miercuri, 14 noiembrie 2012

A aparut in librarii cartea mea "SPIRITUL DACIC RENASTE"

Ma bucur foarte mult sa va spun ca noua mea carte, "Spiritul dacic renaste", aparuta la editura Vidia (www.vidia.ro), a intrat deja in unele librarii si, in cel mai scurt timp, va ajunge in toata tara.

Aceasta carte este o expresie a dorintei mele de a aduce mai multa lumina asupra fascinantei lumi a traco-geto-dacilor, de a contribui cu ceva la recuperarea adevarului istoric si a demnitatii nationale.

Intr-o suta de pagini integral color, cu multe fotografii deosebite si un design atragator, am cautat sa aduc cele mai puternice argumente care dovedesc ca suntem urmasii unui neam demn si inteligent, ca geto-dacii nu au pierit si ca exista un fir rosu al continuitatii, cu un capat in antichitate si cu celalalt in sufletele multora dintre cei care locuiesc astazi pe aceste meleaguri. De asemenea, am venit cu unele informatii absolut inedite si am propus unele solutii care pot sa duca la o trezire a constiintei acestui popor.

In opinia mea, cartea este un instrument convingator care poate sa le schimbe multora viziunea asupra istoriei noastre. De aceea, sper ca toti cei care o vor aprecia sa o dea mai departe celor apropiati. Sa va fie de folos!

Cartea poate fi comandată pe pagina editurii (www.vidia.ro).

Cartea poate fi comandată și în format digital pe siteul librăriei digitale CORECT Books, aici:
http://books.corect.com/ro/carti/spiritul-dacic-renaste

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 
http://radiovoceasufletului.ro

49 de comentarii:

Anonim spunea...

Bafta multa la vanzare si in drumul ales :)

Daniel Roxin spunea...

Sa fie! Multumesc!

straina spunea...

Buna seara Daniel,
mi-as dorii fff mult sa cumpar cartea, dar locuiesc in Franta.
Cum sa fac????

Multumesc de raspuns

Daniel Roxin spunea...

Intreb si eu la editura... O seara frumoasa!

Dragos spunea...

Cartea este documentata sau e beletristica?

Daniel Roxin spunea...

Este o carte documentata, nu este o poveste sau un roman...

Anonim spunea...

Descoperire arheologică în Baia: O locuinţă, vase şi unelte din silex şi marnă, găsite în cea mai nordică aşezare Precucuteni II

http://www.mediafax.ro/cultura-media/descoperire-arheologica-in-baia-o-locuinta-vase-si-unelte-din-silex-si-marna-gasite-in-cea-mai-nordica-asezare-precucuteni-ii-10311987

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru informatie!

Anonim spunea...

Din ce am citit din cartea lui Neagu Djuvara, se sustine continuitatea geto-dacilor pe aceste pamanturi dupa retragerea romana, in detrimentul tezelor maghiare care sustin ca spatiul a fost depopulat.

Tot in respectiva carte se prezinta si teoria conform caruia geto dacii s-au amestecat cu f multe popoare care au trecut pe aici iar cel mai importanti ar fi CUMANII.

de altfel Mircea cel Mare ar fi fost cuman.

tot el spune ca suntem singura tara din europa care este constituita din popoare care vorbesc aceeasi limba spre deosebire de popoarele europeene care sunt formate pe baza unei istorii comune.

Asta sugereaza ca sunt multe semntii vechi pe aceste plaiuri pe langa fostii getodaci.

Parerea mea ...

traian invada dava spunea...

danyi =dacii=vii daci cind isi pomeneu morti faceu dacii[pomenirri] de aci=daniii[aici e numele tau] iti mltumim roxi =podul.

NAN spunea...

FELICITARI PENTRU CARTE SI MULTUMESC LUI D-ZEU CA EXISTI PRINTRE NOI DESCHIZANDU-NE SPRE ,,RENASTERA CONSTIINTEI NATIONALE!''MI-A PLACUT CITATUL LUI ALEXANDRU PARGARU-COPIL DE DIAMANT:,,TARA REPREZINTA FRUMUSETEA NOASTRA INTERIOARA!''D-NE AUTA!

laura-maria ilea spunea...

te felicit si ma bucur, la randul meu.

