luni, 2 iulie 2012

Despre daruri...

"Numai dând din voi înşivă, daţi cu adevărat. Pentru că, spuneţi-mi, ce-s averile voastre decât nişte lucruri pe care le păstraţi cu străşnicie, crezând că mâine veţi avea nevoie de ele? Şi ce este frica de sărăcie, dacă nu sărăcia însăşi? Iar groaza de sete, în preajma fântânilor pline, nu-i oare setea cea mai nestinsă? 

Sunt unii care dau puţin din belşugul pe care îl au şi aceasta pentru a li se recunoaşte dărnicia, însă acea dorinţă ascunsă umileşte darul făcut. 

Sunt, apoi, alţii care, puţin având, dau totul. Aceştia cred în viaţă şi în mărinimia vieţii, iar sacul lor niciodată nu-i gol. Ei sunt cei ce dau cu bucurie, iar bucuria le este răsplata cea mare. Dar sunt şi din cei ce dau cu durere şi doar durerea rămâne botezul acestora. 

În sfârşit, sunt cei ce dau fără a simţi nici durere, nici bucurie, necunoscându-şi virtuţile. Ei sunt asemenea mirtului din vale, care îşi răspândeşte parfumul în spaţiu. Prin mâinile unor asemenea făpturi vorbeşte Dumnezeu şi dindărătul ochilor acestora El surâde Pământului."

extras din "Profetul" de Kahlil Gibran 

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Superb! Oare are importanta ca acest poet arb si crestin totodata a avut parte de iluminare ?

shakuka spunea...

superb. Dumnezeu nu are religie

ile spunea...

Multumesc pentru ca ne impartasesti cuvintele acestui Om. Multi au gindit poate ca el si faptul ca au trecut pe acest pamint, ma face sa cred si sa sper ca se vor mai naste altii si in viitor> Acest om a putut sa descrie cu simplitate o piatra filozofala importanta pentru insasi supravietuirea umanitatii-dupa parerea mea asa arata una din pietrele pretioase ale omenirii cautate de filozofi alchimisti ... E bine ca avem ocazia sa citim chiar si foarte rar cuvinte dincolo de cuvinte ce zidesc binele .