luni, 3 decembrie 2012

Potopul lui Noe a avut loc în MAREA NEAGRĂ. Descoperire ştiinţifică în adâncuri

Un articol publicat în Washington Post dezvăluie cercetarea exloratorului Robert Ballard (cel care a descoperit şi Titanicul) care a condus o echipă de cercetători, în Marea Neagră, pentru a căuta dovezi referitoare la Potopul lui Noe.

La aproximativ 170 de metri adâncime, celebrul explorator Robert Ballar a găsit dovezi ale unui potop catastrofal petrecut cu 7.500 de ani în urma, acesta fiind, posibil,''Potopul lui Noe''.

Exploratorul împreună cu echipa sa au capturat câteva imagini şi au cules mostre de sedimente de pe fundul Mării Negre, care păstrau o istorie plină de surprize. Zonele care au fost inundate, aparţineau unui ţinut uscat, inundat brusc de apă sărată. Astfel, exploratorul plasează catastrofa ca fiind petrecută acum 7.500 de ani (asta însemnând în anul 5.500 Î.Hr) iar facerea lumii a avut loc în anul 5.508 Î.Hr.

Potrivit geologilor de la Universitatea din Columbia, alţi doi cercetători, Wiliam Ryan şi Pitman Walter, au găsit de asemenea probe: ''Marea Mediterană s-a format prin topirea gheţarilor. Nivelul acesteia a crescut atât de mult încât s-a revarsat în Marea Neagră, formând un baraj între cele două, actualul Bosfor, strâmtoarea care desparte cele două mări. Un potop apocaliptic a urmat, inundând barajul şi scufundând kilometri pătraţi de uscat'', povestesc cei doi care, sunt de parere că, ''toţi profesorii privesc povestea lui Noe ca fiind o legendă, însă noi am găsit dovezi cum că în Marea Neagră a avut loc un potop uriaş''.

Deasemenea, o teorie arată că apariţia speciilor acvatice mediteraneene Spondilus Gaederopus şi Sparus Aurata pe litoralul românesc, nu poate fi explicat decât prin faptul acestui eveniment, al revarsării Mediteranei.

Un alt cercetător, Liviu Giosan de la ''Woods Hole Oceanographic Institution'' din SUA, contestă că acest eveniment a avut loc, după ce a făcut, deasemenea, cercetări în Delta Dunării.

Revarsarea Mediteranei în Marea Neagra a lasat mărturii în texte vechi, anterioare Bibliei, lângă populaţii care au trăit nu foarte departe de locul catastrofei. Mesopotamienii au o poveste foarte asemanatoare cu cea a lui Noe din Vechiu Testament.

Sursa: Jurnalul.ro


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

5 comentarii:

catalin spunea...

asta e o stire foarte veche!

Anonim spunea...

Multumesc ca a-ti facut ecou de aceasta stire oarecum uitata si dupa parerea mea forte importanta cand se cauta in surse stravechi, calificate de lungul vremii ca legende sau mituri.Vreau sa va reamintesc ca equipa dr. Ballard au lansat si un video care pana nu de mult circula in internet unde se vad dovezi ca acele locuri care azi se afla la mai bine de 100 m adancime(malurile antice ale marii Negre)erau locuite. Sunt resturi foarte bine preservate de case si tot ce le inconjura.
Ma bucur ca ai amintit si de relatia acestor fapte cu marea Mediterana si nu demult alti oameni de stiinta descopereau ca si aceasta sa format la randul ei acum mai bine de 100000 de ani printro revarsare ale apelor din Atlantic. Deoarece aceasta din urma avea sa dureze mai mult timp si se vorbeste de o mai mare cantitate de apa sau gasit dovezi de catre geologi, in apropierea Gibraltarului de o albie a unui rau(apa sarata) care avea sa curga din Atlantic si sa umple ceea ce azi cunostem ca marea Mediterana.
Nu uita ,te rog ,sa vorbesti intro emisiune viitoatre si de Gobleki Tepe.
Multumesc inca o data.
Petre.

Ioan spunea...

Multumim inca o data Daniel pentru tot efortul ce il depui si daca se poate un mic ajutor la acest articol:
http://www.revista-informare.ro/showart.php?id=22&rev=1

Anonim spunea...

Recent lansatul Google Ocean, programul care permite vizualizarea topografiei subacvatice, a şi făcut o descoperire epocală. Scrutînd chiar şi stratul situat imediat sub fundul mării, un inginer britanic a dat peste o reţea de străzi perfect trasate care nu pot fi făcute decît de mîna omului. Imediat s-a făcut legătura cu continentul dispărut. Şi cum descoperirea este situată într-una din locaţiile presupuse ale Atlantidei, ipoteza că ar fi vorba tocmai de oraşul scufundat a înfierbîntat minţile tuturor. Imaginea subacvatică este însă departe de a a constitui o mărturie covîrşitoare. Susţinătorii plasării Atlantidei în Marea Neagră cred mai departe că adevăratele dovezi sînt îngropate în apropierea coastelor României, iar Insula Şerpilor e o rămăşiţă a înfloritoarei civilizaţii de acum 10.000 de ani.

Anonim spunea...

Multi cercetatori sunt astazi de parere ca Atlantida si-a gasit sfarsitul cu aproximativ 12.000 de ani in urma. Daca este asa, aceasta data ar putea face legatura intre scufundarea Atlantidei si potopul biblic. Cercetarile geologice acrediteaza ideea ca potopul a afectat in proportii diferite intreaga Europa si o parte din Asia, epicentrul dezastrului aflandu-se in bazinul Mediteranei si in cel al Marii Negre.