marți, 2 octombrie 2012

3 descoperiri ale fizicii cuantice, cu impact major asupra vieţii noastre

"Noi gândim încontinuu, fie că vrem sau nu aceasta. Fiecare dintre noi are aproximativ 60.000 de gânduri pe zi. Iar toate aceste gânduri ale noastre produc consecinţe, pentru că fiecare gând este de fapt o energie pe care o lansăm în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile.

Energia emisă de gândurile noastre îşi caută apoi, în drumul ei, o altă energie cu care să vibreze la unison, după principiul „ceea ce se aseamănă se adună”.
Fiecare gând, indiferent că este bun sau rău, declanşează un proces de rezonanţă. Tot ceea ce va vibra la unison cu energia gândurilor noastre va fi atras automat în viaţa noastră.
Gândurile tale secrete, felul în care îi judeci pe ceilalţi, vorbăria interminabilă a minţii – totul formează un fel de intenţie.


Aşadar, prin gândurile noastre, noi emitem permanent energie către exterior, fapt care influenţează într-o mare măsură ceea ce atragem în viaţa noastră. De aceea, o scanare atentă a propriilor gânduri, mai ales a celor despre noi înşine, ne ajută să conştentizăm ce anume avem de schimbat. Ştiţi ce este minunat aici? Faptul că stă în puterea noastră să ne alegem gândurile. Precum la un televizor, putem comuta pe diferite programe, iar dacă v-aţi săturat de emisiunea „Sunt un prost. Nu fac nimic cum trebuie”, apăsaţi butonul şi alegeţi „Dragostea lui Dumnezeu mă înconjoară şi mă susţine în fiecare clipă a vieţii”. Veţi simţi diferenţa.

1. În crearea realităţii noastre, nu doar gândul este „implicat”. Mai este şi altceva…
Până nu demult, oamenii de ştiinţă au crezut că doar prin gândurile noastre emitem energie către exterior şi că  cel mai puternic emiţător energetic din corpul nostru ar fi creierul, cu impulsurile sale electromagnetice.
Dar trupul nostru dispune de un emiţător şi mai puternic – INIMA – care generează un câmp electric mult mai mare decât cel al creierului. Aceasta este una dintre cele importante descoperiri ale secolului XX: faptul că inima omenească are un rol mult mai important decât acela de a pompa sânge în corpul uman.
Responsabil pentru această descoperire este Institutul de Cradiologie din California care a realizat un studiu aprofundat al inimii. Astfel s-a descoperit faptul că acest organ uman este înzestrat cu ceea ce numim „inteligenţa inimii” şi că influenţele acesteia sunt foarte profunde pentru noi.
Măsurătorile realizate au arătat că inima generază un câmp electric care se extinde cu mult în afara corpului nostru. Acest câmp electric are o anumită formă, aratând ca un inel lat împrejurul trupului, cu o rază de aproximativ 2-3 metri.
Institutul de Cardiologie a mai descoperit că inima interacţionează atât cu trupul, cât şi cu mediul exterior prin câmpurile electromagnetice pe care le generează. Avem motive să credem că acest câmp generat de inimă are influenţă la mulţi kilometri în afara corpului nostru, pornind de la locaţia fizică a inimii.

Cum poate inima să facă aceasta? În ce fel comunică ea? Cum sunt transmise informaţiile?

