joi, 16 august 2012

11 lucruri care se pot întâmpla atunci când ţara ta devine sclava bancherilor

De ce Grecia, Spania, Italia, Portugalia şi atât de multe alte ţări experimentează în acest moment condiţii asemănătoare unei depresiuni economice? Din cauză că au o datorie mult prea mare. De ce au o datorie atât de mare? Din cauză că au permis să devină sclavii bancherilor. Împrumuturile de bani de la bancheri au permis unei naţiuni să aibă un standard de viaţă mai ridicat pe termen scurt, dar întotdeauna ele vor genera un standard de viaţă mai mic pe termen lung.

De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece întotdeauna va trebui să plăteşti înapoi mai mulţi bani decât ai împrumutat. Iar atunci când ajungi în punctul în care eşti împrumutat la un nivel de peste 100% din PIB, practic te îneci în datoria respectivă, arată Theeconomiccollapseblog.com.
Cantităţi uriaşe de bani care ar fi putut furniza servicii esenţiale şi stimula economia se îndreaptă spre achitarea datoriei publice. Astăzi, cetăţenii Greciei, Spaniei, Portugaliei şi Italiei experimentează un standard de viaţă cu mult sub cel care ar trebui să fie, deoarece bancherii i-au prins în spirala fără sfârşit a datoriilor. Din păcate, majoritatea oamenilor care locuiesc în respectivele ţări nu au nici cea mai mică idee referitoare la cauza principală a problemelor lor.
Adevărul este că nici o naţiune suverană de pe Pământ nu ar trebui să fie nevoită să împrumute nimic de la altcineva. În teorie, nu este nimic care să oprească un guvern să tipărească bani fără datorie şi să îi pună în circulaţie. Însă, nu acesta e modul în care funcţionează lumea.
În schimb, guvernele noastre împrumută bani care au fost aruncaţi în existenţă din neant de către băncile centrale. Care este sensul acestei acţiuni? De ce guvernele noastre nu îşi crează proprii bani?
Dacă guvernul Greciei ar fi emis în mod direct valută grecească în toţi aceşti ani, atunci, această ţară ar fi fost o naţiune cu o datorie zero, iar acum nu ar fi fost în mijlocul unei depresiuni profunde.
Aşadar, de ce nimeni nu propune să treacă la un astfel de sistem? În schimb, toată lumea încearcă să găsească o modalitate prin care grecii să treacă prin această depresiune şi să continue să-şi plătească datoriile neviabile.
Este o adevărată tragedie ce s-a întâmplat cu Grecia. În acest moment, oraşul Boston are o economie mai mare decât întreaga naţiune a Greciei.
Însă, asta se întâmplă atunci când permiţi bancherilor să prindă în capcană datoriei o ţară întreagă.
Sistemele bancare centrale ale lumii sunt proiectate să întreţină spirale ale datoriilor fără sfârşit, care transferă averea în mod sistematic de la oameni, prin intermediul guvernelor, în mâinile celor super-bogaţi.
Uitaţi-vă la ce se întâmplă în SUA. Datoria naţională americană este acum de peste 5000 de ori mai mare decât era atunci când a fost creată Rezerva Federală.
Grecia, Spania, Italia, Portugalia şi restul naţiunilor din lumea occidentală nu au intrat în datorii din greşeală. Acest lucru s-a întâmplat conform unui plan. Si putem vedea ce se întâmplă atunci când sistemul începe să se destrame, dacă privim la ceea ce se întâmplă în acest moment în Grecia şi Spania.
Următoarele puncte reprezintă 11 lucruri care se pot întâmpla atunci când permiţi ţării tale să devină înrobită de bancheri:

1. La un moment dat naţiunile care se îneacă în datorii trebuie să implementeze “măsuri de austeritate” într-o încercare de a rămâne solvabile.

