duminică, 14 octombrie 2012

Cineva ne ucide istoria…

"În Europa de Vest nu se cunoaste istoria României si cei care o viziteaza acum vãd sãrãcia materialã de astãzi, si nicidecum milenara ei bogãtie culturalã si spiritualã. In plus, propaganda maghiarã din SUA se bazeazã pe milioanele de dolari ale D-lui Soros, care finanteazã edituri si opinii la Bucuresti, în timp ce în Elvetia am auzit de la un doctor în istorie (la Geneva, în iunie 1999) cã Transilvania a apãrut în secolul XIII si de la un ambasador francez în România (la Lausanne, în noiembrie 1998) cã poporul român a dispãrut timp de 1000 de ani ca sã reaparã, ca prin miracol, în secolul XIV !

Cu toate acestea, nimeni nu mentioneazã cã cea mai veche scriere din Europa a fost atestatã arheologic in 1961, tot în Transilvania, in satul Tãrtãria, pe râul Mureș, în judetul Alba, de cãtre Profesorul Nicolae Vlassa, de la Universitatea din Cluj. În afarã de România, Tãblitele de la Tãrtãria, datate 5.500 î.e.n., au fãcut ocolul lumii anglo-saxone (Colin Renfrew, Marija Gimbutas) si au creat dezbateri aprinse pe tot globul. Desi românii stiau sã scrie acum 7500 de ani, acest detaliu esential nu este nici în ziua de azi, dupã mai mult de 40 de ani, cunoscut publicului românesc si nu apare în manualele de istorie.


Ce ne spun specialistii din România ? În 1998 s-a publicat « Istoria României » (Editura Enciclopedicã , Bucuresti) de cãtre un colectiv academic sub conducerea unei « autoritãti în materie », Prof. dr. Mihai Bãrbulescu, culmea culmilor, de la aceeasi Universitate (din Cluj), care nu spune ca Profesorul Vlassa a descoperit Tãblitele. La pagina 15 a acestui impresionant volum, Tãblitele de la Tãrtãria sunt mentionate cu semnul întrebãrii într-o foarte scurtã frazã, fãrã nici un comentariu: « Într-o groapã de cult de la Tãrtãria, s-au gãsit (…) trei tablete de lut acoperite cu semne incizate (scriere ?), cu analogii în Mesopotamia.»

Dar Dl. Bãrbulescu nu-si aduce aminte oare cã scrierea proto-sumerianã apare cu 1000 de ani mai tîrziu si cã cea cicladicã, proto-greacã, dupã 3000 de ani ? El a uitat cã metalurgia în Europa apare tot în Transilvania, în jur de 3500 î.e.n. ? Cã tracii sunt primul mare popor indo-european care intrã în Europa tot în jur de 3500 î.e.n., cu mai mult de douã milenii înainte ca celtii, etruscii, romanii, germanii, sau slavii sã aparã pe harta Europei ? Si cã tracii ocupau tot teritoriul intre Muntii Ural si Tatra de la est la vest si de la Marea Balticã la Dunãre si Marea Neagrã de la nord la sud ?

De asemenea, si în acelasi context, nici un specialist în istoria României nu atrage atentia asupra altui “detaliu” primordial, si anume cã limba traco-dacicã este cu mii de ani anterioarã latinei (care apare abia în secolul VI î.e.n.) si cã, în consecintã, limba românã nu se trage din latinã, pentru cã, desi din aceeasi familie, existã istoric înaintea latinei, deci este o limbã proto-latinã. Latina se formeazã din etruscã si greacã, care, desi amîndouã indo-europene, sunt scrise cu un alfabet fenician, rãspîndit în lumea mediteranã a epocii. În plus, estruscii ei însisi erau o bransã a celtilor, coborâti în sudul Alpilor în jur de 1200 î.e.n. La rîndul lor, celtii erau o bransã a tracilor care migrau spre vestul Europei, si erau numiti ca atare, adicã traco-iliri pânã în secolul VI î.e.n., când se deplaseazã din Noricum (Austria) spre Alpii elvetieni, unde se numesc helveti.

