duminică, 6 ianuarie 2013

2012 - premiere, recorduri, evenimente spectaculoase...

   Anul 2012 a avut partea sa de momente de triumf ştiinţific, de premiere, recorduri şi evenimente spectaculoase. Dintre multele şi importantele reuşite ale stiintei, iată cateva reprezentative în felul său:
Pe data de 6 august 2012, complexul laborator mobil Curiosity lansat de NASA pentru explorarea planetei Marte a ajuns cu bine la destinaţie.

Proiectul Voyager 1 această sondă, lansata in 1977- obiectul realizat de om care a ajuns cel mai departe de Terra - va ieşi din sistemul nostru solar şi va păşi în nemărginirea de dincolo - în spaţiul interstelar. Voyager a pătruns de-acum într-o zonă misterioasă, despre care oamenii de ştiinţă nici nu ştiau că există - o regiune care a fost botezată "autostrada magnetică". Iar călătoria lui Voyager 1 continuă, spre marginea Sistemului Solar şi mai departe, spre imensitatea spaţiului interstelar.

Scufundarea reuşită de realizatorul de film James Cameron, cu ajutorul unui vehicul revoluţionar, în cel mai adânc loc al lumii de sub ape - Challenger Deep, în Groapa Marianelor din Pacific - este un moment de seamă în istoria explorării submarine. Deşi nu este o premieră, scufundarea realizată de Cameron este foarte importantă din punct de vedere ştiinţific şi tehnologic, au fost identificate specii noi de vieţuitoare şi realizate descoperiri geologice de mare importanţă.

Austriacul Felix Baumgartner a intrat în cărţile de istorie, devenind primul om care a izbutit să sară din stratosferă (de la altitudinea de 39.045 de metri) şi să depăşească în cădere viteza sunetului, fără ajutorul vreunui vehicul, ajungând viu şi nevătămat pe Pământ.

Trei experimente excepţionale în domeniu medicinei regenerative, două bazate pe stimulare electrică, a treia pe injecţiile cu un tip special de celule stem, aduc o rază de speranţă celor care şi-ai pierdut capacitatea de a merge din cauza unor leziuni ale măduvei spinării. Deşi mai e un drum lung de parcurs până la vindecarea paraliziei de acest tip pe scară largă, cel puţin există acum nădejdea că, într-o bună zi, aşa ceva ar fi posibil.

După părerea unanimă a oamenilor de ştiinţă, 2012 a fost un an bun pentru astronomie: au fost făcute multe descoperiri extraordinare, multe reprezentând premiere ori recorduri. Un eveniment de marcă este
descoperirea unei planete cu nu mai puţin de 4 sori. Astronomii de la Universitatea Yale, ajutaţi de voluntarii care utilizează website-ul Planethunters.org, au identificat neobişnuitul fenomen - o planetă circumbinară într-un sistem cu 4 stele. Planeta, care poartă deocamdată numele prea puţin poetic de PH1, este o gigantă gazoasă, cu raza de cca. 6,2 ori mai mare decât cea a Pământului - aşadar, o planetă mai mare decât Neptun.

2012 a  fost şi un an interesant pentru ştiinţele naturii, pentru zoologie şi botanică. Regiuni izolate ale lumii, din America de Sud, Asia de Sud-Est, Papua Noua Guinee , explorate acum cu atenţie, au dat la iveală o bogăţie de forme de viaţă necunoscute anterior oamenilor de ştiinţă,
sute de specii noi, care arată ce puţin ştim încă despre planeta Terra şi ce multe mai avem de aflat. Dintre multele vieţuitoare descoperite, să alegem ca reprezentant şi să menţionăm una recordistă - cel mai mic vertebrat cunoscut până în prezent. E o broscuţă minusculă. La maturitate, broasca miniaturală are doar 7,7 mm lungime.

O companie din Marea Britanie - Air Fuel Synthesis - a reuşit, în premieră mondială,
să producă benzină din aer, folosind o tehnologie ce promite să rezolve criza energetică şi să ajute la reducerea încălzirii globale, prin eliminarea dioxidului de carbon din atmosferă. Centrala de mici dimensiuni contruită în cadrul proiectului pilot nu foloseşte tehnologii noi; inovaţia constă în faptul că specialiştii au reuşit să combine mai multe tehnologii pentru a obţine un rezultat uimitor: au luat dioxidul de carbon din aer şi hidrogenul din apă şi au transformat aceste elemente în benzină. Inventatorii cred că până la finalul lui 2014 vor putea produce acest combustibil la o scară comercială.

Sursa: descopera.ro

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

10 comentarii:

Sefora spunea...

Buna ziua.

Pe plan stiintific pare a mai aparea ceva reusite,ceva descoperiri noi...dar apropo de benzina....Credeti ca mai era necesar sa se descopere noi tehnologii pentru obtinerea benzinei pentru usurarea conditiilor de trai ale omenirii?Daca cercetati prin site-urile cu stiri alternative,sau prin librarii,veti afla si descoperi ce numar imens de tehnologii "free energy" exista in lume care ar fi imbunatatit viata omului de zeci de ani - inca de prin 1960-70 - dar care sunt interzise tocmai pentru a nu ni se imbunatati viata.Aceasta latura a stiintelor care tot anunta diferite noi descoperiri, pe cine serveste oare?
Este trist ca tocmai viata omului nu se mai imbunatateste.
Va las sa comentati despre aceste "reusite" ale stiintei...poate chiar sa va bucurati...
O seara buna tuturor,Sefora

cristi spunea...

