vineri, 25 ianuarie 2013

Incredibila istorie antică a României - astăzi, pe Nașul Tv


În mod oficial, se vorbește foarte puțin despre istoria acestor locuri de acum 2.500 , 3.000, 7.000 de ani sau mai mult. Iar atunci când se face, atunci când dovezile unor culturi uimitoare găsite pe teritoriul României sunt totuși discutate de către istoricii sistemului, ni se spune aproape întotdeauna că acelea au aparținut unora care au trecut pe aici, în niciun caz strămoșilor noștri; pentru că strămoșii noștri trebuie să fie prezentați neapărat (pentru a sluji interese externe) ca niște primitivi ce nu au produs nimic valoros.

Cu toate acestea, sunt tot mai multe probe care ne vorbesc despre o incredibilă istorie antică a acestui popor și despre o continuitate ce merge cu multe mii de ani în urmă (spre marea supărare a dușmanilor României).

Vă invit, așadar, în această seară, pe Nașul Tv, de la ora 22:00 (și, în reluare, sâmbătă, de la ora 20:00, duminică de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00), să redescoperim împreună "Incredibila istorie antică a României".

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

23 de comentarii:

Green spunea...

Imi place harta. Cred ca reprezentarile de genul asta prinde mai mult la elevi. O harta cu toate davele identificate ar trebui sa fie in manualul de istorie.

Anonim spunea...

Aceasta harta nu exista pe vremea "Romaniei" antice. Punct

rafra spunea...

noi romani ne tragem mai mult din daci decat din romani . romani au venit neau cucerit si gata

Anonim spunea...

Ma bucur ca reveniti asupra unor teme. Sunt atat de importante incat cred ca va trebui de fiecare data readuse in discutiile dumneavostra cand se mai poate adauga cate ceva.
Succes si sa auzim numai de bine.

Daniel Roxin spunea...

Anonimului care zice ca aceasta harta nu exista pe vremea "Romaniei" antice: Multumesc ca ne-ai spus! Eu chiar am crezut ca a fost desenata de Burebista si colorata de Decebal, ceva mai tarziu... ;)

Anonim spunea...

Daniel gradina asta a romanilor este mare si are si ea uscaturile ei.
Ma bucur ca mai sare cate un anonim pe aici, care ne mai coboara cu piciorele pe pamant si ne trezeste la realitate.

Anonim spunea...

Daniel daca nu te faci inteles si la nivelul acesta nu vad cum ai putea sa-ti atingi scopul.
Si tu ai multe de invatat am vazut de nenumarate ori ca cu dificultate tu si calegii tai puneti in emisiuni imagini gi vorbe care se leaga si este foarte important.
Hai sa-ti dau si o palma, tot referitor la comorile dacilor; romanii pe langa aur, care la romanii de rand nu ajungea si nu le folosea de multe ei au venit pentru un alt mineral mult mai important si banal in zilele noastre care era folosit si ca moneda de schimb in vremurilea celea :SARE. Cred ca cel mai important mineral in ceea ce priveste cladirea imperiului roman.
Era echivalentul petrolului din zilele nostre, daca vreti.

vena dacu spunea...

ULUITOR -FASCINANT-MIRACULOS MILENARA DACIA[e bine sa folosim numai numele de DACIA FIIND COMORILE EI=ROMINIA A APARUT ACUM 154 DE ANI ASA CUM SE STIE CA O GRAVA ERORE ISTORICA=STRAINII SI MASONII BOTEZIND DACIA-in mod eronat cu numele invadatorilor si jefuitorilor=e urit sa dam romania in jos si in sus cind meritul e al dacilor si al SFINTEI DACII]] -=TOCMAI DE ACEEA NOI DACII DE AZI -avem cetatenia nostra adevarata =iar ce o vor -ovom obtine prin cerere colectiva pe internet =rog propuneti si alta modalitate.....==VAD CA ADMIRATOR AL COMORILOR DACIEI=5 COIFURI DE AUR-CLOSCA CU PUI -BRATARILEDACICE-KOSONII-GINDITORUL ZEITA PASAREA TURDAS OUL CUCUTENI=====UNDE E COMORA DE LA SINAIA-placutele de aur de la SINAIA[peste o tona de aur topita de carol 1/odata cu ele intreaga istorie antica a dacilor===AM O RUGAMINTE ROXI /O PROPUNERE de fapt---te imploram ==pe cind o emisiune despre copiile de plumb facute dupa cele de aur[repet topite de carol 1-si ce a facut cu aurul topit]====fulminanta teza intr-o emisiune viitoare realizata de tine==ai har cind vorbesti esti fascinant=si fii cu ochii pe cei mai tari istorici ai momentului/stiu trebuie bani/ti-am zis deschide un cont ..te sustinemcu mare drag...cu bine eroulesi mai us...cu ROU PREA E asociata cu O.G.-2000 MUGUR ISARESCU==CE FACEM ARATAM LA LUPI PRADA SI...hai campanii in exterior in mod nedrept ne terfelesc....oamenii buni ce facem...nu vedeti cita lasitate si tradare din partea politicienilor care se ciarta pe ciolan..chiar se bucura de dezastrul spre care ne tirasc.....ce facem oamenii buni...va rog astept sa spuneti parerii..propuneri ...

