vineri, 28 septembrie 2012

Te-ai născut cu aripi! De ce preferi să te târâi prin viață?

Povestire cu tâlc

"Un împărat a primit doi șoimi. Unul a fost antrenat, despre celalalt i s-a spus că refuză să se dezlipească de creanga pe care stătea. Unul dintre slujitori trebuia să se cațere în fiecare zi în copac să-i ducă de mâncare.
După ce a încercat în fel și chip să facă șoimul să zboare de pe creangă, împăratul și-a rugat supușii să-l ajute. Un bătrân înțelept s-a oferit să facă el asta și, a doua zi când s-a trezit, împăratul a văzut șoimul zburând de colo-colo.
 - Cum ai făcut? și-a întrebat supusul.
- A fost foarte simplu. Nu a trebuit decăt să îi tai craca de sub picioare.

Morala: uneori ni se taie craca de sub picioare
ca să ne aducem aminte că putem zbura!"
 
Sursa: Drumuri catre tine

5 comentarii:

ile spunea...

Poate era orb si apoi ce vina are creanga? Daca romanii sint lasi si fara demnitate si nici omenia nu si-o gasesc ascunsi in mocirla Romaneasca,nu o sa spuneti ca trebuie sa asanam, sa radem-taiem de pe fata pamintului o tara intreaga ca sa-si gaseasca si romanasii inima vitejeasca, asa fara tara fara sprijin. Daca era un pom in pustiu ce intelept l-ar fi taiat numai de focul soimului? Arunca un om in viltoarea apelor numai ca sa-l inveti sa inoate...HiHi...Pisica maninca soareci.Poate stiti cumva povestea lui Cehov in care spunea ca unchiul lui avind un motanel tare sperios, a vrut sa-l invete sa manince soareci, atit de neindeminatic a insistat incit si cind crescuse o frumusete de motan acesta tot se speria de soareci. Apropo' domnul Roxin despre vitejia dacilor, da destept om Zamolxe,el a fost invatacel al lui Pitagora si apoi a revenit la ai lui sa-i ridice.Dumneavoastra nu puteti sa le spuneti ghiolbanilor ca nu vilele si masinile sint importante in viata(v-am auzit!) pentru ca deja romanii sint ca porcul de casa care s-a spurcat si a inceput sa manince gaini.Oricit de multa mincare i-ai da cind prinde gaina tot o maninca. Din scroafa respectiva si purceii ies cu naravul asta.(puteti sa intrebati).Asa si romanii si bunurile adunate cu orice pret numai ca sa se imbuibe,nu-i trebuie lui lucruri de bine si bunatate, momentan nu mai trimiteti mesajul pentru cumpatare,pentru ca societatea de consum este in plin avint si se va prabusi singura.Lasati numai mesajul national in planul vizibil,poate mai incolo se pot aborda si alte aspecte dar nu toate deodata acum.

ile spunea...

De exemplu exista doctori lacomi si fara omenie,despre care atunci cind le mor copii sau cind se imbolnavesc ei de cancere,eu obisnuiesc sa spun ca acestea sint 'binecuvinarile pacientilor'.Raul facut lacomia fara margini, se razbuna cumva,insa marea masa nu vrea sa priceapa aceste lucruri care sint pomenite de bunicii si strabunicii nostri. Nici nu e nevoie sa citeasca cine stie ce filozofie sau religie. Insa romanii sint antrenati sa-si fure singuri caciula...nu vor recunoaste nici fata de ei insisi cind gresesc. Asta iarasi mai are de recistigat populatia romana.

Anonim spunea...

"Maria Mirabeeeelaa... doi ingeri cu ochi de povesti!"
Si Omidee a invatat sa zboare.... chiar daca era fata regelui (interpretat de marele Dem Radulescu)

Anonim spunea...

pardon; "doi crini...."

Rosa spunea...

Fiecare din noi avem un vis...dar... de multe ori ,poate din cauza fricii sau neincrederii in tine nu reusesti sa-l duci pana la capat. ...Uneori ai nevoie ca cineva ,, sa-ti taie craca de sub picioare ,,...Atunci nu ai de ales ...Cu teama ,cu neincredere ,...instinctul de supravetuire te face sa mergi mai departe...Unii reusesc.... altii nu.... ,depinde cat de pregatit esti sa infrunti adevarul...atunci cand te simti atat de singur ...Ganditi-va cand ati reusit primii pasi ...dar rezultatul este fantastic...Capeti increderea pe care poate nu ai avut-o pana atunci ...Esti un alt om...E parerea mea ...Dar cel mai bine totusi ar fi sa nu depinzi de nimeni....Mult noroc...si bafta ...