Si asta e doar varful piramidei, atat cat ni s.a permis sa cunoastem din descoperirile facute de oameni de stiinta nealiniati sau neinregimentati in structuri de cercetare militare si cu finantare oculta. S.au facut descoperiri cu adevarat extraordinare in domeniul stiintelor de frontiera, in genetica, in fizica cuantica (de fapt nici nu mai este fizica ci cu adevarat metafizica),astronomie ce sa mai zicem,miniaturizare/electronica,robotica,etc.
A, sa nu uit, ce.o mai fii cu bosonul de la Geneva...acum ce.or mai cauta. Dar gaura neagra care ar fi nascut.o (dupa cum au tot dezinformat acestia) ce s.a intamplat?
Anul 2012 a fost extraordinar in primul rand pentru ca a trezit neamul romanesc, s.a restabilit culoarul energetic cu stramosii nostrii, dacii. De acum, odata ce radacinile se vor dezvalui, sufletul nostru colectiv (egregorul) se va reabilita, se va reincarca si va alimenta mandria noastra nationala. De aici pana la liberate si adevar nu mai este mult! Asta chiar ii sperie pe multi. Vor face tot ce pot sa opreasca procesul, dar nu vor reusi pentru ca este "trendul" global, desteptarea neamului omenesc.Noi suntem in fata.

ile spunea...

http://www.facebook.com/romania.agentiarodiasinvestigatii
http://en.wikipedia.org/wiki/Piri_Reis_map
O poveste care nu apartine lui 2012 dar merita sa nu o uitam adaugind-o la mozaicul umanitatii.
Din pacate deceniul asta despre Voyager nu vom afla decit controlat si in mod sigur deformat. Trecutul nu minte, numai se ascunde pina cind vine vremea potrivita pentru dezvaluire. Daca aselenizarea s-a dovedit acoperita de valuri si minciuni, imi inchipui ca nu voi afla in viata asta nici despre Voyager mare lucru. Bine ca totusi se intimpla! Nu avem cum sa devenim decit mai intelepti maturizindu-ne.

Anonim spunea...

Interesante simboluri in cadrul articolului...de unde or fi aparut?multe enigme mai asteapta sa fie descoperite de acum inainte...
Daniel,tu esti un OM,o Enigma,dar una foarte placuta...sper sa fi inteles de cat mai multi...
O zi plina de bucurii, tuturor!

ile spunea...

Cind se porneste un proiect de cercetare pentru a obtine finantare se detaliaza obiectivele urmarite si avantajele obtinerii pe termen scurt mediu,nu cred ca intereseaza peste un secol. In legatura cu comentariul Seforei, am gindit si eu asemanator-mare scofala cu benzina asta cind noi incercam sa scapam de ea ... Asta ar trebui sa fie o etapa intermediara- obtine benzina multumeste hienenle care au finatat proeictul, se apuca finantatorii sa-si recupereze banii investiti adica sa scoata singe din gaze intestinale(ca sa nu spun prostii cu vorbe de duh de la coada vacii). Insa petrolul a fost obtinut pe cai naturale din microorganisme fosilizate,la rindul lui producind CO2... si ce mai zice in carte. MIe imi place sa cred ca oamenii incearca de fapt sa inverseze procesul incercind sa ajunga la material organic din CO2 si H2O si de unde vor lua duh nu stiu...

ile spunea...