Atâtea detalii ignorate despre originea, continuitatea, si însãsi existenta poporului român dau de gândit. Cine schimbã si interpreteazã istoria României?

În mozaicul de limbi si popoare de pe harta Europei, singurii care au o continuitate de 9000 de ani pe acelasi teritoriu, si o scriere de 7000 de ani, sunt românii de azi. Transilvania nu a fost maghiarã si nici nu putea fi când strãmosii maghiarilor de azi locuiau în nordul Mongoliei, sursã turco-finicã nu numai a ungurilor, dar si a bulgarilor (care nãvãlesc în România si în teritoriile Bizantine din sudul Dunãrii în secolul VI), a turcilor si a finlandezilor din zilele noastre. Hunii pãtrund în Europa pânã la Paris, Roma si Constantinopole sub Atila în secolul V, dar se retrag spre Ural pânã în secolul IX, când nãvãlesc din nou în Panonia, teritoriu ocupat la acea datã de daci liberi (80%) amestecati cu slavi (20%).

Poporul si limba dacã sunt deci cu mult mai vechi decât poporul roman si limba latinã, dar cele douã limbi erau foarte asemãnãtoare, si de aceea asimilarea s-a fãcut atât de repede, în câteva secole. Ovidiu, poet roman exilat la Tomis pe malul Mãrii Negre, nu numai cã a învãtat daca imediat, dar în sase luni scria deja versuri în limba lui Zalmoxis ! Invadarea Daciei, de fapt a unui coridor spre Muntii Apuseni, a avut ca scop precis aurul pe care Împãratul Traian (de origine ibericã) le-a dus la Roma ca sã refacã tezaurul golit al Imperiului. Peste mai mult de 1000 de ani, dupã cãderea Constantinopolului sub turci în 1453, tributul plãtit sultanilor otomani va fi tot în aur, în formã de “techini”. Si tot în aur se plãtesc în ziua de astãzi anumite interese în România, dupã ce tezaurul national de 80 tone-aur a fost vîndut de Ceausescu la licitatie în Zürich si cumpãrat de Banca Angliei.

Cele cateva milioane de români din afara României înteleg si simt acum, mai bine ca niciodatã, sensul versurilor transilvane “Muntii nostri aur poartã, Noi cersim din poartã-n poartã!”

În aceeasi ordine de idei, Imperiul Bizantin, care a durat mai mult de 1.000 de ani (330-1453), în timp ce Europa de Vest dormea sub jugul Bisericii Romane si a analfabetismului, este complet necunoscut pe aceste meleaguri. Cultura si civilizatia europeanã si-au mutat centrul de la Roma la Constantinopole în 330, când Bizantul devine capitala Imperiului Roman. Desi se studiazã istoria si limba Greciei antice, Imperiul Bizantin este nu numai complet ignorat în istoria Europei, dar chiar considerat “barbar” si “incult”. Nici un istoric elvetian nu a fost capabil sã-mi dea un singur nume de scriitor Bizantin, nici mãcar Ana Comnena !

Nimeni nu cunoaste aici cultura si civilizatia Bizantinã, religia ortodoxã (“ortodox” este în limbile occidentale un termen peiorativ), si cu atât mai putin istoria si traditia românã. Faptul, esential, cã analfabetismul nu exista în Bizant, dar exista în Europa de Vest în aceeasi perioadã este si mai necunoscut. Academiile “pãgâne” (socratice, pitagorice, orfice, druidice, etc.) au fost toate închise în secolul VI, iar când în cele din urmã universitãtile au început sã aparã în Occident în secolul XIII (Oxford, Cambridge, Padova) ele erau controlate de Biserica Romanã si studiau teologia. Numai cãlugãrii si clericii stiau carte, se îmbogãteau prin exproprierea de pãmânturi în favoarea mânãstirilor, si luau puterea în toate tãrile vestice, prin misionarism si prozelitism la început (prin teroare si Inchizitie mai târziu), pânã în secolul XI, când ultimul tinut liber, al vikingilor din Scandinavia, cade sub puterea Romei Papale.

