marți, 9 octombrie 2012

Ce face creierul uman atunci când este “hrănit” cu sentimente negative

Doctorul Joe Dispenza, unul dintre cei mai populari protagonişti ai filmului „What the bleep do we know?”, explică foarte clar cum lucrează substanţele chimice în creierul nostru, menţinându-ne în vechile obiceiuri şi modele comportamentale şi ce poate fi făcut pentru a depăsi aceste tipare.


Creierul se ocupă de interacţiunea cu mediul. In faza de învăţare, memorăm informaţii sau moduri de abordare a unor situaţii noi. Apoi aplicăm ceea ce am învăţat.

Ne propunem să personalizăm, sa demonstrăm, să ne adaptăm comportamentul. Când facem asta, vom aveam o nouă experienţă.


Când trăim acea experienţa nouă, când suntem în mijlocul ei şi folosim toate cele 5 simţuri, iar informaţiile de la simţuri se duc către creier, prin cele 5 căi diferite, atunci neuronii se grupează şi forţează creierul să elibereze substanţe chimice. În momentul îm care avem un sentiment nou, înseamnă că avem o experienţă nouă. Sentimentele şi emoţiile sunt produsul final al experienţelor. Ţineţi minte: cunoaşterea este pentru minte, experienţa este pentru corp.

Nu e suficient să trăim experienţa o singură dată. Trebuie să fim capabili să o repetăm. Iar când începem să o repetăm foarte conştienţi, atunci experienţa devine o parte a modului nostru de a fi.

Modul nostru de a fi este o sumă de abilităţi, reacţii emoţionale, comportamente, condiţionari acumulate de-a lungul timpului, ce sunt declanşate în situaţii cunoscute, fără a le mai trece prin filtrul conştiinţei.

Cel mai banal exemplu e când mergi pe un drum cunoscut şi te întrebi cum ai ajuns la capăt, deşi ai fost cu mintea in altă parte. Dacă repetăm experienţa de multe ori, ea este stocată în sistemul subconştient, numit sistemul „a fi”.

Din momentul în care ne simţim aşa cum gândim, începem să gândim în modul în care ne simţim, iar creierul emite şi mai multe substanţe chimice care reiau ciclul simt cum gândesc, gândesc cum simt.
Acest ciclu, în care gândul devine sentiment şi sentimentul gând, produce o stare de a fi în care nu putem gândi mai bine decât ne simţim.\

O persoană care suferă şi a memorat această stare emoţională, timp de 20 de ani, se află în acel sistem subconştient.

Se poate spune, conştient „vreau să fiu fericit” – mintea, intelectul, spune asta – dar corpul a memorat nevoia de suferinţă. Când o persoană se decide să facă un efort conştient să se schimbe, îşi dă seama peste puţin timp că face aceleaşi lucruri, gândeşte aceleaşi gânduri.

Începem să ne schimbăm, atunci când nu mai permitem ca mediul înconjurător (oameni, lucruri, locuri, situaţii) să activeze aceleaşi circuite în creierul nostru, când începem să devenim conştienţi de aceste programe/reacţii subconştiente.

Cultivarea unei armonii interioare determină creierul să comute de pe sistemul de supravieţuire, pe cel de relaxare, neuro-sistemul nostru va produce unde alfa în creierul nostru, care apoi vor duce la schimbări chimice în corpul nostru.

În momentul în care începem să simţim bucurie, înălţare, inspiraţie, condiţionăm corpul faţă de o minte nouă. Pur şi simplu, ii trimitem corpului, un nou semnal.

Dacă trăim folosind doar substanţele chimice pt supravieţuire vom avea stări de agresiune, mânie, frică.
Războiul, competiţia, politica, toate sunt doar rezultatele condiţionărilor pe care le-am cultivat şi în care ne complacem să trăim. Cealaltă stare a minţii în care trăim se numeşte creaţie. Când te afli, cu adevărat, în această stare, uiţi de tine însuţi. Nu mai există sine, nu mai există trup, numai există nici timp. Eşti atât de implicat în ceea ce faci, încât gândul devine experienţa unui alt sine.

Starea adevărată de creaţie implică un nou set de stări care se relaţionează cu a fi inspirat, a fi vesel, a avea o stare înaltă. Acestea nu se găsesc în afara noastră, ci înăuntrul nostru.

Când eliminăm barierele, blocajele acelor stări emoţionale ale minţii, care ne menţin în starea de a întări ego-ul, când „desfacem” ego-ul, identitatea noastră, atunci pătrunde Lumina prin noi şi avem tendinţa să adoptăm acele caracteristici ale puterii din fiinţa noastră, ale minţii superioare: să fim bucuroşi, generoşi, altruişti, iubitori, inspiraţi, răbdători.

