marți, 30 octombrie 2012

Urmaşii MAYAŞILOR spun ce înseamnă 21 decembrie 2012. Apocalipsa este "o minciună"

O alianţă formată din organizaţii ale unor descendenţi ai civilizaţiei mayaşe condamnă folosirea miturilor apocaliptice pentru a obţine profit.

"Ne revoltăm în faţa înşelăciunilor, minciunilor şi manipulărilor şi împotriva transformării noastre în folclor de dragul profitului" a declarat liderul alianţei mayaşe Oxlaljuj Ajpop, Felipe Gomez, citat de AFP.

Reacţia alianţei vine după ce Ministerul Culturii din Guatemala a anunţat că, în 21 decembrie, va organiza un eveniment la care sunt aşteptate 90.000 persoane. Ministerul a promovat aceste eveniment făcând referire la teoriile apocaliptice, potrivit cărora sfârşitul lumii va veni în acea zi. Alianţa cataloghează decizia statului drept o dovadă de lipsă de respect faţă de cultura mayaşă.

Oxlaljuj Ajpop a anunţat că, pentru urmaşii mayaşilor, data de 21 decembrie va marca începutul unui nou ciclu calendaristic. Ce implică acest nou ciclu? "Apropierea unor schimbări importante în plan personal, familial şi în societate, pentru ca umanitatea şi natura să fie în armonie şi echilibru", a subliniat Felipe Gomez pentru sursa citată.

Sursa: Stiri Yahoo

Asculta Radio Vocea Sufletului - Muzica si emisiuni pentru sufletul tau!
http://www.radiovoceasufletului.ro/ 

24 de comentarii:

Anonim spunea...

pana la urma ce inseamna ''apocalipsa''? Dupa cate am cetit recent nu mai stiu unde , inseamna ''trecere''
atat Se vor schimba polii Pamantului si se va trece intr-o noua dimensiune .Cine va trece, cine nu, va ramane aici.

Anonim spunea...

Om vedea!

Anonim spunea...

Apocalipsa inseamna revelatie

ile spunea...

1 polii se vor inversa sau nu. 2.se mai termina un baktun sigur dupa spusele mayasilor,ce se intimpla mai vedem.3 important este ca dupa numai 26000 ani se aliniaza pamintul si soarele cu centrul galaxiei noastre se va crea o fereastra prin care soarele ar putea fi supuis influentei unei gauri negre si atunci vor fi furtuni solare mari.Pe pamint vor cadea telecomunicatiile si net-ul .Adica se brambureste tot cimpul electromagnetic al pamintului,oameni cutremure inundatii vulcani...Poate nu se aliniaza asa bine. Adica e posibil ca acum 25000 ani Quetzalcoatl sa fi facut clonarile din oasele fiintelor anterioare din lumea mortilor tocmai dupa un episod asemanator. Nu cred ca din dimensiune superioara se trece in una inferioara ca sa zicem povestea cu fiintele intrupate adica spirite care si-au luat trup de lut ca sa populeze pamintul pina se inalta din nou.Numai unul a cazut de fapt,nu asa multi sa populeze un pamint.4.tablitele sumeriene zic despre 3600 ani un ciclu de evolutie al planetei Nibiru care coincide cu o zodie,acum sintem in zodia pestilor,Babilonul a fost in zodia taurului.De fapt administratorul mosiei Pamint este desemnat pe planeta Nibiru din timp si vine din timp sa-si organizeze popoarele ca sa poata sa plece pina nu se indeparteaza Nibiru prea mult de pamint. Cam peste 1000 ani ar fi cel mai aproape de pamint, insa de fapt intervalul de timp este cel util pentru actiune apoi vor pleca din nou. In acest interval sint multe razboaie, transformari,poate chiar manipulari genetice. Annunaki teoretic sint si ei muritori.Poate nu mai vin tot aia de data trecuta de acum 3000 ani. Intre timp folosim si noi bombe atomice nu numai ei. http://totulpentrusuflet.wordpress.com/2012/03/19/istoria-umanitatii-cronologie-descifrata-de-pe-tabiletele-sumeriene-4/
5.Stam linistiti,atitea catastrofe naturale, toane ale vremii,sint in ultimul timp, dar probabil ca omeniea se joaca de- a zeii fenomenelor meteorologice ,aiurind in plus ionosfera si cimpul magnetic terestru. Atlantii s-au jucat zice-se cu gravitatia si au reusit...Noi, in conditiile in care pamintul trece prin mari incercari cosmice((cel putin cele stiute si tot sint importante),in loc sa stam linistiti citiva ani- zeci de ani,noi nu, acum experimenteaza in draci cauta bosoni poate creeaza ceva nemaivazut tocmai in momentele alinierii galactice, sa ne saturam.In plus nu stim cum va trece pamintul la ce frecventa de rezonanta si cum il afecteaza toate ciupiturile magnetice.
6Domnule Roxin ce ai zice daca prin absurd, descifrarea scrierii de la Tartaria si cele descoperite acum,ar fi spune ceva mult mai rau decit mesajele mayasilor si decit povestile despre aur si inginerie genetica din tablitele sumeriene. Mai ales ca ne bucuram ca sint si mai vechi,avind 7500 ani pot sa fie despre Sinai,despre pamint si omenire sau numai despre aceste paminturi romanesti.Varianta cea mai buna - sa fie numai despre ce a fost aici. Oricum pare scriere fonetica si atunci apar cuvintele ca fiind o mare bariera.Ati vrea sa aduca tot romaneste daca se poate. In mijlocul uni omeniri jigodite nici macar asta nu mai conteaza pentru romani,de fapt in 2012 e in joc intreaga omenire dar majoritatea nu-si dau seama.

