vineri, 13 aprilie 2012

Opriti macelul mieilor!

Opriti barbaria! Nu are nici o legatura cu Iisus!

Aceasta traditie primitiva si chiar satanica ar fi trebuit sa inceteze de mult daca in fruntea bisericii s-ar fi aflat o majoritate formata din oameni cu adevarat spirituali. Faptul ca aberatia uciderii mieilor de Paste continua, arata cat de jalnica este gasca cu pretentii de mesageri ai Domnului care conduce Biserica Ortodoxa Romana! L-ati vazut vreodata pe asa-zisul "preafericit" Daniel sau pe vreun alt inalt prelat sa ia atitudine in fata macelului mieilor si sa indemne crestinii sa opreasca barbaria? Credeti oare ca Dumnezeu sau Iisus are nevoie de sangele mielor? Vi-l puteti imagina pe Iisus bucurandu-se ca sute de mii de miei sunt omorati cu ocazia CELEBRARII INVIERII LUI? Este evident ca nu, pentru orice om cu un minim bun simt!!! Cu toate acestea, majoritatea "pastorilor" nostri spirituali nu par sa aiba vreo framantare sau sunt prea lasi ca sa reactioneze, chiar daca nu impartasesc crima (de, au si ei un job si nu vor sa-l piarda!).

In concluzie, oameni buni, opriti macelul mieilor! Daca aveti un minim discernamant si un pic de compasiune, opuneti-va barbariei! Nu intampinati Lumina Invierii cu sangele unor fapturi nevinovate pe maini!

Dumnezeu sa va lumineze sufletele!

Daniel Roxin

Articolul poate fi preluat cu citarea sursei si link.

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro 

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

25 de comentarii:

Anonim spunea...

Crud adevăr!CINE ARE URECHI, SĂ AUDĂ!Odată pentru totdeauna, oameni!

Anonim spunea...

http://alexandrunemoianu.wordpress.com/texte-recente/un-avertisment-adresat-unei-lumi-pustiite-sufleteste/

Marius spunea...

defapt are legatura.de paste evreii sarbatoresc eliberarea din Egipt prin sacrificarea unui miel intre orele 15-17.ca de altfel si craciunul este o sarbatoare care are origini in cultura ariana, defapt de craciun se sarbatorea "Sol Invictus" si pentru a se implementa mai bine crestinismul a fost inlocuita aceasta sarbatoare cu asa-zisa nastere a "domnului" care, defapt ziua lui de nastere este pe 24 mai(sau martie, nu mai stiu exact).

A.L.B. spunea...

Dupa parerea mea schimbarea aceasta cred ca ar trebui sa se intample in alt ritm. Sau, dupa ce s-a facut un alt pas.
Pana sa ajungem sa ne schimbam obiceiurile culinare, cred ca este necesar sa ne asumam respectul fata de toate celelalte forme de viata. Noi ca "specie" nu facem acest lucru in prezent. Noi ne consideram singurii rationali, constienti de lumea din jurul nostru, singurii evoluati. Drepturile animalelor sunt vazute cel mult ca un act exagerat in societatea noastra. Iar drepturile plantelor nu exista. Ce gluma ar fi si asta?! Plantele sustin viata. Punct. Daca as rosti altceva in public faptul ca plantele si aninmelele si oamenii sunt egali in existenta lor, ar rade toata lumea. M-ar lua de "om rupt de realitate". Din pacate, traim ca si cum planeta Pamant ar fi colonia oamenilor. Si eu, ca ONG-ist, inca mai am multe de invatat.

Am ajuns sa inteleg ca un salt mare in evolutie il vom face atunci cand ne schimbam comportamentul fata de celelalte forme de viata. Cu alte cuvinte, cand le respectam si le acceptam dreptul la viata ca egal cu al nostru. Spre exemplu, auzisem ca in timpurile vechi, inainte sa taie un arbore oamenii se rugau si cereau iertare pentru sacrificiul pe care urmau sa-l faca. Astazi, asa ceva ar putea fi vazut drept irational si depasit. Sau rupt din Tibet de undeva.