În primul rând prin EMOŢII.
Ştiinţa ne spune că atunci când simţim o emoţie, ea este transpusă în energii electrice şi magnetice corespunzătoare, care interacţionează cu celulele corpului nostru şi cu atomii lumii înconjurătoare pentru a produce acele efecte formidabile de care vorbesc toate tradiţiile spirituale autentice. Ele ştiu cum să orienteze atenţia aspirantului către inimă, pe când noi o orientăm către raţiune, creând astfel o societate foarte mentală, bazată doar pe logică.
Alte studii asupra inimii au arătat că aceste câmpuri electromagnetice generate de inimă au şi o altă cauză la fel de importantă şi anume CONVINGERILE noastre, toate acele lucruri pe care le credem cu tărie şi în jurul cărora ne modelăm vieţile.
Deci nu numai emoţiile noastre sunt emise în afară, ci mai ales convingerile noastre. Iar inima este un fel de interfaţă care transformă toate emoţiile şi convingerile noastre în energii electromagnetice.
Deci prin sentimentele noastre, prin iubire, iertare, compasiune, dar şi prin mânie, ură, supărare, noi putem produce modificări atât în trupul nostru, cât şi la mulţi kilometri în afara noastră.
Trăgând linie, este bine să reţinem următorul aspect: deşi creierul emite şi el câmpuri electromagnetice, oamenii de ştiinţă au arătat că undele electrice produse de inimă sunt de o sută de ori mai puternice, iar undele magnetice sunt de 5.000 de ori mai puternice decât cele generate de creier.
Astfel se explică de ce vindecarea se obţine mai repede printr-o susţinere afectivă decât doar printr-un proces de gândire, pentru că noi emitem mai multă energie prin intermediul inimii decât prin intermediul creierului.

2. ADN-ul uman are o influenţă directă asupra lumii înconjurătoare
Există încă o descoperire ştiinţifică importantă care ne arată cum influenţăm realitatea în care trăim.
Ştim, teoretic, că totul este interconectat şi în mod tainic interdependent. Dar să vedem cum se traduce această lege, la nivelul micro-universului nostru.
Studiile de laborator au arătat că ADN-ul uman influenţează direct particulele elementare responsabile pentru toate fenomenele electromagnetice, numite fotoni (fotonul fiind denumit şi cuantă de lumină).
Fizicianul rus Vladimir Poponin a realizat nişte experimente faimoase la începutul anilor ’90. El a pus într-o eprubetă închisă ADN uman şi fotoni, dorind să afle ce influenţă are ADN-ul uman asupra fotonilor. Dintr-una dintre eprubete s-a extras tot aerul, pentru a obţine “vid” (vidul este un termen care induce în eroare, deoarece el nu este un spaţiu gol, ci este plin de informaţii şi energie). Într-un astfel de spaţiu există fotoni care pot fi măsuraţi destul de exact cu unele aparate specifice.
În experimentul lui Poponin, aceşti fotoni s-au distribuit, aşa cum era de aşteptat, în mod dezordonat, fără să respecte o anumită ordine.
Apoi a fost introdus ADN uman în această eprubetă vidată. Şi acum s-a produs un lucru foarte surprinzător. ADN-ul uman avea o influenţă directă asupra fotonilor: printr-o forţă misterioasă, el ordona fotonii în forme regulate.
Acest aspect este foarte, foarte profund, deoarece arată că substanţa din care suntem creaţi, adică ADN-ul, are o influenţă directă asupra particulelor din care este creată lumea înconjurătoare, adică fotonii atomilor. Este prima dată când ştiinţa occidentală a demonstrat ceea ce tradiţiile spirituale străvechi au spus cu mult timp în urmă: suntem parte integrantă din această lume şi o influenţăm în permanenţă.
Iar experimentul nu se opreşte aici… Când ADN-ul uman a fost extras din eprubetă, fotonii s-au comportat ca şi cum ADN-ul era încă prezent acolo. Şi-au păstrat poziţia lor ordonată. Fotonii şi ADN-ul uman încă mai păstrau legătura, deşi fuseseră separaţi fizic. Părea că un anume câmp subtil încă le ţinea conectate.
Concluzia experimentului lui Poponin a fost aceea că există un câmp cuantic care ne uneşte cu tot ceea ce există în jurul nostru. Prin intermediul acestui câmp, suntem mereu în legătură cu toţi şi cu toate, fie că suntem conştienţi sau nu de aceasta.

