marți, 29 ianuarie 2013

Ilie Şerbănescu: Pentru FMI, România este o colonie care trebuie exploatată

Despre prima misiune a FMI din acest an la Bucureşti, în perioada 15-29 ianuarie, reputatul analist economic Ilie Şerbănescu declară pentru Cotidianul, că este o vizită a unor “agenţi de vânzări ai capitalului vest-european într-o colonie, iar Comisia Europeană este agentul de vânzări al Germaniei”.

În anul 2013, mai afirmă Ilie Şerbănescu, “un şir întreg de privatizări a unor acţiuni minoritare, toate în energie, vor scoate din joc, de fapt, decizia statului român din acest sector suprastrategic şi supraimportant, ultimul în care, pe partea de producţie, mai avea un rol şi statul român”. Delegaţia FMI va efectua a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand-by cu România. Reprezentanţii FMI vor fi însoţiţi de cei ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale.

  • Ponta şi-a asumat programul cu FMI pentru confort politic

Întrebat dacă vizita reprezentanţilor FMI la Bucureşti poate schimba ceva sau poate aduce noutăţi în privinţa parcursului economic al României în acest an, Şerbănescu afirmă: “Guvernul Ponta nu are ce să facă în momentul de faţă. A acceptat programul, nu mai are loc de întors! Aşa a pornit, când a venit domnul Ponta la guvernare, primul lucru pe care l-a făcut a spus că-şi asumă programul cu FMI, care nu a fost negociat de domnul Ponta dar a fost negociat de Guvernul României. Orice guvern care vine trebuie să îndeplinească acordul dacă şi l-a asumat. Sau, dacă nu-i place programul, în momentul în care venea la conducerea guvernului trebuia să spună: domnilor, eu vreau altceva şi încercăm să renegociem!

Dar nu a spus asta, ci a spus că-şi asumă programul. Pe data de 7 mai 2012 asta a spus, că-şi asumă programul convenit cu FMI, deci acum nu mai are nimic de făcut decât să ducă la îndeplinire acel program pe care şi l-a asumat”. Despre motivaţia premierului Victor Ponta de a accepta acordul cu FMI, aşa cum a fost convenit în guvernările anterioare, şi de a nu-l renegocia, Ilie Şerbănescu spune că, probabil, premierul a dorit să aibă o poziţie confortabilă pe plan extern, din punct de vedere politic: ”Nu ştiu de ce a făcut asta, habar n-am! Probabil că a avut poziţia asta pentru a obţine un confort politic!”.
  • Scop final: lichidarea ultimelor rămăşiţe de economie românească din economia României



Referitor la mizele acestui ultim acord al României cu FMI şi cu celelalte organisme internaţionale, Ilie Şerbănescu este foarte tranşant în privinţa urmărilor grave, pentru români, ale acestui acord: ”Actualul program stabilit de FMI pentru România are două scopuri: în primul rând liberalizarea preţurilor la energie, care are un calendar deja stabilit, şi care are ca scop final ca românul să plătească pe propriile lui resurse tot atât cât îi costă pe occidentalii din Uniunea Europeană să se aprovizioneze din Rusia. Deci, e un fel de interdicţie pentru români de a beneficia de propriile resurse la preţuri mai mici, mai ieftin, şi asta se face în numele liberalizării la ansamblul UE. Mă rog, mie mi se pare ceva abject, dar nu contează, ăsta este primul scop.

Şi toată treaba asta este făcută, eu zic deschis, în calitatea de agenţi de vânzări pentru capitalul vest-european, rol de agenţi de vânzări pe care îl joacă şi FMI-ul şi Comisia Europeană. Comisia Europeană nu joacă pentru România, joacă pentru cei care conduc UE – în primul rând pentru Germania.