Renasterea italianã apare ca o consecintã clarã si directã a cãderii Constantinopolui (1453), cu emigrarea în masã a savantilor Bizantini cãtre Italia. De exemplu, numai Cosimo de Medici primeste 5000 de savanti exilati din Bizant într-un singur an la Florenta, acolo unde în curând vor scrie Petrarca, Dante si Boccacio, si unde vor picta Michelangelo si Leonardo da Vinci.

Între timp, cultura Bizantinã este pãstratã si cultivatã în tãrile Române (de exemplu la Putna), care nu numai cã îsi pãstreazã autonomia fatã de Imperiul Otoman, plãtind-o în aur – ca de obicei -, dar voevozii români trimit anual aur în Grecia pentru a sustine mânãstirile ortodoxe (de exemplu la Muntele Athos).

În Occident, o scurtã istorie a României apare în 1943, scrisã de Mircea Eliade în englezã la Lisabona si publicatã la Madrid (“The Romanians, a Concise History”, Stylos, Madrid, 1943), si republicatã peste alti 50 de ani în România (“The Romanians, a Concise History”, Roza Vânturilor, Bucuresti, 1992). În timp ce prima istorie serioasã a Bizantului apare, tot în englezã, de abia în 1988 (Lord John Julius Norwich, “A Short History of Byzantium”, Penguin Books, London, 1988, 1991, 1995, 1997). Cu toatã bunãvointa lui de a reabilita “misterioasa” istorie a uitatului Imperiu Bizantin, din nefericire nici mãcar Lord John Julius, de la Universitatea din Oxford, n-a avut acces la texte Bizantine, pentru simplul motiv cã nu stie greaca, nici veche nici nouã.

În final, se pune întrebarea de ce nouã milenii, atestate arheologic, de civilizatie neîntreruptã pe teritoriul României sunt ignorate nu numai în Europa de Vest dar si în România ? Cu ce se ocupã istoricii români ? Si reprezentantii României peste hotare? Cine promoveazã cultura milenarã a României ? Dacã dentistii, si nu profesorii de românã, vor sã facã scoli în românã la Geneva, sã nu ne mirãm dacã profesorii vor deschide în curând cabinete dentare în acelasi oras.*

În 1996, când am fost la Bucuresti pentru a face cercetãri în mitologia tracicã la Academia Românã, spre uimirea mea, mi s-a pus întrebarea de ce mã intereseazã tracii si dacii, când acesta era subiectul de predilectie a lui Ceausescu**, fapt pentru care subiectul trebuie acum total ignorat. La rândul meu, mã întreb ce conteazã 50 de ani de comunism în comparatie cu cele 9 milenii de istorie româneascã ?"

Prof. dr. Maria-Luminita Rollé, Universitatea din Edinburgh, Academic Consultant in European Mytholgy

19 comentarii:

Anonim spunea...

in 2004 eram in Germania, la radio se difuza stirea (eram pe o terasa) ca oficial a fost recunoscuta cea mai veche scriere din lume in Romania...eram asa incantata ca in sfarsit auzeam ceva buna, in afara de crimele si jafurile cu autori romani ce tineau atunci prima pagina a ziarelor nemtesti...la ceva timp revenind in tara descopar ca aici nu se vorbea nimic de asta de parca nu aflase nimeni...
rusine Securitatii si celorlati functionari tradatori de tara ! Rusine incompetentilor si invidiosilor din tagma arheologilor si istoricilor

Anonim spunea...

Daca noi românii ne-am iubi ţara ne-am apleca mai mult spre promovarea adevarului şi a resurselor primare pe care le are tara noastra......
DAR... DUREROS, NOI SUNTEM DUSMANII TARII NOASTRE, NOI O VINDEM, NOI VINDEM TOT, NE VINDEM ISTORIA, NE VINDEM BOGATIILE SI SUFLETUL.
Ce ne-ar spune stramosii nostrii daca ar vedea acest haos?
Nu ar fi mandrii de urmasii lor....
Nici nu indraznesc sa gandesc la ce ar putea spune ei.....
Poate ne vom trezi si vom reusi sa ne iubim neamul si tara si sa n-o mai vindem si denigram.....

Rosa spunea...