Gabriela Unitate in Romania spunea...

INELIA BENZ este o entitate mai speciala care lucreaza pentru ridicarea nivelului constiintei colective pentru armonia planetei. Si ea ne spune ca IT'S TIME ...ce nu mai corecpunde viitorului ce nu mai este benefic sa fie lasat in urma. Intr-adevar este o trecere...o schimbare...evolutie... Vorbetse despre implementarea Noului Sistem Operational.. am fost la conferinta ei in BARCELONA si este deosebita !!! Foarte umila plina de pace si armonie...că acum avem capacitatea, puterea şi abilitatea de a schimba sistemul de Operare (SO) al conştiinţei colective umane la versiunea Noii Paradigme.

Sistemul de Operare este transmis prin limba vorbită a omenirii şi prin ADN.


Se pare ca...webmasterul ei este roman...si multi o ajuta la traducerea materialelor in limba romana...http://ascension101.com/ro/home/ascension-blog/67-october-2012/277-call-to-action-change-of-human-collective-operating-sytem.html

Unknown spunea...

Niciune INELIA BENZ sau alte entitati elevate...cum este si vindecatorul brazilian JOAO DE DEUS sau un alti conducatori ai scolilor spirituale nu au pomenit de apocalipse in plan fizic... Greg Braden,Little Grandmother si multi altii ne invita sa ne focalizam mai mult pe armonia planetei..sa ne unim in gand trimitand ganduri pline de lumin aiubire si armoniei intregii creatii ale lui Dumnezeu pe Pamant si mai ales planetei noastre MAMA GEEA :)

Anonim spunea...

Apocalipsa sau, in engleza, "revelation" inseamna a releva, a deconspira, a dezvalui. Au fost multe date calendaristice in istoria omenirii care au fost considerate apocaliptice. Totusi, lumea nu s-a sfarsit, ci a mers mai departe. Desigur, se pot intampla cataclisme, dar la urma urmei, toti trbuie sa fim pregatiti de "marea trecere", adica de moarte. Mai devreme sau mai tarziu ni se va intampla acest lucru.
Cat despre anul 2012 si fatidica zi de 21 decembrie, eu cred ca este o alta diversiune pentru a induce frica in populatie, pentru ai face pe unii mai bogati si pentru a abate gandurile omului de la adevaratele probleme si enigme.

Anonim spunea...

Vezi ce zice si ce face Ovidiu Cosbuc referitor la/in legatura cu ce va urma.....

lamationairetia spunea...