Acest lucru cauzează încetinire economică şi o creştere a şomajului. Vedem acest lucru că se produce în Grecia, Spania şi în mai multe alte ţări în acest moment.
În ultimii patru ani, economia grecească s-a contractat aproape până la 25%. Săptămâna aceasta s-a anunţat că rata şomajului în Grecia a crescut până la 23,1%. Cu un an în urmă era de doar 16,8%.
În Spania, rata şomajului este şi mai mare. Aceasta a atins un prag de 24,6% şi unii analişti se aşteaptă ca aceasta să atingă 30%. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă aceste naţiuni nu ar fi avut o datorie aşa de mare.

2. Progresul economic poate merge de fapt în sens invers într-un sistem care se bazează pe datorii.

În Grecia, un număr mare de cetăţeni au renunţat la maşinile proprii şi au început să folosească bicicletele.
Costurile mari ale taxelor de drum, de combustibil şi reparaţii forţează cetăţenii greci să renunţe la maşini într-un număr din ce în ce mai mare. Potrivit biroului de statistică al guvernului, numărul de maşini de pe drumurile greceşti s-a redus cu peste 40% în fiecare din ultimii doi ani. Între timp, peste 200.000 de biciclete au fost vândute în 2011, mai mult cu aproape 25% faţă de anul precedent.

3. Sistemul tău bancar se va prăbuşi la un moment dat, în mod inevitabil.

Fiecare bulă a datoriei se sparge la un moment dat şi autorităţile din întreaga Europă încearcă cu disperare să nu permită sistemului bancar european să facă implozie totală, Însă, în ciuda eforturilor depuse, oamenii îşi retrag în continuare banii din băncile din sudul Europei într-un ritm alert.
Urmăriţi retragerile ce au loc în Spania.
Ieşirile de capital din Spania s-au mărit de peste patru ori în mai şi au ajuns la 41,4 miliarde de euro, în comparaţie cu luna mai a anului 2011, potrivit cifrelor puse la dispoziţie de banca centrală spaniolă.
Cifrele indică faptul că în primele cinci luni ale anului 2012, un total de 163 de miliarde de euro au părăsit ţara. În timpul aceleiaşi perioade a anului 2011, Spania a înregistrat intrări nete de capital de 14,6 miliarde de euro.

4. În toate ţările cu un sistem bazat pe datorie, taxele vor creşte la un moment la niveluri ridicole.

Atunci când taxa pe venit a fost introdusă în SUA în anul 1913, majoritatea americanilor se aflau în categoria de impozit de 1%. De-a lungul anilor au existat nenumărate promisiuni potrivit cărora taxele vor fi limitate, dar acele promisiuni ajungeau să fie încălcate.
Chiar dacă oficialii oferă “reduceri de taxe” pe de o parte, aceştia reuşesc să strângă pe altă parte câte zece taxe diferite.
Politicienii noştri adoră să inventeze noi moduri de a ne taxa fără să simţim. În Franţa, de exemplu, preşedintele socialist proaspăt ales spune că partidul său plănuieşte să mărească rata de impozitare de top până la 75%.
Totuşi, chiar dacă politicienii noştri ne taxează până la moarte (şi chiar şi după…), cu toate acestea ei tot reuşesc să adune munţi gigantici de datorii.

5. Valuta proprie devine, încet dar sigur, fără valoare.

Majoritatea oamenilor nu realizează acest lucru, dar inflaţia reprezintă o taxă. Fiecare ban pe care îl deţinem momentan într-o bancă îşi pierde constant din valoare. Acest lucru se întâmplă din cauză că într-un sistem bazat pe datorie cantitatea totală de bani şi cantitatea totală de datorie se presupune că va continua să se extindă.
Din momentul creării rezervei Federale, dolarul american a scăzut în valoare cu peste 95%. Acest lucru nu a fost un accident. Valoarea fiecărei valute majore din lume s-a redus constant.

6. Atunci când lucrurile devin suficient de rele, vor începe protestele din stradă.

Aici, este suficient să amintim că în urmă cu câteva săptămâni,  peste un milion de funcţionari publici au ieşit pe străzi, în 80 de oraşe spaniole diferite.

7. Când o economie bazată pe datorie se prăbuşeşte, banii devin tot mai puţini şi deficitele au tendinţa de a se produce.