Al doilea scop este lichidarea ultimelor rămăşiţe de economie românească din economia din România. O să vedeţi privatizările CFR Marfă, Oltchim, precum şi un şir întreg de privatizări a unor acţiuni minoritare, toate în energie, care vor scoate din joc, de fapt, decizia statului român din acest sector suprastrategic şi supraimportant, ultimul în care, pe partea de producţie, mai avea un rol şi statul român.

Astea sunt lucruri stabilite – şi cu CFR Marfă, cu Transelectrica, cu Romgaz, cu Transgaz şi cu toate celelalte, astea nu le-am stabilit eu, sunt stabilite de guvernanţii României. Vânzarea restului de acţiuni ale Electrica în companiile de furnizare şi distribuţie de electricitate deja privatizate nu mai contează, astea sunt o brumă care mai există, pentru că distribuţiile de energie electrică sunt, în proporţie de 80 de la sută, la străini. Astea sunt rămăşiţe, bruma, exact ce am spus eu, cu un termen foarte precis – bruma de economie românească din economia din România! Aşadar, acestea sunt cele două obiective care se termină, se încheie. După care chiar nici nu ştiu ce mai urmează”.

Un nou acord cu FMI nu-şi mai are rostul, spune Ilie Şerbănescu, deoarece statul român fiind eliminat din orice decizie majoră în domeniul economiei româneşti, România nu mai prezintă vreun interes pentru conducerea Fondului: ”L-am auzit pe domnul Ponta spunând că ar vrea un al treilea acord cu FMI, dar eu am îndoieli că FMI va mai dori aşa ceva, pentru că îşi încheie misiunea, nu mai are ce să facă în România! Dacă scoate din joc statul român cu acordul actual, un nou acord nu mai are rost, din punctul lor de vedere!”.

  • Statul român, scos la vânzare

Referitor la o eventuală evoluţie economică şi socială în România ca în cazul Greciei, analistul Ilie Şerbănescu declară că cele două ţări nu sunt comparabile nu numai din punctul de vedere al strucurii economice, ci şi pentru faptul că grecii sunt extrem de patrioţi şi foarte grijulii cu averea lor naţională, spre deosebire, din păcate, de români: “Eu ce să spun de cetăţenii României, de opinia publică?! Nu le reproşez nimic, dacă oamenilor le convine aşa, dacă au impresia că aşa trăiesc mai bine, aşa să fie!

Cazul României cu cazul Greciei nu sunt similare. Grecia e o ţară de un anumit tip mai puţin existent în lume, e o ţară de servicii prin forţa lucrurilor, o ţară de turism, o ţară care aduce din turism mai mult decât din alte sectoare, deci e o ţară atipică. FMI şi ceilalţi creditori o să le ia grecilor câteva insule şi cu asta se închide treaba.

Trebuie spus că există foarte multe servicii de utilitate publică în Grecia pe care grecii nu le-au dat altora şi acum o să vedem dacă o să le dea, astfel că şi din punctul ăsta de vedere sunt atipici. Sigur, nu se pot compara cu românii, care au dat tot. Sau poate românii sunt atipici pentru că noi am dat tot, tot! Iar discursul prevalent în România – îmi pare foarte rău să constat, chiar de la oameni cu capul pe umeri! – este: dom’le, bine că le-am dat, că noi le furăm!!! Aşadar, teza este că pentru că nu putem să venim de hac hoţilor vindem Statul!

Dacă asta este soluţia minunată şi proferată, cum să spun, transformată de către unii într-o practică, asta este! Sunt înmărmurit când oamenii, unii de toată isprava, susţin că noi nu suntem în stare să le exploatăm cum trebuie: «lasă, bine că s-a dat Petrom, de ce te opui?! E bine, aduce bani la buget!». În loc să aducă bani pentru Ţară, aduce bani la buget!!! Mie mi se pare că ăştia au creierul spălat! Nu mai comentez şi nu intru în polemică cu aceste persoane care au creierul spălat şi care nu-şi dau seama că resursele unice de petrol nu se dau din mână! O să spună că trebuia să le dăm pentru că străinii le exploatează mai bine şi ne dau şi nouă ceva la buget. Eu zic că ne dau 15 bani dintr-o sută, dar mă rog, dacă asta se vrea…”.
  • Ungaria nu este exploatată colonialist pentru că nu are resurse