Daniel Roxin spunea...

:)

Anonim spunea...

- „Cine au fost Basarabii?“

http://vladprotopopescu.wordpress.com/%E2%80%9Ecine-au-fost-basarabii%E2%80%9C/


- "Un prim volum dintr-un serial cu comentarii critice la cartea
„Thocomerius – Negru Vodă” de Neagu Djuvara şi la adresa susţinătorilor noii teorii djuvariste"

http://www.tomoniu.ro/opinii/istorie/basarabi1.htm


- "Cum face Neagu Djuvara demitizarea istoriei românilor. Lăudând ungurii"

http://www.george-damian.ro/cum-face-neagu-djuvara-demitizarea-istoriei-romanilor-laudand-ungurii-1464.html


- CUMANIADA A AJUNS LA ,,GHICITUL ÎN OASE,,

http://emiliacorbu.ro/2012/06/cumaniada-a-ajuns-la-ghicitul-in-oase/

Gerula spunea...

Multumesc mult , am comandat cartea , sunt foarte curios ce vor comenta adeptii celor care nu vor sa iasa Adevarul la suprafata.

cristi spunea...

Se anunta o lupta grea, deocamdata cu alde jumara (s.a senilizat cumanu - si a jignit un neam intreg), kelemeni (fost ministru si comp., bucuros de ce a zis jumara si repede sa o puna in practica cu sapaturi ca nici domnitorii nostri sa doarma linistiti - care bate campii privind cumaniada), cativa romanisti deocamdata (care continua sa sustine tezele inepte ale Scolii Ardelene). Dar vor urma piesele grele, finantate de ong.uri ale NOM si ale unor servicii de afara (nu sunt greu de identificat dupa numele celor ce se vor implica, cum nu este greu de vazut jumara pentru cine serveste). Printre ei vor fi si niscava academicieni cu sufletul pierdut/vandut! Din interior dar si din exterior. Asteptam confruntarea. Inca nu deranjezi prea mult dar cand vei trece si la sapaturi, cu ajutorul unor prieteni,sau se va dezvolta fenomenul atunci sa vezi! Dar cred ca la sta te astepti si tu si ai deja anumite semnale (unii sunt dintre cei ce au blocat si pana acum cercetarile amanuntite si pe cle de specialitate). Anul asta
grupul este ocupat cu alegerile.
Multa tarie si consecventa!

Daniel Roxin spunea...

Cam asa stau lucrurile, intr-adevar!

Lucia spunea...

Amu pun si io o intrebare autorului cartii,nu stiu daca imi va raspunde,da imi incerc norocu...
Pana la finalul anului sunt sanse sa primesc cartea din mana lui?

Daniel Roxin spunea...

Nu stiu daca ajung pana la sfarsitul anului in zona...

Anonim spunea...

BRAVO MA ! Doamne multam ca exista oameni ca tine !

MOS DACU-ZALMOLSE spunea...

peste tot in lume sint omeni rai -important e sa ne vedem de drumul nostru -sa lasam ciinii sa latre -sa luptam pt. dacia /daci sa fim uniti cu dacii basarabi in veci sa fim -cartile si filmele lui daniel vor fi nemuritoare -vz. pe gugal schim. den. tarii din rou,... in DACIA REGAT ASA SA NE AJUTE DOMNUZEU.

Butnarus Vitcor spunea...

din punctul meu de vedere,cred ca sunt prea multe interese politice pentru a fi recunoscuta adevarata istorie si nu numai...daca ar fi dupa mine(si nu numai,ca sunt destui nebuni ca mine):)),as face eu multe.va rog sa ma corectati daca gresesc!;)

Anonim spunea...

