marți, 15 ianuarie 2013

La mulți ani în sufletul nostru, Mihai Eminescu!


Astăzi este un motiv de aducere aminte și celebrare a Marelui Om care a fost Mihai Eminescu. Poetul nepereche va străluci mereu pe cerul sufletelor noastre! Fie ca flacăra care a fost viața lui să ne lumineze mai departe inimile și să ne dea motive să fim mai demni și mai adevărați. Scurtul lui popas printre noi face acest popor cu mult mai bogat. La mulți ani în sufletul nostru, Mihai Eminescu!

Daniel Roxin

17 comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai mare poet roman,un om de geniu,patriot si nationalist(cum ar trebui sa fie toti romanii),urmas demn al RAMANILOR,PELASGILOR,DACILOR,toti fiind creatia PLEIADEENILOR aici,in DA.KIA-TARA SFANTA!!!De o eruditie extraordinara si exceptional jurnalist,a fost ASASINAT de iudeo-masoneria condusa de reptilieni pentru ca devenise mult prea periculos....DUMNEZEU sa-l odihneasca in pace!!!!

Lucia spunea...

Așa este Daniel,cat de frumos ai exprimat in cateva cuvinte ceea ce simțim cu adevarat in sufletele noastre...EL este aici,cu noi,nu ne-a parasit niciodata...
Haideți cu toții sa-i implinim Visul cel mai drag lui,sa ne unim in cuget si-n simțire,pentru a fauri viitorul de aur al Daciei Mari.Sa fim cu toții o inima care vibreaza la unison, Aici si
Acum,pentru totdeauna.
La Mulți Ani,din mii de suflete,dragul nostru Eminescu!
Intotdeauna ne vom aminti și iți vom mulțumi pentru ceea ce ne-ai lasat,pentru ceea ce ai fost și pentru Sacrificiu.Visul tau il vom transforma in realitate,cat mai curand posibil.Așa sa fie!

Anonim spunea...

LA MULTI ANI EMINOVICI PT. NOI DACII -MARITE GENIU TU EXITI PRETUTINDENI IN SULETELE NOASTRE IN INIMA IN MINTE IN CUGET IN SIMTIRII =DAR MAI ALES IN IN SINGELE NOSTRU/IN NENA DAKA /IN A.D N. TAZA DACIA /DACI ITI APARTINE REVENIREA LA NUMELE DACIA /DACI SA INFAPTUIT PE 25 OCT.2012 LA ANU E NUNTA TA CU SF.FECIORA DACIA =NUNITAI POPORUL DAK CU CELEBRITATEA IN DACOLOGIE ====D=A=N=I=E=L---R=O=X=I=N.VA MULTUMIM INGERII PASTRATORI DE NEAM EMINU [CUM BINE A ZIS CINEVA ]SI ROXI....REX DACUS VECINICIS.

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HGgn_3Ep8BE#!

Anonim spunea...

Poporul român nu e cu nimic inferior poporului german sau francez. Că n-avem un Goethe, dar avem un Eminescu. Din punct de vedere politic, viforniţa din spaţiul în care s-a desfăşurat istoric poporul român ne arată că suntem unul din marile popoare ale Europei. Care cronicar spune, Costin parcă – n-am fost noi “în calea răutăţilor”? A reuşit vreo invazie să-si impună stilul şi credinţele aici? (Petre Țuțea)

Anonim spunea...

„Am cunoscut foarte de-aproape un om cu o superioară înzestrare intelectuală; rareori a încăput într-un cap atâta putere de gândire. Era pe lângă aceasta un mare poet; cu cea mai nobilă și mai înaltă fantezie, ajutată de un rafinat instinct artistic, el a turnat într-o lapidară «formă nouă limba veche și-nțeleaptă», pe care o cunoștea atât de bine și o iubea atât de mult.”

„Dar dacă nu dorea onoruri, dacă fugea de zgomot și de laude, asta nu era decât din pricina deșertăciunii lor, iar nu din vreo falsă modestie ce l-ar fi făcut să n-aibă deplină și manifestă încredere, față cu toată lumea, în talentul lui. Avea talent, și o știa mai bine decât oricine; nici o critică nu-l putea face să se-ndoiască de sine, iar aplauzele nu i-ar fi putut spune decât mai puțin de ce credea el însuși. De aceea opera ce ne-a lăsat-o nu denotă nici un moment de ezitare sau neîncredere în sine.”

„Era o frumusețe! O figură clasică încadrată de niște plete mari negre; o frunte înaltă și senină; niște ochi mari – la aceste ferestre ale sufletului se vedea că cineva este înăuntru; un zâmbet blând și adânc melancolic. Avea aerul unui sfânt tânăr coborât dintr-o veche icoană, un copil predestinat durerii, pe chipul căruia se vedea scrisul unor chinuri viitoare.” (Ion Luca Caragiale)

Anonim spunea...

‎"Pasiti incet, cu grija tacuta, fetii mei,
Sa nu-i striviti nici umbra, nici florile de tei,
Cel mai chemat s-aline din toti si cel mai teafar
Si-a inmuiat condeiul de-a dreptul in Luceafar..."
Tudor Arghezi

Anonim spunea...