În privinţa comportamentului relativ semeţ al cabinetului Orban Viktor faţă de relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional, Ilie Şerbănescu crede că lipsa unor resurse naturale importante ale Ungariei explică faptul că FMI nu se “supără” pe vecinul României din vest: “Guvernul ungar nu are probleme datorită faptului că Ungaria nu are resurse şi atunci nu are cum să fie exploatată colonialist. Marele nostru dezavantaj este că avem resurse şi suntem trataţi ca o colonie care trebuie exploatată. Dacă nu eşti colonie cu resurse… Cum e şi Bulgaria, n-are ce să le ia, salut şi la revedere! Le fac litoralul şi staţiuni de schi, mă rog, asta vor să ia de acolo, de la bulgari, dar asta e nimica, domnule! Deci, sunt nişte ţări privilegiate: privilegiul de a nu avea resurse! Iar neşansa României este de a le avea!”.
  • Roşia Montană şi celelalte resurse vor fi date repede



Toate resursele naturale care nu au fost privatizate
până acum şi pentru care au avut loc ample dezbateri în societatea românescă – inclusiv manifestaţii de protest – vor fi cedate foarte repede către capitalul străin, în 2013, poate chiar la începutul acestui an, previzionează Ilie Şerbănescu:
“Roşia Montană se va da rapid, bineînţeles, ca şi toate celelalte resurse, pentru care au avut loc şi manifestaţii de protest, asta e părerea mea! E firesc, în momentul în care tu vii la putere şi-ţi asumi programul FMI, că nu poţi să faci altceva decât acelaşi lucru pe care-l făcuse şi până atunci guvernul trecut! Dacă tu spui, dom’le, e perfect programul, ni-l asumăm, vrem să respectăm ce s-a convenit cu partenerii noştri, gata, domnule, ştii rezultatul!”.
  • În condiţiile impuse de FMI, România nu se poate dezvolta

Despre dezvoltarea economică a României nici nu se mai poate vorbi în condiţiile impuse de FMI ţării noastre, remarcă, amar, reputatul analist economic. Astfel, spune Şerbănescu, România va rămâne pentru mult timp, poate chiar pentru totdeauna, o ţară subdezvoltată. ”

Vizita de luni este în programul convenit şi acceptat, trebuie să vină oamenii, au impus un program şi vin să-l verifice şi dacă nu cumva nu s-a făcut. Deja nu mai putem vorbi în termenii «au venit să vadă oamenii ce e şi să impună în continuare», nu: acum este vorba despre ce şi-a asumat guvenul român, că e Ponta şi nu Ungureanu sau Boc, pe ei nu îi interesează asta! Ei trebuie să ia jumătatea asta.

Dom’le, instrumentul principal, vă atrag atenţia, se numeşte Scrisoare de intenţie – bineînţeles, este o expresie a supremei demagogii! – că, vezi Doamne, nu impune FMI, este ce şi-a stabilit şi şi-a asumat guvernul român, care este autorul scrisorii de intenţie!!!! Rămâne ca instrument faptul că o face guvernul român, deci porneşte de la guvernul român, este asumarea, intenţia, dorinţa guvernului României de a face scrisoare de intenţie! Şi tu, guvernul României, le ceri lor şi ei acceptă, intenţionează să accepte! Acceptă să le lustruim pantofii! Mă rog, asta este! Şi chiar dacă, cum era în cazul lui Frank ăla, avea pantofii rupţi în talpă, noi îl lustruiam totuşi pe deasupra! Deci, nu poate să iasă altceva decât a ieşit până acum, pentru că programul cu FMI e acelaşi!