Toti aventurierii veniti din toata lumea si hraniti si coliti pe banii poporului roman,s-au apucat la batrinete sa murdareasca istoria inca neadusa la adevar a poporului roman.Ma bucur ca in aceste timpuri grele in care Romania este distrusa si vinduta sistematic se ridica glasuri de patrioti care vor fi mindria acestui neam si ne spun sa fim mindri si sa oprim odata circul politic din tara care din lasitatea noastra au ajuns prea departe.

GEO pelagie spunea...

AAU VENIT IN TARA ASTA SI LE-AM DAT PAMINT SI APA...iar acum avem rasplata ...

Beatrice Oros spunea...

dragul meu, ce preocupari frumoase pentru un suflet de Om...

am citit un pic din poezia ta si am tresarit. nu mi s-a mai intamplat de multi poeti...

iti scriu insa cu un interes practic: vreau sa stiu daca in aceste sase luni s-au strans fondurile necesare pentru Kogaion...

Daniel Roxin spunea...

O seara frumoasa, Beatrice!

Din ce stiu eu, nu s-au strans bani pt acel proiect...

Anonim spunea...

...vorbeati de simbolul cap de lup -extrapoland lup = dac , oare de ce Romulus si Remus au fost crescuti de o lupoaica?! ...de aici celelalte speculatii gen "oul sau gaina"?!

Unknown spunea...

Nu numai ca ti-am citit cartea si am ramas incantat in cel mai frumos mod ci am dat-o cadou catorva prieteni din SUA(americani nu romani) si timp de 1 saptamana se uitau si ma rugau sa le explic ce scrie in descrierea unora dintre imagini si diferite randuri din carte. Asta m-a facut sa ma simt mandru in cel mai frumos sens al acestui cuvant(lipsit de aroganta si fala). Ei daca gasesc un cent din perioada 1700-1790 il pun la loc de cinste in cele mai mari muzee ale tarii si noi stam inca cu atatea cetati de care stim inca ne dezgropate de sub pamant(din lipsa de fonduri) dar in schimb, ne permitem sa pierdem < 1miliard de euro pe contracte cu firme de construit autostrazi. Esti foarte bun in ceea ce faci!

Daniel Roxin spunea...

Bucuros de ce imi povestesti! :)

Anonim spunea...

Vreti sa preluati ideea? Distrugerea capului de dac de pe tava prezentata de soldatii romani unor cetateni, cap atribuit lui Decebal. Metopa este interpretata in contextul desfasurarii evenimentelor relatate ca veridice si de necontestat pe columna care prezinta anterior scena posibilei sinucideri a lui Decebal. Dar daca sinuciderea nu este a lui Decebal ci a unui dac ce semana si se imbraca precum Decebal? Il cunosteau soldatii romani pe cel care in metopele precedente conducea atacurile dacilor stand in umbra copacilor? Isus era mult mai cunoscut si tot a fost nevoie de sarutul lui Iuda pentru a fi identificat de garzile templului. O serie de documente din ancichite si ev mediu prezinta numeroase cazuri de conducatori care s-au salvat schimband hainele cu cei din anturaj. Deci a fost prins si s-a sinucis Decebal? Capul de pe tipsie era precis al lui? Demistificare mortii lui Decebal se putea face numai intr-un singur fel: distrugerea acestei imagini, a acestui cap. Daca se distrugea scena sinuciderii disparea si minciuna.Cine a siut de aceasta inselatorie istorica si a actionat astfel pentru a atrage atentia asupra minciunii istorice nu are importanta. Important este ca a stiut, ca a fost din anturajul roman cu acces la columna, ca a avut acces la documentele pe care noi le credem pierdute. De aceea nu se mai prezinta pe columna scene cu triumful lui Traian fiindca in memoria colectiva trebuia sa persiste aceasta scena cu finaliate, aceasta minciuna: Decebal este mort.Existenta lui Decebal la dacii din teritoriile necucerite poate explica si oprirea expansiunii romane, care in plin triumf nu a mai continuat campania de-a lungul Oltului sau Muresului spre izvoare, precum si cantonarea unui numar important de legiuni in teritoriul recent ocupat. De ce nu a existat atunci o revenire a lui Decebal cu forte noi? Columna prezinta scene destul de numeroase de inchinare a unor triburi de daci lui Traian pe tot parcursul campaniei,iar pe una din metope exista chiar un dac legat cu maiinile la spate adus de confratii lui in fata imparatului, semn ca multi conducatori de triburi cedasera presiunii romane.
Asa se explica si tacerea documentaristica postbelica imediata. Cum sa explici poporului roman ca Decebal, cel mort de pe columna si tipsie traieste si organizeaza in continuare rezistenta dacilor liberi impotriva expansiunii romane?