Daca facem trimitere la crestinism, "Apocalipsa" sf. Ioan este destul de criptica, de fapt fiind rezultatul unei revelatii primite de apostol. O certitudine totusi razbate din text: nimeni nu poate sa stie cand va veni Fiul Omului, a 2-a venire.Aceasta venire ar fi simbolizat pentru unii din lumea crestina,sfarsitul lumii. Poate sa fie o interpretare, personal ma feresc de judecatile umane "a tot stiutoare". Se poate vedea in aceste zile ca natura nu functioneaza dupa legi umane si ca tot mai multi oameni isi indreapta nadejdea si speranta in Creator.Posibil ca acesta sa fie sfarsitul unei lumi de frica, teroare, dominatie a banului si absenta unui ideal moral. Omul este o creatie perfectibila si ar trebui sa depaseasca lectiile de orgoliu/trufie si sa treaca spre IUBIRE, pentru tot ce-i creatie a lui Dumnezeu.Acum 2000 de ani Iisus a venit sa ne aduca mesajul de iubire pe care era cazul pana acum sa-l aplicam.

rodica spunea...

Cititi" misiunea Romaniei vazuta prin clarvedere directa" de Eugen Nicolae Gasca cel mai mare profet al omenirii la acest timp.
si ciclul de 5 carti 'Forta contra forta" de Cristian Ganescu la indicatiile d-lui Eugen Nicolae Gasca.
Acolo o sa intelegeti ceea ce s-a intamplat , se intampla si ce va fi. Incercati sa obtineti aceste carti pentru ca unele nu se mai gasesc de mult. Acolo este adevarul si veti fi absolut uimiti. Succes si o buna intelegere, nu toata lumea le digera.
Cu pretuire , Rodica

ile spunea...

Potopul fu e si el o apocalipsa cam drastica(acum aprox 10000 ani) intr-un fel.
SUPERVULCANII http://theconversation.edu.au/armageddon-and-its-aftermath-dating-the-toba-super-eruption-10393
O MARE ERUPTIE VULCANICA Vulcanul Toba in urma cu 74 000 ani cu distrugerea unei mari parti din viata pe pamint.Deasupra lui exista lacul cu acelasi nume in nordul insulei Sumatra.A provocat o era glaciara instantanee. Acum clocotesc Yellowstone din SUA si Campi Flegrei, din Italia(mult mai nelinistit decit Vezuviul), Long Valley,SUA,cel din Siberia a erupt acum 250 milioane ani,Etna Sicila s-a trezit si el recent, dar nu in ultimul rind Fiji care dupa 300 de ani desi ar fi putut sa fie in continuare linistit,probabil ca e zgiltit de cutremurele recente.
Despre tablitele de la Tartaria s-a speculat ca ar fi putut aduse de un trecator din alta parte acum mii de ani...Dar Bolovanul de la Turdas nu cred ca l-a mai rostogolit nimeni ca sa-l uite si pe asta pe la noi.Deci se scria,intrebarea este de ce nu s-a mai scris apoi atitea mii de ani in zona Muntilor Carpati.
Sentimentul meu este ca nu vor reusi prea repede sa le descifreze,nici nu e interesul. Dar nu stiu daca nu se pot folosi si alte metode neomologate oficial pentru traduceri. Nu neaparat spiritul Mamei Omida. Domnule Roxin ati putea sa-mi recomandati un link de unde sa am copii ale acelor insemne.Eu nu am puterea sa fac nimic in acest sens. Acum mintea mea acum e cumva indreptata catre axa imaginara de la pamint catre centrul galaxiei noastre ca oricum nu am cum sa-l vad. Mie imi pare cel mai important lucru, astept linistea nimicului ,ceilalti nu au decit sa traiasca in continuare netulburati pentru ca mai buna omenirea nu va fi niciodata.

Daniel Roxin spunea...

Si ziceti, doamna Rodica, ca domnul Gasca e "cel mai mare profet al omenirii la acest timp"? ;)

Carmen spunea...