Nu mai discutăm, nu mai e vorba de interpretări, de negocieri, de tatonări: e un lucru stabilit care merge mai departe şi ce a fost până acum va fi şi de acum încolo, dacă domnul Ponta însuşi a consimţit să facă ceea ce a făcut Boc! Pentru că el nu face altceva, că dă salarii şi nu mai taie salarii, asta e o chestie de conjunctură! Mâine din ce o să dea salarii, dacă nu mai are economie?! Păi, toată reîntregirea asta a salariilor, să mă ierte Dumnezeu!, nu face cât o vindere a CFR Marfă! Deosebirea este că în chestia asta cu salariile sunt lucruri remediabile – mai rapid sau mai puţin, sau măcar potenţial remediabile, pe când externalizarea CFR Marfă este un lucru iremediabil, ca şi Petrom, ca şi băncile, aici nu mai există întoarcere, mortul de la groapă nu se mai întoarce!

Asta este părerea mea şi poate să fie mai bine, poate să fie mai rău, putem avea creştere economică, putem avea scădere economică, avem spaţiu de 0,1 sau 0,2, sau 1 sau, maximum, 2 la sută, dar tot ce este sigur este că în aceste condiţii România NU se poate dezvolta! Dezvoltarea e altceva şi printre altele implică şi creşteri serioase, de procente bune, pentru asta spun că nu-i posibil să se dezvolte! Dacă România ar fi fost o ţară dezvoltată şi românii şi-ar fi vândut-o toată la alţii, poate nu conta! Dar dacă ea este o ţară subdezvoltată, cum este de fapt, este sigur că nu se va putea dezvolta în aceste condiţii! Probabil că nu se va mai dezvolta niciodată, pentru că n-are cine s-o dezvolte, deoarece dezvoltarea nu este un proces spontan ci este indus! Şi n-are cine să mai inducă dezvoltarea: capitalul străin nu că e rău, chiar dacă el poate fi şi rău, dar nu este treaba capitalului străin dezvoltarea României!”.

Sursa: Financiarul

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

16 comentarii:

Green spunea...

În țara mea, energia o cumpar de la italieni, gazul de la rusi, apa rece de la francezi, benzina de la austrieci, telefonul il platesc tot francezilor. Mai ramane aerul Romaniei sa-l cumpar de la un strain.

Oare noi romanii, care odata construiam avioane, acum nu mai putem nici sa mai pompam apa pe conducta?!

Sefora spunea...

Buna ziua.

Doamnelor si domnilor,iata,in sfarsit s-au spus lucrurilor pe nume.
Daca pana acum nu ati observat ca Romania nu mai exista,acest articol este edificator.Eu nu stiu cum nu s-a observat pana acum ca Basescu si guvernul lui doar pentru aceasta a fost numit:sa vanda tot ce este de vandut si sa distruga ultimele posibilitati ale Romaniei de a-si mai reveni.Imi pare rau,foarte rau sa vad ca poporul roman nu face nimic.Ba se gasesc destui care sa fie foarte fericiti....oare pentru ce?
Am trait ani de zile in Statele Unite,m-am intors in 2008.Stiam ca viitorul Romaniei este acesta:de colonie exploatata.Spuneam oamenilor ce gandeam,se uitau la mine crucis ca si cum nu intelegeau ce spun.Cand am venit in 2008,la fel,am fost sigura ca Basescu este pus doar pentru a finaliza vanzarea Romaniei si a resurselor.Eram in State cand acest individ [Basescu] a fost ales si am fost extrem de uimita cand am citit o stire scurta dintr-o publicatie romaneasca ce apare la New York.
Stirea spunea: chiar a doua zi dupa ce a fost numit,presedintele Romaniei a fost prezent la Casa Alba.Ce cauta acest individ chiar a doua zi dupa numirea lui ca presedinte la Casa Alba?Am fost convinsa ca a fost chemat sa-si dea semnatura pentru ultimele intelegeri ca Romania sa nu mai existe din punct de vedere economic sau chiar ca stat.
Iata ca domnul Serbanescu ne confirma ca acesta a fost planul si a venit scadenta.
Ma intreb:face ceva poporul roman?...sau se va distra scapand de grija resurselor tarii si de grija banilor pe care nu-i va mai avea.Nu-i nimic,sunt puzderie banci straine in Romania sa le dea credite.Cu ce le veti plati dragii mei conationali?Spaland la c..batrani in Italia,Spania sau Anglia?
Trist,foarte trist...
Mai putem auzi de bine?Sefora.