Sursa: Finaciarul

5 comentarii:

Anonim spunea...

Frumoasa cuvantare pe un spectaculos survol.
S-a zis: "Cunoasterea este pentru minte, experienta este pentru corp." As zice ca e o afirmatie tipic occidentala.
In viata aceasta intram ca pe o usa; nu prea stim cine sau ce ne impinge inspre aceasta usa; e drept ca sunt si cazuri in care venim pe usa de buna voie si nesiliti de nimeni sau nimic; si cand zis nimic ma refer la acea cautare care , in aceasta viata fiind , ne impinge sa descoperim acel ceva de unde ne simtim liberi de orice cunoastere; adica avem acea privire.
Deci putem spune : cunoasterea se face prin corp atata timp cat e nevoie ca experienta sa constientizeze existenta ei in minte pentru a ne ajuta pe noi cei care traim experientele sa fim dincolo de minte...

Raphaelly spunea...

Exact ce se intampla cu majoritatea poporului roman. Nevoia de suferinta involuntara, chiar daca toti spun ca vor sa fie fericiti, isi spune cuvantul. Unul dintre trigger-ii acestei probleme este media. Stirile "groazei" sunt populare pe toate posturile tv, dar si in presa. Nu auzi decat de violuri, crime, furturi, tragedii. Nimic bun, de parca Romania este un fund de iad. Nu mai priviti aceste stiri si dezobisnuiti-va sa mai deschideti tv-ul imediat cum va treziti pt ca exact peste acest gen de stiri veti da inca de la prima ora! Usor, usor va veti dezobisnui de posturile capcana. Evitati-le! Exista postul Travel pe care il recomand tuturor spre vizionare!

Anonim spunea...

Daca veti citi articolul: http://www.financiarul.ro/2012/06/28/piramida-gigantica-descoperita-in-triunghiul-bermudelor/, veti sti ca surse de captare a energiilor se pot construi; energiile negative pot fi captate direct de la nivelul creierului langa o astfel de sursa; numai ca exista riscul sa nu mai fim constienti de timp si spatiu, adica sa fim bulversati de o eventuala curbare a spatiului....

Rosa spunea...

Miracolul acestei Lumi este in interiorul nostru...dar cum societatea in care ne-am nascut nu a fost interesata , intentionat , a ne ajuta sa-L descoperim ...Dumnezeu a avut grija sa ,,aleaga ,,anumite persoane carora le-a daruit in plus ,,al 6-lea ,,simt... un fel de ,,Arca lui Noe,, punandu-Si la ,,adapost,,CREATIA SA ... Pentru supravetuire ,felul in care am trait noi pana acum ,ne-a facut sa ne gandim ,poate exagerat de mult , sa punem ceva deoparte...ce altceva ...decat BANUL...Am devenit atat de obsedati de acest lucru ancat pentru a-l avea am facut cele mai murdare lucruri...........Sunt multe de spus ...Dar nu vreau sa uit a va spune ca a sosit momentul de SCHIMBARE...Cum am invatat cu totii, la scoala ca ,,totul este intr-o continua miscare si transformare ,,...UNIVERSUL ...Isi face treaba ...Ce avem noi de facut ...nu mare lucru...sa facem un ,,inventar,,mai amplu a tot ceea ce am facut pana acum...Sa punem totul intr-o balanta si sa ne gandim care lucruri ne-au facut sa ne simtim sufletul intr-o vibratie...placuta ...(nu ma referam la sex) ...la care nu am gasit cuvinte s-o putem descrie ...cand am reusit sa uitam de noi...Eu am reusit acest lucru :sunt la ,,punctul zero ,,...Ce inseamna ?Aveti f multe cai de a va informa ,spre deosebire de mine ,cand abia daca aveam tv alb-negru...Treziti-va si pregatiti-va pt NOUA ERA ...BUCURATI-_VA ,IUBITI-VA APROAPELE ,AJUTATI-l la necaz ...Nu mai lasati mintea sa va conduca ...Fiti STAPANUL MINTII voastre ...Eu am reusit ...DUMNEZEU ne iubeste pe toti neconditionat ...

BLOGUL LUI TOADER spunea...

Dumnezeu există prin Noi...nu poate face absolut nimic, nu ne poate ajuta dacă noi nu vrem, deşi uneori mai intervine şi fără să-i cerem expres !
Răul de pe Pâmânt este din cauza necredinţei oamenilor, altfel aici ar fi Raiul şi toţi am fi fericiţi fără crime şi războaie...
Mai avem mult până să atingem nivelul de civilizaţie şi conştiinţă planetară care să ne permită Contactul direct cu Zeii sau cu Extratereştrii !