Dar, ca sa revin la subiect, avem o galma in ceea ce priveste animalele: le tratam ca bestii fara drepturi (abandonul cainilor de rasa, uciderea cainilor fara stapan, brutalizarea pana la ucidere a cailor... sunt toate parte din comunul cotidian al nostru). Suntem superiori lor si ca atare putem face lucrurile acestea. Insa cand vine vorba de obiceiurile culinare, ne comparam cu animelele carnivore care se hranesc cu alte animale. "Daca noi nu mancam animale, atunci ce ne facem cu rechinii sau cu tigrii care mananca aproape tot ce misca?!" Ce replica sa mai dai la asa ceva...

Inteleg supararea care a generat postul. Insa, daca imi este ingaduit, propun o alta perspectiva: promovarea unui alt stil de viata catre cei deschisi sa-l auda si sa-l asume. Educarea copiilor dupa alte valori. Spre deosebire de educatia primita de la parinti. De ce spun asta: am invatat in domeniul in care activez ca schimbarea vine mult mai organic de jos in sus. In acest caz, Biserica nu stiu daca are interesul / deschiderea / taria / sau ce e necesar sa dea o astfel de directie. Si asta pentru ca nu este usor sa arati si sa sustii o perspectiva diferita a lucrurilor daca ea ar putea fi perceputa ca inacceptabila de majoritatea celor din jur. Dar Biserica si-ar putea schimba optica atunci cand realitatea din jur arata ca este pregatita de o asa schimbare. De asta ma gandesc ca perspectiva de mai sus ar putea fi mai benefica. Pe termen lung.

Buzea Radu Florin spunea...

Plânsul mieilor de Paşti…

…de ce de Sărbatoarea Sfântă a-nvierii…
…eu,sufăr mult, grozave chinuri ale durerii…
…biet miel micuţ,cu ochii trişti şi inocenţi…
…de ce să mor acum,sacrificat prin pieţi…

…de ce tu omule,din carnea mea să te răsfeţi…
…ce drept aveţi voi oameni,pe noi să ne tăiaţi…
…voi,robii fără ştiinţă,prinşi în mrejele plăcerii…
…prea repede,al nostru mare plâns,îl daţi uitării…

…de ce voi,fiinţe superioare,pe noi ne daţi pieirii…
…oare de ce mereu uitaţi,ce sunt virtuţile iubirii…
…şi fără grijă voi, din carnea noastră tot mâncaţi…
…mirându-vă de ce apoi,tot voi sunteţi…stresaţi…

…dar groaza mea de moarte,voi repede-o uitaţi…
…atunci când prin biserici,vă strângeţi să cântaţi…
…şi îmbătaţi de propriul vin nebun al amăgirii…
…ca oile vă duceţi,pe drumul vostru,al pieirii…

.................................

…va rog acum,sa ma iertati…
…si-n nume rau,sa nu o luati…
…povestea mielului ce scris-am,cu durere…
…e prea adevarata,si-n suflet lasa…fiere…
…de ce sa-i omoram,de ce sa fim…patati…
…cand ei, de-acelasi Dumnezeu au fost…creeati…

Anonim spunea...

Oameni buni, fiti buni si folositi-va discernamantul! Nu intelegeti ca taind un miel care este simbolul inocentei si neprihanirii si care este chiar simbolul Lui Iisus - Mielul Divin cum mai este El numit, nu faceti altceva decat sa reiterati (sa actualizati in fiecare an gestul fariseilor care l-au sacrificat pe Iisus?
Intelegeti ca, chiar fara sa vreti, totusi prin astfel de gest pactizati cu intentiile satanistilor care, cum se stie, realizeaza ritualuri de magie neagra in preajma sarbatorilor crestine dedicate lui Iisus, si mai ales de Pasti, batjocorindu-l pe Dumnezeu si pe Fiul Sau, iar ei isi rad in barba sardonic de prostia oamenilor obisnuiti care prin sacrificarea simbolica a mielului devin complici la sacrificarea Mielului Divin.

tudor mateescu spunea...