Priviţi doar la ce se întâmplă în Grecia. Deficitul medical a devenit o problemă serioasă. Următorul fragment face parte dintr-un articol din Bloomberg:
“Mina Mavrou, care conduce o farmacie într-o suburbie de clasă mijlocie în Atena, petrece câteva ore pe zi implorând fabricanţii de medicamente, comercianţii şi colegii să vâneze medicamente pentru clienţi. Medicamentele care ar putea salva vieţi apar pe ecranele farmaciştilor sub formă de “liniuţă”, ceea ce înseamnă că produsele nu se află pe stocul lor sau că aceştia nu pot comanda cât de multe unităţi au nevoie.
“Atunci când vedem linia roşie, ne vine să plângem – spune Mavrou. Situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece”
Cele 12.000 de farmacii care pot fi găsite la aproape fiecare colţ de stradă din oraşele greceşti sunt capilarele bolnave ale unui sistem complex de a obţine tratament pentru pacienţi. Instituţiile ce se ocupă de acest departament au declarat deficite în ceea ce priveşte jumătate din cele mai utilizate 500 de medicamente ale ţării.”

8. Populaţia va deveni atât de disperată încât vor începe să se organizeze în benzi criminale care să jefuiască marile magazine pentru a obţine mâncare şi provizii.

Atunci când oamenii nu au de muncă şi nu îşi pot hrăni familiile se trezesc adesea făcând lucruri pe care nu şi le-au imaginat vreodată că le-ar face.

9. Dacă lucrurile ajung să fie suficient de rele, chiar şi serviciile esenţiale pot începe să îşi sisteze activitatea.

Autorităţile din Grecia sunt îngrijorate în mod legitim că ar putea exista întreruperi în furnizarea de gaze naturale şi de electricitate. Furnizorii lasă facturile neplătite pentru o perioadă lungă de timp şi într-o zi milioane de greci se vor trezi şi vor observa că alimentarea cu energie a fost tăiată.
Regulatorul de energie al Greciei RAE a declarat pentru Reuters vineri, 10 august 2012, că va cere o şedinţă de urgenţă săptămâna viitoare pentru a avertiza cu privire la un colaps al sistemului ţării de gaze naturale şi electricitate, puternic avariat de datoriile naţiunii.

10. Într-o depresiune economică, mulţi oameni încep să-şi piardă complet speranţa.

Un număr din ce în ce mai mare de părinţi din sudul Europei sunt puşi în faţa unor situaţii atât de disperate încât îşi abandonează copiii.
Următorul fragment este dintr-un articol recenet CNBC:
“Potrivit SOS Villages, o fundaţie de caritate europeană, care încearcă să ajute familii în vederea depăşirii problemelor financiare înainte să se producă abandonul, anul trecut peste 1.200 de copiii din Grecia şi 750 din Italia au fost abandonaţi. Aceste cifre reprezintă un număr aproape dublu faţă de cei 400 abandonaţi anul trecut în Italia şi cei 114 abandonaţi în Grecia în anul 2003.”

11. La fel cum a fost în timpul Marii Depresiuni din anii ’30, există o creştere a sinuciderilor atunci când o economie se prăbuşeşte.

Grecia nu s-a mai întâlnit niciodată cu o rată a sinuciderilor atât de mare. Iar dacă trăieşti în SUA, trebuie să acorzi mai multă atenţie la ceea ce se întâmplă în Europa, deoarece America va trăi în condiţii similare foarte curând.
La fel ca în Europa, americanii au permis să fie înrobiţi de bancheri şi acum suferă consecinţele. Din păcate, majoritatea americanilor nu ştiu cum au ajuns în această situaţie. SUA a acumulat cea mai mare datorie din istoria lumii şi economia se va prăbuşi la un moment dat.
Un studiu a descoperit că 64% dintre toţi americani dispun de mai puţin de 1000 de dolari în contul lor bancar.
Si chiar dacă economia SUA este pe punctul de a intra într-o nouă recesiune economică, majoritatea americanilor încă achiziţionează lucruri inutile şi le plătesc cu carduri de credit pe care nu ar trebui să le folosească.
Dacă vreţi să vă faceţi o idee încotro ne îndreptăm cu toţii, priviţi spre Grecia şi Spania, aceste ţări trec prin iadul economic, şi cu toţii ne vom alătura lor cât de curând. Pregătiţi-vă cât mai puteţi.

