sâmbătă, 28 aprilie 2012

Viata nu e ceea ce pare...

"Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.

În 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus: "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane".

Beethoven a fost considerat de către profesorii săi fără nicio şansă ca şi compozitor. Nu i-a ascultat însă, şi a compus, fiind complet surd, 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale.

Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una dintre profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zürich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină matematică si fizică, nu?

În 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de modeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, "Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ". Sunt sigur că ştiţi că Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum, cine are habar cine a fost Emmeline Snively?

Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.

Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că "e prea prost ca să înveţe ceva". A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi."

La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moreau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adânc şi şi-a zis: "În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu". După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-a lungul Activităţii.

Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantomima sa fiind considerată un nonsens.

Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină inginer.

Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat "Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violocenlişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?"
Domnul Casals i-a răspuns: "Pentru că încă cred că fac progrese."

Aşadar, nu te da niciodată bătut!"

Sursa: EdituraMix

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

13 comentarii:

Ovidiu spunea...

Salut Daniel! Nu stiu cum altii sunt, dar pe mine unul ma deranjeaza ca porneste radio-ul cand intru la tine pe site.
Iti citesc blog-ul si ascult Radio VS des, dar nu e ok sa porneasca de la sine.
Poate ii deranjeaza si pe altii.

Numai bine in rest!

Anonim spunea...

e in ordine, mai putin freud. habar nu avea despre ce vorbeste, a primit bani grei de la doua companii farmaceutice ca sa faca reclama cocainei si, in general, timpeniile lui au distrus oameni normali, dar si genii. nimeni nu are habar ce e in capetele noastre, cum functioneaza creierul, care e harta lui si ce rol au circumvolutiunile, de exemplu, cum controleaza el organismul uman si cit de mult sau de putin in comparatie cu inima, de ce unele sunete sau culori ne enerveaza sau ne linistesc, si se mai pot pune un milion de astfel de intrebari. si atunci cum sa ii dai crezare unui ticalos batrin, dupa care acum se iau toti asa-zisi medici psihiatri? ce stiu ei despre creier si functionarea lui? nu mai mult decit stie oricare dintre noi. si atunci cum li se permite sa "trateze", de cele mai multe ori prin metode inumane(droguri sau socuri electrice) oameni al caror comportament nu se potriveste cu imaginea lor despre normalitate? si cine imi garanteaza mie(ca potential om cu "probleme comportamentale", daca e sa ma iau dupa ei) ca acesti indivizi, care isi spun "medici" si care imi pot nenoroci viata, sint "normali"? si ia intrebati un "medic psihiatru" daca s-ar supune unui test din ala de-al lor sau vreunui "tratament" recomandat de gasca lor sinistra. va asigur ca vor fugi ca din pusca. si pentru a se lamuri problema, recomand cu caldura documentarul The marketing of madness, care poate fi vizionat pe blogul antiiluzii.

Anonim spunea...

Foarte adevarat!Viata niciodata nu e dreapta, dar probabil ca asta e un lucru bun pentru foarte multi dintre noi. – Oscar Wilde

Fanitza spunea...

Se pare ca am ales bine imaginea daca ai acceptat-o.

Lucia spunea...

Pentru Ovidiu:daca te deranjeaza radio,poti sa-l opresti.Simplu,nu?

Silviu spunea...

Lucia, crezi ca ceilalti in afara de tine sunt idioti ? Se vede clar ca se poate opri. Probabil ca fiecare este liber sa-si exprime opinia . Si mai este inca ceva, te cheama Daniel de raspunzi la o intrebare adresata lui , hai mai lasa interpelarile astea.

Lucia spunea...

Poate ca nu,poate ca da...Multe nu sunt ceea ce par a fi.Cat despre oameni,eu nu cred ca sunt idioti,asa cum te-ai exprimat,Silviu.

Silviu spunea...

Nu stiu cine esti de fapt. Poti fi oricine ,dar nu mai fa pe grozava...sau pe grozavul, cine stie ? Vedem toti ca radioul se poate opri.

Lucia spunea...

Cu ochii fizici vedem,cu ochii sufletului mai putin...Cu toate ca acesta e numele meu real,deci sunt femeie,vad ca ai o retinere... Poate ca fara sa-ti dai seama, ai atins un subiect mai profund,ce are conexiune cu postarea despre aparitia Omului Nou,as adauga-omul Androgin,care uneste simultan atat partea masculina cat si cea feminina,intr-un mod constient,acesta fiind scopul vietii.Cand devii constient de cine esti cu adevarat in esenta ta,nu mai vezi in ceilalti niste idioti,de fapt, iti dai seama ca suntem pe diferite trepte ale dezvoltarii spirituale,ca exista oameni care asculta de Vocea Sufletului sau, oameni care sub influenta societatii, uita de aceasta voce din interior,si aleg sa apese pe butonul STOP. In final,doresc ca toti sa asculte Vocea Sufletului ,oriunde s-ar afla,prin aceasta reusind o cunoastere mai profunda a ceea ce sunt cu adevarat si reconectarea la Sinele Divin.

silviu spunea...

Multumesc pentru lamuriri ; dar faci mereu tot felul de interpretari. Asa vezi tu lumea , si asta este treaba ta. Ironia pe care o emani nu se prea leaga de calitatile androginului; dar , daca te consideri cumva un om androgin , sa fii sanatoasa . Mergi mai departe ! Sanatate si fericire !

Lucia spunea...

Multumesc pentru urari,la fel iti doresc si eu.

Alexandru spunea...

Draga Daniel ,ii multumesc universului ,sufletului tau si sufletului meu ca existam si ca traim in aceeasi perioda pe Pamant.De un an si jumatate am inceput calatoria spre regasirea sufletului meu si sincer nu cred ca as fi reusit fara tine.Te urmaresc si multumesc...

Daniel Roxin spunea...

Bucuros sa-ti fiu de folos! :)