Florel spunea...

e un lucru minunat ce prezentati,va urmarim cu mare interes,sper ca copii mei sa invete o istorie adevarata,si sa-si cunoasca stramosi cu adevarat,mult succes....

cristi spunea...

Punct si de la capat. Harta este de acum, comorile de atunci. Mult prea profund pentru unii. E un concurs de anonimi aici de numa' numa'.
Mister Grey, pai tocmai asta tot "vorbim" noi aici, ca romanii NU NE.AU CUCERIT! Si daca ma gandesc eu bine la cati imparati de origine daca/traca au avut acesti romani atunci cred ca i.am cucerit noi pe ei. Si cu asta basta.

Anonim spunea...

ce e curios ca inca nu s-a descoperit nici o bucata de lut ars, bucata de metal sau piatra funerara pe care sa scrie ceva in limba dacica, nix, nada, niente

Anonim spunea...

Daniel,

Intr-o zi as vrea sa te vad la History Channel prezentand in cateva episoade aceasta istorie antica; multam; evident ca multi aproape ca stiu de ce pe acest pamant s-a gasit atat de mult aur si inca mai exista... ascuns....

bynno spunea...

anonim nu incerca sa pari destept cand nu stii ce gandesc ceilalti ;)

gisca ioan spunea...

....mai da chiar irita expresia rominia antica -sincer sa fiu o aud pt. prima data din gura lui daniel si a fostu colorata de decebalus per scorilo.....frumos daniele.....noi vremmmmrrrr daci tu ne dai romaniiiiiiiiiiiiiiiiii........

slabu gheorghe spunea...

bine zis anonimule m-am prins si eu de uscaturi si uscaturile apar la creci la tulpina nu si la radacini ...dar ce cu trasatul si coloratu ca n-am inteles ...ati putea sa ne spuneti si noua ca va trageti din romani....atunci la revedere ...lasati dacismul pentru alti ...acum nu va mai crede nimenii......

cristi spunea...

Ori esti un anonim, ori esti chiar Anonymus! Pai nu prea gasesti nimic scris ca au adunat tot fomistii de la Vatican si inca mai aduna. Putina documentare nu strica nimanui inainte de a scrie ceva sau a trage concluzii. In epoca internetului sa nu stii nimic este o autoinjuratura. Sau macar urmareste emisiunile lui Roxin. Sunt pe net!
Eu il cred 100% pe Roxin asa ca il rog sa nu lase "dacismul" celor care s.au ocupat si pana acum de n.am aflat nimic, probabil unii ca
dl. Slabu.
Apropo, la Brasov tot la Irish Pub va fi?

Daniel Roxin spunea...

Da, insa in februarie...

Anonim spunea...

Nu doar aurul ci sarea ii interesa pe romani la vremea aceea. Da acea banala sare de masa pe care toti o cunostem, la vremea aceea era folosita ca ,,moneda; de schimb.
Daniel intoarce si obrazul celalalt sa-ti mai dau o palma; cei mai destepti , cale mai mari genii si artisti au murit saraci, pentru ca nu se faceu intelesi pentru majoritatea, in timpurile in care traiau si a fost nevoie sa traca mult timp pt a fi valorati la adevarata lor valoare.
Daca vrei in zilele noastre aceasta putere a cuvantului(fate inteles) este mai mare decat cu ceea ce stii cu adevarat. Daca mesajele si descoperirile tale nu ajung la sufletul celor simpli nu-ti vei atinge scopul. Nu ti-o spun din rautate si-ti multumesc pt. ceea ce incerci sa faci. In zilele noastre cei ce stapanesc aceasta virtute(puterea cuvantului) se transforma la urma in tirani si majoritatea isi dedica timpul in politica si ramificatiile ei.
Nu vad necesar sa dau exemple dar cred ca tu esti pe calea cea buna; nu o risipi. Daca o dai in bara poate doar dupa 50 sau inca 100 de ani alt Daniel va avea curajul sa incerce a deschide aceste subiecte. Succes

cristi spunea...

