sâmbătă, 22 decembrie 2012

Spartacus - Tracul care a răvășit Imperiul Roman - astăzi, pe Nașul Tv

Uimitoarea viață a legendarului gladiator trac, Spartacus, vă este prezentată, cu multe detalii inedite, în emisiunea "Adevăruri tulburătoare'. Cei care nu au văzut episodul "Spartacus - Tracul care a răvășit Imperiul Roman", aseară, de la ora 22:00, sunt invitați să o urmărească în reluare astăzi, de la ora 18:00, duminică de la ora 13:00 sau luni de la ora 09:00.

Invitatul emisiunii, prof. dr. Mihai Popescu, vă va prezenta informații surprinzătoare despre acest simbol al luptei pentru libertate și despre ecourile pe care personalitatea și faptele lui le au încă în lumea modernă.

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI
Daniel Roxin


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

3 comentarii:

Homerillum spunea...

În Roma antică aveau loc, mai tot timpul, revolte ale sclavilor. Cea mai cunoscută revoltă a fost aceea a lui Spartacus. El a fost un trac care s-a născut liber, dar care a fost forţat să lupte în legiunea romană. Deoarece vroia să fie liber, el a dezertat. A fost prins, făcut sclav şi trimis să lupte în arenă spre amuzamentul celor bogaţi şi al publicului din Roma. A evadat şi a iniţiat, între anii 73-71 î.Hr., cea mai mare revoltă din Imperiul Roman. El a reuşit în campaniile sale militare să distrugă mai multe legiuni romane. Istoricii ne spun că în cele din urmă numai o armată uriaşă, sub conducerea lui Crassus, a reuşit să învingă trupele lui Spartacus. Trupul lui Spartacus nu a fost găsit niciodată. Există teza precum că el ar fi scăpat nevătămat reuşind să ajungă în patria sa Tracia şi să trăiască mai departe aşa precum şi-a dorit el întodeauna, în libertate.

Anonim spunea...

Pe vremea lui Spartacus, Roma era republică, nicidecum imperiu.

Anonim spunea...

Imperiul nu exclude Republica, sunt doua notiuni care nu se exclud. Inaine de a scrie comentarii trebuie sa te informezi ... Pe timpul lui Spartacus exista Imperiul Roman, iar forma sa de organizare politico-sociala era Republica.