luni, 19 noiembrie 2012

Cum sunt promovati jefuitorii…

"Procesul de indoctrinare cu informatii false privind istoria noastra antica si descedenta noastra etnica nu se consuma doar prin promovarea in scoli a teoriilor aberante privind asa-zisa romanizare a dacilor, ci si printr-o campanie intensa de elogiere a invadatorilor romani, de prezentare a lor drept eroi ai acestui neam.

Acest lucru se face in mod sistematic si pe bani publici, prin organizarea de evenimente in cadrul carora romanii sunt aducatorii civilizatiei in Dacia, iar autohtonii geto-daci sunt “barbarii” ce primesc supusi cultura agresorilor sau prin elogierea unor personalitati romane prin amplasarea de statui in diverse puncte de interes cultural.


Legionari intorsi…acasa?

Recent, un eveniment organizat la Alba Iulia mi-a atras atentia, eveniment care, drept afis de promovare, avea imaginea unor legionari romani intorsi “acasa”. Prin urmare, potrivit unora, legionarii romani isi aveau casa in Dacia. Acest fapt a reprezentat o noua confirmare a faptului ca, probabil, suntem singurul popor din lume care aloca bani publici pentru promovarea agresorilor si jefuitorilor. Mai mult decat atat, in programul respectivei manifestari, figura si o reproducere a unei lupte dintre romani si…barbari, barbari care erau, in mod sigur, reprezentati de daci, acest popor “norocos” ca, prin aparitia romanilor, au invatat ce este aceea cultura si civilizatie…

Pentru mine cel putin simpla defilare a unor actori sau voluntari in straie romane prin locuri aparate de daci, prin locuri in care acestia au murit sau prin locuri din care acestia au fost legati si dusi in imperiu ca sclavi reprezinta o batjocura la adresa memoriei lor. Stiu ca “deontologii” vor replica ca aceste sunt doar demersuri nevinovate cu rol cultural.

Replica, evident, totalmente deplasata. E ca si cum ne-am amuza sau culturaliza daca am imbraca pe cineva in straiele ostasesti ale bunicilor nostri si am privi, eventual zambind, cum ar fi impuscati de rusi sau nemti, asa…ca o reproducere a unei scene din al doilea razboi mondial.


Legiunea a XIII-a Gemina a reprezntat o unitate militara INVADATOARE, aceasta este realitatea, un instrument prin care Imperiul Roman a jefuit Dacia.

Traian, jefuitorul Daciei, la loc de cinste in fata Muzeului National de Istorie

Totusi, cel mai mare semn al bataii de joc este reprezentat de amplasarea statuii nud a imparatului Traian in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei, statuie care, probabil doar in mintea ciudata a creatorului si a celor ce au aprobat amplasarea simbolizeaza, prin “contopirea” draconesului dacic cu lupoaica romana, etnogeneza noastra.

Ca Traian este un erou pentru italieni, putem accepta, este normal sa fie asa. Dar pentru noi? Ce minte bolnava poate elogia un conducator al unui stat si armate invadatoare care a jefuit si inrobit teritoriul nostru? Cum poate figura acest personaj drept erou in istoria noastra cand, prin aurul dacic, el a reusit sa redreseze vistieria imperiala, sa scuteasca de taxe si impozite intreg imperiul timp de doi ani si sa decreteze luni intregi de serbari si jocuri la Roma? Evident, acelasi “erou” al nostru a fost cel ce a dus zeci de mii de daci in sclavie.