,,Cineva ne ucide Istoria ,,...cata dreptate ...dar oare cine crezi ca ne vor auzi urletele noastre de durere ?Ce putem face noi ,cei care simt aceeasi dragoste infinita pentru Originea Noastra ADEVARATA si nu cea care ni s-a predat in scoli ?Plangem alaturi de tine , oare lacrimile noastre vor reusi sa-ti aline durerea ?Sunt trista ,sincer sunt trista ....chiar plang...TAC...LINISTEA rezolva multe ...In TACEREA mea ,in TACEREA voastra poate vom ajunge pe aceeasi lungime de unda cu DUMNEZEU...Sa nu ne pierdem SPERANTA ...Va sosi si TIMPUL , ACELA ,cand ni se vor recunoaste ADEVARATA Noastra Identitate ...Pana ATUNCI nu ne ramane decat sa ne UNIM in RUGACIUNE ...si sa ne rugam ca ADEVARUL sa iasa la iveala ...Sa facem tot ce ne sta in putinta ...TU stii cel mai bine ce trebuie facut ...Noi suntem alaturi de TINE...Daca crezi ca viata mea va salva CREDINTA TA ...nu-mi ramane decat ...MA SACRIFIC...Sunt sigura ca si ALTII gandesc la fel ca mine ...IMPREUNA MAI DEPARTE sa ne facem AUZITI..,,.COPILUL CARE NU PLANGE NU I SE DA DE MANCARE ,, e o vorba din batrani....DUMNEZEU sa ne fie cat mai aproape....

Elena Pasima spunea...

Pai de ce, chiar? Cu cei din interior e simplu, sunt tradatori de neam si tzara, cu sau fara voia lor, intzelegand sau nu adevarul si pasandu-le mai mult ori de bani, ori de ce au fost invatzatzi sa zica.
In ceea ce ii priveste pe cei din afara... Ei sunt aproape in totalitate orientati pe modelul cultural enciclopedic, orizontal, materialist, in care orice transcendentza este eliminata din calcul. O asemena civilizatie corect politica pana la aberatie nu poate nici macar sa priveasca inspre un spatiu in care exista ALTCEVA, origini, mister, cunoastere, in fine - transcendentza integrata intr-o cultura. Reactiile lor fie institutionale, fie individuale fatza de orice alta cultura care presupune traditie si transcendenta sunt idiosincratice. Dumnezeu nu exista nici macar ca tic verbal, iar persoana umana e respectabila in virtutea drepturilor omului proclamate de revolutia franceza...
Bref: o societate fundamental atee NU VEDE nici un alt grup etnic sau natiune sau cultura a carei fundamente tzin de nemurire. Avem parametri diferitzi si nu merita sa ne intristam de cecitatea lor, ci sa ne grabim noi sa ne restauram fatza de noi insine si fatza de Dumnezeu. Nu cred ca cei din vechime faceau public oricui modul lor de a se raporta la viatza si lume. Poate ca asemenea lucruri tzin de mistere intr-adevar, si daca numarul profanilor este hotarator de mare pentru a dicta cum trebuiesc privite mistrele, oare cei care cunosc vor cadea in propaganda sau orbenia celor neintelegatori?

Spunsieu spunea...

Despre Densusianu care a indraznit sa scrie unele lucruri cam "neortodoxe" s-a spus ca e un amator si ca istoria e doar un hobby pentru el...no, comments

doru asandei spunea...

Dupa cum spuneam intr-un alt comentariu, istoria a fost un capitol special in viata mea. Daca pana in 89 accesul spre informatia istorica era aproape nula. Dupa acel an, libertatea la informatie a fost la indemana oricui! Am asteptat sperand cu infrigurare ca in sfarsit adevarul despre noi, despre stramosi nostri, sa fie strigat in gura mare. Disperat vad cum marea noastra armata de specialisti: Istorici, arheologi, lingvisti. Lucreaza in continuare in favoarea decretului dat la anul 360 d Hr de imparatul roman Iulian Apostatul de a sterge de pe fata pamantului numele de Dac si Dacia. Ca si acel "Mileniu negru" inventat de unguri!!! Sincer, mie rusine ca sunt contemporan cu aesti "specialisti" si ca facem parte din aceiasi natie...