Eveniment 2013
Ieri 06.01.2013 a fost pe RTV cu Catalin Striblea,DV URSU, acelasi om cu cartile si in plus cu un document pe care Nicolaescu i l-a dat pe vremea cind era la conducerea unui organism infiintat chiar la propunerea lui( Comisia Senatorială de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989), cu discursul tinut de el insusi adica Seful Comisiei.... in fata senatorilor si continind concluziile proprii asupra evenimentelor din '89. Acest discurs nu a fost inclus in Raportul comisiei pentru investigarea evenimentelor din dec 1989 intocmit prin 92', despre un discurs tinut la inceputul sedintei Senatului nu s-a mai pomenit pina acum oficial. Un exemplar al acestui discurs este la Musiu Ursu care l-a facut public dupa moartea actorului- regizor .Dupa cum am vazut si noi , dupa ce a investigat meandrele revolutiei noastre manevrate si a vazut ca oamenii din viata sociala si politica romaneasca sint oameni ai unor agentii straine, Nemuritorul Necrutatorul Nicolaescu s-a retras dintre ei, din FSN din PDSR si din ce-o mai fi fost, deoarece batrineste vorbind cind te amesteci cu porcii daca nu esti ca ei, ajung sa te manince. Pe RTV nu regasesc emisunea respectiva desi ulterior am revazut-o dupa miezul noptii. Merita pastrata intr-o arhiva, ca sa vedem la proba timpului ce fel de oameni sint cei care au aparut aseara . La ce concluzii mai ajunsese Nicolaescu: Se dorea ca Romania sa fie impartita astfel incit Moldova sa fie reintregita cu cea de p[este PRUT ,Transilvania autonoma ,Banatul autonom apoi sa se uneasca cu cel sirbesc, Dobrogea s-o ia careva dintre vecini... Asa ca prietenii nostri de departe si cei mai de aproape au contribuit cu entuziasm la revolutia romaneasca in 89 insa nu cit si-ar fi dorit, datorita ripostei armatei romane si securitatii care au colaborat in cele din urma sa pastreze suveranitatea tarii in 1989 ,din pacate daca nu au reusit dintr-o data strainii din afara granitelor tarii si cei infiltrati in interior au avut timp in ultimii 20 ani cu ajutorul lichelelor din tara sa ne distruga dupa un alt program- varianta pe termen mediu (20 ani nu e chiar o viata de om) . Daca dupa moartea lui Nicolaescu apare DV URSU ca o primadona sa ne lumineze acum, imi doresc sa vad ce se intimpla dupa ce pleaca si I. Iliescu Bunicuta aservita serviciilor secrete straine. Atunci sa vedeti Care-i om si care-i ciine. Adica Nicolaescu patriot de valoare s-a retras in lumea lui, a filmelor regizate pe gustul romanasilor care se bucurau ca-i vad pe Florin Piersic sau Amza Pelea si alti actori de valoare ,se enervau s-o vada pe vesnica prezenta capra Marga Barbu si-l suportau cu stoicism pe IL Regizore in capul trebii. Oamenii politici actuali care sint tot aia dupa 90 sau clone ale celor vechi, constituie o haita care merita mitraliata. De aceea nu mai avem decit o schita de armata si o caricatura de securitate. Romania o vor da politicienii cui se nimereste ca vrea mai tare. Distrugerea rmanilor ca popor va lua ceva mai mult timp pentru ca a Romaniei ca tara se desavirseste in urmatorii 2ani, pina 2015 nu cred ca veti mai auzi de Romania. Eu se cheama ca voi locui in Banie Oltenia si capitala ar putea fi la TG JIU.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Sergiu_Nicolaescu
Ce puteti citi acum despre omul Nicolaescu dar poate peste o saptamina sau un an se mai modifica.
http://www.youtube.com/watch?v=tzvgHeFbF7Y

ile spunea...


The Immortal Yi Soon Shin episode 4 part 6
Urmariti si primele 3 episoade,de fapt sint peste 100, dar in primele 4-5 este atita istorie si adevar din alte tari, ni se intimpla si noua romanilor in zilele noastre dar sub alta forma. Noi nu avem norocul de un asa amiral nici macar prim ministru,nici ministrul culturii, nici al sanatatii,nici al economiei. Oamenii nostri politici nu au sentimentul patriotic. De fapt civilii din conducerea tarilor au fost de-a lungul timpului majoritatea niste jigodii.
http://www.youtube.com/watch?v=XPf8SAV9ezE

Rosa spunea...

...2012... Din punct de vedere al evolutiei spirituale ....rezultatele sunt regretabile .... Simbolurile de sub titlul articolului m-au ghidat ....in rest nu am citit.....La ce bun ? Sper ca anul 2013 sa fie mai imbucurator ....Am avea mai mult de castigat .....:)

cristi spunea...

Asa este doamna Ile,nu pot sa adaug decat ca fiecare isi va lua plata. Si mie imi este frica doar de o ultima incercare la care sa fie supus acest neam atat de chinuit de dusmani. Raptul teritorial. Arsenie Boca a spus si despre acest lucru.Sper din tot sufletul ca ne.am schimbat viitorul, ca suntem destui care gandim pozitiv si in favoarea tarisoarei noastre.
Nu stiu de ce imi vin in minte de fiecare data chinurile lui Iisus, drumul Golgotei si rastignirea, de cate ori ma gandesc la istoria din ultimii 2000 de ani al neamului romanesc.
Cat despre agentii straini care se bulucesc prin structurile de conducere numai de rau! CIA, MI6, FSB (KGB), GRU, Mossad, chiar si FBI, AVO, DGSE,samd. Toate literele.
Peste toti,iezuitii!
Halal sa le fie!

Anonim spunea...

Da intradevar un an pe cat de bogat in evenimente pe plan stiintific pe atat de sec! Pana in septembrie nu credeam in organizati oculte gen masonerie si chipurile mai stii ce, cand am aflat de Belgieni de la Fundatia Keshe care in ultimi 40ani au cercetat si dzv (patentat) tehnologi pe principi antigravitationale si magnetice, avand la baza energia de punct Zero! Acestia au dorit sa ofere tuturor statelor fara discriminare, gratuit pt a scapa omenirea de foamente! Iar ameicani si parca inca un stat sau retras cu 48 sau 24ore inainte, plus nea Obama a dat un decret prin care Statele Unite nu implementeaza tehnologi de la alte state...