3. ADN-ul uman este influenţat, la rândul său, de sentimente
Senimentele umane care izvorăsc din inimă, având în spate convingerile noastre puternice, modifică efectiv forma ADN-ului, iar acesta influenţează atomii, după cum am văzut.
S-au testat efectele sentimentelor pure asupra ADN-ului. Pentru aceasta a fost izolat ADN de la diferite persoane  în câte o eprubetă. Aceste eprubete cu ADN au fost supuse unor puternice câmpuri emoţionale. Pentru aceasta, subiecţii experimentului au folosit diferite tehnici emoţionale şi spirituale.
S-a observat un lucru care, protrivit vechilor legi ale fizicii, nu ar fi trebuit să se petreacă. În timp ce participantul emitea un câmp emoţional puternic, au putut fi măsurate reacţii electrice la nivelul ADN-ului. Persoanele care au participat la acest test puteau influenţa  molecula de ADN din eprubetă doar prin intermediul emoţiilor lor puternice.
Când subiecţii experimentului emiteau stări de iubire, recunoştinţă, molecula de ADN se dilata, lanţurile ADN-ului se deschideau, se măreau.
Când subiecţii respectivi trăiau stări de furie, frustrare, stres, molecula de ADN se micşora şi bloca astfel multe din codurile sale, răspunzând emoţiilor negative printr-o evidentă contracţie.
S-a observat astfel, în mod empiric, cum emoţiile, convingerile, sentimentele noastre pot modifica structura moleculei de ADN, precum şi ordonarea acesteia în celule.
Mai mult chiar, oamenii de ştiinţă au remarcat că această blocare a codurilor ADN putea fi anulată deîndată ce experimentatorii emiteau din nou stări de recunoştinţă, iubire şi fericire.
Aceste descoperiri, care au arătat că genele ADN-ului sunt modificate de energiile din exterior, stau la baza întemeierii unei noi ştiinţe, denumită Epigenetică. Creierul este un centru de comandă care interpretează evenimentele din exterior şi apoi trimite în trup semnale corespunzătoare. Printre aceste semnale se numără atât reacţiile  biochimice, cât şi undele electromagnetice. Aceste semnale influenţează în mod direct celulele şi produc astfel modificări ale codurilor lor genetice.
Cu ajutorul unui ceas atomic foarte precis, s-a măsurat diferenţa de timp dintre emiterea unei emoţii şi reacţia ADN-ului. S-a observat că reacţia ADN-ului avea loc întotdeauna simultan.
Tot ceea ce gândim şi simţim, ADN-ul nostru percepe în mai puţin de o nanosecundă (0,000000001 secunde), iar aceasta indiferent dacă mostra de ADN se află lângă noi sau pe cealaltă parte a Pământului.
Concluzia?
Gândurile şi sentimentele noastre pot modifica ADN-ul, iar ADN-ul modifică în mod direct materia din care este structurată lumea.
Atunci când trăim anumite stări, cum ar fi, de exemplu, compasiune, iertare, dragoste, dar şi stări negative, ca de exemplu mânie ură, supărare, gelozie, noi influenţăm direct structura ADN-ului nostru, iar aceste modificări se propagă în trupul nostru, cât şi în afara noastră pe distanţe extraordinar de mari, datorită câmpului cuantic, influenţând tot ceea ce există în această lume."
În documentar apar oamenii de stiinta: Dr. Bruce H. Lipton, Gregg Braden, dr. Rupert Sheldrake, Prof. Dr. Dr. Ervin Laszlo, Prof. Dr. Fritz A. Popp, Lynn McTaggart Bärbel Mohr, Prof. Dr. James Hurtak, Dr. Masaru Emoto, dr. Eric Pearl, prof. dr. Hans-Peter Dürr, Dr. James L. Oschman, Dr. John Hinwood, Dr. James M. Sigafoose, Patricia Atanas, Dr. Peter Bancel, Renée Coltson, dr. Desiree Hurtak, Anna Rocker, Isabelle de Fallois, Michaela Merten, Julia Franckh, Fantuzzi, Lionel Wharton si Max Alberti.

Sursa: Finaciarul

12 comentarii:

semnebune spunea...

asta este baza isihasmului. buna recomandare, bun articol

Anonim spunea...