Anonim spunea...

Daca analizam bine originile populatiei de pe teritoriul Romaniei vom observa ca o buna parte din populatie nu isi are originea adevarata in populatia traco-daca existenta inaintea venirii romane. Se poate observa clar ca pe teritoriul romaniei avem tigani, maghiari, secui, tatari, turci, machidoni, lipoveni, greci, au fost si evrei, germani si altii. Toti acesti oameni nu isi au radacinile in populatia traco-daca! Acestia au venit si s-au stabilit pe teritoriul Romaniei deoarece populatia traco-daca autohtona a fost mai putina si toleranta ( mai toleranta decat populatia din alte parti ale Europei). Uneori a existat si un amestec genetic intre aceste populatii si populatia autohtona, asa a aparut populatia Romaniei de astazi. Deci cei care au fost nomazi si s-au stabilit prin Romania nu au avut aceleasi sentimente pentru locul numit Romania. Acesti indivizi au avut ca principal scop, propria bunastare economica. Sa ne uitam la originile celor care au detinut si detin puterea si controlul economic si politic in aceasta tara si vom intelege de ce istoria Romaniei este sabotata. Adevaratii romani cu radacini traco-dace au ramas putini si marginalizati.

Daniel Roxin spunea...

Nu sunt putini, dar cei mai multi au fost convinsi de sistem ca sunt slabi si ca nu pot face nimic. Ei bine, lucrurile se vor transforma radical in viitorul apropiat! Parerea mea... ;)

Carmen spunea...

Sustin parerea lui Daniel.Multumesc Daniel.In Biblie Isaia 56 ,10-11,scrie clar pentru cei care inteleg :10."Toti pazitorii lui sunt orbi,fara pricepere,toti sunt niste caini muti,care nu pot sa latre,aiureaza;stau tolaniti si le place sa doarma.
11.Totusi sunt niste caini lacomi care nu se mai satura.Sunt niste pastori care nu pot pricepe nimic;toti isi vad de calea lor,fiecare umbla dupa folosul,lui fara abatere.".Iar in Isaia 42 scrie:" Si totusi poporul acesta este un popor pradat si jefuit.Toti zac inlantuiti in pesteri si infundati in temnite.Sunt lasati de prada si nimeni nu-i scapa!Jefuiti,si nimeni nu zice:Da inapoi."Isaia 57:13" Dar cel ce se increde in Mine va mosteni tara si va stapani Muntele Meu cel sfant."14.Caci asa vorbeste Cel Preainalt,a carui locuinta vesnica si al carui Nume este sfant:"Eu locuiesc in locuri inalte si in sfintenie,dar sunt cu omul zdrobit si smerit,ca sa inviorez duhurile smerite si sa imbarbatez inimile zdrobite."
Asa ca dragii mei lasati partea negativa si ascultati parerea lui Daniel.Rugati-va pentru timpuri bune si faceti numai bine,si atunci totul se va schimba,deoarece acest an 2012 este un an al transformarilor,in noi insine si pe urma colectiv,nu dati ascultarii despre apocalipsa,fiindca suntem mintiti.Rusine celor din Guvernul Romaniei si acelor istorici si arheologi care ne fura istoria si ne vand tara.Eu am mai scris si scriu acestia sunt marii tradatori de tara si neam.Si de aici din departare le scriu doar atat,Isaia 58, 12." Ai tai vor zidi iarasi pe daramaturile de mai inainte,vei ridica din nou temeliile strabune,vei fi numit " Dregator de sparturi", "Cel ce drege drumurile si face tara cu putinta de locuit".AMIN!
Draga Daniel ,noi toti te sustinem,si vom face din Romania, Cetatea Domnului.Eu te sustin chiar de aici din departare.Mii de multumiri pentru tot ceea ce faci.Bunul Dumnezeu si Zamolxe sa fie alaturi de tine si toti cei care merg pe calea ta.Amin.
Tuturor de acasa numai bine.
O noapte minunata.

Bobby Constantin spunea...