Sursa: Financiarul

9 comentarii:

Simona spunea...

Eu tot nu inteleg colaps financiar ,banci ,imprumuturi care nu mai pot fi rambursate ,populatia globului lovita in cele mai diferite moduri ;razboaie si revolte in Asia si Africa ,crize politice ,economice si financiare ,si as putea continua la nesfarsit cu tot ce se intampla in lume si la noi .Dar noi suntem oameni ,care avem discernamant (cel putin asa ni se zice ),noi am creat banii ,e drept ca la inceput ca moneda de schimb ,ca mai apoi sa devina zeul absolut la care sa ne inchinam si de care sa depindem ,dar tot noi putem sa schimbam situatia asta ,putem cere guvernelor (cei care au ca la noi mai pe sponci)sa schimbe legile bancare ,economice si mai ales viata pe tot pamantul ,astazi avem tehnologie atat de avansata (si e doar ce stim noi dar cat din ea nu e inca data publicului) ca robotica ar putea lucra pt folosul omenirii ,am putea produce lucruri viabile cu o mare garantie (care sa nu se strice dupa 2 ani ),sa nu mai poluam ,sa aibe oricine strictul necesar ,si ce e mai important sa invatam sa fim OAMENI ,sa ne aflam scopul nostru pe pamant ,pt ca eu tot nu cred ca trebuie sa te nasti pe Tera doar pt a te lupta cu viata si greutatile ,pt a face parte din scenariu unor oameni,guverne sau mai stiu eu ce ,care sa-ti shimbe viata cum vor ei si cand vor ei.Sunt curioasa care din tarile Europei aflate in UE va zice gata am terminat cu voi ,dar mai ales reactia celorlalte ...

Hope spunea...

Nu de pregătire au oamenii nevoie, pregătire pentru un iad care nu există decât pe pământ , ci de soluții și acestea, în contextul actual, nu sunt prea multe.
Am încercat să traduc din articolul: "Următorii patru ani" - de  Gerald Celente
(The Next Four Years by Gerald Celente)

"Singura schimbare în care poți să crezi: Pentru ca ceva să se schimbe în mod semnificativ, oamenii trebuie să înceteze să joace rolul "urmează liderul". Dar dacă oamenii nu își mai urmează conducătorul, atunci oare cine îi va conduce ? Răspunsul: Nimeni ! Trebuie să te conduci pe tine însuți !

Dar autoconducerea nu se poate cumpăra, da sau impune. Ea trebuie să vină din interior.
Ea începe prin a nu aștepta nimic de la "liderii" tăi și prin înțelegerea faptului că totul trebuie să vină de la tine însuți. Înseamnă să ai curajul de a nu te teme în fața puterii, să ai demnitatea de a-ți însuși meritatul, sacrul tău loc pe pământ. Înseamnă să te respecți pe tine însuți, să pretinzi respectul celorlați și să arăți respectul tău tuturor celor care îl merită .. indiferent de clasă sau statut. Înseamnă să ai capacitatea de a-ți respecta cuvântul dat, de a trăi în spiritul cuvântului dat și să ai pasiune pentru trăirea unei vieți pline de sens și convingeri, așa încât inima ta să simtă ceea ce mintea cunoaște.

Acesta nu este un manifest de genul "fiecare pentru el". Mai degrabă, este un apel pentru o colaborare între indivizi ce au curaj, demnitate, respect, integritate şi pasiune pentru a trasa un viitor care să nu fie dictat şi impus lor de guvernarea partidelor politice și de sistemele neprincipiale și opresive pe care acestea le reprezintă.

Nu există "noi, poporul" până când "eu, persoana" nu are dorința de a se ridica să vorbească el însuși sau ea însăși.

Pentru ca viitorul să se schimbe trebuie ca individul să se schimbe. Când destui indivizi se vor fi schimbat, totul se schimbă."

Dar ne-auzim doar între noi, sau nu ?