Apa e la mijloc, "bat-o vina".
Descoperiri care au impact major asupra vietii noastre exista demult; daca noi incepem sa vedem abia acum cate ceva, de ce acum si nu atunci? de fapt, cred ca au existat mereu oameni care vedeau, dar acum s-au inmultit si incep sa fie luate (descoperirile) in seama; asa-i miscarea: daca cineva vede putin altfel fata de restul, e "pus la colt"; mai tarziu incep (ei cei din restul) sa-i dea dreptate ( lui cel care vede) si incep sa se ia mai multi dupa el pe acea cale ( vezi rezonanta de care se cvorbeste atat); acum nu mai e vorba despre o multime care urmeaza o cale ci de o intelegere a totului prin integrarea multimii, mai mult sau mai putin constienta pe cale - unii pas cu pas fara prea mari surprize, altii prin uimire sau blocare si cei mai multi prin intoarcere la sursa....

Anonim spunea...

Nu cred. Cercetarile vot continua. Inima este o pompa alcatuita din muschi, care raspunde direct la necesitatile creerului. E vorba despre subconstient despre care vorbeste atat de stiintific gustav j. In limbajul popular antic inima era mai importanta decat creierul. inima e un component al orgqnismului care poate fi si transplantata. Intre timp sa nu mai vorbim s-au fabricat si inimi artificiale. Intentia de a pune un accent spiritual pe inima este binenteles interesul religiosilor. "Ascultati inima, mintea te face sa pacatuiesti etc si alte sloganuri sunt de fapt ascultq ti subconstientul in care altii au avut grije sa instaleze stereotipuri colective.... Complimente pentru blog. Cele bune

ile spunea...

Exista adevar in afirmatii,nu neaparat inima este mai puternica,probabil ca asa se concentraza energia ca model al corpului vertical(la patrupede o fi altfel) chiar daca nu o produce INIMA,asa cum atunci cind un om are febra mare se pun pungi de gheata la incheietura piciorului bilateral(nu ca sa racoreasca ovarele sau uretra)si pe acolo trece destul singe venos care merge mai departe in trunchi mai rece.Uneori la febra mare,se pun sosete cu otet (pe extremitati care prin evaporare ar scadea temperatura putin)poate fi si mecanism mai subtil al receptorilor termici de la nivelul plantei inruditi cu cei de la presopunctura.Totodata un om ,cu febra, face o baie CALDA cu apa cu sare la picioare,si se va simti mai bine,posibil cumva homeopatic. Deci ca o concluzie,lucrurile pe care nu le intelegem nu trebuie sa le respingem nici sa nu le acceptam in calup ca legi de neschimbat,sa le lasam sa vina blind catre noi fara inversunare nici + nici -. De exemplu transplant de creier nu s-a reusit,indiferent de microcircuite vor face in urmatorii 1000de ani nu vor reusi decit sa faca roboti cu vointa aleatorie, in schimb la cei cu transplant de cord s-a observat ca preiau unele preferinte ale donatorilor. In cazul corneei mateialul este mai omogen,nu are asa complexitate, cei care primesc transplantul de la un decedat,ar fi culmea sa inceapa sa aiba exepriente deja vu din viata donatorilor dar nu exclus. Lucrurile astea nu se vor spune prea mult, pentru ca este o afacere a donarii de organe si a pacientilor cu moarte cerebrala in spitale pregatiti pentru donare.

OctogonX spunea...

deci asta e esenta lumii asa functioneaza ea ...pentru cine nu crede ...sa incerce sa se lase in voia sentimentelor si sa dea frau liber inimii sa iubeasca cu inima sa asculte inima si o sa simta cum lumea se schimba dupa inima lor ...nu ploua ? de ce ?? e seceta in inimi indoiala si frica

Anonim spunea...