Tocmai despre asta am scris si eu.

Iisus a facut sacrificiul suprem si s-a dat in locul mielului pascal dupa Legea vechea, instituind Noua Lege si jertfa nesangeroasa.

http://www.academiadesucces.ro/dieta-vegetariana-iti-curata-mintea-trupul-si-sufletul/

Lucia spunea...

Cei care-L urmeaza pe Hristos,nu fac sacrificii nici umane,nici animale.Oamenii ar trebui sa respecte tot ce e viu,sa priveasca adanc in ochii unui animal si sa vada ca are un Suflet.Cine e centrat in Iubire,cine se respecta pe sine insusi,e in armonie cu intreaga Creatie.Slujitorii Bisericii ar trebui sa ia exemplul Sf Anton de Padova care binecuvanta animalele si comunica cu ele.Voi,preoti de azi,care nu luati atitudine impotriva acestui obicei,va intreb atunci cum puteti propovadui Calea,Adevarul si Viata?

danCT spunea...

prea multi moralisti....; fireste ca nu e moral sa te bucuri de moartea unei fiinte ca incarca burtoaca, dar cati din noi se gandesc la asta cand cumpara un mic... o cefulitza de purcel suculenta? :)
...in principiu si pastele si craciunul nu inseamna ghiftuiala, e parodie totala sa te vezi la tv "celebrand" moartea mantuitorului cu petreceri grotesti si come alcoolice.
nu sunt vegetarian... dar sincer sunt cel mai fericit cu o salata saraca in fata.
sarbatorii fericite daniel,

Anonim spunea...

Bravo Daniel.

Anonim spunea...

Oricât ar părea de necreștin, uciderea (sacrificarea) mieilor ARE legătură cu religia noastră ! Dacă suntem creștini, religie derivată din iudaism, atunci să luăm ce are acea religie, iar sacrificarea mieilor este parte componentă a acestei religii. Citind Biblia, observăm că sacrificarea mieilor este un obicei ancestral din Orientul Mijlociu și uite așa, l-am adoptat și noi precum am adoptat religia acelei zone. Da, sunt într-adevăr neprihăniți, frumoși, blânzi, dar vrem să fim creștini și să păstrăm tradițiile, căci despre TRADIȚIE este vorba aici. Mai bine ne-ai scrie DE CE creștinii citesc și urmează Vechiul Testament. Poate din aceiași idee : am preluat totul de la evrei (religia iudaică), inclusiv pe Ion Iliescu, Traian Băsescu și Emil Constantinescu..pe care creștinii români îi votează INCONȘTIENT și IRESPONSABUL. Asta să vă DOARĂ (la propriu) mai mult decât sacrificarea mieilor ! Kanata

Anonim spunea...

@Marius - de fapt ziua de naștere a lui Isus este pe 25 septembrie anul 4 îC (alte surse spun că anul 6 îC, dar ziua rămâne aceiași). Kanata

Anonim spunea...