Anonim spunea...

Da Green si cand te gandesti ca resurse naturale avem, mai ales in ceea ce privete apa, si multe rauri si bine raspandite.
Nici nu stiu.....cate?
Da stie cineva cate rauri are Romania?Si ce nr suntem in top? Cred ca printre primii din Europa daca nu si di lume.

Ionut spunea...

Buna seara, domnule Daniel Roxin
ma numesc Ionut, locuiesc an comuna BELIU din jud Arad, si am 11 ani. Va urmaresc emisiunile si filmele documentare, ma intereseaza foarte mult. Eu,va multumesc pentru tot ceea ce faceti pentru tara noastra, si va iubesc. Va doresc multa putere an tot ce faceti si va imbratisez cu mult drag.
Al dumneavoastra prieten, Ionut.

Daniel Roxin spunea...

Buna seara, Ionut!

Ma bucur ca esti aproape de noi si ca te intereseaza aceste lucruri. Te imbratisez si eu cu mult drag! :)

Poti sa ma consideri si tu prietenul tau...

Sefora spunea...

Voiam sa va mai spun ca tot in acea publicatie romaneasca care apare la New York, am mai citit o stire foarte interesanta despre care nu am mai auzit nicaieri de atunci.Prin anii `90 s-a facut un studiu din care sa se vada care din statele lumii ar putea sa se descurce doar numai cu resursele proprii si ,ia ghiciti care a afost rezultatul?
Doar doua state au iesit :Canada si ROMANIA.
Iata care este adevarul despre tarisoara noastra.Aveam destule resurse sa nu trebuiasca sa ne indatoram la bancile mafiote internationale.
Pacat ca avem nenumarati tradatori,cozi de topor al neamului....
O seara buna,Sefora

ile spunea...

http://www.ziare.com/articole/investigatii+inchisori+cia+romania
Acum putem sa ne dam seama cine a facut revolutia in Romania ca daca nu a fost mama rosie a fost tatal politist. Aceste lucruri s-au facut cu acordul autoritatilor romane si al serviciilor secrete romanesti care au asigurat si imobile unde sa se faca interogatoriile despre care au si uitat apoi ce au facut cu ele.Nu au avut curajul sa ofere locatia pentru serviciile straine nici atunci nici in ultimii 20 de ani in Insula Serpilor de exemplu, nu pe terioriul declarat al tarii. Iar bunicuta cu zimbetul larg care a supt la doua capete, vedem ca in afara faptului ca traieste bine fara remuscari, a hotarit pentru tara pe care capat il scuipa si pe care continua sa-l pupe. Romania nu putea sa-si crioasca singura un viitor scapind cu demnitate de un dictator. Cei care l-au impuscat pe impuscatul erau si ei amenintati de la distanta de altii in cazul in care nu ar fi tras.(stiu de la cineva care a fost in plutonul de executie) Si acum vedem cine sint ''ceilalti'' care i-au fortat pe romani sa-si impuste dictatorii si apoi au tinut in continuare amenintarea asupra tarii ascunsi in umbra manipulindu-ne conducatorii si gloatele care alegeau din toate variantele rele pe cea care se nimerea (ca oricum nu ar fi contat). Poate Ion Ratiu demult ar fi insemnat altceva pitoresc si timpit insa nu pe placul papusarilor straini ,dar asta a fost tare demult...

ile spunea...