Uite-ma , un Dac marginalizat si separatizat . Eu vad destui de multi Daci . Acuma , mai e o problema , ca vad Daci si prin alte tari . Sau poate nu sunt Daci , dar avem calitati asemanatoare . Eu unul ma consider , intr-un fel , frate cu ei .

Adevarul vietii , consta in libertatea noastra la nastere . De ce trebuie sa nu fim liberi ? Tu ce ai face daca ai fii liber ? Eu unul as fi bucuros pentru ca as putea sa le ofer copiilor mei ceea ce vreau eu si ei .

Aerul asta mizerabil trebuie sa dispara .

Anonim spunea...

Asa cum se intampla si la Animal Planet de unde specialistii studiaza numai anumite locuri de pe langa noi iar pe noi nu prea - vezi episodul cu Slovenia in care un tip a vrut sa vada un tip unicat de salamandra sau proteu negru si se minuna de pajistile care inca mai dainuie pe acel sol; daca ei nu prea vin pe la noi prin tara, sa ne facem noi Animal Planet-ul nostru sau sa-i convingem sa colaboreze cu niste specialisti de p-aci pentru a vedea lumea ce lapte si miere curg la noi prin tara; sau sa luam legatura cu cei de la History sa vina sa le povestim putin cum sta treaba; sa alegem un "sfat" al batranilor care sa prezinte situatia;

Carmen spunea...

Pentru Bobby Constantin: Sunt DACA ,m-am nascut in DACIA,sunt doar plecata de 22 de ani in Germania,dar de aici sustin pe Daniel si toti ceilalti ,mai ales ca vreau sa ma intorc definitiv in DACIA,daca bunul Dumnezeu imi ajuta cat de repede.Asa ca noi toti suntem frati si surori chiar daca suntem departe de tara noastra sfanta.Baiatul meu e nascut aici in Germania,dar vrea sa ia cetatenia romana si sa se stabileasca in Romania,el zice ca il atrage asa de mult si ca in Romania se simte liber.Asa ca noi toti trebuie sa ne unim si sa cerem adevarul despre trecutul nostru,suntem datori copiilor nostri.Cer Guvernului Roman sa ne dea inapoi istoria pe care ne-au vandut-o si ne-au furat-o.Nu am parte de liniste pana nu aflu adevarul trecutului nostru.Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu si Zamolxe.Amin!
Va binecuvantez pe toti cei de acasa si va imbratisez cu drag.
O zi minunata,tuturor.
Cu drag,Carmen.

Gerula spunea...

Profesorul de istorie al fiului meu nici nu a auzit de Tartaria sau de placutele de la Sinaia . Atunci ce vor invata noua generatie despre strabunii lor . Pana si revolutia din 1989 este marginalizata in cartile de istorie . Eu am luptat cu arma in mana la revolutie , nepotul meu poate va auzi doar povesti din gura bunicului despre grozavia de la 89. Halal profesori de istorie care nu mai pun mana de o lucrare sa vada noile descoperiri , ei predau ce au in programa si sa vina salarul cat mai mare , ca de istorie trebuie sa se ocupe Daniel , si Gen. Chelaru si altii ca ei , ca cei care primesc bani pentru asta nu o fac .

Bobby Constantin spunea...

Este in aer ceva mizerabil , produs de catre sfatul batranesc de la putere . Trebuie eliminat !

Carmen spunea...

Buna Gerula,da ai scris mare adevar:"Halal profesori de istorie".
Pe acesti profesori nu-i intereseaza trecutul,ci cum ai scris,ei predau dupa programa si sa le vina salarul cat mai mare.De ce sa-i intereseze,adevarata istorie,lor nu le pasa.Iar daca Daniel impreuna cu colegii lui si Gen.Chelaru,fac aceste lucruri ei sunt ca o aschie ascutita in ochii acestora.Cat despre revolutie,asta nu a fost revolutie,ne-au mintit ca sa ne luptam intre noi.Si eu cu tatal meu ,bunicul meu ,fratele meu,si prieteni si colegi am pazit viaductul,si ni s-a spus ca vin teroristi die tarile arabe,o mai mare minciuna nu am auzit,dar l-am pazit,si am fost madrii.De ce nu se scrie adevarul in cartile de istorie,si de ce profesorii tac? fiindca nu le pasa.De ce arheologii si istorici care se tin mari istorici, tac? De ce fiindca isi umplu toti buzunarul din averea tarii.De ce ne vand Rosia Montana? De ce descoperiri arheologice de mare valoare sunt scoase din tara si vandu-te peste hotare?De ce??? Fiindca acesti sunt hoti si nu sunt adevaratii DACI,ci sunt niste vinituri care vor sa ne distruga aceasta tara minunata.Dar timpul lor a trecut,fiindca DACII s-au trezit.Si toti impreuna vom reusi.Sa ne ajute bunul Dumnezeu si Zamolxe si toti stramosii nostri.AMIN!
Numai bine, Gerula ,din departare si toate cele bune.CarmenDinDacia.
Si tie Daniel si tuturor toate cele bune.