Legat nu de biserica, ci de cei care o conduc.Acum un an, de Craciun, am mers la Teatrul National din Craiova.La inceput se specifica:"acest spectacol este oferit prin binecuvantarea inaltpreasfintitului Irineu al Olteniei".Intra.Cand il vad zic in sinea mea:"Doamne, ce panarama!Se vede de la o posta ca nu e in regula.Arata exact ca un betiv, rosu in obraji si era pur si simplu caraghios.Langa mine, niste prietene.Cea din dreapta imi zice:"Auzi, tu ce parere ai de el?"Spun:"Sincer sau ce vrei tu sa auzi?"Ea:"Normal ca sincer ca de aia te intreb".Ii raspund:"am o parere extrem de proasta, se vede din mers, atitudine corporala, fatsa ca nu e ce pare".Ea imi sopteste mai departe in ureche:"Ce bine ca mi-ai zis ca stiu si eu fapte concrete ca nu-i in regula deloc, dar nu am vrut sa le cred totusi".Mai departe.Cu nu stiu ce sfintire, nu stiu ce ocazie pe la tv, il vad ca incepe sa spuna un discurs si ce sa vezi?!In timpul discursului, dat pe 3tv, post din Oltenia il vad cu ochii mei facand intr-un minut semnul masonic de baza (degetele 1-degetul mare, 3 si 4 unite, iar 2 si 5(degetul mic) intinse bine ), in timp ce vorbea.Facea asta ca si cum ar fi facut o binecuvantare, dar binecuvantarea de face cu alte degete unite, nu asa.Incep sa urlu in casa:"Mama, vino repede!Panarama s-a dat pe fatsa!"A venit si a vazut si mama.Un netrebnic care foloseste intereselor masonice.Inca ceva.Stiti ce se afla in lumanarile din Oltenia de la orice biserica?(nu stiu daca in toata tara e asa)Fitilul e sub forma de tricolor.Bine-bine, ati putea zice, dar e ceva bun, e trezirea sentimentului national!AIUREA!!!Acel fitil arde oameni buni.Este cea mai perfida metoda de influentare a subconstientului, in vazul tuturor, sub aparenta de ceva bun, pentru anularea sentimentului national.La o luna dupa aceea s-a dat foc drapelului national in Harghita etc si nu a reactionat nimeni!!!Concluzie:NU MAI CUMPARATI SI NU MAI APRINDETI LUMANARI CU FITIL TRICOLOR!!!(am aflat ca bineinteles si aceasta comanda a venit de la mitropolie care e condusa nu? de cine? De masonul IRINEU.
PS:Dragi credinciosi adevarati, sa nu credeti ca am aceasta atitudine fatsa de toti.Unii sunt daruiti cu har de la Dumnezeu, dar unii sunt niste jafuri care nu au ce cauta printre noi, sa ne conduca.Nesimtirea lor este dincolo de orice limita a imaginabilului. Este suficient sa fie depistati toti cei care sunt altceva decat ce par.Tot respectul pentru preotii care isi fac bine treaba si mai ales pentru cei care au facut slujba de 1 ianuarie, desi a fost interzisa oficial anul acesta.(cea mai importanta slujba, Molitvele Sfantului Vasile, pentru indepartarea tuturor relelor de orice fel).Va salut si respect maxim pentru Daniel.Multa sanatate tuturor si sa ne dea Dumnezeu, daca vrea El, activarea tuturor calitatilor noastre latente, si intelepciune, sa putem sa curatam toate mizeriile dintre noi.

Daniel Roxin spunea...

Doamne-ajuta!

Anonim spunea...

Da cine zice domnule ca are treaba cu Iisus si cu sarbatoarea Pastilor??? nu mai duceti lumea in eroare...In Vechiul Testament se aducea ofranda la altar un miel neprihnit,ce se intampla in zilele noastre e pur comercial! dar macelul pe care il fac turci/tatarii de Ramadan nu il vedeti???

Anonim spunea...

Frumusetea crestinismului este deosebita prin,,SFINTELE TAINE A LUI HRISTOS,''care te invata sa traiesti in IUBIRE cu tot ce este suflet.EL s a jertfit pentru noi ,crezand ca a fost ultimul MIEL sacrificat.

Diana spunea...

Bine spus, Daniel... Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze mintile si sufletele in aceste zile sfinte.

Anonim spunea...

