sâmbătă, 2 iunie 2012

O romanca, sefa a laboratorului de inteligenta artificiala de la MIT

Romanca Daniela Rus a devenit directorul Laboratorului de Stiinta Informatica si Inteligenta Artificiala al renumitului Massachusetts Institute of Technology (MIT), fiind prima femeie care ocupa aceasta functie.

Daniela Rus a devenit seful Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL ) dupa o experienta de noua ani in cadrul prestigiosului institut, fiind profesor in departamentul de inginerie electrica si stiinta informatica, informeaza MIT News.

Romanca ii succede lui Anand Agarwal, care a fost numit recent presedinte al edX, o initiativa a MIT si a Universitatii Harvard, de invatamant online.

Profesoara a fost director asociat al CSAIL in perioada 2008-2011, dar si co-director al Centrului de Robotica al CSAIL, incepand cu anul 2005. Totodata, ea este directorul Laboratorului de Distributie Robotica al CSAIL.

Rus este descrisa despre un cercetator renumit in robotica, cunoscut pentru cercetarile in materie programabila si robotica distributiva. Cercetarile sale in robotica au dus la proiecte noi in securitate, transport, monitorizare si modelare a mediului, explorare subacvatica si agricultura.

“Astept cu nerabdare sa lucrez cu Daniela, in aceasta functie. Este un profesor excelent, un lider excelent, cu o puternica viziune pentru viitorul CSAIL”, a declarat decanul MIT, Ian A. Waitz.

Echipa Danielei Rus a construit roboti care pot ingriji o gradina, care pot gati, pot taia un tort, pot zbura in roiuri sau pot efectua operatiuni de supraveghere si chiar si sa danseze cu oamenii.

CSAIL este cel mai mare laborator interdepartamental al MIT, cu 900 de membri si 50 de grupuri de cercetare.

Sursa: ziare.com

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

6 comentarii:

shakuka spunea...

frumos....si un avantaj pentru tinerii romani care vor sa aplice la MIT...cu ea in pozitie de leader vor avea sanse mai mari sa fie acceptati.

Anonim spunea...

Buna ziua1

dA,frumos....Dar am un comentariu care este bazat intr-o oarecare masura pe experienta personala...sau aproape.Spun "sau aproape" pentru ca este de fapt vorba de fiica mea.
Fiica mea a trait 15 ani in Statele Unite unde si-a luat chiar si un master in Biologia mediului inconjurator.Am trait si eu 13 ani alaturi de ea in State.
"Lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum par"Unii ajung in functii ca cea mentionata mai sus,dar ,din pacate,cei mai multi nu ajung nicaieri in State decat sa munceasca pe rupte si sa plateasca taxe.
De ce asa,poate va intrebati.Noi ne-am format parerea noastra care are de a face cu gradul de compromitere.Ce compromiti in viata ca sa ajungi la asa o pozitie?Nu stiu despre altii,dar ,in general,ceia ce se compromite are de a face cu ETICA.Cine mai stie azi ce inseamna etic,mai ales pentru a obtine o pozitie bine remunerata.Si in Statele Unite,unde se stie ca ,in multe situatii,se stoarce efectiv inteligentele din intreaga lume.Nu intru in amanunte.Se cunoaste destule despre aceste subiecte.
Despre Robotica?Da,este frumos sa creezi robotei care sa-ti faca unele treburi casnice sau mai stiu eu ce ,asa simplu.Numai ca....stie toata lumea ca toate institutele de cercetare din Statele Unite sunt aservite masinariei de razboi?Aici apare factorul compromiterii.Poti sa nu ai habar cum ai alunecat spre o latura nefasta ne fiind constient ce compromiti,cat si cum.
Daca traiesti doar cu gandul sa obtii o cariera stralucita,bani si o situatie de invidiat,poate ai sanse sa ajungi ca doamna de mai sus.
Site-urile acestea care le urmaresc de ceva timp [ca al tau sau a lui Razvan...]par a da prioritate spiritualului,un domeniu ce nu se prea potriveste cu...robotica,fie ea si nevinovata.
Munca de cercetare in Occident este periculoasa.Te axeaza pe tine,ca cercetator,pe un teren care nu mai are nimic de aface cu spiritualul,doar daca iesi in afara sistemului.Sunt foarte multi oameni de stiinta citati de voi prin exemplele voastre care au iesit din sistemul actual.
Imi pare rau daca cele ce am spus deranjeaza pe careva.
Sa auzim de bine ,Sefora

Anonim spunea...

Sunt total de acord cu tine Sefora. Traiesc ceva mai la nord, in Canada si aici situatia ne este mult diferita de US. Cei care ajung in pozitii ceva nai inalte, de obicei, trbuie sa-si vanda sufletul diavolului. Nu exista nimic spiritual la acesti oameni, doar o dorinta arzatoare de putere si bani, exact ca in cazul celor numiti Iluminati. De obicei acesti indivizi sunt racolati in diferite societati mai mult sau mai putin secrete, societati care le dicteaza ce trebuie sa faca in pozitiile in care sunt instalati.

Sefora spunea...

Buna ziua!
Ma bucur ca s-a gasit cineva sa-mi dea dreptate cu ceia ce obtin in Occident si cum obtin,cei ce ajung pe acolo.De obicei,cei ce aud ca am trait in State si ne-am intors,se uita ca curca-n lemne si ne intreaba:"de ce v-ati intors"
Trebuie sa traiesti o experienta personala si sa ai o rezerva cand este vorba de ce compromiti si atunci poate nu mai exista intrebarea :"de ce te-ai intors din State".
In State,sau in oricare loc din Occident [poate ori si unde in lume acum]nu sunt caini cu covrigi in coada....
Cu bine,Sefora

Anonim spunea...

Cei care au trait si in afara Romaniei pot sa realizeze ca oriunde in lumea asta (pe planeta asta) exista o masa mare de sclavi si doar o mana de oameni care detin puterea si bogatia lumii, Oriunde te duci vei vedea doar indiferenta pentru omul de rand, experimente sociale facute pe sclavi. Daca nu faci parte din elita, persoana ta nu va conta decat pentru experiment. Suntem intr-o mare ferma, iar oamenii de rand au fost si sunt tratati ca animalele (sunt tinuti pentru munca, reproducere si experiment). Probabil ca acei straini (poate extraterestrii) care ne-au manipulat genetic ne-au organizat si societatea in care traim care nu prea are spiritualitate si moralitate.

Bobby Constantin spunea...

Si care ar fi finalul acestor experimente ?