Aratati ca in Marea Neagra exista un riu cu apa dulce imagini...apoi ati mai auzit ca in Antarctica ar fi tot asa un mare curs de apa dulce sub calota de gheata care se duce unde vrea el,dar ar putea sa ajunga ceva ceva si pe la noi, iar eu am mai auzit ca sub tara noastra mai exista un fluviu subteran cam pe unde exploateaza hienele gazele de sist. Acum, la Rosia Montana ma gindesc ca daca se intra cu sapaturile atit de adinc pe cit de lacomi sint, cine stie ce ar mai putea sa deschida inafara iadului de la suprafata.
http://2blackjack1.wordpress.com/2013/01/27/s-a-dat-liber-la-gazele-de-sist-in-romania/
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=anmmpAhD3Ig

cristi spunea...

Cine este prieten cu Ionut este prieten si cu mine.
Serios, daca sunt asemenea copii in Romania, asemenea tineri ca Roxin si prietenii lui,sa nu disperam. Totul este vremelnic. Am mai trecut prin istorie prin asa ceva. Probabil incercarile sunt pentru a ne trezi frati romani. Atentie in viitor cu cine votati iar romanii adevarati sa se implice pentru a avea si pe cine vota. Pana acum aceeasi cu pupilele lor s.au tot invartit pe sus si au supt vlaga neamului si resursele tarii. Dar mai "are balta peste" si pentru urmatorii 2000 ani.Numai ca pestele asta este al nostru si terbuie sa.l mancam NOI si copii nostri pentru ca noua ni l.a dat TATAL NOSTRU.

Ronicut spunea...

FRumos articol si de asemenea realist. Ptr Sefora se pare ca nu ai observat ca de la Iliescu incoace a pornit toata treaba,mai ales cu revolutia furata si vanduta,La Basescu deabia a inceput sa se zareasca cu adevarat rezultatele si la Ponta se finalizeaza totu in defavoarea noastra.Daca vezi doar o persoana, se pare ca vezi doar o latura din acelasi amalgam politic ,desi toti sunt impreuna(politicienii) ,nicedum nu au culoare politica,doar o mimeaza.

Anonim spunea...

E trist, dar adevarat.Romani. din toata lumea ,uniti-va,tara mama are nevoie de noi.

Lucia spunea...

Buna ziua,
asa este Cristi,toti putem fi prieteni,uite ca Ionuț ne-a dat un impuls subtil,el si-a deschis sufletul,exprimand in cuvinte ceea ce simte fața de Daniel...cu copiii e mai usor,mai greu cu adulții,care sunt prinși in capcana manipularilor,prejudecatilor...
Cine stie,poate ca Ionuț,fiind asa preocupat de istorie si un suflet asa de sensibil in fata adevarului,poate va deveni un viitor profesor de istorie,sau arheolog...cert este ca descoperind pe Daniel,are un model demn de urmat,iar asta pe mine ma bucura enorm.Pentru acesti copii,pentru a nu mai fi mințiți la orele de istorie,pentru a nu mai fi obligați sa faca vaccinuri,deoarece,daca nu le fac,sunt amenintati ca nu vor fi primiti la scoala,noi,adultii,de azi,trebuie sa ne mobilizam,sa facem ceea ce ne sta in putinta,sunt destule motive pentru care avem de luptat,deci,cu toate panzele inainte!
Ziua de ieri a trecut,cea de maine nu a venit inca,nu ne ramane decat Prezentul,hai sa ne apucam de treaba!
O imbrațișare calda tuturor!
Mai ales ție,Daniel.

Anonim spunea...