Sacrificarea mieilor de Pasti este la fel de primitiva, barbara si necrestina ca si sacrificarea brazilor de Craciun! Acaste obiceiuri total necrestine au fost preluate de la popoarele pre-cresine si acceptate de diversele biserici tocmai pentru a-i face pe cati mai multi necrestini sa se converteasca, in timpul fazelor incipiente ale crestinismului. Consider ca omul ar trebui sa renunte la consumul produselor animale cat mai mult posibil. O dieta bogata in carne, lapte, oua nu este benefica organismului uman. Sunt inca unii care combat dieta vegetariana/ vegana, dar se pare ca aceasta dieta te fereste de cancer, boli cardiovasculare. Daca se renunta si la zahar si alimente procesate, se pare ca procesul de imbatranire este drastic incetinit.

Anonim spunea...

Da si de Craciun se taie porcul . Nu credeti ca trebuie sa oprim si macelul porciilor ?

Anonim spunea...

Daca "fericirea" oamenilor este cladita pe suferinta animalelor,mai bine renunt la aceasta "fericire".
Cum ar fi daca si pe noi ne-ar sacrifica periodic niste fiinte extraterestre pentru diferitele lor ritualuri?
Daca animalele si-ar da seama ca rdfiindu-le ingradita libertatea este un indiciu clar ca oamenii au intentii rele ...cu siguranta ca ar face greva foamei si s-ar sinucide ...
Ce bine ca stim sa laudam animalele decat cand sunt pe masa sub forma de preparate culinare carnati,sunca ,friptura,fara macar sa primeasca de la noi un gand de multumire pentru sacrificiul lor .

Laura spunea...

Subscriu totalmente articolului!!!!! Multumesc Daniel :)

zi senina spunea...

Daca ar calcula cate cereale se consuma pentru animalele de carne,s ar hrani toata populatia lumii decent si cu risc mai mic la boli.De Craciun trichineloza face ravagii.

A.L.B. spunea...

"Zi senina" are dreptate. De alfel, se consuma mult mai multe resurse naturale (decat cereale) pentru a produce un kilogram de "carne". Am putea trai mult mai usor fara.

In alta ordine de dei, iata un articol care, pe cat de dureros, pe atat de demn de luat in calcul este. Un protest impotriva macelului mieilor de Paste si interactiunea protestatarilor cu un macelar platit la negru:

http://www.ziarulring.ro/stiri/40951/a-taiat-300-de-miei-intr-o-noapte-acum-se-jura-ca-nu-mai-pune-mana-pe

Anonim spunea...

Cauta Daniel pe YouTube Valeriu Popa parapsihologie. Este un film de 45 de minunte cand Nenea Omul a mers la deschiderea facultatii. Are acolo o interventie despre rugaciunea suprema: Tatal Nostru. "Si nu ne duce pe noi in ispita". Total gresit spus, ca nu D-zeu te duce in ispita. Te-ar duce doar daca este alt D-zeu, Satana. Asadar corect este spus Fereste-ne sa nu cadem in ispita sau Ajutane pe noi sa nu cadem in ispita. Marele parinte Galeriu stia aceasta greseala, dar conducerea satanica a Bisericii Ortodoxe Romane nu a dorit schimbarea contextului. Asadar, te lasa sa te rogi la cel care te duce in ispita. "Adevarul ne elibereaza".

Anonim spunea...

Uciderea mieilor, obicei din religia iudaică, a devenit în iudeo-creştinism măcelul mieilor. Biblia, pe care se bazează aceste omoruri, nu poate fi decât o carte neagră ce promovează oferta sângelui dată unui personaj, zis ceresc, care este un duh al întunericului. Milioane şi milioane de oameni sunt prinşi de acest duh demonic care a întunecat minţile oamenilor neputincioşi să înţeleagă sacrificiul sângeros cu care ei hrănesc răul din lume. Măcelul mieilor este exemplul tipic de obicei demonic din care iudeo-creştinismul se hrăneşte. Promotorii acestei ucideri ritual-religioase, capii bisericii ortodoxe, sunt instrumentele duhului demonic. Mielul ucis înseamnă înfrângerea binelui şi a luminii Dumnezeului Adevărat.