cel mai impozant copac din zona si a tinut o slujba pentru a-I multumi Domnului pentru pamantul liber dat.

Copacul Inchisoarea Boab



Copacul Inchisoarea Boab (Boab Prison Tree) este un imens copac gol pe dinauntru, aflat in afara orasului Derby din Australia. Legenda spune ca in 1890, copacul a fost folosit ca inchisoare pentru cativa prizonieri indigeni ce erau transportati la Derby pentru a fi executati. In ultimii ani, copacul a fost inconjurat de un gard din fier pentru a preveni vandalismul.

Stejarul Oak, Anglia



Stejarul Major este un importanta copac, aflat in mijlocul padurii Sherwood din Nottinghamshire, Anglia. Conform unei legende locale, stejarul a servit ca adapost pentru Robin Hood si banda sa de nelegiuti. Se crede ca stejarul are peste 1000 de ani, iar in 1790, Major Hayman Rooke l-a inclus in populara sa carte despre stejarii din Sherwood. De aici vine si numele de Stejarul Major.

Copacul Lone Cypress, California



Copacul Lone Cypress este cea mai faimoasa atractie de pe 17 Mile Drive, un drum superb ce serpuieste pe malurile Oceanului Pacific si a plajei Pebble. Chiparosul este o specie specifica Coastei Centrale a Californiei.

Copacul Vietii, Bahrain



Copacul Vietii creste in desertul arid din Bahrain. Se crede ca arborele are 500 ani si este posibil ca in subteran sa existe surse de apa care sa il mentina viu. Totusi, Copacul Vietii este cel mai bun exemplu de miracol al naturii, fiind singurul organism verde, viu intr-un desert vast. Localnicii cred ca arborele se afla in localia Gradinii Eden.

Copacii Dragonului Socotra



Insula Socotra este renumita pentru plantele atipice, care impresioneaza prin formele ciudate. Vedetele insuleti sunt copacii Dragonului, renumiti pentru formele distinctive, asemenatori cu o umbrela. Numele copacilor vine de la rasina rosie, cunoscuta sub numele de sangele dragonului.

General Sherman, California



General Sherman este un imens sequoia localizat in Padurea Gigantica din Parcul National Sequoia din California. Padurea este renumita pentru copacii sai impunatori, aici aflandu-se 5 din 10 cei mai mari arbori din lume. General Sherman are 11.1 m la baza si se crede ca are 2.300 – 2.700 ani.

Cedrii lui Dumnezeu, Liban



Cedrii lui Dumnezeu formeaza o mica padure de 400 de arbori in inima muntilor din nordul Libanului. Copacii se numara printre ultimii supravietuitori ai Cedrii Libanului care au populat zona inca din vremuri antice. Cedrii Libanului sunt mentionati in Biblie de peste 70 de ori, iar egiptenii antici foloseau rasina lor pentru mumificare. Regele Solomon a folosit trunchiurile cedrilor lui Dumnezeu pentru a ridica primul templu din Ierusalim.

Copacii Baobab, Madagascar



Bulevardul Baobab este una dintre cele mai fascinante atractii turistice din Madagascar. Forma lor atipica atrage mii de vizitatori din toate colturile lumii. Cu o vechime de peste 800 de ani, copacii Baobab depasesc adeseori inaltimea de 30 m, iar coroana lor are un diametru de peste 11 m. Fascinante sunt trunchiurile arborilor, care pot retine peste 100.000 litri de apa, facilitand trecerea peste perioada de seceta.



Sursa:  http://www.touropia.com/famous-trees-in-the-world/

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

5 comentarii:

Lucia spunea...

Draga Daniel,si la noi in tara e un loc de taina,unde e Teiul lui Eminescu,copacul Vietii si al Iubirii,care a ramas viu cu toate incercarile care au trecut peste el,asteptand inca reintoarcerea celor doi vesnic indragostiti.Si va dainui mereu atata timp cat va fi iubire in aceasta lume.

Rox spunea...

Wow nu am mai vazut de mult niste copaci asa de frumosi... chiar sunt interesanti.

Anonim spunea...

stejarul secular din gradina zoo - sibiu.
acesta are peste 600 de ani. pentru protejarea lui de "turisti" a fost inconjurat de un gard.

Mike spunea...

Daca nu ma insel avem si noi cel putin un Sequoia in tara, nu foarte inalt dar cu o coroana impresionanta, la Baile Herculane.

zi senina spunea...

cata generozitate ,un copac mai interesant ca celalalt si locurile unde i a pus NATURA...D NE cate ne ai dat si ,,altii'' ne au orbit cu artficiile lor.IUBIRE in toate.