Sergiu Cioban spunea...

Salutare, tocmai am comandat cartea, dar doresc sa va anunt ca de pe vidia.ro, nu se poate comanda cartea online, ceva nu le functioneaza... succes :)

Anonim spunea...

Cunoasteti povestea indiana a orbilor si elefantului. Adevarul poate avea mai multe fatete in functie de cei care-l studiaza. Imparatul Traian a mobilizat forte impresionante si cu obstinatie a dus campanii furibunde pentru cucerirea Daciei, desi documentele istorice arata ca o mare parte din dacii din zona Olteniei si Banatului erau favorabili romanilor, desi Decebal era deja izolat in muntii Orastiei, iar o coalitie de triburi antiromane era greu de strans dupa cum a dovedit si istoria. Tot istoria ne spune ca Traian ar mai fi ramas inca un an in Dacia dupa cucerirea ei. Admitand ca Decebal nu era mort si constituia inca un pericol potential prezenta lui Traian nu era justificata pentru organizarea teritoriului cucerit, intre cele doua razboaie dacice imparatul nu ramasese pe teritoriul cucerit. Ce cauta Traian atunci? Numai aurul dacic? Sau acel factor de putere, de incredere in nemurire, acel loc de sub pamant de unde Zamolxe renascuse? Neam de trac, era in mod sigur la curent cu toate legendele si povestirile si credintele stramosilor lui. Si nemurirea este o tentatie si astazi. Deci cum ajungi acolo unde a fost Zamolxe? Unde este pestera? Cum obtin nemurirea? Tunelurile descoperite astazi, salile subterane, descoperirea de la galeria de exploatare a aurului...disparitia lui Zamolxe sub pamant nu era o pacaleala! Pe Traian l-a interesat numai aurul dacic, numai inlaturarea pericolului invaziilor dacice? De ce a cucerit si pradat si scotocit toata zona sacra a muntilor Orastiei, de ce a construit Ulpia Traiana tocmai acolo? Cum ajung sa fiu nemuriror? Nemurirea dacilor nu a mai fost interesanta in imperiul roman dupa aparitia credintei in nemurire oferita de crestini!

Unknown spunea...

Buna seara,inca nu am apucat sa citesc cartea dumneavoastra deoarece nu stiu daca de aici din Danemarca o pot comanda.Dar pot sa va spun sigur ca am vazut multe din emisiunile dumneavoastra si as dori cu acordul dumneavoastra,sa subtitrez in daneza cateva din video ce sunt pe internet sa pot impartasi si cetatenilor danezi istoria neamului romanesc.
Va multumesc si succes in actiunile pe care doriti sa le intreprindeti.
Valentin

Daniel Roxin spunea...

Sigur, aveti toata libertatea. In ceea ce priveste cartea, ea poate fi comandata, in afara tarii si in format digital. Aveti informatiile in articol.

Anonim spunea...

Ma bucur foarte mult ca incercati sa raspanditi adevarul.
Ar fi minunat daca s-ar raspandii vestea legata de aparitia acestei carti cat mai departe, pentru luminarea si inteleptirea mai multor minti. Continuitatea noastra pe acest pamant si suveranitatea asupra lui este indiscutabila. Studiul paleogenetic pe care l-ati promovat a venit sa imi confirme ceva ce stiam intrinsec, in fiinta mea. A fost suficient sa calc in padurea Sarmisegetuzei si sa merg pe drumul de piatra al cetatii ca sa stiu ce sange ne curge prin vene. Exista o informatie genetica ce depaseste intelesul nostru material, o putem recunoaste atunci cand simtim acea "trezire a sangelui". Nu degeaba in Biblie se pune atat de mult accent pe semintii si pe faptul ca judecata se va face dimpreuna cu neamul din care te tragi. Nu suntem toti "o apa si un pamant", cum doresc a ne face mai marii lumii. Acesta este neamul nostru si in vremurile acestea trebuie, mai mult ca oricand, sa il aparam.
Mult succes! Domnul sa va calauzeasca!