Hope

Buzea Radu Florin spunea...

O posibila solutie la saracia lumii acesteia !!!

Copiati acest mesaj si trimiteti-l la ambasada Romaniei din Belgia:secretariat@roumanieamb.be
Este invitatia pe care Fundatia Keshe din Belgia o adreseaza natiunilor Pamantului.
Mai multe informatii aflati aici:http://www.keshefoundation.org/en/media-a-papers/keshe-news/316-the-world-peace-invitation-and-release-of-technology

Copiati invitatia de la adresa de mai sus si trimiteti-o ambasadei Romaniei din Belgia : secretariat@roumanieamb.be

Daca o sa le umplem mail box-ul cu sute de invitatii poate se vor gandi mai bine ca totusi ar face bine sa onoreze aceasta invitatie.





Anonim spunea...

Acesta aste inceputul planului pentru reducerea populatiei globului! Problema este ca vor fi salvati doar cei putrezi de bogati (cei ce manipuleaza banii si bogatiile planetei) sau cei ce detin puterea politica (acestia, de obicei, sunt tot din familia celor cu bani). Se pare ca ceva extraterestri s-au jucat cu ADN-ul si au creat specia umana, iar apoi au inventat ierarhia absurda pe care am avut-o intotdeauna: stapan - sclav, rege - supus, presedinte - subaltern. Putini sunt cei care realizeaza ca majoritatea sunt doar sclavi, masa de manevra si experimente si carne de tun.
Indatorarea tarilor a fost planuita de mult si are ca scop eliminarea totala a clasei de mijloc a societatii din orice tara. In viziunea acestor diabolici care vor eliminarea clasei de mijloc, omul de rand trebuie sa fie in permanenta stresat si preocupat doar de grija zilei de maine, de necesitatile zilnice de hrana, apa, locuinta. Oamenii de rand nu trebuie sa fie foarte educati, nu trebuie sa aiba timp liber sa gandeasca si sa aloce timp inaltarii si evolutiei spirituale. Este trist dar adevarat!

Anonim spunea...

Observ ca Financiarul (care face parte din trustul Intact Media Group, care la randul lui face parte din Holdingul GRIVCO - al carui patron este Voiculescu) a inceput sa faca "episoade" despre bancheri, Bilderberg, Rockefeller si toate celelalte "adunari" atat de "benefice" pentru intreaga lume. Concluzia cred ca e simpla. Mai dau si ei cate o bula de aer ca sa nu faca implozie. Ar trebui totusi sa luam exemplul islandezilor, care au reusit sa isi "distruga" si sa isi "renasca" tara prin proteste sustinute impotriva politicienilor lor, dar in special impotriva bancherilor (impotriva celor 3 mari banci ale lor). Rezultatul a fost urmatorul: guvern schimbat, premier schimbat, refuzare plata datorii (toate in urma unor referendumuri!!!), arestare bancheri si adoptare Constitutie noua, facuta de tehnocrati (avocati, studenti, functionari publici). Puteti verifica aici: http://active.info.ms/?a=articles&p=580 sau puteti sa cautati pe Google: "Islanda aresteaza bancherii corupti"

HOPE spunea...

Nu de pregătire au oamenii nevoie, pregătire pentru un iad care nu există decât pe pământ, ci de soluții și acestea, în contextul actual, nu sunt prea multe.
Am încercat să traduc din articolul: "Următorii patru ani" - de  Gerald Celente
(The Next Four Years by Gerald Celente)

"Singura schimbare în care poți să crezi: Pentru ca ceva să se schimbe în mod semnificativ, oamenii trebuie să înceteze să joace rolul "urmează liderul". Dar dacă oamenii nu își mai urmează conducătorul, atunci oare cine îi va conduce ? Răspunsul: Nimeni ! Trebuie să te conduci pe tine însuți !