Multumesc ,Daniel pentru acest articol.Da acesti urmasii ai Mayasilor au dreptate.Eu am mai spus-o multora aici in Germania ca Apocalipsa e doar o minciuna.Acest an dupa cum am mai scris si aici este un an al transformarii,mai intai personale si pe urma colectiv si global.Dar lumea nu pricepe.Degeaba va zbateti si ascultati de alti falsi profeti.Mergeti in Natura Sfanta si ascultati-va sufletul si atunci veti vedea intreaga REALITATE.Dupa cum am mai scris mi-a aparut Iisus ,iar aceea Lumina o vad si simt si in acest moment.De ce credeti ca nu vor ca Tablitele de aur sa fie cercetate cu amanuntul,fiindca este scris adevarul,care va intoarce lumea peste cap.In Evanghelia Dacilor scrie clar pentru cei care pricep:"Si Iisus a mai intrebat:"Cum putem cunoaste Legile Lui Zamolxe? Marele Preot I-a raspuns:"Ultima oara Legile Lui Zamolxe au fost reconstruite in vremea Marelui Preot Deceneu,cand Legile Lui Zamolxe au fost din nou gravate pe placi de aur.Si de atunci le pastram cu sfintenie."
Apoi Iisus a fost condus de Marele Preot intr-o incapere sapata in stanca.Acolo el I-a aratat Lui Iisus placutele de aur.Si El s-a inchinat la ele cu semnul Crucii Lui Zamolxe,si a ridicat fiecare placuta de aur in palme si a atins-o cu fruntea."
Da dragilor aceste lucruri scrie in Evanghelia Dacilor ,pentru cei care au timp sa o citeasca si sa o talmaceasca .Acolo e ascuns adevarul.Iar Daniel,si colegii lui vor reusi sa scoata acest ADEVAR la LUMINA zilei,iar acest adevar o sa-i loveasca pe unii ca un pumnal in INIMA.Amin.
Iar voi dragilor care aici scrie-ti si cititi,nu va mai zbateti cu Profeti falsi si apocalipsa.ci ascultati cuvintele lui Iisus care ne-a spus clar (pentru cei care pricep):" Sa luati aminte ca Imparatia Domnului este INLAUNTRUL vostru si ea vi se va face cunoscuta atunci cand omul se cunoaste pe SINE insusi.Si cand omul va gasi aceasta imparatie atunci el va sti ca este fiu al Tatalui ceresc.Bogat in duh este cel ce stie aceasta" ,acestea sunt cuvintele Lui Iisus.si acest lucru au vrut sa ne spuna si Mayasii.Adica dragilor cunoasterea de SINE.Iisus mai spune:"Si RAIUL si IADUL sunt in voi,ca atunci cand sufletul va este LUMINAT traiti in RAI,dar daca va este INTUNECAT,patimiti in IAD."
Eu am gasit Imapratia Lui Dumnezeu care se afla in INIMA mea.
Mult succes tuturor la gasirea Imparatiei.
Si inca un lucru sa-l nu-l uitati pe care tot Iisus l-a spus:"Si mai luati aminte ca ingerii si dracii se afla tot in voi dormind.Si cand sunteti in lumina ii treziti pe ingeri ca sa va vegheze,dar cand sunteti in intuneric ii sculati pe draci.Ca de aceea se spune despre om bun:"Este ca un Inger"! Iar despre om rau se zice:"Are draci!" Iisus mi-a spus sa va scriu aici ,si poate aceste lucruri si multe adevaruri sunt scrise pe Tablitele de aur.
Va iubesc pe toti,si numai bine si succes la transformarea voastra spirituala personala,care pe toti va va afecta.Nu uitati sa credeti in bine.Ceea ce credeti vi se va intampla.
O noapte minunata tuturor de aici din departare.
P.s:scuze Daniel ca m-am lungit,dar si altii o fac.Multumesc,draga Daniel,si numai bine.Va binecuvantez pe toti.Amin.

Rodica spunea...