Anonim spunea...

Am mare incredere in cei care pun umarul la redesteptarea neamului.Felicitari!Mai adaug: ,,Reantoarcerea Dacilor" scoasa recent de Gheorghe Iovu, si lansata la festivalul ,,Iubeste viata, traieste sanatos"-Mamaia iunie 2013, a facut sa simtim pe viu prin venele noastre clocotul sangelui dacic si evident intoarcerea lor: http://www.constanta360.ro/evenimente/iubeste-viata-traieste-sanatos-dp2 Felicitari si lui Marius pentru posibilitatea de a revedea oricand clipul pe acest site.
io

Hori spunea...

Cineva stie de ce actuala Danemarca in evul mediu(in jur de 1200) era cunoscuta sub numele de Dacia?

Anonim spunea...

Doresc cartea dar nu se poate comanda online. Cum o putem comanda ?
Apropo..Felicitari pt.tot ce faci !!

Unknown spunea...

Hey,sunt eleva in clasa a VIII-a si in ora de limba latina,am inceput sa invatam istoria limbii lantine.La sfarsitul orei,i-am povestit profesoarei de aceasta carte si mi-a spus ca nu e adevarat.M-a intrebat cum imi explic asemanarile intre limba latina si limba noastra.M-am blocat si nu am stiut ce sa raspund...Am nevoie de ajutor.Te rog! :)

Daniel Roxin spunea...

Buna Maria! Sa stii ca este foarte greu sa convingi pe cineva care refuza sa cerceteze si o alta posibilitate... Explicatia este simpla: Limba latina populară si limba dacilor s-au nascut dintr-o limba mai veche si s-au dezvoltat in paralel. De aceea limba noastra seamana cu latina. Izvoarele istorice antice (care voua va sut ascunse la scoala) vorbesc despre faptul ca stramosii Imperiului Roman au ajuns in actuala Italie tot din zona Dunării si din Carpați. Te imbratisez! :)

Simina spunea...

...Și-acolo unde întâlnești,
Cât ține țara-n lung și-n lat,
Bătrâne urme vitejești
Și osul celor ce-au luptat;
Acolo este țara mea... :)
http://www.youtube.com/watch?v=yUgIyYlMqII

Elena Gatea spunea...

youtube.com/user/lexiton171

Elena Gatea spunea...

Gasiti aici intreg documentarul " Misterele muntilor Bucegi" care circula pe internet in strainatate. Nu stiu daca si la noi. E mult mai amplu decat am gasit cand am cautat in limba romana.

Anonim spunea...

Se mai gaseste cartea Spiritul dacic renaste in librarii? Sunt din Turda

Daniel Roxin spunea...

Se mai gaseste dar poate fi comandata si de pe net...

Anonim spunea...

tara noastra porta blestem de la rosia montana,auru aduce blestem

Anonim spunea...

I hope that your book will be soon translated into English. I support everything you do!

Warm wishes from Bulgaria!

Constantin spunea...

"editura vidia nu respecta nici macar orarul de functionare afisat pe site, nici promisiunea facuta prin e-mail de a trimite un link intru a urmari livrarea." am vrut sa protestam vehement, dar intre timp Vidia ne-a razgandit, dand dovada de customer empathy, problem ownership, chiar initiativa de a optimiza livrarea aleasa neinspirat de catre noi, dandu-ne si contact AWB/telefon pentru curier, sa urmarim livrarea. Bravo Vidia.ro

Unknown spunea...

Salutare. De unde as putea comanda cartea? Pe Vidia scrie ca nu este in stoc.