sâmbătă, 21 iulie 2012

Un pictor maghiar dovedește continuitatea dacilor în Transilvania (foto)


Fără îndoială că dovezile continuității dacilor pe aceste meleaguri sunt foarte numeroase și, pentru cine are ochi să vadă, lucrurile sunt evidente. Vorbim de nenumărate tradiții, de portul popular și motivele populare care conțin simboluri ce s-au găsit și pe ceramica dacică, de mărturiile aduse de izvoarele istorice și de o serie de dovezi materiale de genul plăcii funerare care se găsește în biserica reformată din Deva pe care scrie, în latină că, la 1554, Voievodul Transilvaniei, Dominic Dobo, deplânge moartea soției spunând că rămâne mai departe stăpân peste dacii și geții din munți (vedeți foto mai jos).

Ei bine, iată că, mulțumită doamnei Aurelia Drivas, putem să vă mai prezentăm o probă materilă deosebit de importantă – pictura unui artist maghiar din Transilvania secolului XIX, Miklos Barabas. În această pictură sunt reprezentanți niște țărani sălișteni (zona Sibiului) mergând spre târg. Priviți mocanul mai în vârstă și o să vedeți că, parcă, e coborât de pe Columna lui Traian. Prin urmare, dacă în secolul XIX țăranii români purtau încă straie dacice, se mai poate contesta continuitatea dacilor?


Daniel Roxin4 comentarii:

R.Rem spunea...

Daniel mult respect pentru lupta prin perdeaua propagandista pentru redobandirea identitatii nationale!Poporul Dac nu a murit, se exprima prin viu grai si astazi isi duce mai departe indeletnicirile de zi cu zi asa cum a facut-o mii de ani!Noi suntem urmasii lor si ducem mai departe traditiile si obiceiurile!Ce ma intreb eu ca simplu urmas al acestui popor este: De ce ma numesc roman? De ce acest pamant se numeste Romania si nu Dacia? Rescrierea istoriei de la 1848 incoace... cine ne-a falsificat-o si de ce se doreste stergerea identitatii acestui popor? Manipularea mentala continua si-n ziua de astazi... de cand invatam imnul la gradinita pana la doctorat! Ne vom recastiga adevarata identitate ... acea de popor Dac pentru ca ea salasluieste in sufletele noastre!

Anonim spunea...

Nu toti dacii au murit la Sarmizegetusa!

Anonim spunea...

Pictura poate fi vazuta la Budapesta:

http://www.lib-art.com/artgallery/4517-rumanian-family-going-to-the-fair-miklss-barabas.html

Eddie spunea...

Add Fomenko to the mix and the picture becomes clearer and way more accurate.