marți, 20 noiembrie 2012

Gena care face hidrele să fie nemuritoare există şi la oameni - Un pas extraordinar în lupta contra îmbătrânirii

Hidra de apă dulce (hidra de apă dulce este o specie de celenterate simplă, cu tentacule mici, simetrice, care trăiește în apă dulce) are o calitate extraordinară: este nemuritoare. Aceste animale deosebite reuşesc acest lucru remarcabil deoarece se reproduc prin înmugurire. Acum, cercetătorii de la Unviersitatea din Kiel, Germania, au descoperit că aceeaşi genă a longevităţii ce face hidra să fie nemuritoare poate explica motivul pentru care oamenii îmbătrânesc. Reuşita cercetătorilor germani ar putea duce la dezvoltarea unor terapii avansate pentru tratarea îmbătrânirii umane.

Studiul publicat în jurnalul ştiinţific Proceedings of the National Academy of Sciences s-a aplecat asupra proceselor biologice folosite de hidră pentru a evita procesele îmbătrânirii. Cercetătorii au descoperit că fiecare hidră conţine celule stem capabile să se reproducă în continuu şi să se răspândească. Fără aceste celule stem, hidrele nu ar putea înmuguri în mod constant.
Oamenii produc la rândul lor celule stem care ajută la întinerirea celulară. Din nefericire, aceste celule stem îşi pierd capacitatea de a se răspândi şi forma celule noi pe măsură ce îmbătrânim.
O mai bună înţelegere a acestei gene şi modului în care aceasta stimulează producţia de celule stem ar putea duce, în viitor, la biotehnologii care vor putea fi aplicate asupra oamenilor în terapii de întinerire.

Sursa: descopera

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 
http://radiovoceasufletului.ro

6 comentarii:

Rosa spunea...

,, Ce atitudine avem fata de imbatranirea noastră? Una de deznădejde, disperare? Sau una in care înţelegem ca acesta este mersul normal al vieţii noastre? Cu ajutorul lui Dumnezeu trebuie sa trăim frumos prin toate etapele vieţii noastre aşteptând întâlnirea si petrecerea veşniciei cu Creatorul nostru. Ce atitudine avem fata de persoanele bătrâne? Una duhovniceasca?

Toţi oamenii sunt copii, insa nu toţi oamenii ajung sa fie bătrâni. Este un privilegiu sa fi bătrân, o binecuvântare!,,

ile spunea...

Legatura este pe undeva in ceea ce spun.Dacia de pe vremuri se repara si cu un ciorap de dama si o sticla de apa. in timp ce acum este aproape halucinant,daca ati vazut scenele de groaza cu bordul masinii atit de computerizat incit femeia a condus supermasina pina i s-a terminat benzina neputind sa frineze din cauza unei defectiuni tehnice la bordul masinii,Nu am carnet de conducere.Nici nu tin cu tot dinandinsul sa am. Stiu sa inham un cal la cauta si sa merg mai apoi...Mai simplu.Ce ma enerveaza la masinile noi este ca nu poti sa cobori geamul pina nu porneste masina.Adica nu mai e rotita aia...Ar putea sa fie ambele sisteme mai bine pentru geam.Hidra este simpla si minunata. Cine ar vrea sa fie hidra pentru o viata LUNGA ? Numai Hidra. Noi ca oameni imbatrinim si murim,daca nu inmugurim nu e o tragedie,probabil ca nu sintem pregatiti sa ne redescoperim.Cite sute de ani sa traiesti,pina ti se tocesc toate surprizele? Cine vrea sa traiasca vesnic trebuie sa vada daca este si pregatit pentru asta, asa cum sintem noi acum ca lastari cenusii ai omenirii vestede. Poate alta data.

Nyku spunea...

Cine crede ca Matusalem este doar un nume, iar acestuia doar i s-a intamplat sa ajunga la o varsta neegalata, e un ignorant. Daca nu stii de ce si pentru ce traiesti... poti sa mori si prematur ca tot aia e.
Culmea e ca dumnealui zeul a pus in noi toate mecanismele pentru a ne repara, regenera trupul si totusi marea majoritate se multumeste cu batranetea.
Pentru unii "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" e doar o poveste, pentru altii o samanta de adevar. Unii sparg semintele intre dinti, altii au grija de recolta ca de ochii din cap

Anonim spunea...

E si asta o experienta: sa traiesti vreo 200 de ani si sa-i vezi pe cei din jurul tau imbatranind si murind si renascand..... ca-n filmul acela in care nemuritorul trecand prin vremuri, se despartea de femeia iubita si se intalnea din nou cu ea, morala fiind ca moartea e totusi o binecuvantare de care se pot bucura si nemuritorii....

cronicas spunea...

ce fel de viata ar fi? una fara sare si piper

Anonim spunea...

Este stiut si demonstrat stiintific ca celule stem mostenim toti, inca de la creatie, numai ca tot copiindule defectuos de fiecare generatie prin erorile de educatie, alimentatie si gindire, acestea si...au pierdut,, obisnuinta de a se mai regenera, memoria celulara neexersata, se eztompeaza cu trecerea timpului, si asa ne pomenim ca imbatrinim, si luam asta..ca firesc. Ori lucrurile nu stau chiar asa,la intimplare, este cunoscuta localizarea cel. stem in corp si educinduti creerul sa vorbeasca cu aceste celule ,,minune,, prin comenxi ferme si regulate, ele reincep sasi aminteasca ca au un ,,stapin,, de care sa asculte...iubitilor, asa sunt adevaratii daci numuritori,frati romani de pretutindeni,haideti sa reinviam noi ca neam si tara si sa aducem in turma pe toti cei..rataciti, ca doar una suntem cu totii, si suferim. cind un ,,madular,, sufera.Fie ca toti sa trecem cu bine si la timp, examenul acestei vieti. Te iubim roxi,si te saluta maria, din barcelona........ phoenixm_28@yahoo.es.