Eminescu, despre care Iorga spune că-i expresia integrală a naţiunii române, iar Blaga că reprezintă “ideea platonică de român”, e românul absolut. L-am definit eu: sumă lirică de voievozi. (Petre Țuțea)

Rosa spunea...

Patria vieţii e numai prezentul
Mihai Eminescu

Patria vieţii e numai prezentul.
Clipa de faţă numa-n ea suntem,
Suntem în adevăr. ­ Iară trecutul
Şi viitorul numai o gândire-s.
În van împingeţi ce vi-i dinainte,
În van doriţi acelea ce-or veni.
Întoarceţi-vă-n voi şi veţi cunoaşte
Că toate-n lume, toate-s în prezent.
Tot ce au fost şi tot ce-a fi vreodată
Au fost, va fi numai pentru că e.
Nu ştii că atingând pe-un singur om
I-atingi pe toţi? Mulţimea e părere.
Spune la mii de inşi aceeaşi vorbă
Şi-n mii ea atunci va trezi
Icoană-aceeaşi şi acelaşi simţ.
Un semn că toţi e-n unul, unu-n toţi.,,.......

Anonim spunea...

In orasul in care traiesc am aflat ca la filarmonica locala e spectacol cu ocazia sarbatoririi lui Mihai Eminescu.Ce m-a surprins cel mai placut a fost faptul ca in maximum doua ore ne-am stans rapid cateva persoane sa mergem.Asta arata ca la nivel de suflet exista deschidere foarte mare pentru toate lucrurile sensibile, profunde chiar daca majoritatea omaneilor nu arata si par preocupati in cea mai mare masura de planul material.

Anonim spunea...

Rosa draga,

Eminescu e Eminescu; fizicienii din ziua de azi se chinuie sa transmita o informatie din viitor in trecut pentru a influenta prezentul; ce idee: pornesti din prezent ca sa modifici viitorul astfel incat sa patrunda trecutul care se intoarce iar in prezent; omul nu poate trece cu gandirea actuala de explozie si nici dincolo de gaurile negre care formeaza buclele trecut-prezent -viitor; un fizician mai intelept a spus ca suntem departe de a intelege timpul....

Rosa spunea...

Pt Anonim si cei curiosi...
Dumnezeu,Einstein si fizica cuantica(Documentar)
Vezi detalii
Uite o poveste ,Einstein catre Bohr:``Dumnezeu nu joaca zaruri cu Universul!``;Bohr catre Einstein:``Nu-i mai tot spune lui Dumnezeu ce sa faca!``... Un documentar f interesant pentru cei care vor sa inteleaga misterele timpului....Daca nu ne vom pune intrebari si nu vom incerca sa raspundem la ele prin documentare ,multa documentare ...nu vom depasi niciodata dimensiunea in care suntem ...EXISTAM AICI pentru a ne pregati pentru INTREGIREA MATRICII DIVINE...cand in sfarsit vom putea spune ca am ajuns ACASA...Oare unde este mai bine decat ACASA ?

Anonim spunea...

"Cred în Eminescu ca în soare
În magia frumosului
Şi în veşnicia neamului românesc"

Augustin Z. N. Pop

brontozozo spunea...

Cititi si de aici !

http://www.financiarul.ro/2013/01/15/adevarul-despre-cum-a-murit-mihai-eminescu-2/

cristi spunea...

Spiritul lui Eminescu va fi cel ce va duce la renasterea neamului romanesc. Alaturi de el vor fi marii nostri domnitori si conducatori (inclusiv spirituali). Dusmanii neamului stiou si tremura doar la acest gand. Pentru asta vor face tot ce le sta in putinta sa cenzureze, sa inabuseasca geniul creator ce razbate din scrierile lui, din imaginea lui si din istoria reala a vietii lui.
Ultimii martiri pe acest altar, al romanismului,al patriotismului generat de prezenta lui Eminescu in inima noastra au fost sotii Aldea si Ioan Culianu, ucisi pentru a frange energia generata in subtil de amintirea geniului.
Culianu vroia sa transmita cateva argumente privind uciderea lui Eminescu de iudeo masoni in 15.06.1992, fapt pentru care a fost executat ritualic cu mai putin de o luna inainte de a se deplasa in Romania (de ziua sfintilor Constantin si Elena).

SARMISA DACU spunea...

POATE A FOST UN ACCIDENT STUPID.TRADATORII VOR PLATI IN CER asa sa ne ajute DOMNUZEU-asa credem noi DACII/ de ce dusmanii nu au spor -noi sintem nemuritori=EU SIMT CUM CRESTE SINGELE IN MINE -pe mine VENA DACIAN ma chema sisimt cum usor-dar frunos dumnezeiesc cu toti ne-am DACIZAT-ASA CUM EL-LUCEFARUL BLIND ne-a invatat.ITI MULTUMIM LUCEAFAR al DACIEI EMINESCU.

DACU GENIU spunea...

......BASARABII ALLUTANII BIHARENII motii osenii moldovenibasarabeni au luptat ...fapte bune au faptuit...de neam sau dramuit...si pentru ca toate sa POARTE un NUMEsau numit...= E M I N E S C U.