Uff, aici se potriveste perfect parabola biblica "nu da margele la porci, ca le calca in picioare si se intorc si impotriva ta". Intelegerea nu este una intelectuala ci una sufleteasca, la nivel subtil. Cuvintele in acest caz doar aduc in campul constiintei fiecaruia din noi, cei pregatiti de mult pentru aceste adevaruri, ganduri, emotii si sentimente adanc inradacinate in noi si de multe milenii. Cine nu intelege sa fie sanatos. Poate intelege mai tarziu sau poate deloc. Sau si mai rau, se face ca nu intelege si atunci sa.si dea palme singur!

Simona spunea...

Putina istorie nu strica la nimeni ,deci sa ne intoarcem in trecut :in 87en Domitian organizeaza campanie impotriva Daciei generalul Cornelius Fucus este invins la Tapae de dacii condusi de Diurpaneus,in 88 dacii sunt invinsi si Domitian incheie pace cu regele Decebal ,dupa 89 Decebal devine client al Romei ,primind bani ,mesteri,n si masini de lupta pt a apara granitele imperiului .In acest timp Roma are mari probleme financiare datorita razboaielor duse pe continent si datorita continutului redus de aur din monedele romane ,stabilit de imparatul Nero(are loc o devalorizare a monedei romane )>In 101 en Traian castiga sprijinul senatului si se pregateste sa atace Dacia atat pt bogatiile ei cat si pt pozitia strategica a Daciei .In iarna lui101-102 Decebal reuseste sa blocheze armata romana .In 102 Decebal este infrant dupa batalia de la Adamclisi se incheie pacea si o delegatie dacica e poftita la Roma pt a ratifica tratatul de pace .Tratat pe care Decebal il incalca instigand triburile vecine sa atace cetatile romane de la sud de Dunare In 106 are loc ofensiva imperiuluiroman si dupa cum stim Traian infrange pe regele dac .Traian anunta 123 zile de sarbatoare in tot imperiul .Dupa razboi s-a folosit tezaurul dacic de la Sargetia 331000 kg de argint si 165500kg de aur (comoara a fost estimata de Jerome Carcopino ),s-a preluat exploatarea minelor de aur si argint din m-tii Apuseni , intre timp are loc o crestere economica la Roma si se incepe un mare proiect de constructii,imbunatatind infrastructura Romei , iar Traian devine primul imparat civil.Deci or fi avad ei lipsa de sare in impriu dar nu acesta a fost interesul in Dacia ci aurul care i-a scos din criza si nu o spun eu ci istoria scrisa de ei romanii .Cum am mai spus si altadata aurul nostru a ridicat si sustinut imperii(roman ,otoman ,austriac ,maghiar) dar a fost un blestem pt noi, nu l-am folosit pt a ne ridica economic de 2000 de ani in coace in schimb a atras numai nenorocirii asupra acestui popor.

Lucia spunea...

Uf,ce de anonimi si cate palmi date...
Eu cred ca numai pe tine insuti te poti palmui,si inca de atatea ori,pana ajungi sa te trezesti spiritual si realizezi ca de fapt ai trait tot timpul cu iluzia ca le dai palmi grele altora,in schimb,cand ti se intorc inapoi acele lovituri,ai,ai, ce lectie mare ajungi sa inveti...
Deci,eu cred ca domnul Daniel Roxin se exprima destul de bine si pe intelesul oamenilor de rand,care din cate simt eu,sunt tot mai multi si apreciaza munca facuta impreuna cu intreaga echipa .Sunt multi care simt cu sufletul,ceea ce face Daniel,si nu au prejudecati,pur si simplu isi deschid inima si primesc cu bucurie ceea ce se intampla,adica trezirea spirituala care are loc.
Deci sa ne deschidem inimile noastre,sa ne bucuram de reusitele acestor Oameni minunati,sa ne alaturam lor,sa-i sprijinim pe toate planurile,sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne duce la capat misiunea noastra,aici si acum.
Le multumesc celor care se alatura lui Daniel.Sa dea Dumnezeu,sa fie tot mai multi!
Multumesc si tie,Daniel pentru ca ma intelegi,daca am scris prea mult aici,este pentru ca imi ascult Vocea Sufletului...si nu doar a ratiunii.
O zi frumoasa,tuturor!

Dobre ionut madalin spunea...

DANIEL ROXIN CEEA CE FACI E SFANT!!! PUNCT!

Anonim spunea...

bravo Daniel Roxin! in curand toti romanii iti vor fi alaturi