Da, domnule Roxin, asa cred eu si altii. Cartile dansului le-am inteles ca si cum stiam acele lucruri si mi le reaminteam. Citez mai jos comentariul unei persoane:"catalin
9 octombrie 2012 la 8:08
salutare
multumiri pentru acest minunat site si pentru ca ati prezentat aceste materiale despre clarvazatorul roman Eugen Nicolae Gisca .
de cand am citit cartile lui Eugen Nicolae Gisca m-am intors la Hristos si am abandonat toate monstruozitatile de initieri , cursuri dar si pe ,, maestrii spirituali ”care m-au scuturat de bani si care m-au departat in mod marsav si intentionat de Hristos , Adevaratun nostru Dumnezeu …
eu sunt convins ca Eugen Nicolae Gisca nu face politica tot asa cum nici Moise nu facea politica cand Dumnezeu l-a trimis la faraon .
sau la fel ca ceilalti profeti pe care Dumnezeu ii trimetea cu mesaje pe la diferite capete incoronate ,,,
sau ca pe APOSTOLUL ANDREI PE CARE DUMNEZEU L-A TRIMIS LA DECEBAL …
SAU CA TOTI PROFETII ROMANI DE 2000 DE ANI INCOACE …
am insa sa va povestesc ceva , o intamplare care m-a infiorat si care a ramas vie in amintirea mea si in noptile mele lungi de meditatie .
s-a intamplat acum vreo zece ani la manastirea Tismana . am vazut ceva care nu credeam ca este posibil sa se intample iar acest lucru m-a facut sa imi pun multe intrebari .
am vazut copii mici care se opreau din plans in bratele mamelor si care ziceau intr-o romaneasca pura ,, binecuvantat este cel ce vine in numele Domnului ” atunci cand un personaj slabut cu ochii mari , trecea pe langa ei .
bineinteles ca mamele copiilor amuteau , si toti cei care vedeau si auzeau intamplandu-se acestea impietreau …totodata , aerul se umplea de un parfum floral deosebit .
umbla vorba ca multi oameni de acolo l-ar fi intrebat pe acest om cine este si de ce copiii aceia spuneau acele cuvinte in fata lui .
se spune ca acel om le raspundea tuturor acelor oameni ca nu in fata lui vorbeau acele cuvinte acei copii ci in fata sfintilor chemati de ei si in fata ingerilor care slujeau printre ei , printre toti cei din manastire dar pe care prea putini ochi puteau sa ii distinga …
am vazut cu ochii mei preoti si calugari care incremeneau vazand toate acestea dar care mai apoi unelteau urat de parca Hristos era proprietatea lor exclusiva de pe urma carora sa beneficieze ei de banii enoriasilor si de o viata imbelsugata …
ceva mai tarziu am aflat ca acel om este Eugen Nicolae Gisca , un om obisnuit , de o simplitate si de o modestie care ar trebui sa o vedem la multi ,, fericiti parinti ” si la multi ,,preafericiti parinti ” dar nu o vedem .
numai bine"
Are si bloguri si puteti gasi si unle carti on line pe care le-a pus la dipozitie.
Cu bine, Rodica

ile spunea...

In tinerete ni s-a dat un pseudotest de IQ in clasa la liceu. Atunci, fiind numai 2 calculatoare batrine in clasa, era in '90 la informatica,testul se facea pe rind cite 2 elevi cu aproximativ aceleasi intrebari de logica etc.Spre sfirsitul examinarii ultimii au avut rezultate din ce in ce mai bune pentru ca aflasera o mare parte din intrebari si raspunsuri. Cam asa apare si profetia la aceste timpuri. Dupa ce am citit Vanga profetii despre Romania (2010,2011 trecusera si nimic din ce spusese nu s-a intimplat)anul acesta m-am amuzat. Si mie imi plac anumite lucruri si spun ca sint cele mai frumoase si interesante,le impartasesc si celorlalti...De cele mai multe ori vad ca acestia nu sint de aceeasi parere...

Carmen spunea...