Banii publici nu sunt folositi pentru cercetarea vestigiilor dacice, nu sunt folositi pentru publicara unor monografii privind cetatile lor. Astazi, istoricii nostri, cel putin parte dintre ei, continua sa sustina, tacit sau nu, elogierea unor invadatori, a unor asupritori care nu au adus nimic bun in Dacia, decat foc, sclavie si asuprire."

un articol de Valentin Roman

Sursa: Adevaruldespredaci

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 
http://radiovoceasufletului.ro

5 comentarii:

Rosa spunea...

ecoul înfundat din… rădăcini! (de răstălmăcit)

mă-ntreb cât
mai suntem în noi daci
spiritul pământului acesta ţine în miezul lui
mister – azi mai mult vedeţi
paradoxuri, firi îmbolnăvite
mixturi orientale, mofturi apusene, creme
noi, mă întreb
prin care vene
care parte de os
în ce înveliş al sufletului mai am
dacul strămoş?!
…straturi, straturi de lut nou au adus
vânturile, vremurile însă înnobilare
este doar memoria ta şi a mea…
ecoul acelui mister pur carpatic
pur în seve adânci
nu de alta dar să fim şi noi
«întregi»
în hora naţiilor Europei pe care
tocmai am integrat-o
am readus-o-n albia aproape
completă
amintind pe alocuri
de imperiul roman…!,,...poezie de Valeriu Barbu

cristi spunea...

Sunt intrutotul de acord cu ce a scris Valentin si subscriu la cele exprimate in articol. Oare o fi intamplatoare toata aceasta cavalcada antidacica? Nu prea cred. A crescut interesul pentru istoria adevarata, se implica din ce in ce mai multi in devoalarea adevarului se misca, bineinteles si detractorii. Cand ne vom gasi cu adevarat radacinile multe uscaturi se vor scutura!

doru asandei spunea...

D-le Valentin Roman, sunt foarte bucuros cand vad oameni curajosi si peseverenti in promovarea istoriei adevarate! Aparent sunt putini cei ca d-voastra, care spun lucrurilor pe nume! Dar fiti sigur ca majoritatea istoricilor, arheologilor si lingvistilor nostri imparasesc ideile d-voastra. Trebuie s-ai intelegem... Dar pana la un punct! Caracatita tradatorilor de neam isi intinde tentacolele de pe la anii 363 d Hr... Pana in zilele noastre! E foarte greu ca acesti oameni sa-si elibereze constiintele din tentacolele acestei caracatite, asa dintr-o data. D-voastra, impreuna cu toti cei din fruntea acestei miscari, trebuie sa atrageti tot mai multi sustinatori. Mai ales ca aveti de partea d-voastra majoritatea specialistilor in domeniu, din intreaga lume. Presimt ca in scurt timp, o mare avalansa de probe va rade din temelii tot ce sa construit impotriva neamului nostru. Doamne ajuta!

LEPADATU D TRAIAN spunea...

da da da e spritul dacic renascut - e trezirea noastra daci - e sigele varsat de eroi pentru bogattiile si aural .daciei .lumina sppirituli dac nu pote fi oprita- SE VA REVARSA IN SUFLETELE- NE PATRUNDE TREPTAT CA UN FIOR CA O IUBIRE ASTEPTATA PREA MULT.ATUNCI CIND NE VOM NUMI DACIA SI NOI DACI POTI OMULE SA STII-CE TU NU STII- CA POTI MURII .CACI..... DIN ZEI DE -AM FI SCOBORITORI C-O MOARTE TOTI SINTEM DATORI......

ROMAN R ROMAN spunea...

SINTEM REVOLTATI ASTI NU SINT OAM...DE CULTU... SINT BTJOCORITORI DE NEAM ..BLESTEMELE DACILOR II VOR LOVBI CIT DE CURIND SI VOR DA SOCOTEA=[ZV.F.S.D.-VZ.SCHIMB. NUMELUI TARII DIN ROMANIA IN DACIA]CEA CE AM VZUT E OINSULTA LA DECENTA[NEAMURI PROASTE AU PUTUT FACE ASA CEVA =O VOR DA JOS BUCURESTENII DE BUN SIMT=NENOROCITII =JOS CU DIAVOLUL DESPUIAAT SI NARATAREA DE PROSTIE ...CINE ERA DIRECTOR SI CINE PRES. DE TARA ZERO/ZERO=O....INFAMIE.