Anonim spunea...

poti sa explici neacordarea repetata permisiei de a studia tablitele de la Tartaria catre echipe de arhelogi din alte tari,inclusiv Ungaria sub pretextul ca is 'inca' la examinari in Germania?

Anonim spunea...

Apropo de istorie: e un loc magnific pe langa Jurilovca,unde sunt si cateva ruine si unde vin mai degraba turisti straini; intr-un interviu luat unor coreeni, acestia spuneau ca sunt interesati de istoria acestui neam si impresionati de aceste locuri si vin in fiecare an.

Lucian spunea...

Numele Trajanvs (sau Traian) vine nu din peninsula iberica ci din Tracia, numele in forma lui originala fiind TRACHIANUS, adica "cel ce vine din Tracia". Asta explica si de ce Imparatul Traian putea discuta fara talmaci cu dacii.

ile spunea...

Spun acum dupa ce citii toate parerile:Cine ne ucide istoria o face temeinic de 2000 de ani incoace...Pricepi domnule Roxin? Ma sperie ca nu numai istoria,ci si ADN-ul se modifica,este distrus in noi orice ar putea sa aminteasca de radacinilie noastre trace. Eu cred ca pe o populatie data se pot face mutatii nu numai in gindirea colectiva si nu numai manipulind hrana si mediul inconjurator in general, ci si inducind anumite sentimente de disperare nemultumire. Un popor de fricosi chiar daca a avut parinti viteji, poate suporta multe umilinte si va pierde la un moment data sau va ingropa adinc(ca o gena recesiva)in el orice ar putea sa-l mai ajute sa lupte cu dusmanii invadatori. Daca va ginditi bine intelegeti ca de 2000 de ani cineva incearca sa ne ucida iar mijloacele folosite sint diabolice (nu razboinice ca un genocid cu eradicarea unui popor), ci s-a ales stergerea a sute de ani fara surse istorice concludente. Cind popoarele din jur stiu ce au facut in acest interval iar unii nici nu ajunsesera bine pe linga noi,la noi exista aceasta perioada aproape muta ,cu bilbiieli sau cu jumatati de adevaruri- asta e istoria romanilor. Deci domnule Roxin pricepeti cit de periculos si puternic e dusmanul? Trebuie atit sa pricepeti. Cine ar putea fi dusmanul nostru perfid e subiect de mediatie pentru initiati. Nici eu nici dumneavoastra. Poate un om ca Arsenie Boca, chiar daca a murit...asta e.... oastea romaneasca de baza este sub pamint .Unii 'au plecat" deja, tocmai ca sa ne apere mai bine. Noi cei traitori nu avem cum sa ne aparam singuri de asemenea dusmani chiar daca si ei sint vii, ne trebuie sprijin in plus. Suna cam shamanic. Cind ma gindesc ca poate asta face parte dintr-un plan ce nu ne include numai pe noi ca popor traitor in arealul asta aproape ca un rai, ci vizeaza rearanjarea intregii populatii pe glob (poate planul are peste 6000 de ani vechime) nu mai meditez la nimic,privesc cu atentie copacii ca poate nu-i mai vad la anul. Habar n u avem ce ne-asteapta intr-un an:seceta lacuste cutremur razboi combinatii de plagi vechi si poate altele inca nemaivazute pina acum.