Acest profet,despre care scrie D-na Rodica,o fi la fel ca acel preot zis profet din SUA,care s-a imbogatit peste noapte cu milioane de dolari, fiindca unii mai naivi l-au crezut.Iar fiindca apocalipsa nu se intamplase asa cum le-a spus el ,oamenii s-au infuriat,si l-au intrebat,"de ce ne-ai mintit si ne-ai luat banii".El le-a raspuns scurt,"pai daca atit crezut si mi-ati dat banii vostri, mie,eu i-am luat crezand ca voi nu mai aveti nevoie de ei".Asa s-a intamplat in America cu profeti.Aveti grija sa nu vi se intample la fel.Nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar e bine ca sa va ascultati sufletul,inainte de a asculta de profeti.Succes la ascultarea inimii.Iar despre Moise,cred si simt ca s-a rugat la un Dumnezeu fals,iar Legile Lui Moise nu sunt cele adevarate.Sa ma ierte Biserica Ortodoxa,dar acesta e adevarul.Iar adevaratul ADEVAR se afla pe Tablitele de aur,si din aceasta cauza nu s-a aflat pana acum acest adevar.Iertati-ma dar noi toti ne-am rugat la un Dumnezeu fals,care ne zice ca suntem pacatosi,si ne mai pune si la Pasti sa-i aducem jertfa prin taierea mieilor. Cat de orbi am fost toti.Iar acum a sosit timpul sa ne trezim din somnul cel de moarte.Amin
Draga Daniel,astept cu nerabdare emisiunea de joi seara,si iti doresc tie,D-lui Moraru si colegiilor tai mult mult SUCCES.si cred din tot suflet ca voi la Nasul.tv ,veti scrie noua Biblie cat de curand.Amin.Cel ce crede,va avea viata vesnica.Dumnezeu este dragoste.Si cine traieste in dragoste traieste in Dumnezeu.Si Dumnezeu in el.Iar Daniel Roxin are un MOTTO foarte frumos si anume:" Cred in iubire,in adevar si in libertate si sunt hotarat sa sustin pana la capat aceste valori!Asa sa-mi ajute Dumnezeu!". Eu cred ca adevarul ne va face LIBERI si sustin si eu valorile din Motto-ul lui Daniel!Si asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu la toti.
Sa ma ierte cei care nu le convine ceea ce am scris.
Eu va binecuvantez pe toti.
Numai bine.

Rosa spunea...

Bine v-am regasit !In sfarsit am ajuns ,,ACASA,,...Am citit toate comentariile ,incercand pe fiecare sa-l ,,judec ,,cu OCHIUL mintii...ramanand placut emotionata de aceste sincere si bine intentionate , raspunsuri , referitoare zilei de 21 Decembrie 2012 ...Faptul ca am devenit mai receptivi la ,,criza spirituala ,,prin care trecem ACUM ,inseamna ca a sosit TIMPUL sa aflam :CINE SUNTEM NOI CU ADEVARAT ,CARE ESTE ADEVARATA NOASTRA ORIGINE si CINE NE ASCUNDE VOIT aceste ADEVARURI ?....Sa nu ne mai lasam manipulati de nimeni si nimic ,sa incercam sa gasim CHEIA USII sufletelor noastre ....Vom afla ca SUNTEM plini de IUBIRE si COMPASIUNE ...Cand vom reusi sa ne recastigam ARMONIA INTERIOARA cu care am fost inzestrati la nastere ,dar , care , ne-a fost ,,FURATA ,,in mod intentionat ....vom reusi sa PARTICIPAM IMPREUNA la misiunea pe care o avem de indeplinit ...ARMONIA INTRGULUI UNIVERS ...21 Decembrie este PRIMA TREAPTA a unei LUMI NOI,a IUBIRII si COMPASIUNII...Trebuie sa scapam de REZIDURILE ,,sufletelor noastre si sa pasim increzatori pe NOUA TREAPTA a ARMONIEI !Mult succes !

Rosa spunea...

Se apropie data de 21 decembrie...,, Alegeti sa reveniti in mod constient in spatiul iubirii divine din inima voastra si sa o radiati pretutindeni, stiind ca nu pierdeti energie, iubirea nefiind energie, ci cu cat radiati mai mult, cu atat deveniti mai puternici!,,.........

Anonim spunea...

Este inevitabila aparitia unei orinduiri sociale noi. Deja ceea ce am incercat pana acum precum socialismul, capitalismul sau alte zeci de tipuri de democratie, au expirat. Consider aducerea in actualitate a apocalipsei ca un fel de vaccin a ceea ce va urma sa se intample. Trebuie totusi sa fim pregatiti!

Anonim spunea...

au inebunit cu apocalipsa asta , fac bani jurnalistii!!!

Monica spunea...