Dragilor,

Am citit Fabrica mortii (de fapt fabricile SS din al doilea razboi mondial) cam de pe vremea cand eram de aceeasi varsta cu Ionut - pe-atunci nu prea erau bulinute cu 12, 15, 18; si profesorii de istorie povesteau despre comunism din obligatie, resemnare sau, rareori, cu convingere; si ei au fost copii la randul lor si au vazut cum tara se scufunda in prapastia deschisa de comunsim si sustinuta de afara de americani, francezi, britanici, rusi si alte nationalitati cotropitoare; si ei au avut modele care, cele mai multe au infundat puscariile comuniste; si totusi au ajuns profesori de istorie, arhelogi etc cu carnet de partid si au ramas aici sa ne predea o istorie mai mult sau mai putin partinitoare...
Si acest pamant inca mai respira, chiar dupa atatia ani de minciuni, si primavara mai vine inca cu zumzaitul ei si cu aripi noi, si noi inca mai suntem romani, urmasi ai vitejilor nostri care au varsat mult sange si acum ne privesc de undeva sau nu.....

Anonim spunea...

Buna ziua,
Ar fi atat de multe de comentat pe acesta tema incat ai putea sa scrii o carte.
Imi amintesc ca in urma cu 20 de ani erau in cartile de geografie a Romaniei harti care reprezentau avutiile acestei tari, impanzite cu obiectivele industriale si economice existente in acea vreme cladite in perioada precedenta pe spatele si cu sacrificiile acestui popor. (sa nu se inteleaga ca regret comunismul). Ar fi interesanta o comparatie cu harti similare din aceasta perioada si sa fie aratate si actualilor si fostilor alesi ai neamului de dupa 89 pentru a vedea plusul pe care acestia l-au adus economiei. Nu ne-ar fi fost bine acum ca prin unele obiective din acestea statul sa mai poata sa controleze piata cu preturi “la mica intelegere “ a mai marilor companii private (exemplu pretul carburantilor.) Din pacate indifferent de culoarea politica toti care au condus tara asta fie si-au insusit aceste bunuri de care am vorbit , fie au facilitat cumpararea lor de catre companii straine contra unor comisioane probabil, fie le-au lasat in paragina. Acum e trist sa ii vezi cum nu mai stiu cum sa puna mana pe putinul care a ramas si recurg la orice pentru a –si atinge scopul.
Sunt atatea emisiuni in care ii vezi cum se jignesc unii pe altii si se parasc care au furat mai mult sau au savarsit diverse fapte ilegale in loc sa vina cu ceva constructiv (oare justitia nu se sesizeaza si nu poate lua masuri in urma declaratiilor facute la TV de unii? ). Acum referitor la FMI nu este vina lor ca noi nu avem in fruntea tarii oameni patrioti care sa lupte pentru acest popor ca doar de asta au fost alesi. Cand gasesti in fruntea unei tari o adunatura de nesatui , cu afaceri personale pe care nu ii intereseaza decat prosperitatea lor si a familiilor lor este usor ajungi acolo unde vrei.
Multumesc .

x01 spunea...

Unde sunt oare romanii care au tinut piept turcilor si tatarilor ?au disparut cu totii ?Eu pariez ca nu, ceea ce ne lipseste noua este un lider puternic care sa ne uneasca pe toti... .
Doamne ajuta sa se nasca acel lider care sa faca din Romania ceea ce merita sa fie in Europa.
Totul a fost un plan bine pus la punct, a fost desfiintata armata,ditruse fabricile,romanii cu putere de munca si bine instruiti imprastiati in lume.

dani spunea...

Toata stima domnule Daniel Roxin,din pacate trebuie sa trecem prin foarte multe greutati ca sa ne da seama cine am fost si ce am ajuns,abia atunci vom incepe sa ne miscam si sa facem curatenie peste tot,inclusiv pe plan intelectual si spiritual. Trag speranta ca fiecare sa se trezeasca din prostia,lenea si gunoiul in care sta cit mai repede,dar ca o consolare este ca incet ,incet tot ceea ce a prezis Parintele Arsenie Boca se implineste,mai ramine finalul. Doamne ajuta.