Dar auto-conducerea nu se poate cumpăra, da sau impune. Ea trebuie să vină din interior.
Ea începe prin a nu aștepta nimic de la "liderii" tăi și prin înțelegerea faptului că totul trebuie să vină de la tine însuți. Înseamnă să ai curajul de a nu te teme în fața puterii, să ai demnitatea de a-ți însuși meritatul și sacrul tău loc pe pământ. Înseamnă să te respecți pe tine însuți, să pretinzi și respectul celorlați și să arăți respectul tău tuturor celor ce îl merită .. indiferent de clasă sau statut. Înseamnă să ai capacitatea de a-ți respecta cuvântul dat, de a trăi în spiritul cuvântului dat și pasiune pentru trăirea unei vieți pline de sens și convingeri, așa încât inima ta să simtă ceea ce mintea cunoaște.

Acesta nu este un manifest de genul "fiecare pentru el". Mai degrabă, este un apel pentru o colaborare între indivizi ce au curaj, demnitate, respect, integritate şi pasiune pentru a trasa un viitor care să nu fie dictat şi impus lor de guvernarea partidelor politice și de sistemele neprincipiale și opresive pe care acestea le reprezintă.

Nu există "noi, poporul" până când "eu, persoana" nu are dorința de a se ridica să vorbească el însuși sau ea însăși.

Pentru ca viitorul să se schimbe trebuie ca individul să se schimbe. Când destui indivizi se vor fi schimbat, totul se schimbă."

Dar ne-auzim doar între noi, sau nu ?

Hope

ile spunea...

In 16.08.2012 la TVR1 a fost prezentat un film facut de Michael MOORE, Capitalism: A Love Story, in care apar o multime de informatii despre cauzele si mecanismul de actiune al crizei. Este aratat cum isi pierd oamenii casele,cum a fost manipulata America in timpul tuturor presedintilor ei de catre bancheri si fosti directori ai bancilor ajunsi in administratie dar slujind interesele bancare.Filmul merita vazut. Ceea ce mi s-aparut interesant a fost modul in care se recruteaza creierele,matematicieni care sa lucreze conform unor formule complicate de teorie a probabilitatilor in interesul unor dobitoci din elite. Atunci cind dezastrul este cladit cu creiere de exceptie nu ai cum sa lupti, indiferent cite tari ar incerca sa scape din capcanele intinse pentru ele. Acei oameni angajati ai bancilor nici nu au idee cit de mult rau fac, cei care mint cu nerusinare in Congresul American sint niste hiene,insa per total forta desfasurata este imensa ca intr-un un sah cu milioane de piese -operatiuni. In aceasi seara la Natinal Geographic a fost un documentar despre Pamint, placi tectonice, seisme vulcani, similitudini ale pamintului cu alte planete, ciclicitata unor catastrofe naturale in istoria planetei, la sfirsit ca o concluzie ca Parcul National Yellowstone reprezinta de fapt lacasul unui supervulcan ce erupe la interval cam de 600.000 ani.De la ultima eruptie au trecut cam 640.000 ani(ca o sarcina suprapurtata). Concluzia filmului era ca sintem supusi naturii si mersului lucrurilor pe pamint, indiferent cit de multa tehnologie stapinim crezind ca stapinim pamintul noi ca specie.
Si in Romania sint multi oameni imprumutati la banci gata sa-si piarda casele, de ce nu se intimpla asa cu cei ce nu au platit ratele la banci sau intretinerea la casa? Nu pentru ca am fi mai protejati social ci pentru ca inca nu e momentul sa fie oamenii scosi din case. Cind aici vor veni puhoi de imigranti din cauza greutatilor din tarile lor(fie chiar si cresterea si mai importanta a nivelului apelor cu inundarea unor regiuni),atunci vor fi executarile silite cu evacuarea din case a datornicilor. Niste minti geniale au gindit aceste planuri,in detaliu cu mii de scenarii posibile, din care tot elitele bancare vor cistiga.

extrasirop spunea...