E foasrte posibil ca inima, ca si alte organe din corp, sa aiba capacitate proprie de "gandire" redusa doar la un set foarte restrans de functionalitati. In cazul inimii, informatia gestionata de aceasta este de genul "contractie-relaxare". E foarte posibil ca acest reflex sa fie gestionat direct de inima, fara vre-o influienta din partea creierului, cu atat mai mult cu cat sunt multe cazuri in care s-au vazut inimi functionand o perioada de timp si dupa ce ele au fost scoase din corp. Informatia nu trebuie inteleasa doar ca pe un... "sistem complex" ci si ca o succesiune de zero si unu. Astfel, printr-un "defect genetic", se pot intalni cazuri de informatii gestionate in mod specific de un anumit organ, ca aceste informatii sunt gestionate destul de corect de alte organe. Exemple in acest sens sunt de oameni care "vad la atingere", oameni care "vad sunete" si "aud culori". Situatii de genul asta ne arata ca mai sunt foarte multe lucruri de descoperit atat despre functionarea creierului cat si a celorlalte organe din corp. Orice idee care ne poate sugera o alta cale de cercetat nu poate fi decat binevenita.

ile spunea...

exista centri cardiaci in bulb, exista nervii cardiaci ai vagului si ai simpaticului cervical(li se zice ucigasi uneori) mai exista reflexul sinocarotidian,si desigur alte etaje superioare de reglare a automatismului cardiac adica cu actiune asupra centrilor localizati in atriul drept (2 noduli cu viteze de generare diferite 70-80 respectiv 40-50) si distribuit apoi in fascicule. Inima bat-o vina, este destul de cercetata anatomic si se cam stie ce face.

slopa spunea...

Am analizat paragraf cu paragraf tot articolul aici:
http://slopastefan.wordpress.com/2012/03/13/despre-puterea-gandurilor/
Pe langa ca nu are nici o treaba cu cuantica, e o aberatie enorma, nu e nici o referinta la nici un studiu, iar singurul personaj real de acolo:
NU exista domeniul de Biologie Cuantica, iar “doctorul” Vladimir Poponin, pe site-ul lui zice ca ar lucra la Institute of Biochemical Physics of the Russian Academy of Sciences and is currently working with the Institute of HeartMath.
Adresa este: Institute of HeartMath, Research Division, 14700 West Park Ave. Boulder Creek, CA 95006. Phone 408-338-8700, Fax 408-338-1182. (conform propriului site)
Ce cauta Academia de Stiinte Rusesti in America/California? daca ne ducem pe Google Maps si punem adresa de mai sus, vom da de o casa/vila. Are label ca Insitutul Heartmath chiar, insa este doar o casa, nicidecum o universitate, sau unitate de cercetare?

Daniel Roxin spunea...

Slopa, faptul ca cei care au tradus materialul se exprima gresit vorbind despre camp electric in loc de camp electromagnetic, nu inseamna ca tu ai dreptate. Analiza ta este una mai materialista, ca sa zic asa...

slopa spunea...

Citeste tot articolul. E de inteles ca un jurnalist de la financiarul sa nu stie prea multa fizica si a tradus gresit electromagnetism. Analiza mea e realista. O entitate fizica de e masurata cu un aparat, are o unitate de masura in SI. Energia e in Jouli, puterea in Watt, diferenta de potential in volti, intensitatea electrica in Amperi. In stiinta nu exista democratie, ca persoana o accepti si esti realist, si ai dreptul a vorbi despre fenomene fizice, ori nu o accepti si schimbi domeniul in filozofie.
Din toata analiza mea, ca am atras atentia la traducera de electromagnetism e dovada unica ca nu am dreptate? Astept contra-argumente ce donota ca gresesc si nu am dreptate asupra chestiilor din biologie (caci despre ea e vorba cand se vorbeste de organe ale omului) sau fizica (cand se aduce in discutie termenul de energie, foton, etc)

Reduceri si promotii carti spunea...

A evoluat foarte mult.. chiar evolutia in sine a evoluat enorm :)

Anonim spunea...

Mi-e din ce in ce mai sila... Din ce in ce mai multi imbecili ce se cred savanti isi dau cu parerea.
Articol de KKT.