Domnule Roxin, dacă îmi permiteţi,aş vrea să fac o mică completare la cele afirmate de dumneavoastră aici, şi oricui care este interesat să afle ceva mai mult decât să creadă doar ce i se spune prin mass-media, biserici, etc.
Cuvântul "apocalipsă" îşi are originea (cel puţin cea scrisă) din limba greacă. Este un cuvânt ca oricare altul! apo înseamnă "de la" iar kalima înseamnă "învelitoare". Cel de-al doilea a fost oarecum modificat, căci în greaca veche suna cam aşa: "kaliptus" sau "kaliptis". Primul este folosit ca atare în limba vorbită de zi cu zi. Deci o traducere cât de cât reală şi mai apropiată de adevăr al cuvântului "apocalipsă" ar suna cam aşa: "de la înveliş", de la învelitoare". De aici şi până la "sfârşitul lumii" e o cale atât de lungă... tare de tot. Cam cât ţine ideea preluată ca atare din Biblie referitoare la "crede şi nu cerceta. :)
Domnule Roxin, de multe ori folosesc în comentariile mele comparaţii (hai să le spunem "terestre") pentru a mă putea face înţeleasă. Prin urmare apelez acum la o vorbă veche şi foarte cunoscută:peştele se strică de la burtă şi se curăţă de la cap! Înainte de a se schimba o societate, o naţie, etc. trebuie să treacă prin mai multe examene. Iar de "curăţat" se face la nivel de fiecare "solz", adică de fiecare individ în parte. ;)

Anonim spunea...

Buna ziua la toti

Doamna Rodica , nimeni nu poate fi profet la el in tara . Prin urmare nu am sa jignesc pe cineva care nu se afla de fata , nici pe cineva pe care nu il cunosc si nici pe cineva despre care nu stiu nimic si nu am citit nimic .Numai niste fiinte involuate fac asta , grabindu-se sa judece ce nu reusesc sa inteleaga si sa infiereze pe cineva care vine din locuri unde ele nu au acces . Vreau numai sa spun ca imi pare nespus de rau ca neamul nostru isi marginalizeaza geniile intr-un fel in care alte neamuri nu o fac . Eu mi-am petrecut mai mult de cinci decenii studiind aproape tot ce a existat si exista pe piata si pe internet despre relatarile fiintelor trimise cu misiuni precise pe acest gogoloi de fier numit Pamant. Pentru mine , ca si fiinta coborata in straie pamantesti de roman , este o onoare deosebita ca am avut privilegiul sa citesc o parte din cele doua sute si ceva de carti scrise de Eugen Nicolae Gisca in urma a trei decenii de studiu prin clarvedere a lumilor si fiintelor . Prin prezenta dansului pe acest pamant romanesc chinuit , noua romanilor ni se face o mare favoare . Repet , la aceasta concluzie am ajuns dupa o viata de trairi si de studiu .

Dumnezeu sa aiba mila de noi toti .

Anonim spunea...

L-am cunoscut pe Eugen Nicolae Gâscă... numai contactul cu el îți dă adevărata dimensiune a realității, dincolo de percepțiile cu care ești obișnuit. Desigur, asemenea oameni te fac să înțelegi cum este posibil să omori la propriu sau la figurat un om care vede prin tine și vede ceea ce omul în 2015 ani refuză să vadă și să recunoască... nimic nu e nou sub soare... Iisus este exemplul perfect pentru toate timpurile... avem libertatea de gândire toți, dar dacă văzătorul prezintă orbului ceva, acesta din urmă e iertat... căci nu știe ce-și face prin ura, disprețul și punerea la cale a crimei. L-am cunoscut, iar ca urmare... știu că avem toți ochi dar nu toți vedem. Știu că orbii se cred văzători, iar alți orbi, care nu trăiesc experiența vieții lor, cad în groapa confuziei și ignoranței luându-se după primii. Vă spun: TOTUL E PERFECT AȘA CUM ESTE, CU CE CREDE FIECARE... FIECARE RĂSPUNDE DE PROPRIA-I LUME CU CARE VA ÎNFRUMUSEȚA SAU VA DEFORMA LOCUL COMUN AL VIEȚI NOASTRE CU STÂLCITE FANTASME.

Unknown spunea...

Dlui Aninim : Suntem un om fericit pt ca l-ati cunoscut pe Dl Eugen Nicolae Gasca, si chiar va invidiez.
Intr-adevar, ar trebui sa multumim lui Dumnezeu ca ni l-a trimis pe teritoriul Romaniei.
Pacat ca nu este studiat de cat mai multi romani.