Sintem fiinte dependente de multe lucruri.....asa am fost creati.....si cu un scop bine determinat.M-am tot intrebat de ce un om are atatea nevoi......atit de multe nevoi incit mi-a fost rusine de mine insami. Poate niciunul din voi nu a trait ....simtit acest lucru. Avem nevoie de aer...de apa ...de o temp. optima.....de un adapost si de HRANA ( si de multe altele )Si iarasi m-am intrebat de ce dragutul de " creator " ne-a facut dependenti de hrana cind putea f. bine sa ne hranim cu lumina ( vezi extraterestrii ).Am fi fost mult mai liberi si nu ar fi trebuit sa facem atitea compromisuri.Muncim f. mult pt. hrana ( cheltuuiala mare de energie si timp...inutila ) si mincam f. des. Ca sa nu mai vorbim despre boli ( daca maninci prea putin esti anorexic...la polul opus-obez ) care si ele ni se trag tot de la mincare.Daca nu ai nevoie de mincare = timp ,sanatate si cel mai important ...nu vei mai fi sclavul propriei tale nevoi. Poate sint cam incilcit si nu reusesc sa expun ceea ce vreau.....Ideea e ca creatorul ne-a constr. inadins asa....stomacul trebuie umplut pt ati da energie.....energie de care ai nevoie c sa supravietuiesti . Atita timp cit unei fiinte ii e foame.....poti fi sigur ca vei face ce vrei cu ea .Fiinta e dependenta de f. multe lucruri ,asa cum am mai spus ,dar cea mai perversa e .....FOAMEA.....Pt hrana omul e in stare de orice . " EL " nu vrea sa te omoare ( daca ar fi vrut , ar fi facut-o de mult ) ci sa te tina intr-o permanenta stare de foame . Asa manipulezi mai usor masele.....ii conduci in directia pe care o vrei tu. Prin FRICA.....! frica ca nu vei avea ce sa maninci deseara sau maine e teribila . Te macina , te tine ocupat la mansarda . Dar asta-i doar una dintre fricile pe care le avem si ni le cultivam. Mai e, teribila frica de MOARTE...despre care nu se discuta ,nici macar gindeste . De fapt, atat de frica ne este de FOAME si de MOARTE incit facem compromisuri care nu ne duc decit la situatia in care sintem acum.Imagineaza-ti o lume fara FRICA ......fara frica de moarte , pt ca aceasta este prima .Daca nu maninc .......am sa mor . Si eu intreb , si ce daca o sa mori......!Nu sti de unde vi si nici unde pleci ( restul e teorie )deci, de ce ne agatam asa de tare de aceasta VIATA ....care tineti cont- MI-A FOST DATA si nu am cerut-o EU. Poate eu nu am vrut sa ma nasc cu un corp disproportionat , cu un nas mare , cu sanii mici.....sau in Africa.Poatee nu vreau parinti alcoolici care ma bat fara motiv si nu-mi cumpara mancare....Poate nu vreau sa ma nasc cu boli incurabile intr-o familie bogata....poate nu vreau sa ma nasc intr-o tabara de tigani care traiesc in codru sau poate nu vreau sa ma nasc orb , surd sau fara membre....POATE NU VREAU SA MA NASC pur si simplu......!!!!!!!!! Sa vin aici pe scena asta ( TERRA )si sa-mi joc rolul cuminte pt ca asa vrea CINEVA.........si cel mai important DE CEEEEEEEE . Poate ca ar trebui sa existe o optiune..... cine vrea sa sara pe Pamant si sa-si joace rolul de c...t sa o faca, cine NU.....NU !!!Nu vi se pare mai corect ....mai just....mai " uman" ....?Intrebarile voastre sint pertinente dar nu umblati la CAUZA . Planeta exista cu un motiv.....noi am fost "facuti" cu un motiv si sintem aici cu un motiv - toate celelalte lucruri care implica VIATA ( intrebari si raspunsuri filosofice ) sint apa de ploaie....sint lucruri care sa ne distraga atentia de la intrebari ca: cine e cu adevarat DUMNEZEU si daca este DUMNEZEU cel caruia ii spunem dumnezeu ...??? Aceasta-i intrebarea....si totul pleaca de aici . CINE NE-A FACUT cu adevarat SI DE CE SINTEM AICI . P.S.Imi tot umbla prin cap cuvintele : sabotaj...plan .

Anonim spunea...

http://www.art-emis.ro/analize/1103-patapievici-urmarit-in-justitie-pentru-atac-la-demnitatea-nationala.html